Juventus sopra tutti

06.01.2014, 08:59

Ceea ce începe bine, nu se termină neapărat bine. După cum ceea ce începe prost, nu e obligatoriu să se termine tot prost. Au dovedit-o, din plin, Juventus şi Roma, în primul derby al anului din Serie A. Giallorossii au dictat ritmul pe Juventus Stadium atât timp cât campioana Italiei n-a ştiut cum să-şi abordeze adversarul. Am văzut, în primul sfert de oră de la Torino, o echipă capabilă să reediteze jocul avântat din startul sezonului. O echipă care şi-a dominat adversarul, care a încercat şi a reuşit să blocheze campioana Italiei chiar la ea acasă. A fost de ajuns un singur moment de neatenţie. Moment speculat prompt de Juventus şi, de atunci, jocul a curs întocmai cum şi-a imaginat Antonio Conte.

Antrenorul lui Juve a câştigat clar duelul cu Rudi Garcia. E adevarat, şi pentru că echipa lui ştie ce înseamnă aceste partide cu miză. Derby scudetto, aşa cum le spun italienii.  Rudi Garcia este un antrenor excelent. Nu e deloc uşor să câştigi un campionat aşa cum este cel al Frantei, mai ales când o antrenezi pe Lille. Nu este, însă, nici suficient pentru a te impune şi în Serie A. Acolo unde, spre deosebire de Ligue 1, pregătirea fizică e dublată de o pregătire tactică dusă la extreme, uneori.

A fost evident, încă de la început, că lui Juventus îi convine şi o remiză. Chiar dacă nu am atins, deocamdată, mijlocul sezonului. Roma n-a ştiut să profite de startul bun de meci, aşa cum nici Napoli n-a ştiut să profite de momentele excelente de pe Olimpico, în faţa echipei lui Rudi Garcia. Statutul de echipă mare le lipseşte adversarelor lui Juventus, iar acest lucru este în favoarea echipei lui Antonio Conte. Bianconerii sunt capabili să intre brusc în lupta pentru titlu, după două sezoane terminate pe locul 7, şi să domine apoi fotbalul italian, ceea ce Roma nu poate face, deocamdată. Pentru că, in afară de Totti, Rudi Garcia nu are niciun jucator, în primul 11, care să fie peste omologul de la Juventus.  Elocvente sunt fazele care au decis prima repriză. De Sanctis nu l-a putut bloca pe Vidal, în timp ce Buffon a inchis poarta într-o fază identică.  E adevărat că “proiectul Roma” este abia la început, dar să nu uităm, obiectivul giallorossilor este sa meargă într-o cupă europeană. Dacă va fi să fie Champions League, cu atât mai bine. Lupta cu Napoli, Fiorentina şi, de ce nu, Inter, se anunţă teribilă.

Pentru Juventus urmează lupta cu ea însăşi. 8 puncte avans nu par prea multe, însă ar putea fi suficiente, mai ales că piemontezii au câştigat într-o manieră categorică partidele cu Roma şi Napoli. Şi echipa lui Conte nu are obiceiul de a da cu piciorul unei astfel de şanse.

A ieşit, până la urmă, aşa cum trebuia să iasă, în duelul dintre capitală şi provincie. Din păcate pentru ei,  capitolinii au afişat mentalitatea provinciala. Pentru că Italia înseamna Roma,  în istorie. În fotbal, Italia înseamna Torino şi Milano.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Stefanescu
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Digi Sport Special
  • 15:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Liga Digi Sport
  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media