Lindstedt, mai câștigat decât Tecău?

26.11.2012, 13:13
poza site

După trei ani în care l-am susținut ca pe unul dintre compatrioții noștri, suedezul Robert Lindstedt nu va mai face pereche cu Horia Tecău. A fost o perioadă fructuoasă, cu multe titluri, meciuri pe muchie de cuțit și bineînteles trei vise frumoase la Wimbledon – încheiate cu o înfrângere în ultimul act. Însă întrebarea care se naște acum este: cine va avea mai mult de câștigat după schimbul de parteneri? Lindstedt sau Tecău?

Pentru asta trebuie să vedem cu cine se vor alătura în 2013: Max Mirnyi și Nenad Zimonjic. Îi dorim tot succesul din lume lui Horia, dar “Bestia” nu pare cea mai bună soluție la prima vedere. Existau și alți jucători foarte buni de dublu care nu aveau stabilit încă programul pentru sezonul viitor. Dintre soluțiile pe care le consider viabile primul nume care îmi vine în minte este cel al francezului Michael Llodra, care nu a avut niciun partener stabil în ultima jumătate a sezonului sau de ce nu chiar Nenad Zimonjic.

Probabil că nu voi fi pe placul multor cititori când spun că Lindstedt și Tecău trebuiau să o ia pe căi diferite încă de mai multă vreme. Frustrarea celui de-al treilea Wimbledon pierdut la mustață a zdruncinat mult din încrederea mutuală a cuplului, iar despărțirea părea inevitabilă.

Lindstedt sau Mirnyi?

Dacă analizăm calitățile lui Lindstedt și Mirnyi, reiese un mic avantaj pentru suedez. Ambii servesc foarte bine, probleme intervin în jocul la fileu la amândoi, însă la retur nordicul are un mare plus. La care putem să adaugăm mobilitatea din teren, mult sportită față de cea a bielorusului.

Mirnyi este un jucător imens, atât la propriu, cât și la figurat, însă odată cu trecerea anilor a început să nu mai inspire același sentiment de frică în rândurile adversarilor.

În comparație de noi parteneri, Zimonjic este o soluție mult mai bună. Ar fi fost atât pentru Horia, cât mai ales este pentru Lindstedt. Suedezul s-a mișcat repede și a reușit să-l convingă pe sârb să i se alăture, chiar dacă alte nume importante ar fi vrut să facă pereche cu nativul din Belgrad. Cu un joc complet, atât la serviciu cât și la retur, Zimonjic a făcut performanțe notabile cu toți partenerii lui de-a lungul timpului. Iar în primul turneul jucat alături de Lindstedt, la Stockholm, în warm-up-ul sezonului următor – cuplul suedezo-sârb a jucat finala, pe care a pierdut-o dramatic după ce a ratat 4 mingi de meci.

Așadar, semne bune anul are, cel puțin pentru Robert Lindstedt. În schimb nu se știe ce va fi cu “fratele” lui, Horia. Fără meciuri împreună cu Mirnyi, dar cu un foarte mare respect pentru colegul său de la Bredenton, Tecău va trebui să ducă greul noului parteneriat. Precum s-a văzut și la Londra, „Bestia” se mișcă din ce în ce mai greu, ajunge tot mai rar la mingile care aterizează la mai mult de un metru de el și procentajele la retur sunt mult sub nivelul unui jucător de Top 10.

Mesajul meu pentru Horia este „Fii tu Bestia!!!” și demonstrează tuturor scepticilor, inclusiv subsemnatului, că greșesc atunci când consideră că parteneriatul cu Mirnyi nu a fost cel mai nimerit după despărțirea de Robert Lindstedt.   

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Liga Digi Sport
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Fotbal Club
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Digi Sport Special
  • 15:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • botosani

    FOTBAL: Hermannstadt - FC Botoșani, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Farul - CFR Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Juventusâ& x80;& x99;s Adrien Rabiot portrait in action during Hellas Verona FC vs Juventus FC, Italian soccer Serie A

    FOTBAL: Cagliari - Juventus, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024

Foto După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit

Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media