"Revenirea Matadorului"

13.12.2012, 01:42
poza site

 

Marea așteptare a luat sfârșit! Rafa Nadal se întoarce în circuit după cea mai mare perioadă de absență din întreaga carieră. Spaniolul nu a mai jucat niciun meci oficial din luna iunie, atunci când a fost învins de cehul Lukas Rosol, la Wimbledon.

Nadal s-a încăpățânat să intre pe teren în partida din turul secund de la All England Club, chiar dacă nu avea acordul medicilor. Oricum, dârzenia și tenacitatea sunt sinonime cu numele lui Rafa. După ce a părăsit Londra, s-a refugiat în caminul personal de la Manacor și a început o muncă de sisif.

Ședințe draconice de recuperare fizică, diete și tratamente, pentru ca în sfârșit să se ajungă și la jocul cu mingea. Nadal a ținut pentru prima dată racheta în mână în luna noiembrie și pare mai determinat ca niciodată. Soarta face ca între cele două meciuri  - Wimbledon și Abu Dhabi – să se scurgă exact 6 luni (28/06 – 28/12). Adversarul îi va fi unul de calibru - Murray sau Tipsarevic - însă astfel de provocări îi hrănesc spiritul de războinic. 

Mulți au fost cei care s-au grăbit să îi cânte prohodul, dar sunt sigur că Nadal se va întoarce mai tare ca niciodată. Pe lângă turneele de la Doha și Australian Open, și-a anunțat participarea la Acapulco și are în plan să ajungă și la Sao Paulo. Pentru un jucător blazat, care nu vrea să forțeze nimic, ar fi de neconceput așa ceva.

Dar “Matadorul” nu e acel sportiv, acel om. El merge până la capăt. Nu se va întoarce doar să facă figurație, ci o face pentru a reveni pe prima poziție în lume. Nu a mai participat la cele două turnee din 2005, atunci când le-a câștigat pe ambele, dar acum are nevoie de meciuri în picioare. Și mai important, de puncte în clasament.

Accidentarea din vara lui 2009 și lipsa aferentă din circuit, au pregătit sezonul de vis ce a urmat: 7 titluri, dintre care 3 de Grand Slam, realizarea Marelui Slam (câștigarea tuturor celor 4 competiți majore din anul competițional), după adjudecarea US Open-ului, dar și locul 1 la finalul anului, cu un avans confortabil.

Ca și în viață, există jucători care câștigă fără să facă foarte multe – se bazează în mare parte pe talent, instinct – însă există și alții muncitori. Iar Nadal face parte din a doua categorie. Unchiul Tony l-a obligat să joace cu stânga, chiar dacă în viața de zi cu zi e dreptaci. Și i-a reușit de minune, de unde reiese ambiția lui Rafa. Cea care l-a călăuzit spre cele mai înalte culmi și care sunt sigur că îl va mâna și acum.

Cel mai ușor putem realiza tăria lui Nadal, printr-un simplu exercițiu al minții. Imaginați-vă că sunteți țintuiți la pat, recent operați, iar singurul lucru care vă trece prin minte este că sigur vă veți ridica pentru a vă îndeplini cel mai mare vis. Destul de greu, nu-i așa? Nu și pentru Rafa.  

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață

O femeie din Texas a fost găsită omorâtă în bătaie, în dulapul din dormitor, după ce ar fi căzut...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
  • 17:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:00 Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
  • 19:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:30 Etapa 6 Superliga: Botosani-Dinamo
  • 20:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 20:30 Etapa 6 Superliga: Botosani-Dinamo
  • 21:30 LIVE Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • 111111

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMÂNIEI BETANO - SFERTURI DE FINALA (03.04.2024)

    FOTBAL: Voluntari - FCU Craiova, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FC BOTOȘANI - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (18.12.2023)

    FOTBAL: Botoșani - Dinamo, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • racheta-tenis

    TENIS: WTA Madrid, Ziua 1, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Chelsea v Arsenal, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 21 Oct 2023

    FOTBAL: Arsenal - Chelsea, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

ali-hebaiti11

Foto Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona

gol-barca4

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01

Foto Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat

gol-barcelona

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media