Din Chelyabinsk cu dragoste… de judo !

24.08.2014, 21:17
TEO

Chelyabinsk este un oraș la est de munții Ural, la marginea Europei. Inițial a fost o cetate care proteja rutele comerciale de haiducii anilor 1700 și ceva, dar avânt și-a luat când a fost construită calea ferată transiberiană și mai apoi în timpul celui de-al doilea război mondial, când rușii au mutat aici industria de armament: fabricile celebrelor tancuri T34 și ale lansatoarelor de rachete Katiușa.

Astăzi, Chelyabinsk este un oraș cu o populație putin peste un 1,2 milioane de oameni, dar putem spune că este Capitala Judoului rusesc. Nu numai pentru acest oraș a dat mulți mari campioni, dar și pentru cum este văzut și apreciat acest sport olimpic.

Pentru Campionatul Mondial care ține din 25 până în 31 august (și care va fi transmis în direct de Digi Sport), toate cele peste 52.000 de bilete s-au epuizat!

7.500 de locuri are Arena Traktor, care este de fapt patinoarul echipei locale, dar sunt puține față de dorința populației din Chelyabinsk de a vedea judo de mare calitate. Iar arena este plină de copii care trăiesc fiecare moment alături de idolii lor de pe tatami.

Pentru ca au o cerere atât de mare, au fost vândute bilete și pentru ziua de duminică, atunci când a avut loc repetiția festivității de deschidere; un spectacol de balet, acrobație și dansuri, care se încheie cu aducerea în arenă a unui tigru siberian adevărat!

Populația s-a mobilizat exemplar pentru acest eveniment extraordinar din viața orașului și nu mai miră pe nimeni că la 4 dimineața aeroportul din Chelyabinsk era plin de oameni care voiau să te ajute, inclusiv uriașa mascotă - tigrul Zhorik!

În urmă cu 31 de ani, când URSS a găzduit ultima oară un CM la Moscova, România s-a întors cu două medalii de bronz cucerite de Mircea Frățică și Mihai Cioc. Acum, opt români luptă să egaleze măcar performanța din 1983. Succes !

De același autor
Citeşte alte articole de Teodor Avramescu
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media