Din ce în ce mai proşti

01.03.2018, 12:17
burleanu

Conferinţă Răzvan Burleanu, spre final. Preşedintele FRF este întrebat cum comentează sprijinul de care se bucură Ionuţ Lupescu din partea foştilor fotbalişti. Cum răspunde Burleanu? Îşi construieşte răspunsul “pe două paliere”, ca să împrumut din limbajul atât de drag dumnealui.

Primul Palier. Cine sunt ei? Aşa că mi ţi-i distruge din două vorbe pe Răducioiu, Ganea şi Prunea, oameni de nimic, pe care nu-i angajează nimeni. Aşadar, liberi de contract. Se subînţelege că-l susţin pe Lupescu doar pentru că vrea şi gura lor un rest de ciolan.

Al Doilea Palier. Iată cine suntem noi! Noi nu suntem susţinuti de mari fotbalişti? Dar Adi Mutu? Cosmin Contra? Domnul Belodedici? Domnul Vlădoiu? Ei, vedeţi?

Cât concentrat de ipocrizie poate conţine un răspuns? Ce şcoli înalte şi anturaje selecte te pregătesc pentru astfel de momente? În care eşti capabil să minţi prin omisiune, să ataci exact cu argumentele adversarului? Totul cu un zâmbet larg?

La Primul Palier, dl Burleanu a uitat să ne spună şi de ceilalţi şomeri prezenţi la lansarea lui Lupescu: Cristi Chivu (pierde vremea pe la tv prin Italia şi puţin pe la UEFA, unde l-a bagat în seamă Lupescu... se aplica legea lui Ohm, eşti Ohm cu mine, sunt Ohm cu tine), Daniel Pancu (un contract la Digi si unul pe salariu minim la Academia Rapid nu se pun, ce naiba!), Daniel Niculae (la fel ca Pancu), Răzvan Raţ, Ciprian Marica, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Victor Piţurcă, Costel Gâlcă, Basarab Panduru, Sir Alex Ferguson (doar video, nu se pune) şi atâţia alţii.

Al Doilea Palier e strâns legat de Primul. Tu, preşedintele FRF, te iei de susţinătorii lui Lupescu pe subiectul că n-au de lucru? Tocmai tu? Care l-ai “închiriat” pe Mutu până după alegeri? Care te-ai “orientat” să le dai o slujbă efemeră câtorva foşti fotbalişti tocmai pentru că venea campania?

Te sprijină Cosmin Contra? Spre deosebire de osanalele lui Cristoph Daum, care se băga în seamă pe subiect când nici măcar nu era campanie, Cosmin Contra a spus destul de clar că el e antrenor, nu-l priveşte campania electorală. Sincer, dacă nu ar lucra în FRF, crede cineva că Belo şi Jean ar lipsi de la campania lui Lupescu?

Răspunsurile care au darul să nască atâtea întrebări înseamnă că sunt răspunsuri proaste. Poate că sunt perfecte ca să câştigi alegerile şi ca să nu dai vreun semn de slăbiciune “în teritoriu” dar sfidează inteligenţa receptorului. Asta teoretic. Pentru că din vremuri pe care preşedintele FRF nu le-a apucat dar care i-ar fi venit ca o manuşă am tot mai puternica senzaţie că nimeni nu se mai considera sfidat cu nimic. Că nimeni nu mai e revoltat de nimic. Cu toate că nivelul discursului este tot mai indoielnic. Înseamnă că ne prostim cu toţii pe zi ce trece.

Scriu mai des pe Vali Moraru

De același autor
Citeşte alte articole de Vali Moraru
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Digi Sport Special
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Foto Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei

bianca-censori

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media