Din ce în ce mai proşti

01.03.2018, 12:17
burleanu

Conferinţă Răzvan Burleanu, spre final. Preşedintele FRF este întrebat cum comentează sprijinul de care se bucură Ionuţ Lupescu din partea foştilor fotbalişti. Cum răspunde Burleanu? Îşi construieşte răspunsul “pe două paliere”, ca să împrumut din limbajul atât de drag dumnealui.

Primul Palier. Cine sunt ei? Aşa că mi ţi-i distruge din două vorbe pe Răducioiu, Ganea şi Prunea, oameni de nimic, pe care nu-i angajează nimeni. Aşadar, liberi de contract. Se subînţelege că-l susţin pe Lupescu doar pentru că vrea şi gura lor un rest de ciolan.

Al Doilea Palier. Iată cine suntem noi! Noi nu suntem susţinuti de mari fotbalişti? Dar Adi Mutu? Cosmin Contra? Domnul Belodedici? Domnul Vlădoiu? Ei, vedeţi?

Cât concentrat de ipocrizie poate conţine un răspuns? Ce şcoli înalte şi anturaje selecte te pregătesc pentru astfel de momente? În care eşti capabil să minţi prin omisiune, să ataci exact cu argumentele adversarului? Totul cu un zâmbet larg?

La Primul Palier, dl Burleanu a uitat să ne spună şi de ceilalţi şomeri prezenţi la lansarea lui Lupescu: Cristi Chivu (pierde vremea pe la tv prin Italia şi puţin pe la UEFA, unde l-a bagat în seamă Lupescu... se aplica legea lui Ohm, eşti Ohm cu mine, sunt Ohm cu tine), Daniel Pancu (un contract la Digi si unul pe salariu minim la Academia Rapid nu se pun, ce naiba!), Daniel Niculae (la fel ca Pancu), Răzvan Raţ, Ciprian Marica, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Victor Piţurcă, Costel Gâlcă, Basarab Panduru, Sir Alex Ferguson (doar video, nu se pune) şi atâţia alţii.

Al Doilea Palier e strâns legat de Primul. Tu, preşedintele FRF, te iei de susţinătorii lui Lupescu pe subiectul că n-au de lucru? Tocmai tu? Care l-ai “închiriat” pe Mutu până după alegeri? Care te-ai “orientat” să le dai o slujbă efemeră câtorva foşti fotbalişti tocmai pentru că venea campania?

Te sprijină Cosmin Contra? Spre deosebire de osanalele lui Cristoph Daum, care se băga în seamă pe subiect când nici măcar nu era campanie, Cosmin Contra a spus destul de clar că el e antrenor, nu-l priveşte campania electorală. Sincer, dacă nu ar lucra în FRF, crede cineva că Belo şi Jean ar lipsi de la campania lui Lupescu?

Răspunsurile care au darul să nască atâtea întrebări înseamnă că sunt răspunsuri proaste. Poate că sunt perfecte ca să câştigi alegerile şi ca să nu dai vreun semn de slăbiciune “în teritoriu” dar sfidează inteligenţa receptorului. Asta teoretic. Pentru că din vremuri pe care preşedintele FRF nu le-a apucat dar care i-ar fi venit ca o manuşă am tot mai puternica senzaţie că nimeni nu se mai considera sfidat cu nimic. Că nimeni nu mai e revoltat de nimic. Cu toate că nivelul discursului este tot mai indoielnic. Înseamnă că ne prostim cu toţii pe zi ce trece.

Scriu mai des pe Vali Moraru

De același autor
Citeşte alte articole de Vali Moraru
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Liga Digi Sport
  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Fotbal Club
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Simona Halep nu a mai stat pe gânduri și a luat decizia în privința lui Patrick Mouratoglou

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media