Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
Gymnastics - Artistic Gymnastics - Qualifiers - 2021 European Championship
Programul românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ziua de marți, 3 august
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-0, ACUM pe DGS 1. Meci decisiv pentru ardeleni: un eșec = OUT din lupta pentru locul 2
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
Play-off

Malta - România 0-4. Iar în grafic pentru Euro 2020! Pușcaș, ”dublă”, Chipciu și Man, eroii serii. Un eliminat!

10.06.2019, 23:41

Reprezentativa României a câştigat fără emoţii în Malta, după un meci dominat de tricolori de la un capăt la altul, scor 0-4! George Puşcaş, cu o ”dublă”, Chipciu şi Dennis Man au marcat în victoria care ne readuce în calcule pentru calificarea la Euro 2020.

FOTBAL:ROMANIA-INSULELE FEROE, PRELIMINARII EURO 2020 (26.03.2019)
România are două victorii, o remiză și o înfrângere în preliminariile Euro 2020
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Naţionala României a dat recital în Malta. Selecționerul Cosmin Contra a schimbat şapte jucatori în formula de start, față de meciul cu Norvegia, scor 2-2. George Puşcaş a avut nevoie de şapte minute pentru a marca. Atacantul de 23 de ani putea reusi dubla din pasa lui Ianis Hagi, dar bara s-a opus. Puşcaş a răzbunat ratarea după o jumătate de oră de joc.

Pâna la pauză a înscris și Alexandru Chipciu, cu o executie de senzatie. Contra l-a introdus şi pe Dennis Man, care a irosit o mare ocazie. Şi Răzvan Marin l-a iertat pe portarul Maltei - a luat la ţintă transversala.

Pe final, Alexandru Chipciu a văzut cel de-al doilea cartonas galben si a fost eliminat, astfel că va rata meciul cu Spania, de la București, de joi, 5 septembrie. Până la final a mai fost timp pentru un gol. Dennis Man a dat primul său gol la naţionala mare şi a stabilit rezultatul final.

A fost cea mai clară victorie a României de la venirea lui Cosmin Contra pe bancă, dar și prima în deplasare în preliminariile pentru Euro 2020.


Malta - România 0-4
Au marcat: Pușcaș 7 și 29, Chipciu 34, Dennis Man 90+2
Eliminat: Alexandru Chipciu 80

MALTA: 1. Henry Bonello - 22. Zach Muscat, 5. Andrei Agius (căpitan), 4. Steve Borg, 19. Joseph Zerafa - 11. Rowen Muscat, 8. Paul Fenech, 7. Joseph Mbong, 15. Juan Corbolan - 17. Alfred Effiong, 21. Luke Gambin
Selecţioner: Raymond Farrugia.

ROMÂNIA: 12. Ciprian Tătăruşanu (căpitan) - 7. Alexandru Chipciu, 2. Iulian Cristea, 4. Ionuţ Nedelcearu (Cristian Săpunaru 34), 11. Nicuşor Bancu - 8. Ianis Hagi, 18. Răzvan Marin, 5. Tudor Băluţă, 20. Alexandru Maxim (Dorin Rotariu 75) - 9. George Puşcaş, 13. Claudiu Keşeru (Dennis Man 65)
Selecționer Cosmin Contra.

CLASAMENT GRUPA F


LIVE TEXT

MIN. 90+2 - GOOOOOL ROMÂNIA: 0-4, DENNIS MAN! Fotbalistul FCSB-ului, bine găsit cu o pasă în adâncime, a intrat în careu și, după un dribling scurt, a șutat direct la poartă, deși îl avea liber în stânga pe Pușcaș.

Min. 90 - Contraatac al tricolorilor cu Man și Ianis Hagi în prim plan. Jucătorul FCSB-ului a încercat o finalizare personală, dar s-a încurcat în careu și faza s-a stins.

Min. 84 - ULTIMA SCHIMBARE MALTA! A ieșit Corbolan, a intrat MONTEBELLO.

Min. 80 - ROMÂNIA A RĂMAS ÎN 10! ALEXANDRU CHIPCIU A FOST ELIMINAT! Mijlocașul a primit al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Corbolan și a fost trimis mai repede la vestiare. VA RATA MECIUL CU SPANIA DE LA BUCUREȘTI, DE PE 5 SEPTEMBRIE 2019!

Min. 75 - ULTIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Maxim, a intrat DORIN ROTARIU!

Min. 70 - BARĂ ROMÂNIA! Răzvan Marin a expediat o torpilă de la marginea careului de 16 metri, dar mingea a lovit transversala după care s-a dus în aut.

Min. 69 - OCAZIE ROMÂNIA! Man a fost aproape de 4-0. Șutul său a fost respins in-extremis de Bonello.

Min. 67 - A DOUA SCHIMBARE MALTA! A ieșit Gambin, a intrat MIFSUD

Min. 65 - A DOUA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Keșeru, a intrat DENNIS MAN!

Min. 61 - Ianis Hagi a executat cu dreptul o lovitură liberă, din afara careului, dar mingea a fost deviată din zid în corner.

Min. 60 - CARTONAȘ GALBEN BORG! L-a faultat din spate pe Ianis Hagi

Min. 59 - PRIMA SCHIMBARE MALTA! A ieșit Fenech, a intrat GRECH.

Min. 58 - OCAZIE ROMÂNIA! Keșeru a executat o lovitură liberă, de la aproximativ 18 metri, lateral dreapta, dar portarul maltez Bonello a respins de sub bară.

Min. 56 - Bine deschis dintr-un aut de la margine, de pe stânga, printre doi jucători de-ai noștri, Effiong a încercat să-l surprindă pe Tătărușanu cu un șut la colțul lung, dar mingea s-a dus pe lângă.

Min. 46 - A început repriza a doua!

Min. 45+3 - PAUZĂ

Min. 45+1 - CARTONAȘ GALBEN ALEXANDRU CHIPCIU! Mijlocașul a fost sancționat pentru u fault asupra lui Zerafa

Min. 45+1 - Effiong a profitat de o eroare a lui Săpunaru, a scăpat spre poarta lui Tătărușanu, dar a fost deposedat impecabil de Chipciu, în interiorul careului, printr-o alunecare de mare efect.

Min. 38 - Mbong a șutat de la distanță, dar pe lângă poartă.

Min. 34 - PRIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Nedelcearu, accidentat, a intrat CRISTIAN SĂPUNARU!

MIN. 34 - GOOOOOL ROMÂNIA: 0-3, CHIPCIU! Mijlocașul lui Anderlecht a reluat superb, de la marginea careului de 16 metri. A fost un corner de pe stânga executat de Ianis Hagi, mingea a fost respinsă iar ”șeptarul” tricolorilor a preluat, a pivotat spre dreapta după care a șutat cu dreptul.

Min. 30 - MOMENT GREU PENTRU NEDELCEARU! În duel pentru un balon, aproape de banca de rezerve a tricolorilor, Nedelcearu a fost lovit cu genunchiul în figură de Corbolan. Fotbalistul nostru a primit îngrijiri medicale, dar nu a mai putut contina.

MIN. 29 - GOOOOOL ROMÂNIA: 0-2, PUȘCAȘ! Atacantul tricolorilor a reușit dubla cu un șut din interiorul careului la colțul lung, mingea a lovit bara și apoi a intrat în plasă. A fost o fază colectivă de atac a elevilor lui Contra, dar Keșeru a fost cel care a combinat superb cu Pușcaș.

Min. 19 - Acțiune de contraatac a maltezilor, Chipciu a închis bine, mingea a ajuns la Corbolan care a șutat de la distanță, dar fără emoții pentru căpitanul Tătărușanu.

Min. 17 - BARĂ ROMÂNIA! Acțiune superbă de atac a tricolorilor cu vârful lui Palermo în prim plan. Pușcaș a intrat în careu a driblat portarul, dar a intrat în unghi lateral dreapta, astfel că reluarea spre gol s-a oprit de bara din stânga porții.

Min. 15 - Pușcaș a încercat să scoată un penalty! A luat o fază pe cont propriu, pe partea stângă, a intrat în careu, dar s-a aruncat în suprafața de pedeapsă, astfel că arbitrul olandez a făcut semn ca meciul să continue.

Min. 11 - Ianis Hagi a șutat din prima, fără preluare, de la peste 20 de metri, pe zonă centrală, dar peste transversală.

MIN. 7 - GOOOOOL ROMÂNIA 0-1, PUȘCAȘ! Atacantul lui Palermo a trimis balonul în plasă, aceasta fiind a treia sa reușită în tricoul naționalei. Faza a plecat de la Keșeru, aflat în zonă centrală, care i-a pasat lui Bancu, bine, pe flanc iar acesta, după o cursă solitară, a centrat foarte bine de pe stânga și Pușcaș, chiar dacă a preluat cu probleme, a reușit să trimită mingea în plasă.

Min. 4 - TRICOLORII PUTEAU PRIMI PENALTY! Keșeru a insistat asupra unui balon, a recuperat, era în careul advers, dar a fost deposedat în ultimul moment. Vârful lui Ludogorets a cerut penalty, dar arbitrul olandez, aflat pe fază, a făcut semn că n-a fost nimic.
Din reluările tv s-a văzut cum Mbong l-a călcat pe Keșeru!

Min. 1. A început partida! Lovitura de start le-a aparținut tricolorilor.

INFO. Malta se află la doar 80 de km de Sicilia, astfel că sunt mulți români în tribune. Sigur, sunt destui fani de-ai tricolorilor și din Malta, acolo unde se află la muncă. Atmosfera de la Imnul de Stat al României a fost una extraordinară, tricolorii simțindu-se ca acasă.

ECHIPELE DE START 

MALTA: 1. Henry Bonello - 22. Zach Muscat, 5. Andrei Agius (căpitan), 4. Steve Borg, 19. Joseph Zerafa - 11. Rowen Muscat, 8. Paul Fenech, 7. Joseph Mbong, 15. Juan Corbolan - 17. Alfred Effiong, 21. Luke Gambin

Rezerve: 12. Andrew Hogg, 16. Justin Haber - 2. Dexter Xuereb, 3. Ferdinando Apap, 6. Jake Grech, 9. Michael Mifsud, 10. Kyrian Nwoko, 13. Dunstan Vella, 14. John Mintoff, 18. Bjorn Kristensen, 20. Luke Montebello, 23. Tristan Caruana.
Selecţioner: Raymond Farrugia.

ROMÂNIA: 12. Ciprian Tătăruşanu (căpitan) - 7. Alexandru Chipciu, 2. Iulian Cristea, 4. Ionuţ Nedelcearu, 11. Nicuşor Bancu - 8. Ianis Hagi, 18. Răzvan Marin, 5. Tudor Băluţă, 20. Alexandru Maxim - 9. George Puşcaş, 13. Claudiu Keşeru

Rezerve: 1. Ionuţ Radu, 16. Silviu Lung jr - 3. Alin Toşca, 6. Dan Nistor, 10. Gheorghe Grozav, 14. Dennis Man, 15. Paul Anton, 17. Ciprian Deac, 19. George Ţucudean, 21. Dorin Rotariu, 22. Cristian Săpunaru, 23. Nicolae Stanciu.
Selecţioner: Cosmin Contra.

ARBITRU: Dennis Higler
Asistenți: Davie Goossens, Joost van Zuilen (toți din Olanda).

CLASAMENT Grupa F

Azi se vor disputa meciurile din etapa a patra din grupa noastră: Spania - Suedia, Malta - România și Insulele Feroe - Norvegia.

Malta - România va fi luni, de la ora 21:45. Cele mai importante faze vor fi, în timp real, pe digisport.ro și m.digisport.ro.

UPDATE Ora 20:19. Cosmin Contra s-a decis, în ultima clipă, să înceapă partida cu Malta cu Iulian Cristea fundaș central și nu cu Săpunaru, așa cum se credea, dar și cu George Pușcaș în atac, și nu cu Deac.

Așadar, iată echipa de start pentru partida cu Malta:

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Chipciu, Iulian Cristea, Nedelcearu, Bancu - R.Marin, T.Băluţă, Maxim -  Pușcaș, Ianis Hagi, Keşeru.

”Mă bucur pentru Cristea, dar să pui doi fundaşi centrali care nu au jucat niciodată... chiar şi într-un meci cu Malta. E o surpriză! Mă bucur pentru băiat, cred că merită, dar poate era mai indicat să joace lângă Săpunaru", a spus Duckadam, la Digi Sport, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”.

UPDATE 19:39 Conform informaţiilor colegilor de la Fotbal Club, Contra s-a decis asupra formulei de start. Aşa va arăta România în Malta.

Tătăruşanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - R.Marin, T.Băluţă - Deac, I.Hagi, Maxim - Keşeru

Ştirea iniţială

Primul 11 al echipei României va suferi mai multe schimbări, nu mai puțin de 6 nume noi având șanse mari de a fi titulari în duelul de la La Valletta. Ionuț Nedelcearu, Nicușor Bancu, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Ianis Hagi și Alexandru Maxim vor fi pe teren de la primul fluier al arbitrului.

România (4-3-3): Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - R.Marin, Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș (Țucudean).

"Nimeni nu e aici să vadă cum sunt jucătorii la antrenamente, sunt lucruri pe care le studiez, încerc să bag echipa în funcție de adversar. Probabil mâine vor fi alte voci care mă vor critica pentru echipa de start. Trebuie să fii zi de zi cu jucătorii, să-i simți, să vorbești cu ei ca să-ți poți da cu părerea.

Vor fi anumite schimbări în echipă, la meciul cu Norvegia s-a depus un efort imens și avem nevoie de prospețime în echipă. Malta se apără foarte bine, nu văd un jucător care să dezechilibreze, dar au contraatacuri foarte bune", a declarat Cosmin Contra.

Malta - România Preliminarii Euro 2020 | 1.000 de români, la meci

"Tricolorii" vor fi susținuți de 1.000 de suporteri. Pe lângă cele 550 de bilete, toate epuizate, organizatorii se mai așteaptă la fani ai României care lucrează în zonă. Asistența totală se estimează să fie în jurul la 15.000 de spectatori.

Naționala României a mai jucat o dată pe stadionul "National Ta Qali", cu o capacitate de 16.997 de locuri, în septembrie 1998, într-un meci amical cu reprezentativa Germaniei, scor 1-1. Golul "tricolorilor" a fost marcat de Viorel Moldovan, din penalty. În acel meci a evoluat și actualul "secund" al naționalei, Adrian Mihalcea, care a intrat în minutul 9o. Selecționer României era atunci Victor Pițurcă.

Malta - România Preliminarii Euro 2020 | Răspunsul lui Cosmin Contra pentru contestatari

Cosmin Contra a fost criticat după meciul României cu Norvegia (2-2). Helmut Duckadam sau Cornel Dinu s-au numărit printre cei care au vorbit despre jocul slab al naționalei, la Oslo. Răspunsul selecționerului a venit înaintea duelului cu Malta.

”Când n-am fost eu criticat de când am venit la națională? Sunt 22 de milioane de selecționeri, doar eu răspund. Nimeni nu e aici să vadă cum sunt jucătorii la antrenamente, sunt lucruri pe care le studiez, încerc să bag echipa în funcție de adversar. Sunt un antrenor norocos, toate rezultatele mele sunt bazate pe noroc, n-am niciun merit.

Probabil mâine vor fi alte voci care mă vor critica pentru echipa de start. Trebuie să fii zi de zi cu jucătorii, să-i simți, să vorbești cu ei ca să-ți poți da cu părerea. Înțeleg criticile. Nici eu n-am fost mulțumit de jocul echipei. A fost unul dintre cele mai slabe de când sunt eu antrenor. Mutările pe care le aveam pregătite dinaintea jocului ne-au adus în postura de a putea egala", a spus Cosmin Contra.

Cornel Dinu susține că Anamaria Prodan are influență la echipa națională, acesta fiind motivul pentru care Contra ar fi folosit anumiți jucători, la Oslo.

”Folosirea acestor jucători de care vorbeam, te duce cu gândul că diavolița își bagă coada și la selecția echipei naționale. Edificator ar trebui să fie, ca o lecție pentru Contra, că jocul echipei noastre a căpatat o cu totul altă turnură când a intrat Ianis Hagi. A fost jucătorul "rifinitore", cel care a schimbat fața ofensivă jalnică a echipei naționale. A driblat, a pasat, nu a pierdut mingi. Nu trebuia să lipsească”, a comentat Dinu.

Malta - România Preliminarii Euro 2020 | Meciurile din Grupa F și clasamentul

După primele trei meciuri disputate în Grupa F, România ocupă locul 3, cu patru puncte. Spania este lider (9 puncte), iar Suedia este pe poziția secundă (7 puncte).

Azi se vor disputa meciurile din etapa a patra din grupa noastră: Spania - Suedia, Malta - România și Insulele Feroe - Norvegia.

Malta - România va fi luni, de la ora 21:45. Cele mai importante faze vor fi, în timp real, pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: cosmin contra , malta romania , malta romania preliminarii euro 2020 , malta romania live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-0, ACUM pe DGS 1. Meci decisiv pentru ardeleni: un eșec = OUT din lupta pentru locul 2

Video ”Mircea’s on fire”. Rednic nu s-a mai abținut și a ”îngenuncheat” în fața jucătorilor de la UTA
Manchester City ”sparge” banca pentru starul lui AC Milan! Câți bani sunt dispuși să ofere ”Cetățenii”
(SP)ITALY VERONA FOOTBALL SERIE A HELLAS VERONA VS AC MILAN
Antrenorul dorit de Liverpool în locul lui Jurgen Klopp a făcut anunțul în direct
Netherlands: Go Ahead Eagles vs Feyenoord
Citește și
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”