Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023, Shakir - 05 Mar 2023
Mutare surpriză în Formula 1! Cine poate fi noul coleg al lui Verstappen
Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video Cine îl mai poate opri pe "Mad Max"? Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei și e lider detașat în clasament

articol scris de Digi Sport
04.07.2021, 17:10

Plecat din pole-position, Max Verstappen (Red Bull) a "zburat" ca din tun pe circuitul de la Spielberg și și-a păstrat locul în ciuda atacului de la start a lui Lando Norris (McLaren).

F1 Grand Prix of Austria
Marele Premiu al Austriei / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei

A fost însă steag galben imediat după start, după ce Ocon a ieșit în decor, cu suspensia ruptă. După ridicarea steagului galben, în turul 4, Lando Norris (McLaren) s-a apărat superb în fața atacului lui Sergio Perez (Red Bull), care a ieșit în decor și a revenit pe pistă pe locul 10.

În turul 20, Hamilton, care a plecat de pe locul 4, a trecut pe poziția a doua în turul 20, după o manevră superbă în fața lui Norris. S-a dat o bătălie crâncenă între Sergio Perez (Red Bull) și Charles Leclerc (Ferrari), iar cei doi s-au șicanat reciproc, dueluri soldate și cu ușoare ieșiri în decor.

Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton, a terminat pe locul 4 în Marele Premiu al Austriei

Între timp, Verstappen își făcea treaba și bătea record după record pe tur. Pilotul de la Red Bull a trecut primul linia de sosire, cu un avans uriaș față de Bottas, la peste 16 secunde.

Pe 3 a terminat surpriza Lando Norris, de la McLaren, care și-a îmbunătățit performanța din etapa trecută, de pe același circuit, din Marele Premiu ala Stiriei, când a terminat pe 5.


Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes) a încheiat pe 4, urmat de Sergio Perez (Red Bull), Sainz (Ferrari), Ricciardo (McLaren) și Leclerc (Ferrari).

Verstappen a obținut astfel a cincea victorie din sezon și a patra de pe acest circuit din cariera sa. Olandezul este lider detașat în clasamentul piloților, cu 182 de puncte, urmat de Hamilton, cu 150.

LIVE VIDEO&TEXT Marele Premiu al Austriei:

Turul 71: Final de cursă. Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Austriei.

Turul 63: Liderul Verstappen (Red Bull) face din nou record pe tur.

Turul 60: Ordinea în cursă: Verstappen (Red Bull), Bottas (Mercedes), Norris (McLaren), Hamilton (Mercedes), Perez (Red Bull), Ricciardo (McLaren), Leclerc (Ferrari), Sainz (Ferrari).

Turul 54: Hamilton (Mercedes), aflat pe locul 2, intră la boxe și iese pe poziția a patra. Cu un tur înainte, Hamilton a fost depășit superb de Lando Norris (McLaren), în aplauzele publicului.

Turul 47: Leclerc (Ferrari) insistă să treacă de Perez (Red Bull), tot pe exterior, în lupta pentru poziția a șaptea. Cei doi se ating din nou și monegascul iese ușor în decor.

Turul 41: În bătălia pentru locul 8, Perez (Red Bull) îl vede pe Leclerc (Ferrari) că încearcă să-l depășească pe exteriorul virajului și îi "închide ușa", însă îl atinge. Ordinea în cursă: Verstappen (Red Bull), Hamilton (Mercedes), Bottas (Mercedes), Norris (McLaren), Sainz (Ferrari), Gasly (Alpha Tauri), Ricciardo (McLaren), Perez (Red Bull), Leclerc (Ferari), Tsunoda (Alpha Tauri).

Turul 33: Sergio Perez (Red Bull) intră și el la boxe și iese tot pe poziția a zecea.

Turul 32: Liderul cursei, Max Verstappen (Red Bull), aflat pe pneuri medii, intră la boxe și iese tot pe primul loc.

Turul 31. Norris (McLaren) intră la boxe.

Turul 20: Hamilton (Mercedes) face o manevră superbă și trece pe locul 2 după ce îl depășește pe Lando Norris (McLaren).

Turul 15: Din două încercări, Leclerc (Ferrari) îl depășește pe Sergio Perez (Red Bull), cu o manevră superbă și trece pe 8.

Turul 14: Tsunoda (Alpha Tauri) intră la boxe și schimbă pneurile soft cu unele hard. Gasly (Alpha Tauri) trece și el pe la boxe.

Turul 4: Lando Norris (McLaren) se apără superb în fața atacului lui Sergio Perez (Red Bull), într-un duel spectaculos. Bottas (Mercedes) trece temporar de colegul său, Lewis Hamilton, în virajul 3. Perez iese în decor în duel cu Norris și revine pe pistă pe locul 10. Ordinea în cursă: Verstappen, Norris, Hamilton, Bottas, Gasly, Tsunoda.

Turul 1: Start În Marele Premiu al Austriei. Max Verstappen (Red Bull) pleacă excelent, Lando Norris (McLaren) încearcă să-i ia fața, dar dar olandezul îi taie calea și se menține lider. Eeteban Ocon (Alpine) iese în decor după virajul 3, cu suspensia ruptă și se ridică steagurile galbene. Sergio Perez (Red Bull) e pe 3. Leclerc (Ferrari) trece de 3 adversari. Vettel (Aston Martin), depășiri spectaculoase.

UPDATE: Piloții se pregătesc de turul de formare.


Știrea inițială:

Gluma se îngroașă pentru Lewis Hamilton, care poate fi, în sfârșit, detronat. Asta pentru că Max Verstappen a obținut al patrulea pole-position din acest sezon și al treilea consecutiv și chiar arată ca un campion mondial.

Olandezul de la Red Bull, care este lider în clasamentul piloților, a rulat perfect pe circuitul de la Spielberg, după ce săptămâna trecută s-a impus tot aici, cu plecare tot din pole, dar în Marele Premiu al Stiriei.

Lewis Hamilton, doar al patrulea timp în calificările pentru Marele Premiu al Austriei

Al doilea timp l-a obținut, surprinzător, Lando Norris. Pilotul de la McLaren, în vârstă de 21 de ani, pare în cea mai bună formă a carierei, după ce, în etapa trecută, a obținut al treilea timp în calificări, finalizat cu un loc 5 în cursă. Pentru britanic, locul 2 în calificările din Marele Premiu al Austriei este cel mai bun loc din cariera sa în calificări, performanță obținută înaintea celui de-al 47-lea său start în "Marele Circ".

De pe poziția a treia a grilei va pleca Sergio Perez. Pentru pilotul de la Red Bull urmează startul cu numarul 200 din carieră. Abia al patrulea timp l-a obținut septuplul campion mondial, Lewis Hamilton. Motoarele Mercedes s-au remarcat doar pe palierele de viteză, unde erau mai rapide cu DRS activat.

Piloții Ferrari, în afara primelor 10 poziții în calificările pentru Marele Premiu al Austriei

Hamilton va fi urmat de colegul său, Valtteri Bottas și de monoposturile de la Alpha Tauri, pilotate de Pierre Gasly și Yuki Tsunoda. Au urmat Sebastian Vettel (Aston Martin), George Russel (Williams) și Lance Stroll (Aston Martin).

O altă mare surpriză, dar neplăcută, a fost lipsa monoposturilor Ferrari din primele 10 locuri, pentru că Saiz și Leclerc nu au intrat în Q3 și vor pleca de pe 11 și 12.

Etichete: lewis hamilton , max verstappen , marele premiu al austriei , lando norris


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan

Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021
Foto Xavi a ajuns de râsul internetului! Meme-urile apărute după ce și-a încălcat cuvântul și a rămas la Barcelona
xavi
Citește și
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
O sportivă celebră devine moderatoare la TVR. Ce emisiune va prezenta aceasta
O sportivă celebră devine moderatoare la TVR. Ce emisiune va prezenta aceasta
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”