max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
F1 - PRE-SEASON TESTING 2024 - BAHRAIN F1 Pre-season Testing in Bahrain
Ce plan a pus la cale constructorul Aston Martin pentru a-l deturna pe Alonso din drumul spre Red Bull
240411 Club Brugge vs PAOK Head Coach Razvan Lucescu of PAOK pictured during the Uefa Conference League Quarter final ro
Discursul lui Răzvan Lucescu, după ce PAOK a fost eliminată din sferturile Confernce League: ”Un moment incredibil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Max Verstappen a câștigat Marele Premiu aniversar de la Silverstone, după manevra anului: "N-o să conduc ca bunica"

09.08.2020, 17:30

La Silverstone, Max Verstappen a câștigat Marele Premiu aniversar de 70 de ani, după o cursă superbă.

f1 colaj
Colaj Marele Premiu aniversar de la Silverstone / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Plecat de pe poziția a patra, olandezul de la Red Bull, care avea pneuri hard, a reușit o manevră incredibilă în turul 27, când l-a depășit pe liderul de atunci, Valtteri Bottas (Mercedes), pe exteriorul virajului, la limita aderenței.

Manevra e cu atât mai grea cu cât s-a întâmplat după ce Verstappen a ieșit de la boxe, când pneurile sale încă nu erau suficient de calde, iar depășirea a fost în cel mai strâns viraj de stânga.

Max Verstappen: "Nu o să conduc ca bunica"

La un moment dat, tânărul pilot de la Red Bull a purtat o discuție cu inginerii săi în legătură cu pneurile, iar acesta le-a transmis "N-o să conduc ca bunica".

  • Verstappen a început cursa cu pneuri hard. La prima oprire la boxe a schimbat pe mediu, iar la a doua schimbare a folosit hard.

Este pentru prima oară de la începutul acestui sezon în care monoposturile Mercedes sunt învinse într-o cursă.


A fost a 1023-a cursă din Formula 1 exact la împlinirea a 70 de ani a Marelui Circ.

Max Verstappen a câștigat cursa aniversară de 70 de ani din Formula 1

Pentru Verstappen a fost prima victorie din acest sezon, venită în etapa a cincea. În plus, a fost a noua victorie din cariera sa și l-a depășit la acest capitol pe Valtteri Bottas, care a plecat din pole-position și a terminat pe 3, după ce a fost depășit de colegul de la Mercedes, Lewis Hamilton, în turul 50.

Pentru Red Bull a fost a 63-a victorie din istorie și al 174-lea podium. Hamilton, care a încheiat pe locul 2, cursa a însemnat egalarea unui record deținut de Michael Schumacher, 155 de podiumuri. Britanicul de la Mercedes a luat și punctul bonus pentru că a reușit cel mai rapid tur.

Ferrari a dezamăgit din nou, după ce Leclerc a terminat pe 4, iar Vettel, pe 12.


Știrea inițială:

Marele Premiu al Marii Britanii poate fi urmărit ÎN DIRECT de la ora 16:00 pe Digi Sport 1, pe digisport.ro pentru abonații RCS-RDS și pe aplicația Digi Online.

Valtteri Bottas va pleca din pole position după ce l-a învins pe Lewis Hamilton cu 0.063 de secunde. Nico Hulkenberg se poate lăuda cu locul trei.

LIVE VIDEO Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone:

UPDATE turul 52: Final de cursă. Max Verstappen (Red Bull) câștigă Marele Premiu aniversat, de la Silverstone. Olandezul de 22 de ani le-a dat o replică amuzantă inginerilor la jumătatea cursei, când a discutat despre starea pneurilor: "N-o să conduc ca bunica!"

UPDATE turul 50: Hamilton trece de colegul său de la Mercerdes, Valtterio Bottas, și urcă pe locul 2, stabilind și record pe tur. Verstappen (Red Bull) e lider.

UPDATE turul 33: După intrările la boxe, Hamilton (Mercedes) urcă pe primul loc. Sextuplul campion mondial a ales o strategie cu două opriri. Verstappen (Red Bull) a stabilit record de timp în turul 32.

UPDATE turul 27: Depășire incredibilă reușită de Max Verstappen. Cu pneuri hard, abia schimbate, olandezul de la Red Bull trece pe exterior de liderul de până atunci al cursei, Valtteri Bottas (Mercedes). Aderența sa este fantastică, iar comentatorii au rămas uimiți și au considerat manevra depășirea anului, cum doar în jocurile video se mai vede.

UPDATE turul 10: Deja s-a intrat la boxe, încă din turul 7. Ordinea în cursă după 10 tururi este următoarea: Bottas (Mercedes), Hamilton (Mercedes), Verstappen (Red Bull), Hulkenberg (Racing Point), Stroll (Racing Point), Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Leclerc (Ferrari), Sainz (McLaren), Ocon (Renault).

UPDATE Turul 1: Bottas ia startul perfect, urmat îndeaproape de colegul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Hulkenberg (Renault), care a fost performerul calificărilor, a fost depășit imediat după start de Max Verstappen (Red Bull). Vettel (Ferrari) este pe ultima poziție, după un tete-a-queue.

UPDATE: Piloții pleacă în turul de încălzie.

„Nu am fost cel mai bun, dar Valtteri a fost foarte bun și merită să plece din pole position”, a spus Lewis Hamilton, după cursa de ieri.


Calificări:

Valtteri Bottas a fost irezistibil în calificările de la Silverstone, după ce a fost cel mai rapid și în antrenamente. Finlandezul de la Mercedes a mers ceas și a depășit timpul colegului său, Lewis Hamilton, chiar în ultimele viraje.

Astfel, Bottas a ajuns la 13 plecări din pole position în carieră, în timp ce Mercedes a bifat un nou record. Constructorul german are ambii piloți în linia întâi pentru a 67-a oară. Până weekendul trecut, Ferrari deținea recordul, cu 65. În plus, Mercedes are acum 9 pole-uri consecutive pe circuitul de la Silverstone.

Valtteri Bottas, pole-position în Marele Premiu de la Silverstone

Performerul zilei a fost însă Nico Hulkenberg. Pilotul de la Racing Point va pleca de pe locul 3, urmat de Max Verstappen (Red Bull), care va pleca în cursă cu pneuri dure, deși Bottas, Hamilton și Hulkenberg vor folosi gume medii.

De pe locul 5 va lua startul Daniel Ricciardo (Renault), urmat de Lance Stroll (Racing Point), și Pierre Gasly (Alpha Tauri). Ferrari a bifat din nou o performanță dezamăitoare, după ce Leclerc a reușit doar al șaptelea timp, în timp ce colegul său, Sebastian Vettel, va pleca de pe un dezamăgitor loc 12.

Marele Premiu de la Silverstone va fi duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.


LIVE VIDEO Calificări Marele Premiu de la Silverstone:

UPDATE 17:02: Final de calificări. Valtteri Bottas (Mercedes) îi suflă pole-ul colegului său, Lewis Hamilton, cu 6 sutimi de secundă, chiar în ultimele viraje. Performerul zilei este însă Nico Hulkenberg (Renault), care va pleca de pe poziția a treia a grilei, urmat de Max Verstappen (Red Bull), Daniel Ricciardo (Renault), Lance Stroll (Racing Point) și Pierre Gasly (Alpha Tauri).

UPDATE 16:45: Surpriză neplăcută pentru cei de la Ferrari, cel puțin din partea lui Vettel, care nu prinde Q1 și e pe 12. Bottas (Mercedes), Hulkenberg (Racing Point) și Hamilton (Mercedes) sunt primii.

UPDATE 16:20 Daniil Kvyat și George Russell se descurcă excelent și urcă în Q2. Fostul campion mondial, Kimi Raikkonen, va pleca în cursă de pe ultimul loc. 

UPDATE 16: 10 Hulkenberg, Magnussen și Grosjean de la Haas au fost primii pe circuit în Q1, iar cel mai rapid este Hulkenberg cu timpul de 1:27.279, cu mai mult de o secundă mai rapid decât cei doi piloți de la Haas. 


Știrea inițială:

Lewis Hamilton a câştigat ultimele trei curse de Formula 1, inclusiv Marele Premiu al Marii Britanii, desfăşurat în weekend-ul trecut, având un avans de 30 de puncte faţă de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, în ierarhia generală a piloţilor.

În schimb, pilotul finlandez a înregistrat cel mai bun timp în primele antrenamente pentru Marele Premiu aniversar din Formula 1. Bottas a scos 1 min 26 sec 166/1000, în cel mai rapid tur de circuit al său, în timp ce campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton, a înregistrat al doilea timp, la 138/1000 în urma colegului său.

A doua cursă consecutivă de la Silverstone va marca 70 de ani de la primul Grand Prix de Formula 1.

LIVE VIDEO MP de Formula 1 de la Silverstone - Calificări, ora 16:00, pe Digi Sport 1

Un nou scandal din circuit îi are protagoniști pe Carlos Sainz și Lewis Hamilton. Spaniolul de 25 de ani a primit numeroase critici pentru că nu a îngenuncheat la protestele anti-rasism din Formula 1, iar Hamilton s-a erijat în lider al protestului: "Tăcerea te face complice", a explicat britanicul. Răspunsul lui Sainz a fost tranșant: "Sunt liber să nu îngenunchez".

Alături de spaniol, Charles Leclerc, Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat și Kimi Raikkonen au procedat similar.

Clasament Formula 1

  • Lewis Hamilton - Mercedes - 88 puncte
  • Valtteri Bottas - Mercedes - 58 puncte
  • Max Verstappen - Red Bull Honda - 52 puncte
  • Lando Norris - McLaren-Renault - 36 puncte
  • Charles Leclerc - Ferrari - 33 puncte
  • Alexander Albon - Red Bull-Honda - 26 puncte
  • Sergio Perez - Racing Point-Mercedes - 22 puncte
  • Lance Stroll - Racing Point-Mercedes - 20 puncte
  • Daniel Ricciardo - Renault - 20 puncte
  • Carlos Sainz Jr - McLaren-Renault - 15 puncte

Etichete: lewis hamilton , silverstone , valtteri bottas , mp silverstone , aniversare 70 de ani formula 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recomandările redacției
240411 Club Brugge vs PAOK Head Coach Razvan Lucescu of PAOK pictured during the Uefa Conference League Quarter final ro
Discursul lui Răzvan Lucescu, după ce PAOK a fost eliminată din sferturile Confernce League: ”Un moment incredibil”

Șut are șansa de a deveni campion cu FCSB, dar când era mic ținea cu altă echipă. ”Recunosc”
Mesajul lui Jurgen Klopp, la ultimul meci european ca antrenor al lui Liverpool: ”Este o nebunie!”
Atalanta BC v Liverpool FC - UEFA Europa League Jurgen Klopp, head coach of Liverpool FC, gestures towards fans of Atala
Dan Nistor, ”distrus” după ce U Cluj a ratat finala Cupei României: ”E foarte mare suferinţa. E dureros”
FC Universitatea U Cluj v Chindia Targoviste - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 13 May 2023
Citește și
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
”Au început negocierile”. Mercedes i-a găsit înlocuitor lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton file photo
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro