FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
”Revoluție” la Barcelona! Primii 4 fotbaliști aflați pe ”lista neagră”
ancelotti-carlo
Carlo Ancelotti, așa cum rar a fost văzut. Ce a făcut antrenorul lui Real Madrid în pauza competițională
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

15 cifre, recorduri și performanțe deosebite în fotbal în anul 2015!

31.12.2015, 19:39

Cu riscul de a lăsa multe evenimente, persoane și echipe pe dinafară și, implicit, de a nedreptăți multe realizări din fotbal, la final de an, digisport.ro vă propune o listă cu 15 recorduri, performanțe și cifre inedite înregistrate în 2015.

colaj performante 2015
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

1. Barcelona a doborât recordul de goluri marcate într-un singur an calendaristic de o echipă spaniolă: 180, depășind recordul precedent, deținut de rivala Real Madrid (178 de goluri în 2014).

Tridentul MSN a marcat 137 din cele 180 de goluri: Messi și Suarez, câte 48, în timp ce Neymar a înscris de 41 de ori.

2. Mesut Ozil (Arsenal) este jucătorul cu cele mai multe assist-uri în anul calendaristic 2015 din toate marile campionate europene, cu 20 de pase decisive în Premier League. Kevin De Bruyne (18) și Lionel Messi (15) sunt următorii clasați.

În toate competițiile, Ozil a reușit 28 de assist-uri în 2015.


3. Robert Lewandowski a reușit, în 2014, să stabilească 4 recorduri Guiness, într-un singur meci, Bayern - Wolfsburg 5-1. Polonezul de 27 de ani a intrat în repriza a doua, în minutul 46 și a marcat de cinci ori, reușind nu mai puțin de patru recorduri istorice: cel mai rapid hattrick, cele mai rapide patru goluri, cele mai rapide cinci goluri și cele mai rapide cinci goluri marcate de un jucător venit de pe bancă.

4. Leo Messi a bifat meciul cu numărul 500 pentru Barcelona în chiar ultimul duel al anului, 4-0 cu Betis Sevilla, în care a marcat un gol, al 425-lea din carieră (cele mai multe din istorie pentru un jucător al unei echipe spaniole). Doar alți cinci jucători au mai bifat 500 de goluri în blaugrana, toți cinci spanioli: Xavi, Puyol, Iniesta, Migueli și Victor Valdes.

5. Luis Suarez a devenit, pe 20 decembrie, primul fotbalist din istorie care marchează cinci goluri la aceeași ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor, competiție câștigată de Barcelona, după 3-0 în finală cu River Plate.

6. 2015 a fost un an perfect pentru fotbalul spaniol. Barcelona a câștigat cinci din șase competiții în care a luat startul, printre care și Champions League, Europa League a fost iar adjudecată de Sevilla, prima echipă care reușește 4 titluri în a doua competiție europeană inter-cluburi.

Totodată, echipa andaluză este prima care își apără trofeul a doua oară, după ce câştigase competiția şi în ediţia anterioară, după o finală cu Benfica, decisă la penalty-uri. Însă andaluzii au mai reuşit o dată să lege două succese la rând, în 2006 şi 2007.

Sevilla a devenit prima echipă calificată direct în ediția următoare a UCL, din postura de deințătoare a trofeului UEL. În același timp, Spania a devenit prima țară cu cinci echipe în Liga Campionilor: Real Madrid, Barcelona, Atletico, Valencia și Sevilla.

Partea a doua a anului a fost la fel de bună pentru spanioli. La Liga este singurul campionat care a rămas cu toate echipele înscrise la startul cupelor europene încă în competiție. Din cele șapte formații care au intrat în Champions League și Europa League, toate cele șapte merg mai departe.

Totodată, spaniolii au și cele mai multe echipe în primăvara europeană: 3 în optimile de finală ale UEFA Champions League și 4 în șaisprezecimile de finală ale UEFA Europa League.

7. Cristiano Ronaldo a devenit în 2015 primul fotbalist din istorie care marchează 11 goluri în faza grupelor UEFA Champions League. Lusitanul a înscris 6 goluri în dubla cu Malmo și cinci în dubla cu Șahtior Donețk.

8. Rafa Benitez este antrenorul care a reușit ambele cele mai clare victorii din istoria Champions League: Liverpool-Beșiktaș 8-0 și Real Madrid-Malmo 8-0. În Cupa Campionilor s-a mai înregistrat o dată acest rezultat, în meciul Real Madrid-Sevilla din sferturile sezonului 1957/1958.

La rândul său, Arbeloa este singurul fotbalist din istorie care a participat în ambele victorii cu 8-0 din UCL.

9. Leo Messi a devenit primul fotbalist din istorie care marchează în șase competiții diferite într-un an pentru a doua oară! Argentinianul a înscris în șase competiții diferite și în 2011.

În 2015, Messi a marcat cinci goluri în finale, acest an fiind cel în care decarul catalanilor a însris cele mai multe goluri în finalele jucate. În 2011 a marcat în 4, iar în 2009, în trei.
Totodată, argentinianul a înscris în a treia finală de Campionat Mondial al cluburilor, record unic în istorie.

10. Steaua a reușit, în 2015, să câștige toate cele trei competiții interne în care a participat: Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii.

Echipa pregătită de Costel Gâlcă la acea dată a devenit astfel prima echipă din România care reușește trei trofee într-un an, iar actualul antrenor al lui Espanyol, primul antrenor din istorie care reușește asta în România.

11. În 2015, Iker Casillas a devenit portarul cu cele mai multe partide fără gol primit în UEFA Champions League. San Iker a ajuns la 51 de meciuri fără gol încasat, depășindu-l pe Edwin Van der Sar (50).

Tot în acest an, Casillas a depășit și recordul lui Xavi (151), fiind fotbalistul cu cele mai multe meciuri în UEFA Champions League. După faza grupelor din acest an, cu Porto, San Iker a ajuns la 156 de prezențe în cea mai importantă competiție intercluburi.

12. România s-a calificat la Campionatul European 2016 din Franța, primul turneu final la care ajung ”tricolorii” după 8 ani. Elevii lui Anghel Iordănescu au reușit recordul preliminariilor: cele mai puține goluri primite, doar 2, în 10 partide, și nicio înfrângere.

La Euro, România va juca în grupa A, alături de Franța (echipa gazdă), Elveția și Albania.

13. Paris Saint-Germain a bătut și ea recorduri în 2015. Campioana Franței a reușit să termine turul de campionat neînvinsă, stabilind un record istoric de puncte, 51, după o primă parte de sezon în Ligue 1.

De altfel, în campionatul francez se înregistrează, la final de an, cea mai mare diferență între prima și a doua clasată. Sunt 19 puncte între PSG și AS Monaco, ocupanta locului 2, cu doar 32 de puncte.

14. Totodată, tot în 2015, Ibrahimovic a reușit să devină cel mai bun marcator din istoria lui PSG, depășindu-l pe Pauleta (109 goluri). Ibra a ajuns la 123 de goluri în 152 de partide în toate competițiile pentru parizieni, devenind totodată și cel mai bun marcator al lui PSG în campionat, cu 90 de goluri.

15. La finalul anului 2015, lider în clasamentul Ghetei de Aur este gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, cu 18 goluri și 36 de puncte.

Top 3 în clasamentul Golden Shoe:

1. Aubameyang (Borussia Dortmund) - 36 puncte (18 goluri)

2. Alex Teixeira (Șahtior Donețk) - 33 puncte (22 de goluri)

3. Nemanja Nikolic (Legia Varșovia) - 33 puncte (22 de goluri)

Etichete: real madrid , barcelona , cristiano ronaldo , messi , nationala romaniei , luis suarez , ibrahimovic , rafa benitez , performante , 15 recorduri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B
Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Decizia finală în cazul lui Robert Lewandowski, care are pe masă o ofertă de 100.000.000€ / an
Szachtar Donieck - FC Barcelona

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale