ESP: Real Madrid v RC Celta. La Liga EA Sports, date 28 Vinicius Junior of Real Madrid during the La Liga match between
Vinicius a reacționat după scandările rasiste ale ultrașilor lui Atletico! Starul lui Real Madrid a avut un mesaj pentru UEFA
Bucharest, Romania. 26th Apr, 2023: Razvan Burleanu, the president of the Romanian Football Federation (FRF), hold a press conference after the meeting of The general assembly of the Romanian Football Federation. Credit: Lucian Alecu/Alamy Live News
Reacția lui Răzvan Burleanu, după ce UEFA i-a dat o amendă uriașă lui Gigi Becali
COLAJ BUN
Gică Craioveanu a spus ce n-a moștenit Ianis Hagi de la tatăl său: ”N-are cum să o aibă”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

News Alert Inclusiv "Asociaţia Salvaţi Steaua", care susţine FCSB, anunţă că "scrisoarea de la UEFA" este un fals

articol scris de Digi Sport
10.06.2022, 16:05

Asociația Steaua 1947 a trimis către presă, vineri, pe 10 iunie 2022, o scrisoare conform căreia UEFA ar recunoaşte continuitatea Stelei în actuala echipă FCSB, conform căreia conflictul dintre CSA Steaua și FCSB ar fi tranşat în favoarea celei din urmă.

steaua fcsb
CSA Steaua și FCSB, cluburi aflate în conflict juridic / Foto: Colaj Digi Sport
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Ulterior s-a dovedit că mişcarea asociaţiei cu sediul în Anglia, care susţine clubul patronat de Gigi Becali, este un fals, iar acest lucru este susţinut inclusiv de către "Asociaţia Salvaţi Steaua", susţinătoare, de asemenea, a FCSB-ului.

Inclusiv "Asociaţia Salvaţi Steaua", care susţine FCSB, susţine că scrisoarea de la UEFA este un fals

Într-un comunicat postat pe contul oficial de Facebook, „Asociația Salvați Steaua”, gruparea condusă de avocatul Virgil Boglea a precizat că se delimitează categoric de acţiunea "Asociaţiei Steaua 1947" legată de aşa-zisa scrisoare de la UEFA.

Din păcate, total surprinși de cele întâmplate, ne vedem nevoiți să ne dezicem de mult discutatul 'mail' primit de Asociatia Steaua 1947 'din partea UEFA', de cei care au aruncat această mizerie pe piața media, de cei care au crezut că astfel pot minți și se pot juca cu probleme atât de importante pentru suporterii steliști!

În urma analizării situației create, vă informăm cu regret că încetăm orice colaborare cu cei din Asociația Steaua 1947, că suntem dezgustați de 'opera' celui care a răspândit acest fake news (numele lui este Sergiu Gabriel) și că suntem total împotriva acestor știri false, știri care nu fac bine nimănui.


Asociația noastră va lupta în continuare corect pentru promovarea valorilor însușite de comunitățile suporterilor steliști și se va implica activ în problema clarificării apartenenței palmaresului/denumirii/emblemei echipei pe care o iubim”, se mai arată în comunicatul celor de la "Asociația Salvați Steaua”.

Răspunsul UEFA prezentat de Asociația Steaua 1947 ar putea fi fals

UPDATE 16:00: După ceva timp de la anunțul celor de la Asociația Steaua 1947, UEFA ar fi replicat, pentru GSP.ro, că "respectivul mail este un fals!". Mai multe aspecte din scrisoarea prezentată de suporterii FCSB-ului nu ar fi conforme cu realitatea, printre care semnătura electronică a forului european.


Știrea inițială:

Forul continental a răspuns la opt întrebări, iar concluzia este că, potrivit prevederilor regulamentului FIFA, FCSB este privită drept continuatoarea echipei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986. 

UPDATE 15:16: Președintele Asociației Steaua 1947 asigură, la rândul său, că răspunsul UEFA este real: "Noi suntem, ca asociație, afiliați la Football Supporters' Association. Cu ajutorul lor, am trimis la UEFA mai multe întrebări pe care le puteți regăsi și în comunicatul dat. Încă de la început, cei de la UEFA ne-au spus că răspunsul va întârzia, dar noi eram interesați să aflăm punctul lor de vedere.

Celor care susțin că este un fake le transmit să se uite că am dat mailul original, nu am făcut capturi de ecran, cum au făcut alții. Prin răspunsul primit de la UEFA, fiecare înțelege ce crede că trebuie să înțeleagă.

Diferența dintre data în care am primit răspunsul (n.r. 20 mai) și momentul în care am ales să-l publicăm (n.r. 10 iunie) în presă are legătură cu strategia noastră și cu alte chestiuni de ordin juridic", a declarat Mihai Dincă, președintele Asociației Steaua 1947, cu sediul în Londra, pentru digisport.ro.


UPDATE 14:28: Asociația Steliștilor 1947 "AS47" (Peluza Sud Steaua) susţine că scrisoarea primită de Asociația Steaua 1947, prezentată mai jos, nu ar fi trimisă de UEFA, ci ar fi un fals.


Pe pagina de Facebook, cei de la Asociația Steaua 1947 au publicat și cele opt întrebări trimise. Pentru ca textul trimis de UEFA să fie mai ușor de înțeles, iată fiecare întrebare și răspunsul aferent, după cum urmează: 

1. De ce consideră UEFA faptul că FCSB (fosta FC Steaua București) este societatea care continuă activitatea de fotbal prin preluarea echipei de fotbal de la Asociația Fotbal Club Steaua București?

"UEFA respectă și aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de spețe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua București, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât și în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acțiunile sunt retroactive și nu afectează sub nicio formă identificarea aceluiași club".

2. Vă solicitam un răspuns cu privire la comunicatul și respectiv recomandările făcute către UEFA înspre Federația Română de Fotbal, și Colegiul Divizionar A din România din anii 90’ cu privire la privatizarea echipelor de fotbal care se aflau sub tutela ministerelor și implicit motivul principal al acestei recomandări?

"La începutul anilor 1990, UEFA a trimis recomandări către asociațiile și federațiile afiliate la UEFA. Recomandările constau în respectarea fair play-ului financiar și moral din partea cluburilor deținute de stat în totalitate, față de cluburile private. În recomandările trimise către asociațiile și federațiile naționale afiliate la UEFA, se specifică faptul că orice club susținut în totalitate de un minister al statului, ar trebui să își privatizeze activitatea sportiv fotbalistică și aceasta să continue sub conducerea unui privat".

3. Care sunt consecințele care ar fi urmat să apară în urma refuzării, privatizării echipelor indiferent de țara respectivă?

"UEFA nu poate obliga asociațiile și federațiile naționale afiliate la aceasta să respecte recomandările trimise având în vedere că nu sunt susținute de un articol de lege, însă toate recomandările au fost aplicate și respectate de toate asociațiile și federațiile afiliate la UEFA".

4. Opinia dumneavoastră cu privire la palmaresul sportiv. Este o speță care ar trebui să se judece la un tribunal sportiv sau este o speță care se poate judeca la un tribunal civil fără a se regăsi articole de lege și termenul de palmares cuprinși în codul civil de procedură din țara respectivă?

"Dreptul asupra unui palmares sportiv fotbalistic este stabilit de către comisia de disciplină FIFA (FDC), la fel și recunoașterea succesiunii sportive".

5. Dacă un palmares sportiv este legat de continuitate sportivă și urmează echipa care l-a realizat sau palmaresul rămâne la vechea formă de organizare și implicit echipa obține un nou palmares și o nouă istorie chiar dacă și-a continuat activitatea sportivă însă sub conducerea unei alte forme de organizare?

"Conform efectului de lucru judecat în speța palmaresului de către comisia de disciplină FIFA, acesta aparține activității sportive în formă continuă care îl realizează neîntrerupt și nu aparține unor forme juridice".

6. Câte echipe de fotbal mai există astăzi în Europa care să aparțină de un minister fără ca acestea să treacă la privat și care sunt acestea?

"Conform asociațiilor și federațiilor naționale afiliate la UEFA, astăzi nu mai există niciun club de fotbal care să fie în totalitate sub conducerea unui minister de stat, toate fiind reorganizate ca și entități juridice private".

7. Care sunt modalitățile prin care o formă de organizare preia coeficientul european de la o altă formă de organizare?

"Preluarea și transmiterea unui coeficient care aparține unui club se face prin recunoașterea și respectarea articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA, comisia de disciplină (FDC) urmând să verifice dacă sunt respectate cerințele aferente și în caz contrar să atenționeze asociațiile și federațiile naționale care, la rândul lor, sunt obligate să modifice și să actualizeze datele privind coeficientul".

8. Cum definește UEFA un palmares sportiv și dacă o echipă nou înființată poate să preia un palmares de la o altă echipă care nu și-a întrerupt niciodată activitatea sportivă și continuă să existe și astăzi?

"Un palmares sportiv fotbalistic aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă, atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens", a fost răspunsul pe care Asociaţia Steaua 1947 l-a prezentat ca fiind venit de la UEFA .

Etichete: palmares , uefa , marca , 1947


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
COLAJ BUN
Gică Craioveanu a spus ce n-a moștenit Ianis Hagi de la tatăl său: ”N-are cum să o aibă”

O nouă eră la Liverpool: s-a trimis oferta de 80.000.000€ pentru înlocuitorul lui Mo Salah!
A general view of a corner flag at Anfield, Liverpool. Picture date: Thursday February 10, 2022.
”L-ați vedea pe Mihai Rotaru să meargă în galerie ca Dan Șucu?”. Replica lui Ivaylo Petev a venit pe loc
mihai rotaru - dan sucu
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Citește și
Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
UEFA a dezvăluit cum se vor împarți banii în noul format al Ligii Campionilor
ucl
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Foto UEFA a prezentat toate câștigătoarele Champions League înaintea tragerii la sorți! Ce stemă apare în dreptul anului 1986
Screenshot 2024-03-15 at 16.27.35

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură