Das Logo der UEFA Champions League mit dem Spielball. Fussball UEFA Champions League, Achtelfinale Rueckspiel: Real Madr
Țările care vor avea câte CINCI echipe în UEFA Champions League! Una dintre ele poate trimite 10 formații în cupele europene
Screenshot 2024-04-19 091333
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Benfica vrea să dea în judecată un club din România. "Vom renunţa la nume, dar nu putem acum"

01.11.2017, 14:27

Clubul Benfica Ileanda din liga a patra din județul Sălaj ar putea fi dat în judecată de către mult mai celebrul Sport Lisboa e Benfica, întrucât și-ar fi atribuit drepturile intelectuale ale portughezilor, fără aprobarea acestora.

benfica
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Celebrul club din Lisabona a contactat deja o casă de avocatură din București (”Ratza & Ratza”), care are calitatea de mandatar al SL Benfica și care, potrivit sportulsalajean.ro, a trimis deja o notificare formației din Salaj în ceea ce privește încălcarea drepturilor de proprietate intelectuale.

Mai mult decât atât, casa de avocatură a trimis și un certificat de înregistrare a mărcii ”Benfica” la nivel internațional, care arată faptul că respectivul nume poate fi utilizat doar cu aprobarea fostei duble câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni.

Conform sursei citate mai sus, echipa Benfica din Ileanda a fost înființată în 2008 de anumiți tineri care s-au întors în comuna lor, după ce au muncit în Portugalia și s-au atașat de actuala campioană a lusitanilor.

Nu credeam vreodată că vom deranja marele Benfica şi că vom fi contactaţi de reprezentanţii clubului din Portugalia! Am tot făcut cercetări în ce priveşte casa de avocatură din capitală, cu atât mai mult cu cât denumirea ei este una mai interesantă. Ne-am dat seama însă că e vorba despre o treabă serioasă. Am fost şi pe la AJF, iar dânşii râd de această situaţie. În ţara asta mai sunt multe echipe care poartă nume celebre, unele chiar în Sălaj, cum ar fi Real, Juventus, Atletico sau Inter. Deocamdată pe noi ne-au găsit, dar pe viitor probabil toţi vor avea astfel de probleme”, a comentat și primarul din Ileanda, Cornel Lar, și unul dintre șefii clubului local.


Ca urmare a adreselor pe care le-am primit, noi le-am trimis un răspuns. Suntem un club mic de fotbal, de amatori, care este finanţat mai multe din bani de la bugetul local. Nu avem siglă, nu avem drapel, fără articole de vânzare cu sigla sau cu numele. Noi nu facem marketing cu numele de Benfica. Nu ne putem conforma la cerinţele dânşilor de 10 zile, pentru că suntem angrenaţi deja într-o competiţie. La notificarea pe care ne-a trimis-o, i-am înştiinţat că suntem de acord cu toate solicitările lor şi vom renunţa la numele de Benfica, dar nu putem dintr-o dată, tocmai pentru că suntem angrenaţi într-o competiţie, fie ea şi de Liga a IV-a. Atunci când noi am ales numele de Benfica nu am avut nici cea mai mică intenţie să prejudiciem pe cineva, sub nicio formă, nici financiar, nici de imagine sau drepturi de proprietate intelectuală. Pur şi simplu, când s-a înfiinţat echipa, în cadrul asociaţiei erau şi fani de la Benfica Lisabona. După notificarea pe care am trimis-o, am primit un răspuns cum că clubul este de acord şi ne acordă răgaz până în iunie anul viitor, astfel încât să nu se mai înscriem într-o competiţiie viitoare cu numele de Benfica”, a dăugat primarul, conform site-ului amintit mai sus.

Redăm mai jos și notificarea trimisă către Benfica Ileanda de casa de avocatură contactată de Sport Lisboa e Benfica:

”Casa de avocatură RATZA & RATZA din Bucureşti

În atenţia domnului preşedinte Eugen Călăcean

Stimaţi Domni,

vă contactăm în calitate de mandatar al Sport Lisboa E Benfica în ce priveşte probleme legate de drepturi de proprietate intelectuală. După cum aveţi cunoştinţă, clientul este unul dintre cele mai titrate echipe din Portugalia şi din lume. SP Lisboa E Benfica deţine recordul pentru cele mai multe campionate şi anume 36, având în total 81 de trofee naţionale şi internaţionale. De asemenea, Benfica are printre cei mai mulţi membrii cotizanţi din lume, precum şi milioane de fani la nivel mondial, pe locul 26 la venituri în ultimii 3 ani conform auditului efectuat de DELOITTE pentru cluburile de fotbal, Benfica se regăseşte pe locul 38 în clasamentul celor mai puternice mărci de fotbal.

SLB este de asemenea titularul mărcii Uniunii Europene nr.006022883 – Sport Lisboa E Benfica & FIG (în continuare ”marca Benfica” – anexa 1). Marca Benfica conţine inclusiv emblema binecunoscutului club polisportiv SL Benfica actuala campioană a Portugaliei. Având în vedere istoria clubului portughez putem concluziona că marca Benfica este una dintre cele mai cunoscute în mediul sportiv. Clientul nostru a aflat recent faptul că dumneavostră utilizaţi denumirea ”BENFICA” în legătură cu o echipă de fotbal, astfel cum reiese inclusiv pe pagina de facebook, cât şi pe pagina Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj şi pagini ale ziarului local Sportul Sălăjean.

Utilizarea denumirii BENFICA protejată prin marca Benfica în acelaşi domeniu de activitatea este de natură a atingere drepturilor de proprietate industrială aparţinând clientului nostru. Totodată, folosirea neautorizată a unor semne similare cu marca protejată anterior este natură a fi în detrimentul caracterului distinctiv şi al renumelul acesteia, asociind în mod incorect activităţile echipei dumneavoastră cu clubul SL Benfica, publicul putând considera că Benfica Ileanda este un club local afiliat sau sponsorizat de către SL Benfica.

Diluarea caracterului distinctiv al cunoscutei mărci aparţinând clientului nostru va avea drept rezultat reducerea puterii de atracţie a acestei şi în mod automat scăderea valorii sale. Această situaţie de fapt este de natură a creea prejudicii materiale şi morale în patrimoniul titularului. Pe cale de consecinţă, acţiunile neautorizate desfăşurate de asociaţia dumneavoastră nu pot fi şi nu vor fi tolerate de către clientul nostru. În pofida celor de mai sus, clientul nostru este dispus să soluţioneze acest diferent pe cale amiabilă.

În acest sens, client nostru vă solicită ca în termen de 10 zile de la primirea prezentei să procedaţi la: – încetarea oricărei folosiri neautorizate a denumirii Benfica, similară mărcii Benfica pentru activită sportive şi conexe sau oricăror semne similare care încalcă drepturile de proprietate intelectuală aparţinând SLB, inclusiv dar nu limitat la modificarea denumirii şi îndepărtarea oricăror menţiuni de pe paginile web mai sus menţionate – ştergerea paginii oficiale de facebook a echipei – retragerea de pe piaţă, respectiv din funcţiune a tuturor produselor şi materialelor purtând denumirea Benfica, inclusiv dar nu limitat la echipamentul sportiv – abţinerea pe viitor de la încălcarea oricăror drepturi de proprietate intelectuală aparţinâd clientului nostru – semnarea unui angajament care să vizeze asumarea obligaţiilor menţionate mai sus.

În cazul în care nu vom primi un răspuns favorabil din partea dumneavoastră, clientul nostru îşi rezervă dreptul de a se folosi de toate mijloacele legale puse la dispoziţia sa în vederea apărării drepturilor sale de proprietate intelectuală şi, de asemenea, în vederea recuperării prejudiciilor suferite, conform prevederilor legale aplicabile în această materie. În aşteptarea unui răspuns pozitiv, vă mulţumim pentru atenţia acordată acestei scrisori.

Cu stimă, Sport Lisboa E Benfica RATZA & RATZA Sonia Vasile – Bugarin, Consilier PI”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: proces , sl benfica , benfica ileanda , salaj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța
Dorit de Bayern Munchen, Julian Nagelsmann și-a decis viitorul
FuĂźball - 1. Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern MĂĽnchen am 19.03.2023 in der BayArena in Leverkusen Trainer Ju
Surpriză! Ce meci va arbitra Istvan Kovacs, după Barcelona - PSG. Centralul înjurat în față de Coman, la FCSB - Rapid
Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League
Citește și
Decizia justiției spaniole, după ce tânăra violată a cerut ca Dani Alves să se întoarcă la închisoare
DANI ALVES LLEGA JUNTO A SU ABOGADA PARA FIRMAR A LOS JUZGADOS DE BARCELONA
Problemele se țin lanț pentru Dani Alves! Brazilianul este implicat într-un nou proces
Dani Alves At The Court - Barcelona
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Foto ”Cea mai frumoasă fotbalistă din România” a răbufnit: ”M-a deranjat acest lucru”
Teodora Meluță / Foto: Instagram @teeeomeluta

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările