Aleksander Ceferin le-a ”bătut obrazul” celor care au contestat noul format din UCL: ”Să recunoască!”
articol scris de Digi Sport06.05.2025, 20:52
La dorința celor de la UEFA, ediţia 2024 - 2025 a Ligii Campionilor s-a desfășurat după un nou format.

Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1
Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1
Faza grupelor a fost înlocuită cu faza ligii iar numărul echipelor participante a crescut de la 32 la 36.
Aleksander Ceferin, mesaj pentru pentru cei care au contestat noul format din Liga Campionilor: ”A avut un super succes! Cred că cei care au criticat acest sistem au înțeles acum că s-au înșelat”
Modificărilor introduse au avut ca obiectiv creşterea competitivităţii încă din prima fază, cu confruntări între echipe de top, dar și pentru a crea mai multă diversitate şi pentru a face formatul mai atractiv.
Unul dintre cei care au militat pentru introducerea noului sistem competițional a fost chiar Aleksander Ceferin (57 de ani), președintele UEFA.
Slovenul a relatat că este extrem de mulțumit de cum au decurs lucrurile până acum în noul format și le-a transmis celor care au avut îndoieli în legătură cu noul sistem că s-au înșelat, în momentul când au contestat noile reguli și modificări.

”La UEFA suntem mai mult decât mulțumiți de cum au decurs lucrurile. Noul format a avut un super succes! Toți cei care iubesc fotbalul și înțeleg fotbalul și-au dat seama că acest sezon a fost fantastic. Am avut meciuri cu adevărat remarcabile.
Ultima etapă din faza ligii a fost incredibilă! Unele echipe mari riscau serios să fie eliminate. De exemplu, PSG, care acum este în semifinale, dacă ar mai fi pierdut unul sau două meciuri ar fi fost eliminată. Deci, a fost un sezon fantastic.
Cred că cei care au criticat acest sistem au înțeles acum că s-au înșelat. Să recunoască! Asta este o însă o altă problemă”, a declarat Aleksander Ceferin, potrivit sportmediaset.mediaset.it.
Ce s-a schimbat la noul format din Liga Campionilor
Fiecare club joacă 8 meciuri, două dintre ele cu două rivale din aceeași urnă, într-o ordine determinată prin tragere la sorți, iar restul cu echipe din celelalte urne.
În faza ligii, echipele din aceeași țară sunt împiedicate să se înfrunte, deși programul de tragere la sorți prevede excepții.
Primele 8 clasate merg direct în faza optimilor de finală. Cele clasate de la locurile 9 la 24 (16) joacă un tur de calificare numit play-off, în care cel mai bine poziţionate sunt capi de serie şi joacă manşa secundă acasă.
Echipele care termină sub locul 24 sunt eliminate şi niciuna nu va mai juca în Europa League, ca în vechiul format.
Noul format al Ligii Campionilor: criteriile de departajare
În caz de egalitate, primul criteriu de departajare este golaverajul. Apoi, dacă echipele s-au înfruntat, rezultatul confruntării, iar dacă nu, numărul de goluri. Ulterior, numărul de victorii.
În ultima etapă se joacă toate jocurile în acelaşi timp, sistem care se aplică şi în Europa League, dar şi în Conference League.
UEFA a programat, de asemenea, zile exclusive pentru fiecare dintre cele trei competiţii ale cluburilor. Liga Campionilor este prima, care se joacă în zilele de marţi, miercuri și joi, de la 19:45 şi 22:00.
Meciurile din Europa League, cu acelaşi format ca şi Liga Campionilor, au loc joi, iar cele din Conference League, cu 32 de cluburi şi 6 etape, tot joi.
Etichete: liga campionilor , uefa champions league , aleksander ceferin , noul format din liga campionilor
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

O femeie din Carei a găsit luna trecută un portofel cu 5.700 de lei, în parcarea unui supermarket...

