dan-petrescu-ilie-dumitrescu
Ilie Dumitrescu a spus ce ar face dacă l-ar vedea pe Dan Petrescu pe stradă! Cei doi nu își mai vorbesc
FC Seoul v Jeonbuk Hyundai Motors, 2023 K League 1, football, Seoul World Cub Stadium, Seoul, South Korea - 08 Oct 2023
Exclusiv Ilie Dumitrescu, detalii în premieră. A spus de ce Dan Petrescu n-a ajuns antrenor în Anglia
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
CFR Cluj CFR Cluj
2 - 2 0 - 0 (d.p.) 5 - 6 (d.l.d.)
Dinamo Zagreb Dinamo Zagreb
Mi 26.08.2020 22:00

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 și 5-6 la penalty-uri. Bălgrădean a apărat. Golofca și Boli au ratat. Ardelenii, eliminați

26.08.2020, 23:30

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Dramatism total în meciul CFR Cluj - Dinamo Zagreb, din turul 2 preliminar al Champions League. A fost nevoie de prelungiri și penalty-uri pentru a se stabili echipa calificată în turul 3, iar aceea a fost Dinamo Zagreb

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 la loviturile de departajare

Croații au deschis scorul în minutul 14, după o gafă a portarului Bălgrădean. Clujenii au fost aproape de egalare, dar Deac a ratat din careu, iar câteva minute mai târziu au mai avut o șansă mare.

Chipciu a ratat și el, iar Burcă l-a pus la încercare pe portarul Livakovic. Dinamo Zagreb a replicat prin Orsic, al cărui șut a fost deviat de Bălgrădean în transversală. Croații au mai avut o transversală după două minute, când tot Bălgrădean a fost cel care a oprit golul.

CFR Cluj a ratat un penalty în timp regulamentar cu Dinamo Zagreb

Repriza secundă a început cu ratarea lui Rondon, iar apoi CFR a primit penalty, fază la care croații au rămas în 10 oameni. Dramatismul abia acum avea să înceapă pentru că execuția lui Deac a fost parată de portarul Livakovic, iar Djokovic, venit din spate, nu l-a putut învinge nici el.

În minutul 64, Pereira a înscris și a aprins din nou speranțele în Gruia, iar apoi Vinicius a fost aproape de gol. La cealată poartă, Bălgrădean a reținut șutul lui Stojanovic, însă în minutul 78 portarul clujenilor a fost învins de Kastrati.

CFR Cluj a egalat-o pe Dinamo Zagreb în minutul 90+3

Peste puțin timp, tot Bălgrădean i-a "închis poarta" aceluiași Kastrati. "Nebunia" a fost totală în minutul 90+3, când Debeljuh a egalat cu o scăriță elegantă și a trimis meciul în prelungiri.

CFR a avut apoi o șansă bună în minutul 102, iar Dinamo Zagreb a ratat în minutul 104. Bordeianu și Rondon au irosit ultimele ocazii ale partidei și s-a trecut la loviturile de departajare.

CFR Cluj - Dinamo Zagreb. Totul s-a decis la loviturile de departajare

Petkovic a transformat primul pentru croați, iar Vinicius a înscris și el pentru clujeni, Leovac a marcat, iar Djokovic a egalat. A punctat apoi și Ademi, iar Rondon a egalat din nou. Stojanovic a transformat și el, iar clujenii au egalat iarăși prin Susic.

Bălgrădean a parat șutul lui Gojak și a declanșat fiesta în Gruia. A fost însă prea devreme, pentru că Golofca a ratat de la punctul cu var. Au urmat Dilaver și Deac, ambii cu gol, iar apoi Gvardiol.

Meciul a fost închis de Boli, care a executat ultima lovitură de departajare, dar a tras incredibil de departe, iar CFR Cluj - Dinamo Zagreb s-a terminat 2-2, respectiv 5-6 la loviturile de departajare și ardelenii au fost eliminați. Oamenii lui Dan Petrescu vor continua însă în Europa League.

VIDEO cu rezumatul meciului:


Știrea inițială:

CFR Cluj se află azi în fața unui meci extrem de important, din Europa, dar nu și capital! Campioana României va lupta cu Dinamo Zagreb, puternica echipă din Croația, în turul doi preliminar al Champions League, partidă care se va derula în Gruia, într-o singură manșă.

În caz de calificare, CFR va face pasul în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dacă va fi eliminată de croați, atunci echipa noastră va merge în turul trei preliminar din Europa League.

Vedeta lui Dinamo Zagreb este portarul Dominik Livakovic (25 de ani). Goalkeeper-ul croat este la mare căutare în Europa. A fost dorit la Manchester United pentru a-l înlocui pe De Gea, iar "diavolii roșii" erau pregătiți să ofere 20 de milioane de euro în schimbul transferului său.

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Echipele probabile

CFR Cluj: 34. Bălgrădean - 16. Susici, 55. Vinicius, 3. Burcă, 45. Camora - 27. Chipciu, 37. Bordeianu, 8. Djokovici - 10. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache
Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: 40. Livakovici - 30. Stojanovici, 28. Théophile-Catherine, 66. Dilaver, 22. Leovac - 5. Ademi, 13. Gojak - 92. Kądzior, 10. Majer, 99. Oršici - 21. B. Petkovici
Antrenor: Zoran Mamic

Arbitru: Antonio Carvalho
Asistenți: Bruno Jesus, Nuno Pereira (toți din Portugalia).

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Dinamo Zagreb, golaveraj 7-0 după primele două etape din Croația

De partea cealaltă, pentru Dinamo Zagreb va fi primul meci în noul sezon din Liga Campionilor, însă croații au început deja noul sezon din Croația.

După primele două runde, Dinamo Zagreb are un golaveraj de 7-0. Formația pregătită de Zoran Mamic a câștigat clar meciul cu vicecampioana Lokomotiv Zagreb, din prima rundă, scor 6-0, iar aseară s-a impus la limită pe terenul celor de la Istra 1961, scor 1-0.

Unicul gol al meciului cu Istra a fost înscris din penalty, în minutul 87, de atacantul Bruno Petkovic (25 de ani), cotat la 11 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Dinamo Zagreb a evoluat în inferioritate numerică din minutul 57, când mijlocașul Lirim Kastrati a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

  • Dinamo Zagreb are un lot evaluat la peste 86 de milioane de euro, în timp ce jucătorii lui CFR Cluj sunt cotați la doar 23,8 milioane de euro.

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Dan Petrescu: "Dinamo Zagreb are un buget extraordinar de mare, dar au și presiune"

După meciul cu Floriana, Dan Petrescu a vorbit pe scurt și despre următoarea adversară din Liga Campionilor. Antrenorul lui CFR Cluj a evidențiat bugetul impresionant de care dispune Dinamo Zagreb, echipă obișnuită cu participarea în grupe, însă spune că presiunea mai mare va fi pentru croați.

"Dacă spun eu că Dinamo Zagreb e echipă bună, mi se va spune că exagerez, așa că să o spună alții. Ei au jucători foarte buni, cu un buget extraordinar de mare, dar au și presiune mare.

Cu Floriana, dacă pierdem era un dezastru, dar la meciul cu Dinamo Zagreb presiunea va fi pe umărul lor, dar noi ne dorim foarte mult", a mai spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Dinamo Zagreb, adversara lui CFR Cluj din turul doi preliminar al Champions League

Bruno Petkovic este atacantul titular al lui Dinamo Zagreb, un croat cotat la 11.000.000 de euro, dar pericolul pentru CFR Cluj poate veni și din benzi, zone din care Miroslav Orsic sau Damian Kadzior reușesc să pună mereu probleme adversarului.

În zona mediană, Dinamo Zagreb, conform tradiției clubului, se bazează pe jucători tineri, cu marjă importantă de progres, precum Lovro Majer, Amer Gojak sau Luka Ivanusec, dar un rol important în echipă îl are și experimentatul închizător, Arijan Ademi, căpitanul formației antrenate de Zoran Mamic.

Dominik Livakovic, internațional croat cotat la 12.500.000 de euro, este titularul postului de portar de la Dinamo, iar o linie defensivă ideală ar putea fi alcătuită din Petar Stojanovic, în banda dreaptă, Kevin Theophile-Catherine, fotbalist cu experiențe în Ligue 1 și Premier League, și Emir Dilaver stoperi, în timp ce postul de fundaș stânga ar fi acoperit de Francois Moubandje, transferat anul trecut de la Toulouse.

Dinamo Zagreb a câștigat în sezonul recent încheiat al 21-lea titlu în Croația din istoria clubului. Viitoarea adversară a CFR-ului a dominat competiția internă, terminând pe primul loc la nu mai puțin de 15 puncte avans față de Lokomotiv Zagreb.

Dacă nu și-ar fi vândut vedetele, Dinamo Zagreb s-ar fi putut număra printre forțele Europei. Cum ar arăta echipa ideală formată din jucători trecuți pe la campioana Croației: Eduardo - Vrsaljko, Corluka, Lovren, Vida - Modric, Brozovic - Pjaca, Kramaric, Olmo - Mandzukic. În același timp, fotbaliști talentați precum Josip Brekalo, Tin Jedvaj, Mateo Kovacic, Filip Benkovic sau Marko Rog nu prind "primul 11".

  • 23.000.000 de euro este cea mai mare sumă de transfer încasată de Dinamo Zagreb în urma vânzării unui jucător - Marko Pjaca, la Juventus, în 2017
  • Luka Modric, Dani Olmo, Mateo Kovavic sau Deja Lovren sunt doar câțiva dintre fotbaliștii care au făcut pasul în fotbalul mare de la Dinamo Zagreb

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Dan Petrescu, în stilul clasic: ”Sunt nobody, exagerez! Dar Zagreb are de 100 de ori mai multe șanse!”

Dan Petrescu nu se dezminte - ca de obicei înaintea meciurilor din cupele europene vorbește la superlativ despre adversara lui CFR Cluj.

Nu a făcut excepție nici înaintea duelului cu Dinamo Zagreb din al doilea tur preliminar al UEFA Champions League, partidă transmisă în direct la Digi Sport 1, miercuri de la ora 21.00.

„Meciul ăsta vine mult prea repede pentru noi, n-am avut timp de nimic. Ce fac în 6 zile, a trebuit să fac într-o zi. Am văzut 4 meciuri de-ale lui Dinamo Zagreb.

Fotbalul croat e cu 22 de ani în fața noastră, Dinamo Zagreb are cel puțin 90% sanse să meargă mai departe. Au de 100 de ori mai multe șanse ca noi să se califice.

Vedem realitatea, ne uităm la statistici. Ce bani avem și cu cât cumpărăm noi? În Croația cu cât se vând jucătorii? Noi nu avem bani, nimic, dar să-i rupem pe toți. Eu sunt prost, eu exagerez. Eu sunt prostul proștilor în România!,” a declarat Dan Petrescu înaintea meciului cu Dinamo Zagreb. 

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Alex Chipciu: „Astea-s meciurile pe care le prefer!”

Alex Chipciu este încrezător în șansele CFR-ului, chiar dacă Dinamo Zagreb este o echipă care joacă regulat în grupele UEFA Champions League. 

„Ne gândim doar la UEFA Champions League, ăsta e unul din meciurile pe care le prefer, cu adversari puternici, ăsta-i meci adevărat.

Zagreb e mai puternică, mai ales financiar, dar asta nu înseamnă că nu-i putem elimina, ei se gândesc că sunt mai buni decât noi, poate fi un avantaj.

Știu că lumea așeaptă magie, dar noi suntem o echipă care muncește, unii zic cum ne-au bătut ăștia că noi am avut ocazii! Am demonstrat și anul trecut în Europa League, dovadă meciul cu Sevilla,” a declarat și Alex Chipciu.

Iuliu Mureșan, fostul președinte al lui CFR Cluj, știe care e avantajul CFR-ului în disputa cu Dinamo Zagreb: "Eu zic că nu e imposibil să se califice. Au prima şansă cei de la Zagreb, dar nu e diferenţă ca de la cer la pământ. Eu zic că au şanse. Au avantajul terenului propriu, chiar dacă e fără spectatori. La CFR s-a creat acea mentalitate de campioni, este echipa cu cea mai bună mentalitate din România".

CFR Cluj - Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Adversarii campioanei României

Dacă trece de Dinamo Zagreb, CFR Cluj va da în turul 3 preliminar al UEFA Champions League peste una dintre următoarele formații: Celtic, Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag. Dacă va fi eliminată de către croați, atunci CFR va juca în preliminariile Europa League.

Ardelenii vor fi sigur în urna a doua în turul 3 preliminar. Ar putea fi însă capi de serie în play-off cu o singură condiție: să elimine în turul 3 echipa cu cel mai bun coeficient. Dacă nu vor fi surprize, aceasta va fi Celtic, echipă pe care clujenii au eliminat-o în sezonul precedent al Ligii Campionilor.

  1. Dacă va fi cap de serie, CFR le-ar putea întâlni în play-off pe Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag
  2. Dacă nu va fi cap de serie, CFR le-ar putea întâlni în play-off pe Salzburg, Olympiakos, Celtic sau Slavia Praga.
CFR Cluj CFR Cluj
Dinamo Zagreb Dinamo Zagreb
  • 120+1 fp2

    Finalul celei de-a doua reprize de prelungiri. Se trece la loviturile de departajare.

  • 120 final
    Final de meci. CFR este eliminată de Dinamo Zagreb.
  • 120 l l

    Boli ratează de la 11 metri și CFR Cluj este eliminată.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Gvardiol înscrie.

  • 120 l l

    Gol CFR. Deac înscrie.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Dilaver înscrie.

  • 120 l l

    Golofca ratează lovitura de pedeapsă.

  • 120 l l

    Bălgrădean apără șutul lui Gojak.

  • 120 l l

    Gol CFR. Susic înscrie.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Stojanovic înscrie.

  • 120 l l

    Gol CFR. Rondon înscrie și el.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Ademi înscrie.

  • 120 l l

    Gol CFR. Djokovic înscrie cu emoții.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Leovac transformă și el.

  • 120 l l

    Gol CFR. Vinicius transformă lovitura de departajare.

  • 120 l l

    Gol Dinamo Zagreb. Petkovic transformă prima lovitură de pedeapsă.

  • 118 cg cg

    Kastrati primește cartonaș galben.

  • 115 cg cg

    Rondon primește cartonaș galben.

  • 113 s s

    Itu intră în locul lui Bordeianu.

  • 110 oc oc

    Ocazie CFR. Bordeianu centrează perfect pentru Rondon, care trimite cu capul, dar portarul croaților reține.

  • 108 oc oc

    Ocazie CFR. Debeljuh preia cu spatele la poartă, îi pasează lui Deac, care întoarce pentru Bordeianu, dar șutul acestuia e deviat în corner.

  • 107 s s

    Moharrami intră în locul lui Orsic.

  • 106 sp2

    Începe a doua repriză de prelungiri.

  • 105 fp1

    Finalul primei reprize de prelungiri.

  • 104 oc oc

    Ocazie Dinamo Zagreb. Stojanovic pătrunde pe dreapta în careu, șutează, Bălgrădean respinge în față, iar Kastrati trage peste.

  • 102 oc oc

    Ocazie CFR. Deac execută o lovitură liberă în zid, mingea e urmărită de Golofca, acesta îi psează lui Rondon, care trimite în fața porții, pentru Debeljuh, dar Dilaver respinge într-un coleg, iar croații sunt aproape de autogol.

  • 101 cg cg

    Petkovic primește cartonaș galben.

  • 98 oc oc

    Ocazie CFR. Stojanovic degajează din fața lui Golofca.

  • 92 cg cg

    Bordeianu primește cartonaș galben.

  • 91 sp1

    Începe prima repriză de prelungiri.

  • 90+5 fr2

    Se termină timpul regulamentar și urmează cele două reprize de prelungiri.

  • 90+3 g g

    GOOOOOL CFR! Rondon pasează perfect în careu, la întâlnire, iar Debeljuh înscrie cu o scăriță.

  • 90+2 cg cg

    Livakovic primește cartonaș galben.

  • 89 cg cg

    Debeljuh primește cartonaș galben.

  • 86

    Djokovic primește cartonaș galben.

  • 82 cg cg

    Leovac primește cartonaș galben.

  • 82 s s

    Susic intră în locul lui Burcă.

  • 80 oc oc

    Ocazie Dinamo Zagreb. Kastrati pătrunde în careu pe stânga și șutează, dar Bălgrădean apără.

  • 78 cg cg

    Bălgrădean primește cartonaș galben.

  • 78 g g

    GOOOOOL Dinamo Zagreb! Ademi îl întoarce ușor pe Boli și șutează, Bălgrădean respinge în față, iar Kastrati profită și împinge mingea în poartă.

  • 74 oc oc

    Ocazie Dinamo Zagreb. Băgrădean reține șutul lui Stojanovic.

     

  • 69 oc oc

    Ocazie CFR. Deac centrează perfect pentru Vinicius, care trimite cu capul exact pe drecția portarului.

  • 68 s s

    Golofca intră în locul lui Pereira.

  • 64 g g

    GOOOOOL CFR! Pereira trage din afara careului, portarul greșește și scapă mingea înpoartă.

  • 63 oc oc

    Ocazie Dinamo Zagreb. Ivanusec trage în blocajul lui Burcă.

  • 54 s s

    Gvardiol intră în locul lui Gavranovic.

  • 54 s s

    Kastrati intră în locul lui Majer.

  • 52 rp rp

    Penalty ratat CFR. Deac execută lovitura de pedeapsă, dar Livakovic respinge, iar Djokovic vine din spate, dar șutul său e respins de același portar.

  • 50 cr cr

    Teophile Catherine este eliminat.

  • 50 p p

    Penalty pentru CFR Cluj. Rondon deviază pe spate și Debeljuh cade în duel cu Teophile Catherine, care este eliminat.

  • 47 oc oc

    Ocazie CFR. Rondon e lansat spre poartă, trage la colțul lung, dar mingea trece puțin pe lângă bară.

  • 46 s s

    Rondon intră în locul lui Chipciu.

  • 46 sr2

    Începe repriza a doua.

  • 45+1 fr1

    La pauză, CFR Cluj - Dinamo Zagreb 0-1.

  • 44 cg cg

    Ademi primește cartonaș galben.

  • 41 oc oc

    Bară Dinamo Zagreb. După un corner, Djokovic încearcă să respingă, dar e aproape de autogol, însă Bălgrădean are un reflex bun și parează, iar mingea cade pe transversală.

  • 39 oc oc

    Bară Dinamo Zagreb. Orsic intră în careu, trece de Burcă și șutează la colțul lung, dar Bălgrădean deviază în transversală.

  • 37 oc oc

    Ocazie CFR. Deac execută în zid o lovitură liberă, mingea ajunge la Burcă, acesta șutează cu exteriorul, dar portarul croaților respinge de la rădăcina barei.

  • 28 oc oc

    Ocazie CFR. După o centrare în careu, Bordeianu îi așează mingea lui Chipciu, care trage în Dilaver. Faza continuă, mingea ajunge din nou la Chipciu, care trimite cu capul pe lângă.

  • 26 oc oc

    Ocazie mare CFR. După un corner, Djokovic deviază până la Boli, dar Gavranovic respinge din fața lui, chiar când fundașul de la CFR se pregătea să șuteze.

  • 20 oc oc

    Ocazie mare CFR. După o centrare pe jos, din corner, Deac trimite puțin peste poartă din centrul careului.

  • 19 oc oc

    Ocazie Dinamo Zagreb. Ivanusec șutează pe lângă poartă din marginea careului.

  • 14 g g

    GOOOOOL Dinamo Zagreb! Boli alunecă în fața lui Ivanusec, care intră în careu și șutează, Bălgrădean respinge în față, până la Gojak, care înscrie.

  • 10 fm fm

    După o degajare a portarului, Orsic trece de Burcă, dar șutează în plasa laterală.

  • 1 fm fm

    Camora execută o aruncare de la margine direct în careu, dar Deac trece pe sub minge.

  • 1 sr1

    Începe meciul.

Antonio Nobre
Antonio Nobre
Bruno Jesus și Nuno Pereira
teren fotbal
C. Bălgrădean
A. Burcă
Paulo Vinicius
K. Boli
Camora
M. Bordeianu
A. Chipciu
C. Deac
D. Đoković
M. Pereira
G. Debeljuh
G. Sandomierski
M. Sušić
C. Golofca
O. Hoban
M. Cestor
C. Itu
M. Rondón
S. Moharrami
CFR Cluj Dan Petrescu
D. Livaković
P. Stojanović
K. Théophile Catherine
E. Dilaver
M. Leovac
A. Gojak
L. Ivanušec
A. Ademi
M. Oršić
L. Majer
M. Gavranović
Lirim Kastrati
B. Petković
M. Tolić
R. Burton
N. Čavlina
J. Gvardiol
P. Mertesacker
Zoran Mamic Dinamo Zagreb

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media