Chelsea v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter-Final, Second Leg, Football, Stamford Bridge, London, UK - 18 Apr 2023
Todd Boehly, OUT de la Chelsea!
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
Transfer surprinzător! Manchester City forțează prima mutare a verii
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Video Manchester City - Chelsea 0-1. Trofeul Champions League ajunge la Londra, după un super meci extrem de spectaculos

articol scris de Digi Sport
29.05.2021, 23:59

În direct la Digi Sport 1 și Digi 4K, Chelsea a cucerit Champions League, după un duel spectaculos cu Manchester City, câștigat cu 1-0.

pjimage (3)
Colaj finala Champions League, Manchester City - Chelsea / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Chelsea, regina Europei. Londonezii au câștigat Champions League, după 1-0 cu Manchester City

Spectacol total în marea finală, care a debutat furtunos, cu ocazia lui Chelsea, din minutul 4, urmată, la cealaltă poartă, de cursa lui Sterling. În minutul 10, ambele echipe au irosit câte o șansă în interval de câteva secunde.

Echipa lui Tuchel a fost mai insistentă în atac, iar Werner a avut alte două șanse. Și cetățenii au ținut ritmul, însă Rudiger a intervenit providențial în fața lui Foden.

Manchester City - Chelsea 0-1. Havertz le-a adus londonezilor al doilea trofeu Champions League din istorie

În cele din urmă, insistențele din atacul londonezilor s-au concretizat în minutul 42, când Havertz a deschis scorul după un contraatac-fulger, cu combinații din prima.

În minutul 68, jucătorii lui City au cerut un penalty după un henț al lui James, dar arbitrul nu a acordat nimic. Chelsea a ratat cea mai mare ocazie în minutul 73, când Pulisic nu a reușit să înscrie din poziție singur cu portarul, iar la poarta cealaltă, Gabriel Jesus nu a putut să devieze o minge cu călcâiul, apoi portarul Mendy a prins centrarea lui Aguero.

Manchester City - Chelsea 0-1, în finala Champions League


Ultimele ocazii le-au aparținut tot cetățenilor. Mai întâi, Foden a fost blocat în ultimul moment de Christensen, iar în minutul 90+6, la ultima fază, voleul lui Walker a cololit de puțin vinclul.

Manchester City - Chelsea s-a terminat 0-1. Astfel, Chelsea a câștigat al doilea trofeu Champions League din istoria clubului, dup[ cel din 2012, iar antrenorul Thomas Tuchel este la primul său trofeu european, după ce anul trecut a mai bifat o finală pe banca lui PSG.

LIVE VIDEO Finala Champions League | Manchester City - Chelsea 0-1:

Min. 90+6: Ocazie Manchester City. După o aruncare de la margine, mingea e respinsă până la Walker, care trimite din voleu, dar balonul trece la o palmă de vinclu.

Min. 90: Ocazie Manchester City. Ruben Dias centrează la colțul lung, Mahrez scoate balonul pentru Foden, care este blocat de Christensen în ultimul moment.

Min. 85: Ocazie Manchester City. Aguero centrează pentru Foden, dar portarul Mendy reține impecabil centrarea atacantului argentinian.

Min. 80: Schimbare la Chelsea. Kovacic intră în locul lui Mount.

Min. 77: Schimbare la Manchester City. Aguero intră în locul lui Sterling.

Min. 74: Ocazie Manchester City. Sterling ajunge la o minge în tușă, o întoarce pentru Jesus, care încearcă să devieze cu călcâiul, dar nu reușește.

Min. 73: Ocazie uriașă Chelsea. După o combinație superbă și foarte rapidă, Havertz scapă spre poartă, îi pasează lui Pulisic, care rămâne singur cu portarul, dar trage pe lângă poartă.

Min. 68: Jucătorii lui City cer henț în careu după ce Ruben Dias recentrează, Stones așează mingea pentru Sterling, care șutează în mâna lui James.

Min. 66: Schimbare la Chelsea. Pulisic intră în locul lui Werner.

Min. 64: Schimbare la Manchester City. Fernandinho intră în locul lui Bernardo Silva.

Min. 59: De Bruyne se ciocnește de Rudiger, care îl loveșe cu cotul în ochi. Mijlocașul lui City nu mai poate continua și este înlocuit cu Jesus. De Bruyne iese de pe teren în lacrimi.

Min. 46: Începe repriza a doua. La meci asistă 14.110 spectatori.

Min. 45+3: La pauză, Manchester City - Chelsea 0-1.

Min. 42: GOL Chelsea! (0-1). Pe un contraatac-fulger, Mount îl lansează perfect pe Havertz, care pleacă din fața lui Zinchenko, portarul iese și îl blochează inițial, dar mingea rămâne la atacantul german, care deschide scorul.

Min. 39: Schimbare la Chelsea. Thiago Silva, accidentat, e înlocuit cu Christensen.

Min. 27: Ocazie Manchester City. De Bruyne pasează în fața porții, dar Rudiger blochează șutul lui Foden.

Min. 15: Ocazie Chelsea. Mount combină cu Werner, care șutează în plasa laterală.

Min. 14: Ocazie Chelsea. Chilwell combină cu Werner, care profită de greșeala lui Stones și trage din prima, dar cam din scurt și portarul reține.

Min. 10: Ocazie Man. City. Sterling plează pe contraatac, pasează în fața porții, dar Chilwell intervine din fața lui Mahrez.

Min. 10: Ocazie Chelsea. Havertz combină cu Mount, intră în careu și întoarce pentru Werner, care dă pe lângă minge.

Min. 8: Ocazie Manchester City. Portarul Ederson îl lansează în adâncime pe Sterling, care e deranjat de James, mingea rămâne la Sterling, dar portarul blochează șutul său.

Min. 4: Ocazie Chelsea. Werner pătrunde pe dreapta în careu, întoarce pentru Havertz, care încearcă să centreze, mingea e deviată de Stones și e prinsă de portar.

Min. 1: Începe marea finală.

Echipele:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Gundogan, Foden - De Bruyne - Mahrez, Sterling
Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, Mendy, Fernandinho, Cancelo, Garcia
Antrenor: Josep Guardiola

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Jorginho, Kante, Chilwell - Havertz, Mount - Werner
Rezerve: Kepa, Caballero, Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson
Antrenor: Thomas Tuchel

Festivitate de deschidere grandioasă înaintea debutului finalei Champions League Manchester City - Chelsea:

Clipuri de prezentare impresionante pregătite de Manchester City și Chelsea:

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Finala UEFA Champions League se vede pe Digi Sport 1 şi Digi 4k (ora 22:00)

UPDATE: Până la startul finalei Champions League, Digi Sport a stat de vorbă cu portarul Costel Pantilimon, fost jucător al lui Manchester City. AICI puteți vedea pe ce jucători mizează fostul portar de pe Etihad în ultimul act din această seară.

UPDATE: Până la startul meciului vă invităm să citiți povestea românului Claudiu Nagy, medicul personal al vedetei Kai Havertz: "L-am rezolvat pe fratele lui, apoi m-a sunat"

UPDATE: Bogdan Mitrea este unul dintre puținii români care au avut onoare să joace împotriva lui Manchester City, chiar pe Etihad. Fundașul lui Sepsi a prefațat finala Champions League într-un interviu acordat pentru Digi Sport.


Știrea inițială:

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Finala Champions League 2020/2021, a 94-a confruntare directă

Manchester City și Chelsea se vor duela în această seară, la Porto, în marea finală UEFA Champions League. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Digi 4k şi pe digisport.ro.

De-a lungul istoriei confruntărilor directe, începută în 1957Manchester City și Chelsea au disputat 93 de meciuri directe. Au fost înregistrate 43 de victorii pentru londonezi, 19 egaluri și 31 de succese ale ”cetățenilor”.

Cele mai recente trei confruntări între cele două echipe au avut loc chiar în acest sezon, cele două din campionat, ambele câștigate de Manchester City, 3-1 pe ”Stamford Bridge” și 2-1 acasă, și duelul din semifinalele Cupei Angliei, unde Chelsea s-a impus la limită, 1-0.

Cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Manchester City - Chelsea este Sergio Aguero, care a punctat de 13 ori în astfel de dueluri. Atacantul argentinian va pleca la finalul sezonului de la echipa din Manchester, astfel că finala Champions League, dacă va apărea pe gazon, va fi ultimul meci pe care îl va juca în tricoul ”sky blue”.

Pentru Chelsea, golgheterul din confruntările cu Manchester City este Frank Lampard, antrenorul cu care a început sezonul, care a marcat de șapte ori în poarta ”cetățenilor”. Fostul mare mijlocaș englez are, însă, și un gol înscris în poarta echipei de pe ”Stamford Bridge” din postura de jucător al lui Manchester City, grupare pentru care a evoluat spre finalul carierei, în returul stagiunii 2014 - 2015.

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Ce spune Pep Guardiola

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, ştie cum să-şi mobilizeze jucătorii înaintea marelui meci.

"Ştiu exact modul în care vrem să jucăm, cu cine vom juca şi nu-i voi bate la cap prea mult. Ştiu exact ce le voi spune. Celor care sunt anxioşi şi nervoşi, le voi spune că este normal. Trebuie să se descurce cu asta. Este o experienţă incredibilă să fii aici, nu m-am aşteptat niciodată când mi-am început cariera de jucător să joc nici măcar o finală. Suntem atât de norocoşi", a afirmat Pep Guardiola.

"A lăsa jucători în afara echipei este o chestiune teribilă, este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiţi antrenor în viaţa voastră. Nu am niciun fel de cuvinte frumoase care să le ofere uşurare pentru ei care nu vor juca, dar sfatul meu este să rămână cu echipa, există cinci înlocuiri şi toată lumea are şanse. Toată lumea va fi parte la finală. Îmi pare foarte rău pentru ei, dar asta este. Selecţia pe care o voi face este pentru a câştiga meciul. Viaţa îţi va oferi mereu o altă şansă. Munceşte mai mult şi data viitoare poate vei fi acolo", a mai spus Guardiola.

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Ce spune Thomas Tuchel

Thomas Tuchel a preluat-o pe Chelsea în luna ianuarie şi de atunci a obţinut două victorii în faţa lui Manchester City: 1-0, în finala Cupei Angliei, pe 17 aprilie, şi 2-1, în deplasare, în campionat, pe 8 mai.

"Este mult mai mult decât atât, nu aş sugera niciodată că sunt eu împotriva lui (n.r. - Guardiola), pentru că nu avem un meci de tenis. Ajungem împreună cu echipele noastre, iar Pep îşi va pregăti echipa lui şi eu îmi voi pregăti echipa mea, în cel mai bun mod posibil. Am avut două experienţe împotriva lor în competiţii diferite şi în două meciuri diferite, cu două formaţii diferite şi cred că mâine va fi o formaţie foarte diferită a celor de la Man City.

Cu toate acestea, avem experienţă despre cât de mult a trebuit să suferim, experienţă despre cât de bravi, cât de curajoşi trebuie să jucăm în anumite momente ale jocului. Pentru mine, este despre asta, mâine, este întotdeauna greu să joci împotriva lui City, Bayern sau Barcelona când Pep se află pe margine. Ei creează şi creează, această echipă, cu această credinţă uriaşă, cu acest succes uriaş şi cu mentalitatea de a câştiga continuu. Aşadar, sunt poate în acest moment cea mai puternică echipă din Europa şi poate din lume şi au un avans uriaş, au construit un avans uriaş între ei şi noi în campionat", a declarat Thomas Tuchel.

  • 7 întâlniri directe au avut loc între Pep Guardiola și Thomas Tuchel: au rezultat patru victorii pentru spaniol, o remiză și două succese pentru tehnicianul german

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Finala se joacă la Porto

Ultimul act al acestei ediții de Champions League a fost programat inițial la Istanbul, însă UEFA a decis să îl mute la Porto pentru a permite posibilitatea suporterilor englezi să participe la meci, acest lucru fiind imposibil în Turcia, din cauza restricțiilor impuse de britanici în contextul pandemiei de COVID-19.

În seara de 29 mai, pe stadionul ”Dragao” din Porto vor fi prezenți câte 6.000 de suporteri ai fiecărei echipe. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, cu Antonio Miguel Mateu Lahoz la centru, Pau Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez del Palomar la cele două linii și Carlos del Cerro Grande în rolul de al patrulea oficial.

Arbitrii VAR delegați de UEFA pentru finala Champions League sunt spaniolii Alejandro Jose Hernandez Hernandez, Juan Martinez Munuera și Inigo Prieto Lopez de Cerain și polonezul Pawel Gil.

Manchester City - Chelsea LIVE VIDEO | Echipele probabile

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Bernardo, Fernandinho, Gundogan - Mahrez, De Bruyne, Foden

Antrenor: Pep Guardiola

Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rudiger - Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell; Pulisic, Werner, Mount

Antrenor: Thomas Tuchel

Etichete: chelsea , manchester city , finala champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Ce spun englezii despre transferul lui Denis Drăguș în Premier League, după ce Standard i-a fixat prețul
draguss
Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Citește și
Record pe Santiago Bernabeu. Ce se va întâmpla la meciul Real Madrid - Manchester City din UCL
profimedia-0802303153
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Manchester City are infirmeria plină înaintea meciului cu Arsenal. Câți jucători sunt indisponibili
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură