Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League
A venit oferta pentru ”perla” lui Real Madrid, imediat după victoria dramatică cu Man. City
Jude Bellingham and Harry Kane file photo
Harry Kane ”îl amenință” pe Jude Bellingham, chiar înainte de Bayern - Real Madrid
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Ce a făcut Gică Hagi în timpul meciului Manchester City - Real Madrid: ”Nu am mai rezistat!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii, unici în istoria fotbalului, câștigă trofeul Champions League pentru a 14-a oară

articol scris de Digi Sport
28.05.2022, 23:59

Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Champions League, după o finală superbă cu Liverpool. Vinicius a marcat sigurul gol al meciului de la Paris. Antrenorul Carlo Ancelotti e unic în istorie, cu 4 trofee ale acestei competiții.

Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22
Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Champions League, după 1-0 în finala cu Liverpool / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii au câștigat pentru a 14-a oară trofeul Champions League

Meciul, care a început cu o întârziere de 36 de minute, i-a avut pe "cormorani" la conducere. Trupa lui Jurgen Klopp a început furtunos, cu trei ocazii în interval de 5 minute. Mai întâi, Courtois l-a blocat pe Salah, a urmat șutul lui Thiago și încă o șansă a lui Salah.

Apoi doar intervenția excelentă a lui Courtois a făcut ca mingea să nu intre în poartă și să lovească bara. Pânăă la pauză, Liverpool a mai avut două oportunități, prin Salah și Mane, însă finalul primei reprize a oferit un moment controversat.

Benzema a marcat, dar reușita sa a fost anunată, după consultarea VAR-ului, pe motiv de offside, deși pe reluări se vede că mingea ajunge la francez de la un adversarul său.

  • Real Madrid are 14 trofee UCL. Milan e următoarea în acest clasament, cu 7 trofee.

Liverpool - Real Madrid 0-1. Carlo Ancelotti este primul antrenor care câștigă 4 trofee UCL

Partea secundă s-a esfășurat tot cu englezii la timonă. Aceștia au cerut și un penalty, după ce mingea l-a atins în mână pe Alaba. Madridul a marcat în minutul 59, prin Vinicius, din centrarea lui Valverde.

  • 9 la 1 a fost raportul șuturilor pe poartă, în favoarea englezilor.

Au urmat două ocazii ale lui Salah, însă Courtois a fost formidabil. Pe final, Realul a irosit două situații imense, iar meciul s-a terminat cu victoria trupei lui Ancelotti, care a devenit primul antrenor din istorie câștigător a patru trofee Champions League.

VIDEO cu rezumatul meciului Liverpool - Real Madrid 0-1:


LIVE VIDEO Liverpool - Real Madrid 0-1, în finala Champions League

Min. 90+1: Ocazie Real Madrid. Benzema îi pasează perfect lui Ceballos, care pleacă la timp la limita offside-ului, rămâne singur cu portarul, dar în loc să șuteze, îl vede pe Robertson că vine din spate și încearcă să-l dribleze, numai că fundașul lui Liverpool îl deposedează.

Min. 76: Ocazie Real. După o centrare din lovitură liberă, Casemiro primește într-o poziție excelentă, nu e în offside, îl are în față doar pe portar, însă preferă să pasezeze în lateral.

Min. 69: Ocazie Liverpool. Jota centrează pentru Salah, care nu îl poate învinge nici acum pe Courtois.

Min. 64: Ocazie Liverpool. Salah ia o acțiune pe cont propriu și șutează cu efect la colțul lung, dar Courtois are o paradă superbă.

Min. 59: Gol Real Madrid! Vinicius deschide scorul din centrarea lui Valverde, în urma unei acțiuni frumoase. Brazilianul a marcat sau a pasat decisiv în toate meciurile lui Real Madrid din fazele eliminatorii din Champions League.

Min. 58: Liverpool cere penalty. Arnold combină cu Salah, care șutează în mâna lui Alaba, dar arbitrul nu acordăă penalty, pentru că mingea a venit prea din scurt.

Min. 54: Ocazie Liverpool. Arnold centrează în fața porții, de unde Courtois boxează.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+3: La pauză, Liverpool - Real Madrid 0-0

Min. 43: Gol anulat Real Madrid! Carvajal centrează pentru Benzema, care îi întoarce pe Robertson și pe portar și pasează înapoi, de unde Valverde încearcă să șuteze, dar e blocat de Konate. Faza continuă și mingea e din nou la Benzema, care înscrie. Golul e anulat inițial pe motiv de offside, iar la insistențele jucătorilor, după consultarea VAR-ului, arbitrul și-a menținut decizia. Numai că mingea pare să fi ajuns la Benzema nu de la Valverde, ci de la Fabinho, așa că nu poate fi offside. Dar Fabinho nu i-a pasat voluntar lui Benzema, așa că acesta pare să fie motivul pentru care golul a fost anulat.

Min. 40: Ocazie Liverpool. Robertson combină cu Mane, care șutează din apropierea porții, din unghi, dar Militao se aruncă și blochează mingea.

Min. 34: Ocazie Liverpool. Alexander Arnold centrează în careu, de unde Salah reia cu capul, dar portarul prinde.

Min. 21: Bară Liverpool. Mane driblează trei jucători și șutează din marginea careului, dar Courtois deviază în bară și apoi reține mingea din fața lui Salah.

Min. 17: Ocazie Liverpool. Robertson pasează spre Mane, care trimite la Salah, acesta șutează din prima, dar portarul apără din nou.

Min. 17: Ocazie Liverpool. Thiago șutează din afara careului, dar Courtois reține.

Min. 16: Ocazie mare Liverpool. Alexander Arnold pasează pentru Salah în fața porții, acesta reia rapid din prima, dar Courtois are o paradă incredibilă.

Min. 1: Începe meciul.


UPDATE: Ora anunțată pentru startul partidei este 22:36.

UPDATE: Încă o amânare anunțată de organizatori, prin intermediul UEFA, care nu precizează când exact va începe partida. E posibil însă ca meciul să înceapă la 22.30.

UPDATE: Fanii au sărit gardurile pentru a intra în stadion. Multe nereguli la porțile arenei din Paris.

UPDATE: Startul partidei a fost amânat cu 15 minute, din cauza traficului infernal din Paris.

UPDATE: Cu 25 de minute înainte de startul partidei, Thiago Alcantara s-a accidentat la încălzire și Klopp l-ar putea înlocui cu Keita.

Liverpool - Real Madrid, echipele de start:

Liverpool: Alisson - Alexandre Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Luis Diaz
Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius Junior
Rezerve: Lunin, Asensio, Bale, Camavinga, Ceballos, Diaz, Nacho, Hazard, Isco, Lucas, Marcelo, Rodrygo
Antrenor: Carlo Ancelotti


UPDATE: Potrivit sondajului de pe site-ul digisport.ro, fanii au votat câștigătoarea marii finale. Diferența este mică, însă Liverpool este ușor favorită, din acest punct de vedere, 51.38% din votanți au mizat pe Liverpool, în timp ce 48.62% consideră că madrilenii vor câștiga. Au fost aproape 50.000 de voturi pe site-ul digisport.ro.

UPDATE: Trofeul UEFA Champions League costă sub 10.000 de euro. Prețul este unul surprinzător, având în vedere că Liga Campionilor este cunoscută drept ”competiția bogaților”.

UPDATE: Cu doar câteva ore înaintea finalei de pe "Stade de France", suporterii lui Liverpool au făcut un adevărat spectacol pe străzile din Paris. Fanii "cormoranilor" au aprins torțe în culorile echipei, au fluturat steagurile favoriților și au cântat în permanență.

UPDATE: Înaintea finalei de la Paris, Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a spus cine și-ar dori să câștige. Mai mult, "Bursucul" a dezvăluit și cum crede că se va termina meciul dintre Liverpool și Real Madrid.

UPDATE: Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a prefațat duelul dintre Liverpool și Real Madrid. Acesta a făcut o comparație între antrenorii celor două echipe și a dezvăluit cum au ajuns cei doi în actul final al competiției.

UPDATE: Carlo Ancelotti a vorbit despre situația lui Gareth Bale și a anunțat că starul galez este pregătit să facă un meci mare împotriva lui Liverpool, în ciuda faptului că a fost mai mult absent în actualul sezon.

UPDATE: Jucătorii lui Liverpool, relaxați la antrenamentul oficial înaintea finalei UCL cu Real Madrid. Cum s-a amuzat Jurgen Klopp pe seama fotbaliștilor săi.

UPDATE: Thibaut Courtois, portarul celor de la Real Madrid, a ținut să-i înțepe pe cei de la Atletico Madrid, club la care a evoluat în trecut, înainte de finala Champions League cu Liverpool.

UPDATE: Liverpool și Real Madrid s-au întâlnit de 3 ori în ultimul act al competiției. Lista completă a finalelor jucate în Cupa Campionilor și Champions League.

UPDATE: Ronaldinho a vorbit despre finala dintre Liverpool - Real Madrid și a numit formația pe care el o vede drept favorită. De asemenea, brazilianul s-a declarat încântat de un jucător al englezilor.

UPDATE: Jurgen Klopp s-a arărat deranjat de faptul că şi la conferinţa de presă dinaintea finalei UCL a fost întrebat despre posibilul transfer al lui Mane la Bayern. "Nu știu ce am făcut, dar mi se tot întâmplă asta!", a replicat Klopp.

UPDATE: Marcelo (34 de ani) nu este fericit cu situaţia în care se află. Termină contractul cu Real şi suferă că nu i s-a făcut nicio ofertă: ”Dacă te sună Florentino Perez după meci, ce-i spui?”.

UPDATE: Real Madrid a câştigat şase Ligi ale Campionilor, iar Real Madrid 13. Însă cotele la pariuri sunt de partea englezilor.

Liverpool şi Real Madrid, care vor fi sâmbătă adversare în finala UEFA Champions League, pe Stade de France din Saint-Denis, s-au înfruntat de 8 ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent. Campioana Spaniei are 4 victorii, iar ''cormoranii'' 3.

Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020/2021, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Este pentru a treia oară când cele două echipe se înfruntă în finală: Liverpool a câştigat Cupa Campionilor în 1981 (1-0), în timp ce Real Madrid şi-a adjudecat trofeul Champions League în 2018 (3-1).

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | 19 trofee, în total, în Champions League

''Los Blancos'' (albii) deţin recordul la numărul de trofee cucerite în competiţie, 13, în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 şi 2018, câştigând ultimele şapte finale jucate.

''Reds'' au câştigat competiţia de 6 ori, în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019.

Anul trecut finala a fost una integral engleză, Chelsea învingând-o pe Manchester City cu 1-0.

Real nu a pierdut nicio finală de când competiţia se numeşte Champions League, iar aceasta este a opta sa apariţie în ultimul act în acest format.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Carlo Ancelotti a câștigat 3 trofee în Champions League

Carlo Ancelotti, antrenorul madrilenilor, este primul tehnician care conduce echipele sale în 5 finale de Champions League, căutând să stabilească un record şi în privinţa trofeelor câştigate (patru). În prezent, el împarte această performanţă cu Zinedine Zidane, fostul antrenor al Realului, şi cu legendarul Bob Paisley (Liverpool), cu trei trofee fiecare.

O victorie pe Stade de France ar face din Ancelotti şi primul antrenor care a cucerit cu două echipe câte două trofee în Champions League, după ce anterior a câştigat Champions League cu AC Milan în 2003 şi 2007. Ancelotti are deja un trofeu cu Real, în 2014.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Jurgen Klopp are două trofee în acest sezon

Liverpool a cucerit două trofee în acest sezon, Cupa Angliei şi Cupa Ligii engleze, terminând pe locul secund în Premier League. Echipa antrenată de Jurgen Klopp are în acest sezon un bilanţ de 62 de meciuri în toate competiţiile, 49 de victorii, 10 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu un total de 147 de goluri marcate.

''Cormoranii'' au pierdut cu West Ham United (2-3) şi Leicester City (0-1), în Premier League, şi cu Inter Milano (0-1), pe Anfield, în Champions League. Golgheterul echipei este egipteanul Mohamed Salah, cu 23 de goluri marcate.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Drumul spre finala Champions League

Real Madrid a ieşit campioană în La Liga şi în 55 de partide disputate în această stagiune are 39 de victorii şi 118 goluri marcate, 7 egaluri şi 9 eşecuri. A impresionat atacantul francez Karim Benzema, o adevărată locomotivă pentru madrileni în acest sezon, cu 44 de goluri marcate şi 15 pase decisive.

În drumul său până în finală, Real Madrid a câştigat Grupa D cu cinci victorii şi un eşec, devansându-le pe Inter Milano, Sheriff Tiraspol şi Şahtior Doneţk. În optimi, Real a trecut dramatic de PSG, după 0-1 la Paris şi 3-1 pe Santiago Bernabeu, revenind de la 0-1. În sferturi, echipa merengue a reuşit o nouă remontada cu Chelsea, după 3-1 la Londra şi 2-3 (după prelungiri) la Madrid, revenind de la 0-3. Semifinala cu Manchester City s-a jucat după aceeaşi reţetă, 3-4 în Anglia şi 3-1 la Madrid (revenire de la 0-1).

Liverpool a câştigat Grupa B cu victorii pe linie, fiind urmată de Atletico Madrid, FC Porto şi AC Milan. În optimi, echipa lui Klopp a eliminat-o pe Inter Milano, după 2-0 pe ''Meazza'' şi 0-1 pe Anfield. În sferturi, ''cormoranii'' au trecut de Benfica, învingând la Lisabona cu 3-1 şi remizând acasă, 3-3. Semifinala cu Villarreal a fost una destul de liniştită, după 2-0 în tur şi 3-2 în Spania, însă Salah şi compania au trebuit să depăşească o primă repriză slabă (0-2) în faţa ''Submarinului galben''.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Echipele probabile:

Finala Champions League este arbitrată de o brigadă franceză, cu Clement Turpin la centru, Nicolas Danos şi Cyril Gringore, arbitri asistenţi, al patrulea oficial fiind Benoît Bastien. Arbitru video este Jerome Brisard, în timp ce arbitri asistenţi video sunt francezul Willy Delajod şi italienii Massimiliano Irrati şi Filippo Meli.

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Mane, Luis Diaz
  • Antrenor: Jurgen Klopp
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Jr.
  • Antrenor: Carlo Ancelotti

Etichete: liverpool , real madrid , finala champions league , carlo ancelotti , jurgen klopp


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recomandările redacției
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Ce a făcut Gică Hagi în timpul meciului Manchester City - Real Madrid: ”Nu am mai rezistat!”

Discursul lui Răzvan Lucescu, după ce PAOK a fost eliminată din sferturile Confernce League: ”Un moment incredibil”
240411 Club Brugge vs PAOK Head Coach Razvan Lucescu of PAOK pictured during the Uefa Conference League Quarter final ro
Șut are șansa de a deveni campion cu FCSB, dar când era mic ținea cu altă echipă. ”Recunosc”
Mesajul lui Jurgen Klopp, la ultimul meci european ca antrenor al lui Liverpool: ”Este o nebunie!”
Atalanta BC v Liverpool FC - UEFA Europa League Jurgen Klopp, head coach of Liverpool FC, gestures towards fans of Atala
Citește și
Real Madrid face totul pentru a ajunge în finala Champions League: La Liga și-a dat deja acordul
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Toni Kroos a surprins, după Manchester City - Real Madrid: ce a spus despre Antonio Rudiger la interviu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro