UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Video Vinicius ”a turbat” de bucurie! Ce a făcut, după ce Real Madrid s-a calificat în semifinalele UCL
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Primul fotbalist de care Pep Guardiola vrea să scape, după eliminarea din UCL
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Manchester City - Inter Milano 1-0. ”Cetățenii” sunt ”regii” Europei! Trofeul Champions League merge la trupa lui Guardiola

articol scris de Digi Sport
10.06.2023, 23:56

Manchester City a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 1-0, la Istanbul, și a câștigat trofeul UEFA Champions League.

FC Internazionale v Manchester City FC - UEFA Champions League Final 2022/23
Manchester City a câștigat UEFA Champions League / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Astfel, Manchester City a reușit o triplă istorică titlul din Premier League, Cupa Angliei și Champions League. Pentru Pep Guardiola, este al treilea trofeu Champions League din cariera de antrenor, primul după cele două obținute alături de Barcelona.

Manchester City a câștigat UEFA Champions League

Prima șansă mare de gol le-a apariținut ”Cetățenilor” în al treilea minut al partidei, când Haaland a șutat peste poartă din careu. Câteva minute mai târziu, Bernardo Silva a pătruns superb în careu și a avut o execuție inedită la poarta nerazzurrilor, însă mingea a trecut puțin pe lângă țintă.

Inter a dat replica abia în minutul 20, când Brozovic a șutat peste poarta apărată de Ederson. Câteva minute mai târziu, Barella a fost aproape să profite de o eroare comisă de portarul lui City, însă a trimis departe de poartă.

Haaland a irosit o nouă șansă imensă în minutul 27, când a șutat pe direcția lui Onana. De Bruyne s-a accidentat în prima repriză, iar Pep Guardiola l-a trimis în teren pe Foden.


După pauză, Lautaro Martinez a fost aproape de gol în minutul 58, după o gafă a lui Akanji.

Totuși, Manchester City a deschis scorul în minutul 68, prin Rodri, care l-a învins pe Onana cu un șut imparabil de la marginea careului.

Câteva minute mai târziu, Inter a fost aproape să restabilească egalitate, însă Dimarco a nimerit cu capul bara transversală.

Foden putea dubla avantajul ”Cetățenilor” în minutul 78, însă în minutul 88, Inter a irosit o șansă imensă. Lukaku a trimis cu capul din careu, Ederson a respins cu mare noroc , iar Ruben Dias a trimis în corner.

La ultima fază, Ederson a avut o intervenție spectaculoasă la încercarea cu capul a lui Gosens, astfel că Manchester City a câștigat cel mai râvnit trofeu din Europa.

VIDEO Momentul în care jucătorii lui Manchester City ridică trofeul Champions League

VIDEO Rezumatul partidei Manchester City - Inter Milano 1-0

Manchester City - Inter Milano 1-0, în finala Champions League

Min. 90+6: Final de meci! Manchester City câștigă Champions League!

Min. 90+6: Ocazie Inter! Dimarco centrează din corner, balonul este deviat de Gosens și se duce spre poartă, dar Ederson intervine salvator.

Min. 88: Ocazie uriașă Inter! Brozovic centrează în careu, Gosens prelungește, iar Lukaku trimite cu capul spre poartă, Ederson respinge cu piciorul, iar Ruben Dias trimite în corner.

Min. 84: Dublă schimbare la Inter! Calhanoglu și Darmian sunt înlocuiți cu Mkhitaryan și D'Ambrosio.

Min. 82: Schimbare la Manchester City! Stones este înlocuit cu Walker.

Min. 78: Ocazie Manchester City! Foden trece superb de Dimarco, se îndreaptă spre poartă, dar șutează pe direcția lui Onana.

Min. 75: Dublă schimbare la Inter! Bastoni și Dumfries sunt înlocuiți cu Gosens și Bellanova.

Min. 71: Ocazie Inter! Dimarco trimite cu capul peste Ederson, dar nimerește bara, la a doua încercare, Dimarco îl nimerește pe Lukaku.

Min. 68: Gooool Manchester City! Akanji îi pasează în careu lui Bernardo Silva, acesta centrează, balonul este respins în spate până la Rodri, care șutează puternic și îl învinge pe Onana.

Min. 58: Ocazie Inter! Akanji greșește, Lautaro Martinez intră în posesia balonului și șutează din unghi în blocajul lui Ederson.

Min. 57: Schimbare Inter! Dzeko se accidentează și este înlocuit cu Lukaku.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45+2: Finalul primei reprize!

Min. 45+2: Ocazie Manchester City! Akanji șutează din afara careului, dar mingea trece peste poartă.

Min. 35: De Bruyne se accidentează și este înlocuit cu Phil Foden.

Min. 27: Ocazie City! De Bruyne îi pasează lui Erling Haaland, care șutează din unghi în blocajul lui Onana.

Min. 26: Ocazie Inter! Ederson greșește o pasă și îi trimite mingea lui Barella, însă acesta trimite pe lângă poartă.

Min. 20: Ocazie Inter! Dimarco îi pasează lui Brozovic, care combină cu Lautaro Martinez. Fotbalistul croat șutează puternic, dar mingea trece peste poartă.

Min. 6: Ocazie pentru Manchester City! Silva pătrunde frumos prin partea dreaptă și are o execuție splendidă, dar balonul trece puțin pe lângă poarta milanezilor.

Min. 3: Ocazie Manchester City! De Bruyne îl găsește pe Haaland cu o pasă în interiorul careului, dar norvegianul șutează puternic peste poartă.

Min. 1: Începe meciul!

Manchester City: Ederson – Akanji, Ruben Das, Ake – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland

Rezerve: Ortega, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis

Antrenor: Pep Guardiola

Inter Milano: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco – Martinez, Dzeko

Rezerve: Handanovic, Cordaz, Gagliardini, De Vrij, Gosens, Correa, Bellanova, Asllani, Mkhitaryan, D’Ambrosio, Skriniar, Lukaku

Antrenor: Simone Inzaghi

UPDATE: Anitta, Burna Boy și DJ-ul suedez Alesso au cântat în festivitatea de deschidere a finalei UEFA Champions League.

Galerie Foto

Manchester City - Inter Milano LIVE VIDEO, ora 22:00, pe Digi Sport 1, în finala UCL 2023

UPDATE: GALERIE FOTO Imagini spectaculoase de la Istanbul, în ziua finalei UEFA Champions League

Update: Moment special pentru Manchester City! Decizia luată de șeicul Mansour înaintea finalei Champions League

UPDATE: Kevin De Bruyne și-a pomenit soția înaintea finalei de UEFA Champions League și a provocat hohote de râs la conferința de presă

Update: Edin Dzeko și momentul special care-l leagă de Manchester City, înaintea finalei Champions League

Update: Mario Balotelli a stârnit râsul înaintea finalei Champions League

Update: FOTO Predicția lui Gareth Bale la finala Champions League: ”Așa cred”

Update: ”Tricolorii” și-au ales favorita în finala Champions League: 9-1

Update: VIDEO Erling Haaland, la un pas de accidentare înainte de finala Champions League

Update: Anunțul făcut înaintea finalei Champions League. Pep Guardiola, sub presiune

Update: Istoria îi dă un motiv serios de îngrijorare lui Manchester City - de fiecare dată când Inter a câștigat competiția, adversara din finală era pe punctul de a realiza tripla istorică, situație în care se află astăzi și englezii. 

Update: Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku, salut special înainte de finala din Istanbul! Momentul a fost surprins de camere

Update: Jucătorii de la Inter anunță că sunt gata să învingă pe Man. City, marea favorită a finalei Ligii Campionilor. "Ne e frică de criminali, nu de fotbaliști"

După remiza de pe Santiago Bernabeu, 1-1, ”Cetățenii” s-au impus pe teren propriu, scor 4-0, și vor disputa a doua finală de UEFA Champions League, după cea pierdută în 2021 în fața lui Chelsea, 0-1.

Inter a trecut în semifinale de AC Milan, scor 3-0 la general, 2-0 în tur și 1-0 în manșa secundă. 

  • Va fi prima întâlnire dintre Inter și Manchester City în cea mai galonată competiție intercluburi.
  • Erling Haaland este cel mai bun marcator al lui City și al competiției (12), iar Edin Dzeko este golgheterul lui Inter (4).

Manchester City - Inter Milano LIVE VIDEO, ora 22:00, pe Digi Sport 1. Echipele probabile

  • Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji -  Stones, Rodri - Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish - Haaland
  • Inter Milano: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Hakan Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Lautaro Martínez, Dzeko

Manchester City - Inter Milano, finala UEFA Champions League 2022/2023

Citește și:

În viziunea bookmakerilor, elevii lui Pep Guardiola sunt marii favoriți ai finalei, cu o cotă cuprinsă între 1.18 și 1.30, iar cota celor de la Inter variază de la 6.00 la 9.00.

Kun Aguero este cel mai bun marcator al lui City în UCL, cu 39 de reușite, iar Mahrez, cu 16 goluri, este golgheterul din actualul lot al englezilor. Fernandinho este jucătorul cu cele mai multe apariții în Champions League în tricoul grupării din Manchester, 75.

  • Inter - Manchester City va fi a doua finală de UEFA Champions League care se dispută la Istanbul, după cea din 2005, când Liverpool a revenit de la 0-3 în compania lui AC Milan și a cucerit trofeul după loviturile de departajare.

Clubul Inter a vândut în 7 ore peste 43.000 de bilete pe stadionul din Milano

Clubul Inter Milano a pus în vânzare bilete pentru a asista la finala Ligii Campionilor de fotbal pe un ecran gigant pe stadionul San Siro, iar operaţiunea a fost un succes.

În doar şapte ore au fost vândute 43.000 de bilete!

Inter Milano o întâlneşte sâmbătă pe Manchester City, pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, în finala Champions League, iar clubul italian a dorit să le ofere fanilor care nu vor putea face deplasarea posibilitatea de a urmări meciul pe un ecran gigant pe stadionul său San Siro.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a anunţat că 43.000 de bilete au fost vândute în doar şapte ore prin intermediul site-ului de revânzare Vivaticket, luat cu asalt de suporterii nerazzurri. Aceştia din urmă au plătit între 10 şi 20 de euro pentru un loc la peluza inelului trei al stadionului, anunță Agerrpres.

Stadionul San Siro, cu o capacitate totală de peste 75.000 de locuri, va găzdui sâmbătă suporterii începând cu ora 19:00. Un ecran gigant de 400 m pătraţi va fi instalat în primul inel al arenei pentru o cât mai bună vizibilitate pentru prima finală de Liga Campionilor pentru Inter din 2010.

Stadionul Olimpic din Istanbul are o capacitate de 82.300 de locuri, iar fanii celor două echipe vor primi un număr egal de bilete pentru ca o a treia parte să fie distribuită spectatorilor din Turcia.

Etichete: manchester city , finala champions league , inter milan , manchester city - inter milan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Guardiola pregătește asaltul final, după eliminarea dramatică din UCL! Ținta: fotbalistul de 110.000.000€
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Eliminate din Champions League, Barcelona și Man. City luptă pentru transferul aceluiași jucător! Prețul: 60.000.000 €
city-barca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro