iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
Transfer surprinzător! Manchester City forțează prima mutare a verii
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Manchester City - Real Madrid 4-3. Adevărat spectacol pe Etihad! Totul se va decide pe Santiago Bernabeu

articol scris de Digi Sport
26.04.2022, 23:52

Manchester City a câștigat la limită pe Etihad duelul cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League cu scorul de 4-3, iar madrilenii păstrează șanse pentru o calificare în finală.

Manchester City v Real Madrid Semi Final Leg One - UEFA Champions League
Jucătorii de la Manchester City / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Echipa care va merge în finalele UEFA Champions League se va decide în returul duelului de pe Santiago Bernabeu care va avea loc la data de 4 mai și va putea fi urmărită ÎN DIRECT la Digi Sport.

Manchester City - Real Madrid 4-3. Adevărat spectacol pe Etihad! Totul se va decide pe Santiago Bernabeu

”Cetățenii” au început asaltul la poarta lui Thibaut Courtois în minutul 2, atunci când Mahrez a profitat de spațiile libere lăsate în apărarea lui Real Madrid și i-a centrat în fața porții lui Kevin De Bruyne care a marcat cu capul.

Madrilenii și-au creat o ocazie frumoasă în minutul 6 după o greșeală aproape fatală a lui Ederson care a trimis balonul la picioarele lui Valverde. Totuși, defensiva lui City a fost la post și a îndepărtat pericolul.

Al doilea gol al lui City a venit în minutul 11, când De Bruyne i-a pasat în careu foarte bine lui Gabriel Jesus care a preluat foarte bine și l-a învins pe Courtois.


Madrilenii au fost aproape de gol în minutul 25. Benzema i-a furat un balon lui Ruben Dias, i-a pasat lui Vinicius. Dias a încercat să își repare greșeala, dar a fost aproape să trimită balonul în propria poartă. Un minut mai târziu, Mahrez putea face 3-0 atunci când a șutat violent în plasa laterală a porții lui Courtois.

Benzema a centrat perfect în minutul 30, iar David Alaba s-a înălțat și a reluat cu capul puțin pe lângă poartă. Același Benzema a redus din diferență trei minute mai târziu când a expediat un voleu superb din interiorul careului lui Ederson.

”Cetățenii” au fost aproape de gol chiar din începutul reprizei secunde, la șutul lui Mahrez care a zguduit poarta. Faza a continuat cu balonul respins până la Foden. Acesta a șutat exact în blocajul lui Carvajal.

City a punctat din nou în minutul 52, când Fernandinho l-a păcălit pe Vinicius și a centrat în careu pentru Foden care l-a învins cu capul pe Courtois.

Doar trei minute mai târziu, a venit rândul lui Vinicius să îl păcălească pe Fernandinho. Brazilianul a pornit într-o cursă superbă în flancul stâng și l-a învins pe Ederson din apropierea porții.

Manchester City a reușit să înscrie din nou în minutul 74, când Bernardo Silva l-a surprins pe Courtois cu un șut din careu, după un avantaj lăsat de Istvan Kovacs la un fault comis asupra lui Zinchenko.

Benzema a redus din nou din diferența de scor în minutul 82, de la unsprezece metri, după un penalty obținut în urma unui fault în careu comis de Laporte.

VIDEO Rezumatul partidei Manchester City - Real Madrid 4-3

Manchester City - Real Madrid 4-3. Adevărat spectacol pe Etihad! Totul se va decide pe Santiago Bernabeu

Min. 90+3: Final de meci!

Min. 82: Goool Real Madrid! Karim Benzema îl învinge de la unsprezece metri pe Ederson.

Min. 80: Penalty pentru Real Madrid! Istvan Kovacs dictează lovitură de la unsprezece metri după un henț comis în careu de Laporte.

Min. 74: Gool Manchester City! Zinchenko este faultat în apropierea careului, Istvan Kovacs lasă avantaj, iar Bernardo Silva îl surprinde pe Courtois cu un șut din interiorul careului.

Min. 55: Gool Real Madrid! Vinicius îl păcălește pe Fernandinho, pornește într-o cursă superbă pe flancul stâng și îl înving pe Ederson din apropierea porții.

Min. 52: Gool Manchester City! Fernandinho centrează în careu pentru Phil Foden care marchează cu capul.

Min. 47: Ocazie uriașă pentru Manchester City! Mahrez zguduie bara porții lui Thibaut Courtois, balonul ajunge la Foden care șutează direct în Carvajal.

Min. 33: Goool Real Madrid! Ferlan Mendy îi centrează lui Benzema în careu, iar francezul șutează din prima și îl învinge pe Ederson.

Min. 30: Ocazie pentru Real Madrid! Benzema centrează din flancul stâng, David Alaba se înalță și trimite cu capul pe lângă poartă.

Min. 26: Ocazie pentru Manchester City! Mahrez șutează din careu în plasa laterală.

Min. 25: Ocazie pentru Real Madrid! Ruben Dias nu este atent, Benzema îi fură balonul, îi pasează lui Vinicius, Dias încearcă să recupereze, dar mingea lovește bara. Asistentul ridicase fanionul.

Min. 15: Ocazie pentru Manchester City! Foden preia balonul în careul madrilenilor, pasează în fața porții, balonul trece de Courtois, însă Gabriel Jesus nu apare la finalizare.

Min. 11: Gool Manchester City! De Bruyne îi pasează în careu lui Gabriel Jesus care preia în careu și îl învinge pe Thibaut Courtois.

Min. 6: Ocazie pentru Real Madrid! Madrilenii sunt aproape să egaleze după ce Ederson greșește o pasă și trimite balonul la picioarele lui Valverde.

Min. 2: Gool Manchester City! Mahrez se distrează cu apărarea madrilenilor, îi centrează în fața porții lui Kevin De Bruyne care marchează cu capul în poarta lui Courtois.

Min. 1: Începe meciul!

Manchester City: Ederson – Zinchenko, Laporte, Ruben Dias, Stones – Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne – Foden, Jesus, Mahrez

Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Sterling, Gundogan, Grealish, Fernandinho, Egan-Riley, Mbete, Palmer, McAtee, Lavia

Real Madrid: Courtois – Mendy, Alaba, Eder Militao, Carvajal – Modric, Kroos, Valverde – Vinicius, Benzema, Rodrygo

Rezerve: Lunin, Fuidias, Vallejo, Nacho, Asensio, Marcelo, Casemiro, Lucas Vazquez, Bale, Ceballos, Isco, Camavinga


Elevii lui Pep Guardiola pleacă din postura de favoriți în acest meci, în opinia caselor de pariuri, care le-au acordat cota 1.52 pentru o victorie ”cetățenilor”. Manchester City joacă în compania celor de la Real Madrid, după ce în faza sferturilor de finală a trecut de Atletico Madrid cu scorul de 1-0 la general.

De partea cealaltă, Real Madrid a primit din partea bookmakerilor cota de 6.4 pentru o victorie. Trupa lui Carlo Ancelotti a trecut în ”sferturi” de Chelsea, cu scorul de 5-4 la general.

În întâlnirile directe din Champions League dintre cele două formații, rezultatele înregistrare au fost până acum două victorii pentru Real Madrid, două remize și două succese de partea celor de la Manchester City.

Recordul lui Pep Guardiola împotriva celor de la Real Madrid 

Pep Guardiola (51 de ani), antrenorul ”cetățenilor”, o va înfrunta pe Real Madrid, marți seară, pentru a 20-a oară din postura de tehnician. Acesta are un bilanț împotriva ”galacticilor”pe care orice antrenor și l-ar dori în carieră.

Până acum, în cele 19 întâlniri directe pe care le-a avut contra formației de pe Santiago Bernabeu, Pep Guardiola a înregistrat 11 victorii, patru remize și patru înfrângeri. Nu mai puțin de 15 întâlniri cu madrilenii le-a avut pe vremea când era antrenorul Barcelonei.

Apoi, Guardiola s-a mai confruntat cu Real Madrid de câte două ori din postura de antrenor al celor de la Bayern Munchen și al celor de la Manchester City.

Prima confruntare a lui Pep Guardiola cu Real Madrid din postura de antrenor a avut loc în 2008, iar atunci Barcelona s-a impus cu 2-0, grație reușitelor semnate de către Samuel Eto'o și Lionel Messi.

Ca manager al lui Bayern Munchen, Guardiola nu a avut mare succes împotriva celor de la Real Madrid. Acesta a pierdut două întâlniri în Champions League, scor 0-1 și 0-4.

La Manchester City, în meciurile din 2020 din Champions League, Guardiola a obținut două victoii la indigo, scor 2-1.

Pep Guardiola a numit jucătorul lui Real Madrid care îi poate pune mari probleme lui Manchester City: ”Este fantastic!”

Pep Guardiola a luat parte la conferința de presă premergătoare duelului cu Real Madrid din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League.

Antrenorul ”cetățenilor” a avut cuvinte de laudă la adresa echipei lui Carlo Ancelotti și a numit și jucătorul care îi poate pune mari probleme lui City.

În plus, tehnicianul catalan a explicat și lucrul pe care Manchester City îl poate învăța de la Real Madrid, faptul că ”Los Blancos” nu se dau niciodată bătuți și pot reveni în orice moment, așa cum au făcut-o și la duelul cu Chelsea.

Benzema înscrie o mulțime de goluri, dar nu doar împotriva lui Chelsea, a făcut asta toată cariera. Este un atacant fantastic, dar noi nu am învins în meciurile cu Sporting sau în prima partidă contra lui Atletico doar jucând bine. Nu există coincidențe când vine vorba despre succesul lui Real Madrid. Au multă calitate. Nu este vorba despre noroc așa cum spune multă lume.

La 0-3 cu Chelsea, jucătorii lui Real Madrid au ridicat degetul și au spus ’sunt aici’. Asta spune multe despre o echipă precum Real Madrid și trebuie ca noi să învățăm din asta.  La 0-3, Kroos, Modric, Carvajal și Benzema cereau mingea, nu îi ardea.

Jucătorii lui Real Madrid știu cum să joace în dificultate, vrem să copiem asta și să facem o partidă bună pe care să o repetăm și pe Santiago Bernabeu și să ajungem în finală”, a declarat Pep Guardiola, citat de Mundo Deportivo.

Pep Guardiola a avut cuvinte de laudă și la adresa brazilianului Vinicius Junior, despre care spune că a fost de multe ori criticat pe nedrept.

Vinicius are doar 21 de ani, a venit foarte tânăr, a fost foarte criticat, dar în acest sezon a fost absolut fantastic. Ne grăbim să criticăm jucătorii, dar Vinicius are doar 21 de ani, este la o echipă uriașă, iar numele sale vorbesc pentru el”, a mai spus antrenorul lui Manchester City.

Carlo Ancelotti: ”Pentru Real Madrid nu e o mare realizare să ajungă în semifinale”

La conferința de presă premergătoare jocului de pe Etihad, Carlo Ancelotti (62 de ani), antrenorul lui Real Madrid, a făcut o declarație interesantă.

Pentru Real Madrid nu e o mare realizare să ajungă în semifinale. Succesul adevărat este dacă ajunge în finală”, a declarat tehnicianul italian, care a lăsat să se înțeleagă că nici nu se gândește ca echipa sa să rateze finala care se va disputa pe Parc des Princes, pe 28 mai.

Istvan Kovacs la semifinala Champions League dintre Manchester City și Real Madrid

Informația a fost furnizată de către site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. Din brigada lui Istvan Kovacs urmează să facă parte și asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi portughezul Artur Dias.

"Centralul român a fost delegat la manșa tur a semifinalei celei mai importante competiții de club la nivel continental, programată marți, 26 aprilie, de la ora 22:00, la Manchester. Este pentru prima dată în carieră când va conduce o semifinală a unei competiții continentale de club.

Istvan Kovacs îi va avea alături pe conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, arbitri asistenți. Al patrulea oficial va fi portughezul Artur Dias. În camera VAR se vor afla doi arbitri din Germania, Marco Fritz și Bastian Dankert.

Va fi al cincilea meci din actuala ediție a UEFA Champions League pe care Kovacs o va arbitra, până acum fiind delegat la trei partide din faza grupelor și la ”sfertul” Man.City – Atletico Madrid 1-0", este anunțul postat pe site-ul FRF.

Echipele probabile

Manchester City: Ederson; Kyle Walker, Aymeric Laporte, Ruben Dias, Oleksandr Zinchenko; Bernardo Silva, Rodri, Kevin De Bruyne; Riyad Mahrez, Phil Foden, Raheem Sterling

Real Madrid: Thibaut Courtois; Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, Marcelo; Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Luka Modric; Fede Valverde, Karim Benzema, Vinicius Junior.

Etichete: manchester city , real madrid , pep guardiola , carlo ancelotti , semifinale ucl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”

Exclusiv A fost căpitan la Steaua, iar acum se teme de umilințe: ”Mai bine rămâne în Liga 2”
FOTBAL: CSA STEAUA - ACS VIITORUL PANDURII TARGU JIU, LIGA 2 CASA PARIURILOR (05.03.2024)
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
enache-lena7
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Citește și
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
Manchester City are infirmeria plină înaintea meciului cu Arsenal. Câți jucători sunt indisponibili
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură