UEFA Champions League Manchester City v F.C. Copenhagen
Manchester City, pregătită să ia o decizie radicală în cazul lui Pep Guardiola
Manchester City Training Session And Press Conference
"Răzbunarea" lui Guardiola: 3 jucători de clasă mondială la City, pentru a nu mai pierde iar Liga Campionilor!
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Real Madrid - Manchester City 1-1. Finalista Champions League se decide pe Etihad

articol scris de Digi Sport
09.05.2023, 23:54

Partida dintre Real Madrid și Manchester City s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în semifinala UEFA Champions League.

Real Madrid v Manchester City FC: Semi-Final First Leg - UEFA Champions League
Partida dintre Real Madrid și Manchester City / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Finalista prestigioasei competiții europene se va decide săptămâna viitoare, pe Etihad. Meciul este programat miercuri, pe 17 mai, de la 22:00.

Real Madrid - Manchester City 1-1. Madrilenii, fără avantaj înainte de retur

Prima ocazie importantă le-a aparținut ”Cetățenilor” în minutul 8. Bernardo Silva i-a pasat la marginea careului lui Kevin De Bruyne, iar belgianul a șutat în blocajul lui Thibaut Courtois.

City a continuat ofensiva cu șutul lui Rodri din afara careului, respins însă de portarul madrilenilor. Courtois a intervenit foarte bine și la șutul lui Haaland din interiorul careului. Norvegianul a încercat apoi să marcheze cu capul, dar Courtois a intervenit perfect.

Madrilenii au dat o replică abia în minutul 25, când Vinicius a trimis în fața porții pentru Benzema, dar faza a fost rezolvată de defensiva britanicilor.


”Los Blancos” au deschis scorul în minutul 36, după o cursă formidabilă a lui Camavinga și o finalizare splendidă a lui Vinicius.

După pauză, Benzema a fost aproape de gol după ce a șutat cu stângul din interiorul careului puțin peste poartă.

Haaland putea egala în minutul 55, însă David Alaba a blocat foarte bine șutul norvegianului. Golul egalizator a venit însă în minutul 67, când De Bruyne l-a învins pe Courtois cu un șut spectaculos din afara careului.

Benzema a trimis periculos cu capul în minutul 78 din centrarea lui Toni Kroos, dar Ederson a intervenit foarte bine, iar portarul ”Cetățenilor” a avut o paradă superbă și la șutul în forță a lui Tchouameni.

VIDEO Rezumatul partidei Real Madrid - Manchester City 1-1

Real Madrid - Manchester City 1-1

Min. 90+3: Final de meci!

Min. 90: Ocazie Real Madrid! Tchouameni șutează puternic din afara careului, însă Ederson are o intervenție perfectă și respinge.

Min. 78: Ocazie Real Madrid! Kroos centrează din lovitură liberă, Benzema se înalță și trimite cu capul, însă Ederson respinge. 

Min. 67: Goool Manchester City! Gundogan îi pasează lui De Bruyne în afara careului, iar belgianul îl învinge pe Courtois cu un șut în forță.

Min. 58: Ocazie Real Madrid! Rodrygo șutează de la marginea careului, însă peste poarta lui Ederson.

Min. 55: Ocazie Manchester City! Haaland scapă spre poartă, șutează din careu, însă Alaba are o intervenție foarte bună și respinge.

Min. 52: Ocazie Manchester City! De Bruyne șutează din interiorul careului, însă Courtois are o paradă formidabilă.

Min. 50: Ocazie pentru Real Madrid! ”Los Blancos” combină frumos în preajma careului, iar Benzema șutează cu stângul din interiorul careului, însă peste poartă.

Min. 36: Goool Real Madrid! Camavinga avansează spre poartă și pasează în lateral lui Vinicius, care șutează din afara careului și îl învinge pe Ederson.

Min. 25: Ocazie Real Madrid! Vinicius recuperează un balon și pasează în fața porții pentru Benzema, dar Ruben Dias reușește să respingă.

Min. 16: Ocazie Manchester City! Grealish centrează din flancul stâng, iar Haaland trimite cu capul, dar portarul lui Real Madrid este atent.

Min. 15: Ocazie pentru Manchester City! Haaland ajunge la un balon în interiorul careului și șutează din prima cu stângul, dar mingea ajunge în brațele lui Courtois.

Min. 13: Ocazie Manchester City! Rodri șutează din afara careului, dar Courtois respinge.

Min. 8: Ocazie Manchester City! Bernardo Silva întoarce la marginea careului pentru șutul lui De Bruyne, însă Courtois parează.

Min. 1: Începe meciul!

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior

Rezerve: Lunin, Luis Lopez, Vallejo, Nacho, Hazard, Asensio, Odriozola, Vazquez, Tchouamni, Ceballos, Mariano Diaz

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Akanji – De Bruyne, Gundogan, Rodri – Bernardo Silva, Haaland, Grealish

Rezerve: Ortega, Carson, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Foden, Palmer, Lewis


Cele două grupări s-au întâlnit și anul trecut în aceeași fază a competiției, însă atunci manșa tur s-a jucat în Anglia. Acolo trupa lui Pep Guardiola s-a impus, 4-3, la capătul unei partide excepționale pentru privitori.

La retur, totul indica o calificare a "Cetățenilor" în finală, însă ibericii nu s-au dat bătuți și au reușit să învingă cu 3-1 după prelungiri, asta după ce în minutul 90 erau conduși cu 1-0.

Totuși, cei de la Manchester City speră că față de anul trecut, diferența să fie făcută de Erling Haaland, atacantul adus în vară de englezi de la Borussia Dortmund. Norvegianul are un sezon de excepție și este considerat ca fiind cel mai periculos jucător al britanicilor.

Real Madrid - Manchester City LIVE VIDEO, ora 22:00, pe Digi Sport 1, în prima manșă a semifinalelor Champions League. Echipele probabile

  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr
  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Akanji - Rodri, De Bruyne, Gundogan - Silva, Grealish, Haaland

Pep Guardiola: ”Vrem asta”

Pep Guardiola a anunțat la conferința de presă că, evident, vrea să ajungă în finala Champions League, pe care mai apoi să o câștige. Spaniolul este convins că gruparea de pe Etihad va pune mâna pe trofeu mai devreme sau mai târziu.

Vrem să câștigăm Liga Campionilor, dar și anul trecut și acum șapte ani. Vrem asta. Anul trecut a fost sfârșitul lumii și iată-ne din nou.

Ceea ce nu vreau este să fiu în finală după un an și apoi să cad în groapă. A fi stabil este cel mai important lucru ca club, cum ar fi Real Madrid. Este acolo de fiecare dată.

Anul trecut eram deja pregătiți (n.r. pentru finală). Suntem aceiași antrenori, aproape aceiași fotbaliști... Singura diferență este că meciul retur este acasă. Totul se va decide la Manchester.

Stilul este stabilit de jucători. Dacă îl avem pe Haaland, cum să nu profităm de el? Îmi place cum joacă echipa, mi-a plăcut dintotdeauna.

Împotriva echipelor care au presiune mare, putem folosi mingea lungă pe Haaland. Într-o zi vom ajunge în finală și o vom câștiga”, a spus Pep Guardiola, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și:

Ce a spus Carlo Ancelotti înainte de meciul cu Manchester City

Convins că motivaţia şi entuziasmul pentru a disputa o nouă finală a Ligii Campionilor vor fi mai importante decât oboseala după finala de sâmbătă a Cupei Spaniei, Ancelotti a explicat că nu va aborda partida "pentru a-l opri pe Haaland".

"Evident că Haaland este un jucător foarte periculos care arată o calitate impresionantă pentru a marca goluri, este un pericol, dar a vorbi doar despre el înseamnă a nu vorbi despre o echipă completă, care joacă un fotbal foarte bun, atacă şi se apără bine cu multe idei. Nu propunem un meci care să-l oprească pe Haaland, ci mai degrabă o echipă care pare de neoprit', a spus tehnicianul într-o conferinţă de presă.

În ciuda potenţialului lui City, Ancelotti prezice "un joc meci echilibrat şi competitiv", în care Real Madrid are "opţiuni pentru a câştiga" fără a fi obsedată de potenţialul lui Haaland.

"Nu ne gândim să oprim un jucător, vrem să oprim o echipă foarte periculoasă cu mingea. Aspectul defensiv este foarte important, dar fără să ne concentrăm doar pe un jucător, mai sunt mulţi alţii periculoşi", a subliniat el.

Analizând formaţia lui Pep Guardiola, italianul nu crede că omologul său de la City şi-a schimbat stilul datorită prezenţei unui atacant cu caracteristicile lui Haaland, ci mai degrabă are acum un registru mai vast.

"Este o echipă mai completă decât în sezonul trecut. (...) Manchester City nu şi-a schimbat stilul, s-ar putea să joace mai direct şi să profite de mingile lungi pentru că au un atacant foarte important. Este încă o variantă, dar nu înseamnă că echipa şi-a schimbat stilul. Sunt foarte bine organizaţi în apărare şi se descurcă bine cu mingea", a explicat el.

Ancelotti a comentat şi progresul brazilienilor Vinicius şi Rodrygo, jucători cheie pentru Real în actuala stagiune: "I-am ajutat pe aceşti tineri dându-le minute şi având încredere în ei. Ei profită de asta şi se descurcă foarte bine. Progresia celor doi este importantă pentru viitorul acestui club şi pentru această echipă. La fel ca în cazul lui Valverde sau Camavinga."

Etichete: manchester city , real madrid , liga campionilor , ucl , semifinale ucl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Pleacă de la Real Madrid la finalul sezonului și ar putea ajunge la un alt club uriaș al Europei
Adio, Real Madrid! I-a spus "nu" lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Manchester City v Real Madrid CF: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”