MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Ceață! Anunțul făcut de Galatasaray despre Olimpiu Moruțan: 6 milioane de euro
olimpiu-morutan
”Avem contractul lui Moruțan”. Ce se întâmplă cu internaționalul român, după ce antrenorul lui a spus că nu va mai juca
Screenshot 2024-01-21 at 22.21.03
Prima reacție a lui Gică Hagi, după ce ar fi fost ofertat să plece de la Farul
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

VIDEO Galata - Juventus 1-0. Turcii s-au calificat eroic în optimile UCL! Italienii, în EL

10.12.2013, 22:39

Wesley Sneijder a marcat golul victoriei Galatei, cu doar patru minute înainte de final. Astfel, Galatasaray s-a calificat, pe ultima sută de metri, în primăvara Champions League, în timp ce Juventus se va consola doar cu Europa League!

bucurie sneijder zapada
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Turcilor le-a purtat noroc zăpada de la Istanbul. După ce a fost întreruptă, marți seară, din cauza ninsorii abundente, partida s-a reluat miercuri la prânz din minutul 31 (de la scorul de 0-0).

Chiar dacă n-au mai avut parte de aceeași atmosferă, asta din cauza faptului că mulți suporteri turci n-au mai putut ajunge la stadion, la fel ca și italienii, care aveau programate biletele de întoarcere spre casă, elevii lui Roberto Mancini au jucat cu multă ambiție, convinși de faptul că pot obține mult dorita calificare în primăvara UEFA Champions League.

Disputat pe un teren aproape imposibil, care în foarte scurt timp s-a transformat într-o mocirlă, meciul n-a fost unul încins din prima tocmai din cauza ninsorii, care a căzut iar abundent în primele minute. După pauză, ninsoarea a încetat și au apărut și fazele de poartă.

Juventus a fost periculoasă în minutul 49 prin Pogba, dar reacția turcilor n-a întârziat. Sneijder (54) și mai ales Drogba (57) au trecut pe lângă gol. La șutul lui Drogba, Buffon a avut o intervenție extraordinară, după care italienii au avut șansă că niciun turc n-a venit la respingere pentru a finaliza.


A fost apoi rândul lui Marchisio să se remarce, la pasa lui Tevez, dar șutul acestuia nu l-a învins pe Muslera. Finalul a fost unul nebun. Sneijder a marcat un gol incredibil cu patru minute de final și a aruncat tribunele în aer. Conștienți de ceea ce au pierdut, italienii au forțat egalarea în prelungiri, dar Galata a rezistat eroic.

Echipele de start:

Galatasaray: Muslera - Chedjou, Kaya, Zan - Eboue, Melo, Inan, Riera - Sneijder - Yilmaz, Drogba. Antrenor: Roberto Mancini

Rezerve: Ceylan, Gulselam, Nounkeu, Bulut, Bruma, Kurtulus, Colak

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Tevez, Llorente. Antrenor: Antonio Conte

Rezerve: Storari, Caceres, Ogbonna, Giovinco, Padoin, Quagliarella, Isla

REZUMATUL PARTIDEI


Clasamentul final al grupei:


LIVETEXT

Min. 90+4 - FINAL. Galatasaray a produs surpriza acestei ediții a UEFA Champions League și s-a calificat în optimile competiției, în detrimentul celor de la Juventus, care vor merge mai departe în Europa League.

Min. 90+3 - Ocazie uluitoare Galata. Drogba a luat o fază pe cont propriu a intrat în careu a pasat în fața porții, dar acolo a apărut un picior salvator și pericolul a fost îndepărtat.


Min. 90+2 -  A DOUA SCHIMBARE LA GALATA. A ieșit Sneijder, a intrat GULSELAM

Min. 90+1 -oi Muslera pentru trageri de timp

Min. 90+1 - A DOUA SCHIMBARE LA JUVENTUS. A ieșit Bonucci, a intrat GIOVINCO.

Min. 90 - După o fază-asediu la poarta Galatei, turcii au plecat prin contraatac. Sneijder i-a dat o pasă de peste 40 de metri lui Drogba, care a pasat în față la Bulut, dar italienii s-au repliat.


Min. 89 -oi Bulut pentru proteste

Min. 87 - PRIMA SCHIMBARE LA JUVENTUS. A ieșit Marchisio, a intrat Quagliarella

Min. 86 - GOOOOOL GALATA: 1-0, SNEIJDER. Mijlocașul a marcat cu un șut la colțul lung, pe lângă Buffon.

Min. 81 - PRIMA SCHIMBARE LA GALATA. A ieșit Eboue, a intrat BULUT.

Min. 79 - După ce în faza precedentă Chedjou a făcut un luft chiar în fața lui Muslera, italienii au făcut o fază ca la carte, dar Marchisio nu l-a învins pe Muslera.


Min. 77 - oi Sneijder pentru un fault destul de dur asupra lui Pogba.

Min. 74 - Bonucci a încercat o reluare spectaculoasă cu piciorul din întoarcere, pe colțul scurt, dar a trimis pe lângă poartă. 

Min. 70 - Tevez a recuperat foarte bine o minge i-a pasat lui Llorente, care era demarcat, dar acesta din urmă a intrat în centru fix între doi fundași de la Galata și a fost deposedat. 

Min. 67 - Acțiune prelungită de atac a celor de la Juventus, mingea a ajuns la Asamoah, care a tras pe jos de la marginea careului, dar Muslera a reținut fără emoții. 

Min. 62 - Eboue a încercat o reluare din drop, de la marginea careului, dar a lovit mingea cu tibia iar aceasta a luat o traiectorie ciudată, pe lângă poarta lui Buffon. 

Min. 60 - Burak Yilmaz a executat o lovitură liberă de la marginea careului, dar a tras pe lângă poartă.

Min. 59 - oi Tevez

Min. 57 - CEA MAI MARE OCAZIE DE GOL A MECIULUI A FOST PENTRU GALATA! Turcii au combinat excelent în jumătatea adversă, mingea a ajuns la Drogba, care, după un dribling scurt, a tras, dar Buffon a respins cu mâna. Italienii au avut noroc că niciun jucător de la Galata n-a fost acolo, la respingere, ca să finalizeze.

Min. 54 - Reacția turcilor n-a întârziat. Cei de la Galata au finalizat o fază de atac, prin Sneijder, care a tras de la marginea careului, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Min. 49 - Primul șut pe spațiul porții a aparținut celor de la Juventus. Pogba a tras de la distanță, dar Muslera a prins fără probleme, asta și pentru că mingea n-a fost trimisă la nivelul gazonului, ci pe sus.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - PAUZĂ. Galatasaray - Juventus 0-0. Deși inițial s-a zvonit că prima repriză va fi prelungită cu cinci minute, după evenimentele de marți seară, până la urmă prima parte a fost prelungită cu un minut.

Min. 43 - Chedjou a încercat un șut din prima, din interiorul careului, după o centrare din corner de la Sneijder, dar a lovit defectuos balonul iar acesta s-a dus cu mult peste transversală. 

Min. 40 - Turcii combină frumos, chiar dacă terenul este greu. Mingea a ajuns la Burak Yilamz, dar turcul a fost blocat în ultima clipă la marginea careului de 16 metri.

Min. 35 - Lichtsteiner a primit o pasă de la Tevez, după care a încercat un șut direct, dar mingea a fost deviată în corner. Faza următoare n-a avut urmări pe tabela de marcaj.

Min. 32 - S-a reluat partida. Gazonul se prezintă în condiții extrem de grele, este plin de noroi îmbibat cu apă, și ninge în continuare.

Min. 31 - Meciul se va relua cu o minge de arbitru.

La această oră, la Istanbul ninge la fel de tare ca marți seară. Terenul se prezintă în condiții extrem de slabe. 

Partida se va relua din minutul 31, de la scorul 0-0

 


UPDATE: Partida Galatasaray - Juventus, din ultima etapă a grupei B din UEFA Champions League, va fi reluată azi, de la ora 15:00, şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1.

Întâlnirea pleacă de la scorul de 0-0, din minutul 31 al primei părţi, când a fost întreruptă din cauza ninsorii abundente. 


UPDATE: Potrivit ultimilor informații furnizate de UEFA, meciul se va relua miercuri, 11 decembrie, de la ora 15:00.

Partida va continua din minutul 31 al primei reprize, cu cinci minute de prelungire, de la scorul 0-0.


Arbitrul și cei doi arbitri au considerat că ar fi periculos să se joace în continuare. UEFA notează în comunicatul oficial că meciul se va relua peste o zi sau la o dată anunțată pe parcurs.

E a doua oară când se amână un meci Galatasaray - Juventus. Pe 25 noiembrie 1998, jocul s-a oprit, pentru cazul Ocalan, teroristul pe care italienii au refuzat să îl extrădeze. La Galata, Hagi și Popescu erau pe teren, iar Conte era căpitan la torinezi. Meciul s-a jucat peste o săptămână.

În 2003, meciul trebuia să se joace la Istanbul, dar s-a mutat la Dortmund, din cauza unor atentate. Tot de o săptămână a fost nevoie pentru aflarea rezultatului final.


UPDATE: Arbitrul Pedro Proenca a decis suspendarea partidei de la Istanbul. Meciul va fi reluat mâine, miercuri, 11 decembrie, de la ora 15:00. Partida va începe din minutul 31, cu cinci minute de prelungire.


Partida din grupa B a UEFA Champions League, Galatasaray-Juventus Torino, a fost întreruptă în minutul 30, la scorul 0-0, din cauza ninsorii abundente care s-a pornit dintr-o dată la circa 20 de minute de la fluierul de start. Arbitrul portughez Pedro Proenca a luat decizia să trimită cele două echipe la vestiare. 

Turcii au început să curețe zăpada care a acoperit integral terenul de joc, cu lopeți și mături. Prioritare au fost marcajele de pe gazon, urmând ca mingea să fie schimbată cu una de culoare roșie, în cazul reluării partidei.

Administratorii arenei au la dispoziție doar maxim o oră pentru remedierea problemei, iar dacă în acest interval nu se poate relua jocul, partida va fi reluată a doua zi.

Partida este una decisivă în stabilirea celei de-a doua echipe calificate din grupa B în optimile de finală ale competiției, după ce Real Madrid își asigurase deja accesul în turul următor. 

Etichete: video , galatasaray , ninsoare , juve , zapada , galatasaray juventus , abundenta , lopeti , curatat , terenul de joc


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-01-21 at 22.21.03
Prima reacție a lui Gică Hagi, după ce ar fi fost ofertat să plece de la Farul

I-au spus ”NU” Simonei Halep! Ce urmează pentru fostul lider mondial
simona-halep
Exclusiv A jucat 15 meciuri la națională și ”dă de pământ” cu naționala lui Edi Iordănescu. ”N-am văzut nimic”
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
La 34 de ani, poate fi marea surpriză a României la EURO 2024: ”Cred că va fi luat în calcul”
chicpiu
Citește și
Turcii au făcut anunțul: Alex Cicâldău pleacă de la Konyaspor și schimbă echipa
profimedia-0834950344
Trei milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan!
morutan
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Olimpiu Moruțan pleacă de la Ankaragucu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură