France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Spania - Olanda 1-5. Batavii au făcut ce au vrut. Duble Van Persie și Robben

13.06.2014, 13:15

Campionii mondiali și europeni au dechis scorul în primul meci de la CM 2014 și au fost la un pas de a intra la cabine în avantaj. Dar Van Persie a egalat în minutul 44, după care batavii au declanșat tăvălugul spre poarta lui Casillas.

spania - olanda
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Nici în cele mai cumplite coșmaruri nu se gândeau spaniolii că vor pierde un meci la un turneu final mondial la un asemenea scor. În plus, olandezii au fost cei care s-au temut de acest meci cel mai mult. După înfrângerea din amicalul cu Franța, din luna martie, scor 0-3, Louis Van Gaal le-a spus jucătorilor săi că trebuie să schimbe sistemul de joc pentru ca Olanda să evite un eșec la scor în fața campioanei mondiale și europene en-titre.

VIDEO CLICK AICI PENTRU REZUMAT

Ce a urmat însă pe Arena Fonte Nova a întrecut orice așteptări. Olanda și-a luat revanșa, cu vârf și îndesat, în fața unor jucători spanioli, care s-au întrecut în greșeli de tot felul.

PROGRAMUL CUPEI MONDIALE

Meciul a început așa cum își doreau spaniolii, cu atacuri spre poarta lui Cillessen, dar olandezii au dat primul avertisment în minutul 8, atunci când Sneijder a scăpat singur cu Casillas, dar nu s-a concentrat suficient la finalizare și i-a permis portarului să se revanșeze.

Până la urmă, ibericii au deschis scorul, prin Xabi Alonso, care a transformat un penalty scos de Diego Costa. A fost prima fază în care s-a remarcat cu adevărat atacantul lui Atletico. A mai fost o fază, în repriza a doua, dar atunci Diego Costa trebuia eliminat.

Cu avantaj pe tabelă, Spania era în grafic și se îndrepta agale spre pauză, dar în minutul 44 a fost primul semn al ”vulcanului” olandez. Van Persie a restabilit egalitatea după un lob superb din plonjon, finalizat cu capul, după o pasă venită de la Blind.


Metamorfozați în cele 15 minute de pauză, olandezii au părut alți jucători în mitanul secund. Unul în care au mai marcat de patru ori și o mai puteau face, în timp ce spaniolii erau KO încă de la jumătatea actului secund.

Daley Blind, fiul mult mai cunoscutului Danny Blind, a pasat decisiv și la golul de 2-1, reușit de Robben, după ce l-a driblat extrem de ușor pe Pique. Surprinzător, pentru o campioană mondială și europeană, momentul i-a tumefiat, pur și simplu, pe spanioli, pentru care a urmat un sfert de oră de coșmar.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Batavii au zburdat pe teren și au mai înscris de trei ori. De Vrij s-a răzbunat pentru penalty-ul provocat în prima repriză şi a marcat după un corner la care spaniolii au cerut fault la Casillas. Apoi, portarul lui Real Madrid i-a făcut cadou golul de 4-1 lui Van Persie, iar Robben a închis tabela la finalul unei curse de jumătate de teren.

Scorul putea fi chiar mult mai mare, dar Casiilas și-a mai spălat din păcate la faza din minutul 87, când a scos incredibil șuturile lui Wijnaldum și al lui Robben.

Fluierul de final al lui Rizzolli a fost ca o batistă albă aruncată de fanii spanioli, cărora nu le venea să creadă că sunt părtași la o astfel de umilință mondială.

Spania - Olanda 1-5
Au marcat: Xabi Alonso 27-penalty / Van Persie 44 și 72, Robben 53 și 80, De Vrij 64

Spania: Casillas - Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba - X. Alonso (Pedro 63), Busquets - D. Silva (Fabregas 78), Xavi, Iniesta - D. Costa (Torres 63)
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman 77), M. Indi, Blind - Nigel De Jong, De Guzman (Wijnaldum 63), Sneijder - Robben, Van Persie (Lens 79).
Selecționer: Louis van Gaal

Arbitru: Nicola RIZZOLLI
Asistenți: Renato FAVERANI și Andrea STEFANI


Min. 90+3 - FINAL DE MECI. Olanda și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după finala Mondialului din 2010: 5-1

Min. 89 - Torres, în poziție iminentă de a marca, n-a fost capabil să înscrie în poarta goală și a fost deposedat în ultima clipă. 

Min. 87 - DOUĂ PARADE SENZAȚIONALE ALE LUI CASILLAS. Mai întâi, a respins un șut de la 11 metri a lui Wijnaldum, după care a scos, printr-o paradă de zile mari, și șutul de la marginea careului expediat de Robben. 

Min. 80 - GOOOOOL OLANDA: 1-5, ROBBEN. Contraatac școală a batavilor, Indi i-a pasat excelent lui Robben la mijlocul terenului iar acesta din urmă a plecat într-o cursă solitară spre poarta lui Casillas. Robben a făcut ce a vrut cu Ramos și cu Casillas, după care a marcat al șaselea gol al partidei.

Min. 79 - ULTIMA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit Van Persie, a intrat LENS. Robben a preluat banderola de căpitan

Min. 78 - ULTIMA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit David Silva, a intrat FABREGAS

Min. 77 - A DOUA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit De Vrij, a intrat VELTMAN

Min. 76 - Ramos a executat bine o lovitură liberă, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. 

Min. 72 - GOOOOOL OLANDA: 1-4, VAN PERSIE. Olandezul a profitat de o mare gafă a lui Casillas, care a încercat un dribling, după care a trimis în poarta goală

VIDEO 3D cu golul marcat de Van Persie


Min. 70 - oi Casillas

Min. 69 - Altă ocazie Olanda. Casillas a scos, spectaculos, cu piciorul, un șut al lui Van Persie

Min. 68 - GOL ANULAT SPANIA. Silva a marcat, dar era în ofsaid. 

Min. 64 - GOOOOOL OLANDA: 1-3, DE VRIJ. Fundașul batavilor a profitat de o fază în care Casillas a fost faultat de Van Persie, și a marcat de lângă bară.

VIDEO 3D cu golul marcat de De Vrij


Min. 66 - oi Van Persie

Min. 63 - A DOUA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit Xabi Alonso, a intrat Pedro Rodriguez

Min. 63 - PRIMA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit Diego Costa, a intrat TORRES

Min. 63 - PRIMA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit De Guzman, a intrat WIJNALDUM

Min. 60 - BARĂ OLANDA, VAN PERSIE! Fază de contraatac excelent condusă de Robben, acesta din urmă i-a pasat lui Janmaat, care, la rându-i, a deviat la Van Persie iar ultimul a tras în diagonală, peste Casillas

Min. 54 - DIEGO COSTA PUTEA FI ELIMINAT! Atacantul i-a aplicat un cap în gură lui Indi, dar Rizzoli n-a fost pe fază

Min. 53 - GOOOOOL OLANDA: 1-2, ROBBEN. Blind a mai reușit o pasă de gol, jucătorul lui Bayern a preluat excelent la marginea careului, l-a driblat ca-n curtea școlii pe Pique, după care a marcat pe centrul porții. Casillas plecase în dreapta, pe fentă

VIDEO 3D cu golul marcat de Robben


Min. 49 - Iniesta a tras de la distanță, profitând de faptul că gazonul este ud - se joacă acum pe o ploaie torențială -, dar Cillessen a prins cu ceva emoții.

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 45+1 - PAUZĂ

Min. 44 - GOOOOOL OLANDA: 1-1, VAN PERSIE. Blind i-a pasat senzațional, aproape de la mijlocul terenului, lateral stânga, în careu lui Van Persie, iar atacantul din plonjon l-a lobat pe Casillas, rămas spectator la mingea care s-a dus la vinclu

VIDEO 3D cu golul marcat de Van Persie


Min. 43 - RATARE MONUMENTALĂ SPANIA. Iniesta i-a pasat extraordinar, printre fundașii olandezi, lui David Silva, care s-a trezit singur cu Cillessen. Silva a încercat un lob, dar portarul a acordat corner.

Min. 41 - oi DE VRIJ a primit un cartonaș, ca urmare a unui fault comis asupra lui David Silva. 

Min. 37 - De Guzman a fost iertat de al doilea cartonaș galben și, implicit de cel roșu, după un fault inutil la mijlocul terenului comis asupra lui Alonso.

Min. 35 - De Jong a tras din afara careului, dar Casillas, deși a reținut în doi timpi, n-a avut nicio emoție la această fază.

Min. 34 - Sergio Ramos a făcut o gafă impardonabilă, a luftat la o centrare venită de pe stânga, dar a avut noroc că Van Persie, aflat în dreapta sa, n-a fost atent și n-a reluat spre poartă.

Min. 27 - GOOOOOL SPANIA: 1-0, XABI ALONSO. Mijlocașul a marcat fără emoții, din lovitură de la 11 metri, în dreapta lui Cillessen, care a ghicit colțul.

VIDEO 3D cu golul

 

Min. 26 - PENALTY SPANIA. Diego Costa a fost faultat de De Vrij iar Rizzoli a arătat punctul de la 11 metri. Jucătorii olandezi au protestat și au susținut că De Vrij nu l-a obstrucționat pe Costa.

Min. 22 - oi DE GUZMAN

Min. 22 - Iniesta a intrat în careu i-a pasat excelent lui David Silva, aproape de linia de corner, dar De Jong a acordat corner. 

Min. 20 - David Silva a ajuns în poziție bună de a marca, dar chiar în momentul șutului a fost blocat de doi dintre fundașii batavilor. 

Min. 19 - Diego Costa a preluat bine o minge la marginea careului, a înaintat după care a tras la poartă, dar mingea s-a dus mult pe lângă poartă. 

Min. 13 - Diego Costa a intrat în careu, la un moment dat părea chiar în situație de a marca, dar De Vrij l-a blocat la fix și pericolul a fost îndepărtat.

Min. 10 - Replica ibericilor n-a întârziat. Iniesta a încercat să-l surprindă pe Cillessen cu un șut din afara careului, dar mingea s-a dus peste poartă. 

Min. 8 - PRIMA MARE OCAZIE A PARTIDEI. Sneijder a scăpat singur cu Casillas, după ce Robben a profitat de o mare eroare a fundașilor spanioli, dar portarul celor de la Real a fost atent, nu s-a lăsat păcălit, și a respins.

Min. 4 - Spaniolii au inițiat primul atac, dar Diego Costa n-a ajuns la minge.

Min. 1 - A început partida de pe Arena Fonte Nova. Lovitura de start le-a aparținut spaniolilor.

Etichete: cm 2014 , brazilia 2014 , spania olanda , spania olanda cupa mondiala , spania olanda live


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”

Brighton a făcut deja planul! Ce se întâmplă cu Philip Otele dacă ajunge în Premier League
philip otele cfr cluj
A învins-o pe Sorana Cîrstea și a ajuns în finală la Miami, dar a răbufnit: ”Dacă eram bărbat, nu m-ați fi întrebat”
Miami Open 2024 - Day 9
Atenție ”tricolori”! Starul unei adversare de la EURO 2024 a revenit la antrenamente
skriniar1
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale