Brazil v Belgium: Quarter Final - 2018 FIFA World Cup Russia
Eden Hazard, despre meciul carierei: "Am arătat că poţi juca extraordinar fără a marca sau a pasa decisiv"
kolinda deschidere
Gafa anului! Ce a putut să îi spună un fotbalist francez preşedintei Croaţiei
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

9 zile până la Mondial! Bătălie aprigă pentru titlul de golgheter al CM din Rusia. Prezentarea principalilor favoriţi

04.06.2018, 23:45

Au mai rămas nouă zile până la startul evenimentului anului în fotbal, turneul final al Campionatului Mondial. Digi Sport ţi-a pregătit mai multe materiale de analiză înainte ca cele 32 de echipe prezente în Rusia să ne încânte cu evoluţiile lor. Astăzi analizăm care sunt şansele marilor atacanţi de la favoritele competiţiei să devină "gheata de aur" a turneului.

world-cup-trophy
Brazilia, singura naţională cu cinci titluri mondiale
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Bătălia pentru titlul de golgheter al Cupei Mondiale se anunţă la fel de intensă ca şi cea pentru titlul mondial. Mai jos îţi prezentăm jucătorii cotaţi cu cele mai mari şanse să marcheze "pe bandă rulantă" la CM.

LIONEL MESSI

Lionel Messi e creditat de casele de pariuri cu prima şansă de a fi cel mai bun marcator al turneului final din Rusia. Starul Barcelonei a părut cu gândul la Mondial încă de dinaintea finalului sezonului din Primera Division. Titlul mondial cu naţionala ţării sale e marele vis al argentinianului în vârstă de 30 de ani.


Messi are cifre impresionante pentru Argentina: a jucat 124 de meciuri şi a marcat 64 de goluri, o medie de peste un gol la fiecare două partide pentru reprezentativa "pumelor". Este golgheterul all-time al Argentinei.

Lionel Messi a cucerit titlul mondial Under 20, în 2005, şi titlul olimpic, în 2008, însă un trofeu major alături de naţionala de seniori a Argentinei îi lipseşte încă din palmares.

Messi a avut un nou sezon excelent la Barcelona şi a cucerit pentru a cincea oară în carieră "Gheata de Aur", după ce a marcat 34 de goluri în ultimul sezon din Primera Division.

CRISTIANO RONALDO

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, este şi el printre favoriţii la câştigarea trofeului de golgheter. Portughezul a încheiat sezonul cu a treia Ligă a Campionilor consecutiv, cu Real Madrid, şi visează la un nou trofeu cu naţionala ţării sale, după Euro 2016.

Ajuns la 33 de ani, Cristiano Ronaldo a marcat 44 de goluri în 44 de meciuri, în ultimul sezon, pentru Real Madrid. Căpitanul Portugaliei deţine atât recordul de selecţii, 149, cât şi al golurilor marcate, 81, pentru naţionala lusitană.

NEYMAR

Neymar vine la Cupa Mondială cu handicapul faptului că n-a mai jucat niciun meci oficial din februarie, atunci când s-a accidentat în derby-ul dintre PSG şi Olympique Marseille.
Brazilianul e însă principala speranţă a selecţionatei "auriverde" de a cuceri al şaselea titlu mondial din istorie.

La 26 de ani, Neymar este al patrulea în topul golgheterilor all-time ai naţionalei Braziliei, la o singură reuşită distanţă de Romario. Vedeta lui Paris Saint Germain a jucat deja de 84 de ori pentru Selecao, în tricoul căreia a revenit cu gol în amicalul cu Croaţia, din 3 iunie, câştigat cu 2-0.

Neymar a avut cifre excelente în primul sezon la PSG: a jucat 30 de meciuri şi a marcat 28 de goluri pentru gruparea de pe Parc des Princes, în toate competiţiile.

ANTOINE GRIEZMANN

Antoine Griezmann e omul de gol aşteptat de Franţa, care visează să cucerească în Rusia al doilea titlu mondial din Rusia. Golgheterul lui Atletico Madrid traversează o vară în care este anunţat de presa spaniolă ca şi transferat la Barcelona, în schimbul a 100 de milioane de euro, sumă pentru care catalanii îl pot cumpăra de la 1 iulie.

Griezmann a marcat 29 de goluri în 49 de meciuri, în ultimul sezon, pentru Atletico, iar pentru naţionala Franţei are 20 de reuşite în 53 de partide.

HARRY KANE

Harry Kane se anunţă principala armă a Angliei la Cupa Mondială după un nou sezon de senzaţie în tricoul lui Tottenham. Atacantul în vârstă de 24 de ani a marcat 30 de goluri în ultimul sezon din Premier League şi 41 de reuşite în cele 48 de partide disputate de londonezi în toate competiţiile.

Kane a marcat 13 goluri în 24 de meciuri disputate în tricoul naţionalei Angliei. A înscris şi în amicalul cu Nigeria, câştigat cu 2-1.

ROMELU LUKAKU

Romelu Lukaku promite un Mondial de excepţie în Rusia, unde Belgia visează să profite de talentul unei generaţii de excepţie pentru a da marea lovitură şi a lupta pentru titlul mondial.

Atacantul lui Manchester United a început foarte bine sezonul la noul său club, Manchester United, însă n-a menţinut ritmul până la final şi a încheiat sezonul cu 51 de goluri şi 27 de meciuri în tricoul "diavolilor".

Lukaku (25 de ani) are o medie bună, de un gol la două meciuri, în tricoul Belgiei: a marcat de 33 de ori în 67 de partide pentru naţionala "diavolilor roşii", pentru care a debutat în 2010.

THOMAS MULLER

Thomas Muller a fost al doilea marcator al Cupei Mondiale din 2014, din Brazilia, în care Germania a cucerit al patrulea titlu mondial din istorie.
Atacantul în vârstă de 28 de ani a marcat cinci goluri la ultimul Mondial şi speră la o performanţă similară în Rusia.

Fotbalistul lui Bayern Munchen a marcat de 15 ori în 45 de meciuri, în ultimul sezon, pentru campioana Germaniei.
Muller a marcat pentru Germania 38 de goluri în 90 de partide. A înscris doar două goluri în 2017 şi 2018 pentru Mannschaft, contra Azerbaidjanului, în preliminariile CM, şi împotriva Spaniei, în amicalul din martie.

ROBERT LEWANDOWSKI

Robert Lewandowski vrea să fie şi la Mondialul din Rusia "maşina de goluri" de la Bayern Munchen şi e considerat printre favoriţii la titlul de golgheter al turneului final.

Atacantul polonez a avut un nou sezon excelent la Bayern, cu 41 de goluri marcate în 48 de meciuri, în toate competiţiile, şi a ajuns la 151 de goluri în 195 de partide în tricoul bavarezilor.
Lewandowski (29 de ani) are o medie excelentă de reuşite şi la naţionala Poloniei: a înscris 52 de goluri în 93 de partide.

EDINSON CAVANI

Edinson Cavani şi Luis Suarez se anunţă "gurile de foc" ale Uruguayului la Cupa Mondială din vară, din Rusia. "Matadorul" Cavani pare însă principalul favorit din lotul sud-americanilor de a candida la trofeul de golgheter al turrneului final.

Atacantul lui Paris Saint Germain a marcat 40 de goluri în 47 de meciuri, în toate competiţiile, în ultimul sezon pentru echipa sa de club.

Cavani a ajuns la 100 de meciuri jucate pentru Uruguay şi e al cincilea în topul meciurilor jucate pentru uruguayeni. Atacantul de 31 de ani al lui PSG a marcat 42 de goluri şi e al doilea în topul golgheterilor all-time, la opt reuşite distanţă de coechipierul Luis Suarez.

DIEGO COSTA

Diego Costa a revenit în iarnă la Atletico Madrid special pentru a reintra în formă pentru Cupa Mondială din vară, din Brazilia. Atacantul spaniol de origine braziliană nu are însă cifre extraordinare după revenirea la Atletico: a marcat şapte goluri în 23 de meciuri, în toate competiţiile, pentru echipa lui Diego Simeone.

După ce a debutat pentru ţara sa adoptivă în 2014, atacantul în vârstă de 29 de ani a strâns 18 meciuri şi şapte goluri pentru "Furia Roja", care speră să revină în Rusia la zilele de glorie din perioada 2008-2012, în care a cucerit titlul mondial şi două titluri europene.

CITEŞTE ŞI:

Vezi AICI ce au stabilit sorţii pentru cele 32 de participante în Rusia, cum arată grupele şi care sunt meciurile. Primul joc va fi Rusia-Arabia Saudită, pe 14 iunie, la Moscova.

Campionatul Mondial de fotbal va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie, iar meciurile vor fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.roTOATE ştirile despre CM 2018 sunt AICI.

Etichete: cupa mondiala , golgeter cupa mondiala , golgeter mondial rusia , golgeter mondial 2018 , cei mai buni marcatori cupa mondiala , golgeter mondial , golgeter cm


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Gareth Bale, înlocuit la pauză în duelul dintre Anglia și Țara Galilor. Explicația selecționerului
Wales v England, FIFA World Cup 2022, Group B, Football, Ahmad Bin Ali Stadium, Ar-Rayyan, Qatar - 29 Nov 2022
Verdictul a venit rapid, după ce Neymar a ieșit accidentat și a început să plângă pe bancă
2022 FIFA World Cup Soccer - Brazil v Serbia
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
”Italia, ce dezamăgire! Nu mai există”. Naționala lui Mancini, criticată după ce a ratat calificarea directă la Mondial
Northern Ireland v Italy - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”