Brazil v Belgium: Quarter Final - 2018 FIFA World Cup Russia
Eden Hazard, despre meciul carierei: "Am arătat că poţi juca extraordinar fără a marca sau a pasa decisiv"
kolinda deschidere
Gafa anului! Ce a putut să îi spună un fotbalist francez preşedintei Croaţiei
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Ce staruri au excelat în grupele CM 2018 şi ce jucători sunt aşteptaţi să confirme

30.06.2018, 15:43

CM 2018 a ajuns în faza optimilor de finală, fază în care Franţa şi Argentina vor disputa primul meci (programul complet AICI). Englezii de la FourFourTwo au făcut o scurtă analiză a celor 16 echipe rămase în competiţie şi au evidenţiat câte doi fotbalişti de la fiecare formaţie: unul care şi-a confirmat statutul de star şi unul care nu s-a ridicat la nivelul aştepărilor.

staruri
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Franţa

Star confirmat: N'Golo Kante - s-a remarcat şi la CM 2018, acolo unde a "măturat" totul la mijlocul terenului. A recuperat posesia pentru echipa lui mai mult decât orice alt jucător prezent în Rusia.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Antoine Griezmann - a înscris un singur gol, din penalty ,în victoria cu Australia (2-1), dar a avut puţine realizări până acum, în ciuda faptului că a fost mutat al doilea vârf, în spatele lui Giroud, poziţia sa preferată.

Argentina


Star confirmat: Lionel Messi - ratarea penalty-ului cu Islanda (1-1) putea să o coste pe Argentina calificarea în optimi. Chiar şi aşa, starul Barcelonei a fost numărul 1 pentru echipa sa în Rusia. Doar cu Croaţia a avut o prestaţie modestă, însă a tras echipa după el şi a şi înscris în meciul decisiv cu Nigeria (2-1).

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Javier Mascherano - a fost catastrofal cu Nigeria. Foarte încet, depăşit mai mereu, şi încet în luarea deciziilor, fostul jucător al Barcelonei a dezamăgit la Cupa Mondială.

Uruguay

Star confirmat: Diego Godin - a condus excelent defensiva Uruguayului. Anticipaţia sa este una excepţională, iar acest lucru a făcut ca naţionala ţării sale să fie singura fără gol primit până acum la turneul final din Rusia.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Matias Vecino - nu a reuşit deloc să-şi pună amprenta pe jocul echipei în primele două partide, cu Egipt şi Arabia Saudită. În meciul cu Rusia selecţionerul i-a schimbat poziţia şi mijlocaşul lui Inter a arătat mai bine, dar nu s-a ridicat încă la nivelul aşteptărilor.

Portugalia

Star confirmat: Cristiano Ronaldo - a strălucit şi în Rusia. A reuşit un hat-trick în meciul cu Spania (3-3) şi a adus victoria cu Maroc (1-0). A ratat un penalty cu Iran, însă rămâne jucătorul numărul 1 pentru Portugalia.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Gonçalo Guedes - a dezamăgit cu Spania şi Maroc, astfel că a fost lăsat pe bancă în partida cu Iran. Cel mai probabil, va fi titular cu Uruguay şi va trebui să fie mai decis în faţa porţii.

Spania

Star confirmat: Isco - a făcut diferenţa la mijlocul terenului pentru Spania şi a şi reuşit să înscrie, cu Maroc (2-2). A dirijat excelent naţionala ţării sale şi a fost o plăcere să-l urmăreşti.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Gerard Pique - a fost vulnerabil în meciul cu Portugalia (3-3) şi ar fi putut fi uşor eliminat cu Maroc. Va trebui să se recalibreze pentru optimi.

Rusia

Star confirmat: Aleksandr Golovin - s-a remarcat încă din primul meci, cu Arabia Saudită (5-0), când a înscris din lovitură liberă şi a reuşit două pase decisive. Şi-a demonstrat creativitatea şi în partida cu Egipt (3-1) şi a fost vioara 1 a Rusiei.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Igor Akinfeev - nu a reuşit nicio paradă în primele două partide din grupă. A avut o evoluţie slabă cu Uruguay (0-3), lucru care i-a îngrijorat pe ruşi înaintea meciului din optimi, cu Spania.

Croaţia

Star confirmat: Luka Modric - şi-a condus impecabil naţionala. A avut evoluţii de excepţie cu Nigeria şi Argentina, în al doilea meci reuşind un gol de generic.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Mario Mandzukic - încă nu a reuşit să înscrie la CM 2018. Atacantul lui Juve a ratat o ocazie uriaşă cu Argentina şi a părut că nu se regăseşte în meciurile jucate în Rusia.

Danemarca

Star confirmat: Kasper Schmeichel - a fost unul dintre cei mai buni portari ai competiţiei până acum. Şi-a salvat de multe ori echipa şi a fost înfrânt o singură dată, din penalty, cu Australia.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Jens Stryger Larsen - a avut evoluţii sub aşteptări în partidele cu Peru şi Australia, când a fost depăşit în repetate rânduri.

Brazilia

Star confirmat: Philippe Coutinho - a înscris de două ori şi a oferit o pasă decisivă, fiind omul providenţial al Braziliei în faza grupelor.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Willian - în ciuda aportului său pe fază defensivă, fotbalistul lui Chelsea nu a confirmat încrederea selecţionerului Tite. Nu a reuşit prea multe în atac, acolo unde a evoluat alături de Gabriel Jesus şi de Neymar.

Mexic

Star confirmat: Hirving Lozano - a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri de la CM 2018, în victoria cu Germania (1-0), din meciul de debut. I-a oferit o pasă decisivă lui "Chicharito" în meciul contra Coreei de Sud şi a fost cel mai periculos om al Mexicului.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Edson Alvarez - a fost penibil în eşecul cu Suedia (0-3), când şi-a dat un autogol şi a fost mai mereu depăşit de adversari. A avut în dese rânduri poziţionări ciudate în teren şi a arătat semne de slăbiciune.

Belgia

Star confirmat: Romelu Lukaku - a înscris 4 goluri în cele două meciuri jucate până acum, fiind unul dintre golgheterii Cupei Mondiale. 

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Yannick Carrasco - s-a putut observa cu uşurinţă că nu este obişnuit cu postul pe care este folosit la naţională. Fiind un jucător de atac, i-a fost greu să se adapteze într-un 3-4-3 unde trebuie să acopere toată banda stângă.

Japonia

Star confirmat: Takashi Inui - a fost cel mai creativ jucător japonez până acum. Are un gol şi un assist, ambele cu Senegal (2-2).

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Eiji Kawashima - portarul de 35 de ani nu a oferit siguranţă defensivei. Şi-a arătat vârsta şi a fost vinovat la două dintre cele 4 goluri primite de Japonia.

Suedia

Star confirmat: Andreas Granqvist - e golgheterul Suediei în Rusia, după ce a reuşit să înscrie două goluri, ambele din penalty. Şi-a arătat clasa şi în apărare, unde şi-a dominat cu uşurinţă adversarii.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Marcus Berg - atacantul nu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor până acum. Jocul său nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi se aşteaptă ca el să fie mai hotărât în faţa porţii.

Elveţia

Star confirmat: Manuel Akanji -  a jucat fără greaşeală până acum la Cupa Mondială. A citit bine jocul şi a avut o poziţionare excelentă, conducând aproape perfect defensiva ţării sale.

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Haris Seferovic - nu se ştie dacă a fost menajat sau scos din primul 11 în partida cu Costa Rica (2-2), dar a doua variantă nu ar fi surprinzătoare, după ce a arătat atacantul până acum. Atacantul Benficăi a apărut rareori în faţa porţii şi nu a reuşit să înscrie până acum.

Columbia

Star confirmat: Juan Quintero - a încântat pe teren. A înscris din lovitură liberă cu Japonia (1-2) şi i-a trimis un assist de excepţie lui Falcao în partida cu Polonia (3-0).

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Yerry Mina - în ciuda celor două goluri înscrise, nu a arătat siguranţă în defensivă. Fundaşul Barcelonei nu a reuşit să se sincronizeze cu Davinson Sanchez, colegul său din centrul apărării şi s-a precipitat de multe ori.

Anglia

Star confirmat: Jesse Lingard - deşi Kane a reuşit nu mai puţin de 5 goluri, fiind golgheterul competiţiei, Lingard a fost cel mai strălucitor jucător al englezilor. Jocul său fără minge a fost cheia strategiei ofensive a Angliei. A înscris cel mai frumos gol al naţionalei sale, în meciul cu Panama (6-1).

Trebuie să-şi demonstreze statutul: Raheem Sterling - a ratat o ocazie imensă cu Tunisia şi nu şi-a pus deloc amprenta asupra jocului ofensiv al echipei. A jucat sub aşteptări şi nu s-a dovedit a fi decisiv.

Tabloul optimilor CM 2018:

Etichete: cupa mondiala 2018 , optimi cupa mondiala 2018 , dezamagiri cm 2018 , jucatori cm 2018 , echipe calificate optimi cm 2018 , revelatii cm 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Gareth Bale, înlocuit la pauză în duelul dintre Anglia și Țara Galilor. Explicația selecționerului
Wales v England, FIFA World Cup 2022, Group B, Football, Ahmad Bin Ali Stadium, Ar-Rayyan, Qatar - 29 Nov 2022
Verdictul a venit rapid, după ce Neymar a ieșit accidentat și a început să plângă pe bancă
2022 FIFA World Cup Soccer - Brazil v Serbia
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
”Italia, ce dezamăgire! Nu mai există”. Naționala lui Mancini, criticată după ce a ratat calificarea directă la Mondial
Northern Ireland v Italy - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale