Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Semi Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 May 2023
Real Madrid - Manchester City riscă reprogramarea! Ce problemă are blockbusterul sferturilor Champions League
profimedia-0857099026
Tragerea la sorți a sferturilor Conference League. PAOK și Lucescu și-au aflat adversara! Toate meciurile + Programul
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Galerie Foto FCSB - Anderlecht 0-0. Roș-albaștrii obțin primul punct în grupele Conference League

articol scris de Digi Sport
15.09.2022, 23:53

Partida dintre FCSB și Anderlecht din a doua rundă a grupelor UEFA Europa Conference League s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, într-o atmosferă superbă pe Arena Națională, în fața a 29.780 de spectatori.

FOTBAL:FCSB-RSC ANDERLECHT BRUXELLES, UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE (15.09.2022)
Partida dintre FCSB și Anderlecht / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

În clasamentul grupei B, FCSB ocupă locul trei, cu un singur punct. Anderlecht este echipa de pe locul doi, cu patru puncte.

FCSB - Anderlecht 0-0. Roș-albaștrii obțin primul punct în grupele Conference League

Galerie Foto

Prima ocazie le-a aparținut belgienilor în minutul 6, când Kana a șutat pe lângă poarta apărată de Ștefan Târnovanu. Pantea a avut o intervenție bună în minutul 11 și a oprit acțiunea belgienilor.

Târnovanu i-a salvat pe roș-albaștri în minutul 12, când a avut o intervenție foarte bună la șutul lui Amuzu din apropierea porții.


Malcom Edjouma putea înscrie în minutul 20, când a avut o cursă frumoasă finalizată cu un șut puternic de la marginea careului.

În minutul 29, roș-albaștrii au avut o șansă imensă de gol. Oaidă a centrat din banda dreaptă, Dawa a încercat să finalizeze, însă portarul advers l-a busculat în interiorul careului. Centralul partidei a decis să nu acorde lovitură de la unsprezece metri.

Edjouma a mai avut o ocazie importantă în minutul 39 când a șutat din lovitură liberă puțin pe lângă poartă.

După pauză, belgienii au avut o ocazie mare prin Refaelov, dar Ștefan Târnovanu a avut o nouă intervenție foarte bună. Tot Târnovanu i-a salvat pe roș-albaștri și la șutul de la distanță al lui Arnstadt din minutul 65.

Elevii lui Dică au avut o ocazie imensă și în minutul 78. Daris Olaru l-a lansat pe Andrei Cordea. Acesta a scăpat singur cu portarul celor de la Anderlecht. În loc să finalizeze, Cordea a preferat să paseze în lateral pentru Octavian Popescu, însă acesta nu a reușit să ajungă la minge.

Pe final de meci, belgienii au cerut penalty după ce Esposito a căzut în careu în urma unui duel cu Crețu, însă centralul partidei a lăsat jocul să continue.

FCSB - Anderlecht 0-0. Roș-albaștrii obțin primul punct în grupele Conference League

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 84: Esposito cade în careu după un duel cu Crețu, însă centralul partidei lasă jocul să continue.

Min. 78: Ocazie uriașă pentru FCSB! Olaru îl lansează pe Cordea care scapă singur cu portarul lui Anderlecht, însă, în loc să finalizeze, Cordea preferă să îi paseze în lateral lui Octavian Popescu, iar faza se stinge.

Min. 75: Ocazie pentru FCSB! După un corner al roș-albaștrilor, Oaidă reia periculos spre poartă, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min. 69: Pantea este înlocuit cu Risto Radunovic.

Min. 67: Ocazie pentru FCSB! Pantea șutează de la distanță, dar mingea trece peste transversala celor de la Anderlecht.

Min. 65: Ocazie pentru Anderlecht! Arnstadt șutează puternic de la distanță, însă Târnovanu are o intervenție bună și respinge balonul. Mingea ajunge la Amuzu care trimite pe lângă poartă.

Min. 59: Miculescu este înlocuit cu Cordea.

Min. 57: Ocazie pentru Anderlecht! Refaelov trimite la poarta lui Târnovanu, însă portarul de la FCSB apără.

Min. 51: Octavian Popescu îl surprinde pe Van Crombrugge ieșit din poartă și încearcă un lob, însă mingea trece mult peste poartă.

Min. 46: Rusu este înlocuit cu Compagno!

Min. 46: Începe repriza a doua!

Min. 45+3: Pauză!

Min. 39: Ocazie pentru FCSB! La o lovitură liberă, Darius Olaru atinge balonul pentru Edjouma care șutează puțin pe lângă poartă.

Min. 34: Ocazie pentru Anderlecht! Amuzu îl depășește pe Crețu și pasează în careu pentru Fabio Silva care șutează, dar Târnovanu are o intervenție foarte bună.

Min. 33: Ocazie pentru FCSB! Octavian Popescu trimite o pasă bună în careu pentru Rusu, însă atacantul este întâmpinat de portarul Van Crombrugge care rezolvă faza.

Min. 29: Ocazie pentru FCSB! Oaidă centrează în careu din banda dreaptă, Dawa este incomodat de portarul advers, dar reușește să trimită spre poartă, însă balonul este oprit de defensiva adversă. Roș-albaștrii cer penalty, însă arbitrul îi arată cartonașul galben lui Darius Olaru pentru proteste.

Min. 26: Ocazie pentru Anderlecht! Amuzu centrează în careu din partea stângă, însă Fabio Silva nu ajunge la finalizare.

Min. 20: Ocazie pentru FCSB! Malcom Edjouma are o cursă frumoasă la poarta adversă și șutează puternic de la marginea careului, însă Van Crombrugge reușește să pareze.

Min. 12: Ocazie pentru Anderlecht! Amuzu încearcă să îl învingă pe Târnovanu cu un șut din apropierea porții, însă portarul reușește să respingă.

Min. 11: Anderlecht încearcă să trimită balonul în interiorul careului celor de la FCSB, dar Pantea are o intervenție bună și respinge.

Min. 6: Ocazie pentru Anderlecht! Kana șutează de la distanță mult pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min. 1: Începe meciul!

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Pantea – Oaidă, Edjouma, Olaru – Miculescu, Rusu, Popescu

Rezerve: Vlad, Haruț, Coman, Stoica, Dulca, Boboc, Radunovic, Șerban, Radaslavescu, Compagno, Cordea

Anderlecht: Van Crombrugge  - Debast, Huedt, Vertonghen – Murillo, Arnstad, Kana, Ashimeru, Amuzu – Fabio Silva, Refaelov

Rezerve: Coosemans, Vahoutte, Delcroix, Ndiaye, Verschaeren, Ishaq, Sadiki, Stroeykens, Ait El Hadj, Sardella, Duranville, Esposito


După eșecul de la Londra, din prima etapă, 1-3 cu West Ham United, Nicolae Dică (42 de ani) a anunțat care este noul obiectiv al echipei în actualul sezon european.

Antrenorul a spus de mai multe ori, după ce a calificat echipa că și-a îndeplinit obiectivul european și că de acum va prima campionatul, dar, pe de altă parte, va trimite pe teren cel mai bun 11 contra belgienilor.

Astfel, la meciul cu Anderlecht nu sunt preconizate prea multe schimbări în garnitura roș-albaștrilor. Cu toate acestea, curiozitatea din momentul de față este dacă Nicolae Dică va miza sau nu pe Octavian Popescu din primul minut. Decarul FCSB-ului nu traversează deloc o perioadă bună și ar putea fi înlocuit în primul 11 cu Răzvan Oaidă, la fel ca la meciul cu West Ham.

FCSB - Anderlecht Live Text, 22:00 | Echipele probabile

FCSB, echipa probabilă: Târnovanu - Boboc (Crețu), Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma, Oct. Popescu (Oaidă) - Cordea, Compagno, Fl. Coman.
Antrenor: Nicolae Dică

Anderlecht, echipa probabilă: Van Crombrugge - Debast, Delcroix, Hoedt - Sadiki, Ashimeru, Verschaeren, Esposito, Amuzu - Stroeykens, F. Silva
Antrenor: Felice Mazzu

Nicolae Dică a anunțat obiectivul celor de la FCSB în Conference League

Antrenorul celor de la FCSB, Nicolae Dică, a afirmat că echipa sa luptă pentru ocuparea poziţiei a doua în grupa B a Conference League, alături de adversarul de joi, Anderlecht, şi Silkeborg, în condițiile în care West Ham e considerată favorită.

"Am văzut meciul celor de la Anderlecht cu Silkeborg din Danemarca şi sunt o echipă bună, nu sunt o echipă de neglijat. Vom fi între cele trei care vom încerca să prindem în locul doi, pentru că West Ham este într-adevăr o echipă puternică. Chiar dacă noi am fost acolo aproape de un rezultat pozitiv", a declarat Dică.

Referitor la partida cu Anderlecht, de joi, din etapa a doua a grupelor Conference League, Dică a spus că belgienii formează o echipă redutabilă şi că va încerca să contracareze sistemul lor de joc în acelaşi mod ca în partida cu FC Voluntari, din etapa a 10-a a Superligii.

"Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă care face un pressing foarte sus, agresiv, cu reacţie după pierderea mingii. Sunt foarte bine organizaţi, ofensivi, cu jucători de viteză. Au şi jucători cu experienţă, ne aşteaptă o partidă foarte grea. Este normal, jucăm în Europa şi la acest lucru trebuie să ne aşteptăm. Jucătorii încearcă să dea tot ce pot la fiecare meci, chiar şi în campionat, nici cu Voluntari nu am făcut un meci foarte rău.

Dacă vedem doar rezultatul final asta nu înseamnă că băieţii nu şi-au dorit să câştigăm. Anderlecht joacă un sistem 3-5-2, şi cei de la Voluntari au jucat la fel. Aţi văzut cum am jucat în campionat, cam acelaşi lucru se va întâmpla şi în Europa. Important este nu cât timp eşti pe teren ci ceea ce faci pe teren, asta am încercat să le transmit jucătorilor", a spus Dică.

Decizia luată de Gigi Becali, cu mai puțin de 24 de ore înainte de FCSB - Anderlecht

În ciuda prețurilor piperate la bilete, fanii FCSB-ului vor susține în număr mare echipa lui Nicolae Dică la confruntarea cu Anderlecht. În acest sens, Gigi Becali a luat o hotărâre pe ultima sută de metri.

Astfel, patronul FCSB-ului le-a transmis jucătorilor că fiecare dintre ei va avea la dispoziție doar câte două bilete pentru a le oferi prietenilor sau familiei, informează Prosport.

Din informațiile Digi Sport, până miercuri seară aproximativ 30.000 de bilete au fost vândute către suporterii FCSB-ului, în timp ce galeria lui Anderlecht nu va depăși 300 de oameni.

Prețurile biletelor sunt următoarele:
  • VIP 1 - 750 LEI
  • VIP 2 - 500 LEI
  • VIP 3 - 300 LEI
  • TRIBUNA 2 - Inelul 1 - 200 LEI
  • TRIBUNA 1 și 2 - Inele 2 și 3 - 100 LEI
  • PELUZE - 50 LEI

Gigi Becali și-a anunțat prezența la duelul FCSB - Anderlecht: "N-am emoții, mă duc ca la teatru"

Patronul celor de la FCSB a spus că va fi și el prezent pe Arena Națională, după mai mulți ani în care a decis să privească meciurile echipei sale doar din fața televizorului.

"26.000 (n.r. de bilete) au fost vândute. Și mai este timp până la meci, mâine, poimâine. Am vândut numai online 26.000.. O să merg și eu la meci. N-am mai fost de 2-3 ani. N-am emoții, mă duc ca la teatru. Ce va fi, va fi. Am luat bănuțuș, la revedere.

Mai iau 600.000 - 700.000 de euro din bilete. Acum putem să facem investiții, că avem de unde", a spus marți Gigi Becali, la Liga Digisport.

Antrenorul lui Anderlecht a remarcat trei jucători de la FCSB: ”Și căpitanul are calitate”

Delegația celor de la Anderlecht a ajuns în cursul zilei de miercuri la București fără atacantul Benito Raman și mijlocașii Adrien Trebel și Amadou Diawara. La conferința de presă premergătoare meciului, antrenorul belgienilor Felice Mazzu (56 de ani) a dezvăluit că a remarcat trei fotbaliști din lotul FCSB-ului.

"Ne aşteptăm la un adversar de calitate, ştim că au transferat un atacant italian de calitate. Ştiu că FCSB în ultimul meci de campionat nu a câştigat, dar acum are nevoie de cele trei puncte, aşa cum avem şi noi nevoie. Nu suntem deloc surprinşi că FCSB a condus la West Ham acasă.

A existat şi acel penalty un pic la limită care a dat încredere echipei londoneze. FCSB este o echipă de calitate şi ne aşteptăm la asta mâine. Nu am fost impresionat de un jucător anume, ci mai degrabă de stilul de joc, mi-a plăcut Compagno. Şi căpitanul are calitate, şi Cordea. În general e o echipă cu vivacitate şi se vede acest lucru", a spus Felice Mazzu.

Anderlecht stă pe un butoi de pulbere. Antrenorul ar putea fi demis dacă pierde cu FCSB

La FCSB există o nemulţumire evidentă din cauza punctelor puţine adunate în Liga 1, numai 8. Echipa este pe locul 13, cu 13 puncte mai puíne decât Farul şi Rapid, care au câte 21 de puncte şi conduc în clasament. Dar echipa are două meciuri mai puţin şi situaţia nu este tratată ca un capăt de ţară.

În schimb, la Anderlecht suporterii i-au cerut demisia antrenorului, iar luni dimineaţă preşedintele clubului, Wouter Vandenhaute, a convocat o şedinţă în vestiarul echipei. A vrut să transmită un mesaj de linişte şi unitate, dar nu toată lumea acolo este calmă.

Felice Mazzu ar putea schimba aşezarea din 3-5-2 în 4-4-2 la Anderlecht

Şi la Anderlecht există aceeaşi discuţie legată de aşezarea echipei, ca la FCSB. Antrenorul Felice Mazzu (56 de ani) a venit în locul lui Kompany şi a ţinut să joace 3-5-2, însă la meciul cu FCSB ar putea pune în scenă un 4-4-2.

Vrea să rămână fidel tacticii impuse la Union (n.r. Royale Union Saint-Gilloise), dar nu are jucători pentru asta. Nu are volum pe flancuri şi prea puțină putere la mijlocul terenului. Sub Kompany, Anderlecht domina în jumătatea adversarilor. De asemenea, simțim că noul stil al lui Anderlecht este mai greu de acceptat de către public, care cere fotbal bun”, a comentat Johan Boskamp, fost antrenor al lui Anderlecht.

Pentru că există un fel de ultimatum din partea suporterilor, partidele cu FCSB şi cu Kortrijk, ultima în weekend, par decisive pentru Felice Mazzu, primul antrenor al lui Ianis Hagi în Belgia, la Genk.

Ce a remarcat Nicolae Dică la Anderlecht, înaintea meciului direct din grupele Conference League

Antrenorul FCSB-ului a transmis că se așteaptă la o misiune complicată în confruntarea cu belgienii, cărora le-a remarcat jocul agresiv, bazat pe un pressing sus, organizarea defensivă bună și calitate tehnică de la mijloc în sus.

Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă care face un pressing foarte sus, agresivă, cu organizare bună și cu jucători de calitate de la mijloc în sus. Ne așteaptă o partidă foarte grea, dar este normal, jucăm în Europa”, a declarat Nicolae Dică.

FCSB trece printr-o perioadă complicată, cu rezultate modeste în campionat, dar Nicolae Dică a transmis că este încrezător că situația poate fi rezolvată.

Eu sunt pozitiv, știu că lucrurile excepționale li se întâmplă oamenilor care nu renunță, iar eu nu renunț ușor. Am trecut prin multe lucruri dificile. Eu nu știu cum se întâmplă la noi să se vorbească despre demiterea unui antrenor care a calificat echipa.

Se vorbește la Liverpool despre demiterea antrenorului? Eu am venit de o lună de zile, de o lună și jumătate. Nu e nicio problemă, atât timp cât am încrederea patronului și jucătorii respectă ce lucrăm, am încredere în ce fac”, a spus Nicolae Dică.

Etichete: fcsb conference league , grupa b conference league , fcsb - anderlecht live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”

Ce se va întâmpla cu Radu Drăgușin la următorul meci al lui Tottenham
London, England, 9th March 2024. Radu Dragusin of Tottenham during the Premier League match at the Emirates Stadium, Lon
Brighton a făcut deja planul! Ce se întâmplă cu Philip Otele dacă ajunge în Premier League
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ - SC OȚELUL GALAȚI, SUPERLIGA SUPERBET (23.10.2023)
A învins-o pe Sorana Cîrstea și a ajuns în finală la Miami, dar a răbufnit: ”Dacă eram bărbat, nu m-ați fi întrebat”
Miami Open 2024 - Day 9
Citește și
Exclusiv Răzvan Lucescu visează la semifinalele Conference League: ”Avem șansa noastră”
Screenshot 2024-03-14 at 21.44.01
Oficial Anunț de maxim interes pentru Răzvan Lucescu! S-a luat o decizie radicală înainte de Brugge - PAOK
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Răzvan Lucescu a spus cum a trăit calificarea în ”sferturile” Conference League cu PAOK

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale