posibil fault

Voluntari a cerut un penalty în finala cu Astra! A procedat corect Kovacs? SONDAJ

FC Voluntari - Astra 1-1 (5-3 d.l.d). Minunea din Ilfov! Claudiu Niculescu, performanță istorică în finala Cupei României

CUPA RO

Video Exclusiv FC Voluntari a scris istorie! Maftei: ”E unul dintre cele mai frumoase trofee câștigate de mine”

voluntari trofeu

FC Voluntari - Astra 1-1 (5-3 d.l.d). Minunea din Ilfov! Claudiu Niculescu, performanță istorică în finala Cupei României

27.05.2017, 23:22
  • Tenis WTA, Miami, miercuri: Monica Niculescu - Yulia Putintseva (19:00, Digi Sport 2) și Irina Begu - Danielle Collins (23:00, Digi Sport 2)

  • Fotbal, meci amical: Franţa - Columbia (vineri, 22:00, Digi Sport 1)

FC Voluntari a câștigat în premieră Cupa României, după ce a dispus cu 5-3 la loviturile de departajare de Astra Giurgiu, sâmbătă seara, în finala desfășurată pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.

Scorul a fost egal, 1-1, atât după 90 de minute, cât și după prelungiri (120 de minute).

FC Voluntari a produs o mare surpriză la ediția a 79-a a competiției, impunându-se în fața unei favorite clare, care a dominat prima repriză, dar apoi a considerat că meciul s-a încheiat și a fost surprinsă de ilfoveni.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a obținut trofeul după ce portarul Răzvan Balauru a apărat șutul lui Alexandru Stan la loviturile de departajare, iar Cosmin Achim a transformat lovitura decisivă.

Astra a dominat prima repriză, în care Voluntari nu și-a creat nicio ocazie. Prima ocazie a fost semnată de Budescu (11), care a trimis puțin peste poartă din lovitură liberă lateral stânga. Teixeira (23) a tras la colțul scurt, dar Balauru a prins fără probleme. Săpunaru a reluat cu capul peste poartă (32), la o lovitură liberă executată de Budescu.

Astra a deschis scorul în minutul 35, după o acțiune a lui Alex Ioniță, care a finalizat cu un șut de la 18 metri.

Până la pauză, giurgiuvenii au mai irosit trei șanse, în minutul 38, prin Stan, care a tras de la distanță pe lângă poartă, și în minutul 44, prin Teixeira, cu un șut cu efect la colțul lung, scos de Balauru, pentru ca Buș (45+1) să trimită un șut slab din careu.

În repriza a doua, Astra a făcut un pas înapoi, iar FC Voluntari a avut tot mai mult curaj. Prima oportunitate a ilfovenilor a venit în minutul 57, din lovitură liberă, Bălan șutând puțin peste poartă.

Astra a mai avut ocazii prin Budescu (59), care a trimis slab cu capul la o centrare a lui Ioniță, dar Balauru a prins cu siguranță. Ioniță II a fost deposedat (60) în careu de Cazan, cu prețul unei accidentări.

FC Voluntari a fost periculoasă și prin Marinescu (63), dar șutul său a fost prins de Lung. Ioniță a fost aproape să dubleze avantajul echipei sale, însă șutul său din întoarcere a ocolit ținta de puțin (66).

Prima mare ocazie a ilfovenilor s-a consumat în min. 77, când o lovitură de cap a lui Voduț a fost respinsă de Lung, după care Bălan a tras mult peste poartă din 5 metri.

La poarta cealaltă, Nicoară (80) a tratat cu superficialitate o oportunitate bună și a tras din careu peste poartă.

FC Voluntari a ratat din nou o ocazie mare de gol, prin Căpățînă (81), dar Stan a respins de pe linia porții. Echipa vișinie a obținut un penalty în min. 82, când Voduț a fost faultat stupid de Junior Morais în careu, iar Marinescu a restabilit egalitatea (83).

FC Voluntari a fost aproape să încheie meciul în timpul regulamentar, dar Lung a respins mingea deviată de Nicoară la șutul din careu al lui Voduț (89).

În prelungiri, la o minge reluată în fața porții de Cosmin Achim (97), Pițian a respins in extremis. Marinescu (99) a tras un șut din afara careului, prins de Lung. Budescu (103) a fost și el periculos, cu un șut din careu, puțin peste transversală. Ultima oportunitate a fost semnată de Bălan (109), din lovitură liberă, puțin peste poartă.

La loviturile de departajare, pentru FC Voluntari au marcat Adrian Bălan, Laurențiu Marinescu, Mihai Voduț, Petre Ivanovici și Cosmin Achim, iar pentru Astra au înscris Fabricio, Cristian Săpunaru și Takayuki Seto, iar Alexandru Stan a ratat.

Pentru Florin Lovin a fost ultimul meci din carieră, el anunțându-i retragerea din activitate.

Astra rămâne în palmares cu o singură Cupă a României, în 2014.

FC Voluntari va disputa Supercupa României cu campioana FC Viitorul.


LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Voluntari - Astra 5-3 ACHIM. A TRANSFORMAT ȘI FC VOLUNTARI A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI!


Voluntari - Astra 4-3, STAN A RATAT! A respins Balauru

Voluntari - Astra 4-3, IVANOVICI. A transformat în plasa laterală.


Voluntari - Astra 3-3, SETO. A transformat și japonezul, impecabil

Voluntari - Astra 3-2, VODUȚ. A tras în stânga lui Lung.


Voluntari - Astra 2-2, SĂPUNARU. A marcat, deși Balauru a ghicit colțul, cel din dreapta.

Voluntari - Astra 2-1, MARINESCU. A trimis pe jos, în stânga lui Lung.


Voluntari - Astra 1-1, FABRICIO. Brazilianul a trimis palasat, pe jos, în stânga portarului.

Voluntari - Astra 1-0, BĂLAN. A trimis pe centrul porții, tare și sus.

Min. 120+1 - FINALUL CELOR 120 DE MINUTE! Voluntari - Astra 1-1!. CÂȘTIGĂTOAREA SE VA DECIDE DUPĂ LOVITURILE DE DEPARTAJARE.

Min. 116 - Jucătorii Astrei par că vor să se ajungă la loviturile de departajare, pentru că tot mai mulți jucători au crampe musculare. Florea i-a acordat primul ajutor lui Ioniță, care pare că nu mai poate continua.

Min. 109 - Bălan a șutat tare, din lovitură liberă, cam de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a trecut puțin de bara din dreapta porții lui Lung jr.

Min. 108 - Morais a șutat mult peste poartă.

Min. 106 - A început a doua repriză a prelungirilor.

Min. 105+1 - Finalul primei reprize a prelungirilor

Min. 104 - OCAZIE ASTRA! Budescu a șutat extraordinar, cu stângul, din interioul careului, razant peste transversala lui Balauru.

Min. 103 - Ioniță a reluat din cădere, cam de la 11 metri, nemarcat de nimeni, pe lângă poartă.

Min. 99 - Marinescu a șutat pe colțul scurt, din lateral stânga, dar Lung jr a plonjat și a reținut.

Min. 94 - Voduț i-a dat o pasă extraordinară, cu călcâiul, lui Bălan, acesta a intrat în careu, dar Morais s-a apărat foarte bine iar atacantul ilfovenilor a faultat.

Min. 92 - Ilfovenii au început prelungirile, așa cum au terminat cele 90 de minute, adică extrem de cyrajos. Voduș a șutat cu efect, de la distanță, dar balonul a trecut puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Lung jr.

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor.

Min. 90+5 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE! Câștigătoarea finalei Cupei României se va stabili după prelungiri. Vor urma două reprize a câte 15 minute.

Min. 89 - OCAZIE MARE VOLUNTARI. Voduț a reluat în forță, de la marginea careului de 16 metri, după un corner de pe stânga, Achim a deviat din careu, dar, fenomenal, Lung jr a respins de pe linia porții.

Min. 88 - CG SĂPUNARU

MIN. 83 - GOOOOOL VOLUNTARI!: 1-1, MARINESCU DIN PENALTY! Mijlocașul ilfovenilor a restabilit egalitatea din penalty.

Min. 82 - PENALTY VOLUNTARI! Morais l-a faultat în careu pe Voduț

Min. 81 - OCAZIE MARE VOLUNTARI! Alexandru Stan a respins, senzațional, de pe linia porții.

Min. 79 - ULTIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Lovin, a intrat PIȚIAN

Min. 78 - OCAZIE MARE VOLUNTARI! Voduț a reluat foarte bine cu capul, după un corner de pe stânga, Lung jr a respins în față iar Bălan, dintr-o poziție foarte bună, a trimis peste transversală. 

Min. 76 - ULTIMA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Novac, a intrat VODUȚ

Min. 75 - Lovin, la ultimul meci din carieră, acuză crampe musculare.

Min. 74 - A DOUA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Buș, a intrat FLOREA

Min. 66 - OCAZIE ASTRA! Fază de efect a giurgiuvenilor. Ioniță a preluat excelent un balon i-a pasat în față lui Budescu, decarul i-a retrimis cu călcâiul după care Ioniță, după ce a pus la pământ un adversar, a reluat puțin pe lângă bara din dreapta lui Balauru, rămas fără reacție.

Min. 63 - CG BUȘ pentru un fault.

Min. 63 - A DOUA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Cazan, a intrat ACHIM

Min. 62 - PRIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Teixeira, a intrat NICOARĂ

Min. 60 - Incursiune foarte bună a lui ioniță, care prin dribling a scos doi jucători, dintr-un foc și încă unul după aceea, dar a fost deposedat în ultima clipă de Cazan, cu prețul unui fault.

Min. 58 - Budescu a reluat cu capul, din 7 metri, după o centrare bună a lui Ioniță, de pe dreapta, dar Balauru a respins de pe linia porții.

Min. 57 - OCAZIE FC VOLUNTARI! Bălan a executat o lovitură liberă, de la mare distanță, peste 25 de metri, dar mingea a trecut puțin peste transversala porții lui Lung jr.

Min. 55 - OCAZIE FC VOLUNTARI! Marinescu a executat bine din lovitură liberă, lateral dreapta, dar Lung jr a boxat.

Min. 52 - CG IVANOVICI pentru un fault din spate asupra lui Budescu.

Min. 49 - ILFOVENII AU CERUT PENALTY! Bălan a primit o minge în suprafața de pedeapsă, dar a fost deposedat de Fabricio. Kovacs, care a văzut bine faza nu a considerat că se poate acorda penalty.

Min. 49 - CG CĂPĂȚÂNĂ pentru un fault din spate asupra lui Teixeira. Portughezul a căzut destul de urât, astfel că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 46 - A început repriza a doua.

PRIMA SCHIMBARE VOLUNTARI! A ieșit Popadiuc, a intrat IVANOVICI

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 45+1 - OCAZIE ASTRA! Buș, dintr-o poziție excelentă, din mijliocul careului de 16 metri, a șutat destul de slab, astfel că Balauru n-a avut nicio problemă.

Min. 44 - OCAZIE ASTRA! Teixeira a șutat excelent, de la marginea careului de 16 metri, la colțul lung, dar Balauru a plonjat extraordinar și a respins printr-o robinsonadă de mare efect.

Min. 38 - Stan a avut șansa de a face 2-0, dar ”torpila” sa din afara careului mare, a trecut puțin pe lângă vinclul din dreapta porții lui Balauru.

MIN: 35 - GOOOOOL ASTRA: 0-1, IONIȚĂ! Mijlocașul giurgiuvenilor a luat o fază pe cont propriu, a venit din dreapta spre centru, după care a șutat din afara acreului de 16 metri, din fața lui Cazan, în stânga lui Balauru, care a avut o reacție întârziată.

Min. 32 - Săpunaru a reluat cu capul, pe lângă transversală, după o centrare foarte bună a lui Budescu, din lovitură liberă lateral stânga, parcă trasă la indigo cu cea din minutul 10, dar Cazan l-a marcat bine pe fundașul giurgiuvenilor, care n-a putut trimite pe spațiul porții.

Min. 23 - Teixeira a șutat, de la marginea careului de 16 metri, dar pe colțul scurt, fără emoții pentru Balauru.

Min. 21 - Ocazie ASTRA! Budescu a luat o fază pe cont propriu, a intrat în careu, pe stânga, după care a încercat un șut pe colțul scurt, dar a trimis paralel cu linia porții.

Min. 10 - Primul șut spre poarta celor de la Voluntari. Budescu a executat o lovitură liberă, lateral stânga, din apropierea careului de 16 metri, pe colțul scurt, puțin peste transversală.

Min. 4 - Prima fază controversată a finalei. Junior Morais a căzut în preajma careului de 16 metri, după ce a trecut lejer de Căpățână, mingea a ieșit în aut de poartă, dar Șumudică a cerut fault.

INFO: În tribunele stadionului ”Ilie Oană” sunt acum peste 10.000 de spectatori, în condițiile în care capacitatea totală este de 15.500 de locuri.

INFO: În tribune se află și un contingent important din galeria Petrolului. Suporterii ilfovenilor au umplut o întreagă peluză, care arată mai degrabă ca una a Rapidului, pentru că este plină de stegulețe alb-vișinii.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut celor de la Voluntari.

UPDATE Ora 19:37ECHIPELE DE START

FC VOLUNTARI: 22. Balauru - 24. Maftei, 28. I. Balaur, 25. L. Cazan, 87. Acsinte - 8. Novac, 15. C. Lazăr - 11. Căpățână, 20. L. Marinescu, 59. Popadiuc - 90. Ad. Bălan.

Rezerve: 23. Bornescu - 2. C. Achim, 6. Tăbăcariu, 7. Ivanovici, 9. Voduț, 12. Al. Coman, 26. Deac
Antrenor: Claudiu Niculescu 

ASTRA: 1. S. Lung jr - 77. Al. Stan, 22. Săpunaru, 4. Fabricio, 13. J. Morais - 8. Seto, 20. Fl. Lovin - 31. Al. Ioniță, 10. Budescu, 80. Teixeira - 9. Buș

Rezerve: 23. Iliev - 7. Cl. Belu, 11. D. Florea, 17. Nicoară, 19. Boubacar, 44. R. Alves, 71. Pițian
Antrenor: Marius Șumudică 

ARBITRU: Istvan Kovacs
Asistenți: Vasile Marinescu și Mircea Grigoriu 

Citește și:
Închisoare pe viață pentru un bărbat din Botoșani. Fapta pentru care a fost condamnat

Închisoare pe viață pentru un bărbat din Botoșani. Fapta pentru care a fost condamnat

digi24.ro
Citeşte şi

Video Antrenorul Astrei mai vrea întăriri: "Ne mai trebuie doi jucători creativi"

edi iordanescu-2

Accidentul mortal provocat de o maşină autonomă Uber e mai mult decât un incident

Accidentul mortal provocat de o maşină autonomă Uber e mai mult decât un incident

Video Giurgiuvenii acuză arbitrajul: "N-au cum să înțeleagă pentru că n-au jucat niciodată fotbal"

iulian calin

Video FC Voluntari - Astra 3-1. Giurgiuvenii au ratat revanşa pentru eşecul din finala Cupei României

voluntari astra-2
Comentarii

Cross

ProFM
Imagini unice cu Andrei Gheorghe vorbind despre B.U.G. Mafia, La Familia, Paraziţii | VIDEO

Imagini unice cu Andrei Gheorghe vorbind despre B.U.G. Mafia, La Familia, Paraziţii | VIDEO

ProFM
Primele concluzii după necropsia lui Andrei Gheorghe. Posibilele cauze ale morţii

Primele concluzii după necropsia lui Andrei Gheorghe. Posibilele cauze ale morţii

Digi Film
Angelina Jolie, regina extremelor. Ipostaza in care s-a lasat pozata cu cel mai nou tatuaj

Angelina Jolie, regina extremelor. Ipostaza in care s-a lasat pozata cu cel mai nou tatuaj

Digi Film
E considerata una dintre cele mai frumoase femei. Cum arata Mila Kunis fara machiaj

E considerata una dintre cele mai frumoase femei. Cum arata Mila Kunis fara machiaj