Stage 22 of Romania Superliga: FC Universitatea Cluj vs FC Hermannstadt stage ROU, Football: Romania Superliga FC Univer
Sabău, după ce s-a calificat în semifinale: ”Numai în pielea celor de la Hermannstadt să nu fii!”
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - FC BOTOSANI SUPERLIGA SUPERBET (03.03.2024)
Video ”U” Cluj - Hermannstadt 1-0. Clujenii s-au calificat în semifinalele Cupei României! Federico Anselmo, erou în 90+2
gigi-mm
De ce refuză Gigi Becali să revină pe stadion. Posibilul motiv din spatele deciziei patronului FCSB-ului
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Hermannstadt - Craiova 0-2. Cupa României revine la Craiova după 25 de ani!

27.05.2018, 20:35

CS Universitatea Craiova s-a impus în fața lui AFC Hermannstadt, scor 2-0, și este noua deținătoare a Cupei României. Gustavo si Mitrita au marcat pentru victoria cu 2-0 din finala cu Hermannstadt, nou-promovata în Liga I! 

FOTBAL:AFC HERMANNSTADT-CS UNIVERSITATEA CRAIOVA, FINALA CUPEI ROMANIEI (27.05.2018)
Alexandru Mitrita il felicita pe Gustavo după primul gol
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Hermannstadt a început mai bine meciul, cu două ocazii în primele 20 de minute. Craiova s-a văzut abia în minutul 27, când Mitriță a încercat să transforme o lovitură liberă de la 22 de metri. Deschiderea scorului a venit două minute mai târziu, când Gustavo a șutat superb din marginea careului, lateral stânga, la colțul lung al porții lui Căbuz. Zlatinski l-a pus şi el la încercare pe portarul împrumutat de la Viitorul, iar la pauză oltenii au avut avantaj minim.

În partea a doua, jucătorii lui Devis Mangia au încercat să domolească ritmul şi să folosească mai mult cartea contraatacului. Hermannstadt a ieşit însă din nou la joc şi au trecut o dată pe lângă egalare, în primele 10 minute. Dorința de egalare a creeat însă slăbiciuni în apărare, iar în minutul 58, Băluţă a profitat de o astfel de situaţie, a sprintat singur spre poartă, a pasat în lateral pentru Mitriţă, care a înscris cu poarta goală.

Sibienii au mai încercat în câteva rânduri să marcheze golul de onoare, jucătorii lui Mangia au ratat şi ei, dar s-a terminat 0-2 şi Craiova câştigă pentru prima dată Cupa în ultimii 25 de ani. 

Peste 30.000 de spectatori au asistat la finala Cupei României.



LIVETEXT

Min 90: Marcel Bârsan flueiră finalul! "Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie" strigă un întreg stadion.

Min. 85: "Mitrita, noul Hagi al României", scrie pe un banner afișat de fanii Craiovei de la Tribuna a 2-a.

Min. 84: Mitriță iese de pe teren în uralele fanilor. Andrei Burlacu îi ia locul. Crainicul anunță numărul oficial al suporterilor de pe Arena Națională: 30.642

Min 78Ultima schimbare la Hermannstadt. Pelici îl trimite în teren pe Dumitriu în locul lui Blănaru.

Min 77: Băluță scapă singur, iese Căbuz din propriul careu și intervine spectaculos prin alunecare cum numai în campionatele mari ale Europei vedem. 

Min 76Ocazie Craiova! Băluță reprimește în careu, poziție excelentă, dar șutul său trece mult peste.

Min 73: Vede galbenul și Băluță

Min 72: Din nou se formează un meleu între jucători după un fault al lui Alex Coman la Bancu. Spiritele se calmează și Coman vede galbenul pe bună dreptate. 

Min 71: Crișan vede galbenul după un fault la Baluță.

Min 70Tătar trage de la vreo 30 de metri, lateral stânga, mingea capătă un efect interesant, dar trece peste poarta lui Mitrovic.

Min 67Crișan trage de la mare distanță, mult peste poarta lui Mitrovic.

Min 64Prima schimbare la Hermannstadt: întră Curtean în locul lui Dîlbea, 38 de ani, căpitanul sibienilor.

Min 61Herghelegiu și Kelici au o mică dispută în careul Craiovei, după o faza încheiată periculos de Hermannstadt. Ambii sunt avertizați cu galben.

INFOSuporterii Craiovei sunt în al 9-lea cer și scandează: "Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie!"

Min 58: GOOL CRAIOVA! Băluță scapă a doua oară, după o pasă genială a lui Gustavo, iar de data asta reușește pasa la Mitriță, care majorează scorul din fața porții!

Min. 56: Gustavo ramâne întins pe gazon și iese la marginea terenului pentru îngrijri medicale. În cele din urmă, mijlocașul brazilian își reia locul în efectivul Craiovei.

Min. 55: Bancu vede galbenul după o intrare tare din spate.

Min. 52: Ocazie Hermannstadt! Petrișor Petrescu reia cu latul din colțul careului mic, după o deviere slabă a lui Mitrovic, dar mingea trece mult peste transversală.

Min. 46: Fundașul Popa pierde balonul, sibienii pornesc periculos pe contraatac, dar tot Popa revine și acordă aut de poartă.

Min. 46: S-a reluat finala. Nicio schimbare la cele două echipe.

Min. 45: PAUZĂ. Centralul Bârsan pune punct primei reprize fără niciun minut de prelungire.

Min. 43: Zlatinski vede galbenul pentru o ținere.

Min. 41: Bogdan Rusu încearcă să îl surprindă pe Mitrovic cu un șut de la mare distanță. Mingea trece la un metru de poartă.

Min. 40: Ocazie Craiova! Băluță a scăpat singur, a pătruns în careu prin partea dreaptă, dar în loc să tragă la colțul scurt a încercat pasa decisivă, iar mingea a ieșit în corner.

Min. 33: Replica sibienilor vine din partea lui Blănaru, care încearcă șutul din acțiune după o demarcare spectaculoasă.

Min. 33: Ocazie Craiova! Zlatinski trage cu stângul de la 28 de metri, Căbuz scoate cu greutate în corner.

Min. 29: GOOL CRAIOVA! Gustavo primește de la Mitriță cu mare greutate, în marginea careului, de unde trage în diagonală, la colțul lung, și-l învinge pe Căbuz.

Min. 27: Mitriță bate lovitura liberă, încearcă să trimită prin zid, dar sibienii resping.

Min. 27: Ionuț Stoica vede galbenul și egalează la acest capitol.

Min. 23: Mitrovici iese la picioarele lui Rusu și culege balonul trimis periculos la vârful Hermannstadt-ului. 

Min. 20: Hermannstadt joacă cu mult curaj, diferența de ligi nu se vede până acum! 

Min. 18: O nouă ocazie pentru Hermannstadt! Capitanul Dîlbea a reluat cu capul, mingea a fost urmărită de un coechipier, care nu a reușit s-o împingă în plasă și a ieșit în aut de poartă.

Min. 15: Un prim sfert de oră încheiat cu sibienii în atac 

Min. 13: Zlatinski greșește o pasă la mijlocul terenului, sibienii lansează încă o minge în adâncime, prea puternică de data asta. Herghelegiu recuperează imediat mingea și trimite un șut slab, mult pe lângă.

Min. 11: Acțiune rapidă a lui Mitriță, care pasează la Bancu, acesta încearcă un dribling la interior și este deposedat. Doar aruncare de la margine pentru olteni, care încep să preseze tot mai mult în jumătatea adversă.

Min. 10: Mitriță este deposedat prin alunecare, în careul sibienilor, cere penalty, dar jocul este lăsat liber. Reluările îi dau dreptate arbitrului Marcel Bârsan.

Min. 6: Fanion ridicat de la margine la o minge pentru Gustavo.

Min. 3: Prima ocazie a meciului! Tătar șutează puțin pe lângă poartă din lovitura liberă.

Min. 2: Răzvan Popa este depășit de Bogdan Rusu, faultează la 30 de metri și primește galbenul. 

Min. 1: A început finala.

ora 20.56: Întră cele doua formații pe teren, avem o scenografie frumoasă a fanilor olteni, o atmosferă deosebită. Craiovenii sunt în superioritate numerică în tribune, dar și sibienii se ridica la nivelul finalei cu o galerie extrem de gălăgioasă.

ora 20.45: Stadionul este aproape plin, atmosfera este una fantastica, propice pentru fotbal.


ECHIPELE DE START

Hermannstadt (4-2-3-1): Căbuz - Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar - Dîlbea, Boboc - Herghelegiu, Rusu, Petrescu - Blănaru;
Rezerve: Niga - Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici;

Craiova (3-4-3): Mitrovic - Ferreira, Răzvan Popa, Kelic - Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Băluță, Mitriță;
Rezerve: L. Popescu - Screciu, Glavina, Rossi, Andre Santos, Dimitrov, Burlacu;
Antrenor: Devis Mangia.


Finala Cupei LIVE VIDEO / Ca să ducă în Bănie prima Cupă după 25 de ani, CS U Craiova trebuie s-o bată pe Hermannstadt. Sibienii care au scos-o pe FCSB în sferturile de finală tocmai au promovat în Liga 1, iar oltenii nu se consideră favoriţi în faţa divizionarei secunde.

"Aceasta ar putea fi cea mai evidentă greşeală pe care am putea-o face. Eu şi staff-ul meu am studiat multe meciuri ale lui Hermannstadt, e o echipă foarte bună", a declarat antrenorul oltenilor, Devis Mangia.

"La fiecare joc am pornit cu şansa a doua pentru că veneam din liga a doua. Normal, şansele noastre sunt mai mici", a spus antrenorul sibienilor, Alexandru Pelici.

Finala Cupei LIVE VIDEO: Banii nu contează

Nimeni nu se mai gândeşte la bani înaintea finalei care va fi în această seară, de la ora 21.00, la Digi Sport 1: oltenii au primă de 10.000 de euro, în timp ce sibienii doar jumătate.

"Nu e important deloc, e important trofeul, nu ne gândim la bani acum, ci doar la meci şi cum putem câştiga Cupa", a afirmat bulgarul Craiovei, Hristo Zlatinski.

"Nici nu mai contează prima, am venit să câştigăm Cupa indiferent de suma pe care o vom primi, nu aceasta e importantă", a spus şi veteranul lui Hermannstadt, Răzvan Dâlbea.

Anul trecut, Craiova a fost eliminată surprinzător, în semifinalele competiţiei, de FC Voluntari, care a şi câştigat trofeul, după o finală cu Astra Giurgiu.

Finala Cupei LIVE VIDEO: 20.000 de olteni vin în Bucureşti

Oltenii promit un spectacol de neuitat la finala Cupei. 20.000 de fani au anunţat că vor veni de la Craiova în cea mai mare invazie a "alb-albaştrilor" din ultimii 18 ani.

"E încă o mare satisfacţie că vom putea vedea pe stadion mulţi suporteri ai echipei noastre. Înseamnă că am făcut o treabă bună şi oamenii vor să urmărească echipa şi pe băieţi", a declarat Devis Mangia.

"Vin mulţi suporteri, care ne vor susţine ca tot campionatul până acum, din primul în ultimul minut, pentru noi asta e foarte important", a afirmat Zlatinski.

36 de ani au trecut de când o formaţie din liga secundă juca finala de cupă - Baia Mare, în 1982, pierdea ultimul act cu Dinamo.

"În astfel de momente motivaţia e intrinsecă, vine din interior, indiferent de numele echipei cu care ajungi să joci în finală", crede Alexandru Pelici.

"Obiectivul nostru era să aducem la Sibiu o echipă de Liga 1, iată că am adus patru şi le-am eliminat. Nu am venit să facem act de prezenţă, ci să câştigăm Cupa", a anunţat Răzvan Dâlbea.

Finala Cupei LIVE VIDEO: Detalii statistice

Hermannstadt le-a eliminat în drumul spre finală pe Industria Galda de Jos, FC Voluntari, Juventus Bucureşti, FCSB şi Gaz Metan Mediaş.

CS U Craiova a ajuns în finala Cupei României după ce le-a scos din competiţie pe Sepsi Sfântu Gheorghe, CS Afumaţi, Dinamo şi FC Botoşani.

Steaua este cea mai titrată echipă din istoria Cupei României, cu 22 de trofee, urmată de Dinamo şi Rapid, cu câte 13 Cupe, Universitatea Craiova - şase, CFR Cluj - patru, Petrolul - trei, Ripensia Timişoara, UTA şi Poli Timişoara - câte două, CFR Turnu Severin, Metalul Reşiţa, Progresul Oradea, Progresul Bucureşti, Arieşul Turda, Ştiinţa Cluj, Chimia Râmnicu Vâlcea., Jiul Petroşani, Gloria Bistriţa, Astra Giurgiu şi FC Voluntari - câte unul.

În afara celor şase finale câştigate, Universitatea Craiova a mai pierdut de cinci ori în ultimul act al Cupei României.

Finala Cupei LIVE VIDEO: ECHIPELE PROBABILE

Hermannstadt: Căbuz – Coman, Pîrvulescu, Stoica, Tătar – Danci, Dâlbea – Hergheligiu, Rusu, Petrescu – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

CS U Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Gustavo, Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Arbitri: Marcel Bîrsan - Adrian Ghinguleac şi Ciprian Danşa.

Finala Cupei României, FC Hermannstadt - CS U Craiova, va fi în direct la Digi Sport 1 în această seară, de la ora 21.00. Cele mai importante faze vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: finala cupei , csu craiova , hermannstadt , craiova finala cupei , craiova hermannstadt , csu craiova finala cupei romaniei , craiova hermannstadt finala cupei romaniei , craiova sibiu finala cupei , finala cupei live video , live video finala cupei , craiova finala cupei live video , finala cupei online


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Kadîrov suferă de necroză pancreatică, o boală care nu-i dă șanse mari de supraviețuire
Kadîrov suferă de necroză pancreatică, o boală care nu-i dă șanse mari de supraviețuire

Liderul cecen Ramzan Kadîrov suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona
gol-barca4
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali a spus numele jucătorului căruia îi plătește "salariu degeaba" de 3 ani la FCSB
gigi
Recomandările redacției
gigi-mm
De ce refuză Gigi Becali să revină pe stadion. Posibilul motiv din spatele deciziei patronului FCSB-ului

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
Mititelu jr. a explicat cum a ajuns în comă. ”Dacă mai întârziau câteva minute nu mai aveau ce face”
mititelu
Foto Gestul care l-a transformat în inamicul public numărul 1 pe San Siro! Ce a făcut Thuram, după ce Inter a devenit campioană
marcus-thuram1
Citește și
Reacția lui Bogdan Andone, după ce FC Botoșani a fost egalată de Hermannstadt în prelungiri în superioritate numerică
Screenshot 2024-01-21 173239
Video Corvinul a produs surpriza! De când nu mai jucase o echipă de Liga 2 în finala Cupei României
bucurie 1
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Meg Ryan, două apariții într-o zi, la proiecția noului ei film, după 8 ani de pauză. Și-a lăsat la vedere tatuajul care-i amintește să se bucure de viață
Meg Ryan, două apariții într-o zi, la proiecția noului ei film, după 8 ani de pauză. Și-a lăsat la vedere tatuajul care-i amintește să se bucure de viață
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Video Marius Măldărășanu se gândește la plecare! Ce a spus după al doilea meci în patru zile cu ”U” Cluj
maldarasanu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”