FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (11.11.2022)
Ce pedeapsă ar putea primi Cosmin Matei dacă va fi găsit vinovat pentru dopaj. Există două variante
Exclusiv Gigi Becali a vorbit despre transferul lui Marius Ștefănescu la FCSB: ”Am semnat, am avut o convenție”
Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Video Sepsi - FC Voluntari 2-1. Covăsnenii au câștigat Cupa României, primul trofeu din istoria clubului

articol scris de Digi Sport
19.05.2022, 22:13

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României, după un meci superb cu FC Voluntari. Ștefănescu a decis partida, cu o "dublă" de senzație, scor 2-1, iar covăsnenii merg în Conference League.

megagol stefanescu
Ștefănescu a marcat două goluri pentru Sepsi, în meciul cu FC Voluntari, din finala Cupei României / Foto: captură Digi Sport
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Sepsi - FC Voluntari 2-1. Ștefănescu a marcat ambele goluri ale covăsnenilor și a mai avut unul anulat

Meciul a început cu o ocazie a ilfovenilor, prin Marcelo Lopes, apoi a urmat un gol anulat al lui Sepsi, după un offside controversat la Ștefănescu. La scurt timp după aceea, în minutul 22, același Ștefănescu a deschis scorul cu un șut puternic, din unghi.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a preluat apoi controlul partidei, dar Tudorie nu l-a putut bate pe portar. Pe finalul primei reprize, Voluntariul a irosit o șansă, prin Nemec, însă cei care au marcat au fost tot covăsnenii.

A făcut-o același Ștefănescu, cu un gol de pus în ramă. Repriza secundă a debutat cu o ocazie a ilfovenilor, prin Lorand Fulop, urmată de lovitura liberă a lui Ștefănescu, boxată de Popa. Voluntariul a încercat să reducă diferența, iar Nemec a mai avut două șanse, dintre care una foarte mare.

Sepsi - FC Voluntari 2-1. Cupa României e primul trofeu din istoria lui Sepsi, club înființat în 2011

Au urmat două ocazii ale lui Sepsi. Mai întâi Tamaș a scos de pe linia porții, iar apoi voleul lui Damașcan a ocolit poarta. Pe final, Bălașa a trimis la o palmă de transversală, iar Voluntariul a irosit o ocazie imensă, prin același Nemec, blocat senzațional de Niczuly.


În prelungiri, Popa a parat spectaculos "bomba" lui Păun, iar la cealaltă poartă, Costin nu a nimerit ținta. În ultimul minut de prelungiri, Voluntariul a marcat, prin autogolul lui Dumitrescu, dar nu a mai avut timp să egaleze.

Sepsi - FC Voluntari 2-1. Covăsnenii vor juca în Conference League

Astfel, covăsnenii și-au luat revanșa în fața ilfovenilor, care au câștigat ambele meciuri directe din sezonul regulat. Ca și coincidență, în urmă cu doi ani, Sepsi pierdea finala Cupei cu FCSB, într-un meci arbitrat tot de Sebastian Colțescu.

Așadar, Sepsi va juca în Conference League, în timp ce celălalt meci care duce în în turul 2 preliminar din Conference se va decide după barajul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani.

VIDEO cu rezumatul meciuului Sepsi - FC Voluntari 2-1:


LIVE VIDEO Sepsi - FC Voluntari 2-1, în finala Cupei României

Min. 90+5: Gol Voluntari! O minge bâlbâită în careu ajunge la Merloi, care șutează tare, portarul respinge în Dumitrescu, care înscrie un autogol.

Min. 90+3: Ocazie Voluntari. O minge deviată ajunge la Costin, care trage in unghi, dar pe lângă poartă.

Min. 90+1: Ocazie Sepsi. Păun trimite o "bombă" din afara careului, dar Popa apără spectaculos.

Min. 89: Ocazie mare Voluntari. Ciobotariu centrează în careu, Nemec reia cu capul, dar scoate senzațional Niczuly.

Min. 88: Ocazie Sepsi. Din lovitură liberă, Mitrea mișcă mingea pentru Bălașa, care șutează tare, dar balonul trece puțin peste poartă.

Min. 81: Ocazie Sepsi. După o centrare de pe dreapta, Damașcan reia din voleu, dar mingea ocolește poarta.

Min. 76: Ocazie Sepsi. Popa iese din careu și blochează o minge din fața lui Luckassen, poarta rămâne goală, mingea ajunge la Ștefănescu, care își încearcă norocul din afara careului, cu un lob, dar Tamaș respinge cu genunchiul de pe linia porții. Faza continuă, iar Golofca trage din unghi, dar Popa reține.

Min. 66: Ocazie Voluntari. Rață centrează pentru Marcelo Lopes, care îi lasă mingea lui Nemec, iar acesta șutează din întoarcere, dar mingea trece puțin pe lângă bară, după ce e atinsă de Niczuly.

Min. 62: Ocazie Voluntari. Marcelo Lopes centrează în careu, dar Nemec, care e liber în careu, sare pe sub minge.

Min. 61: Ocazie Sepsi. Ștefănescu execută o lovitură liberă din unghi, din apropierea liniei porții, dar Popa e atent și boxează.

Min. 53: Ocazie Voluntari. Ricardinho centrează în careu, de unde Lorand Fulop trimte cu capul, dar mingea ocolește poarta.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+1: La pauză, Sepsi - FC Voluntari 2-0.

Min. 38: Gol Sepsi. Aganovic îl găsește liber pe Ștefănescu, care șutează tare, de la 25 de metri, iar mingea se oprește în vinclu.

Min. 36: Ocazie Voluntari. După o centrare din corner, Nemec reia cu capul, dar mingea trece peste poartă.

Min. 24: Ocazie Sepsi. Eder Gonzales pasează pentru Tudorie, care șutează din 16 metri, dar portarul reține.

Min. 22: Gol Sepsi. Aganovic combină cu Dumitrescu, care pasează filtrant pentru Ștefănescu, iar acesta înscrie superb, cu un șut puternic, din unghi.

Min. 20: Gol anulat Sepsi. Eder Gonzales trimite o pasă lobată pentru Ștefănescu, care preia în careu și înscrie, dar golul e anulat controversat, pe motiv de offside.

Min. 16: Ocazie FC Voluntari. Nemec pasează la Rață, care îl lansează pe Marcelo Lopes pe stânga, acesta pătrunde în careu, dar șutează peste poartă.

Min. 1: Începe meciul.

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu - Păun, Gonzales, Aganovic - Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu
Antrenor: Cristiano Bergodi

FC Voluntari: Popa - Ciobotariu, Tamaș, Armaș - Ricardinho, Rață, Droppa, Helder, Briceag - Nemec, Lopes
Antrenor: Liviu Ciobotariu


Știrea inițială:

FC Voluntari a câștigat ambele dueluri cu Sepsi din Liga 1

FC Voluntari a câştigat Cupa României în 2017 (5-3 la loviturile de departajare cu Astra Giurgiu), în timp ce Sepsi OSK a mai jucat o finală în 2020 (0-1 cu FCSB).

Până în finala din acest an, Sepsi a trecut de Farul Constanţa cu 1-0 (şaisprezecimi), de U Craiova 1948 cu 1-0 (optimi), de Chindia Târgovişte cu 2-1 (sferturi) şi de Universitatea Craiova, cu 2-1 (acasă) şi 1-0 (în deplasare), în semifinale.

FC Voluntari a învins-o pe Şomuz Fălticeni cu 4-1 (şaisprezecimi), a dispus cu 3-0 (la ''masa verde'') de FCSB (optimi), a câştigat cu 1-0 cu FC Buzău (sferturi), iar în semifinale a trecut de FC Argeş, după 2-0 (acasă) şi 1-0 (în deplasare).

În acest sezon al Ligii 1, FC Voluntari a câştigat ambele meciuri directe cu Sepsi OSK, 2-1 la Sfântu Gheorghe şi 3-1 pe arena "Anghel Iordănescu".

Finala va fi arbitrată de Sebastian Colţescu (Bucureşti), arbitri asistenţi vor fi Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), iar al patrulea oficial a fost desemnat George Cătălin Găman (Craiova).

Colţescu a mai arbitrat-o pe Sepsi și în finala Cupei din 2020, când FCSB s-a impus cu 1-0 la Ploieşti.

Cristiano Bergodi: "Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare"

"Ne bucurăm că suntem în finală, am atins un obiectiv. La tragerea la sorţi, când am picat cu Universitatea Craiova, nimeni nu cred că se gândea că vom putea juca finala. Dar uite că am ajuns şi ne bucurăm. Finala se anunţă însă foarte grea, pentru că întâlnim o echipă incomodă, care tot sezonul a fost sus pe locurile 4-5 în clasament. FC Voluntari e o echipă greu de bătut. Dar noi suntem bine pregătiţi şi vrem ne bucurăm de finală. Trebuie să jucăm fără presiune pentru că e o finală şi se poate întâmpla orice. Sper să fiu inspirat, iar jucătorii să dea 150% pe teren. Mai departe, cel mai bun să câştige, pentru că în fotbal trebuie să ştii să şi pierzi.

Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare pentru că se poate întâmpla orice. Ştim foarte bine că Mihai Popa este un jucător tânăr şi un portar foarte bun. Dar eu cred că meciul se poate câştiga mâine în 90 sau 120 de minute. Însă suntem pregătiţi şi pentru penalty-uri. Ştim că Popa e un portar de viitor care apără 4-5 penalty-uri într-un campionat, deci are anumite caracteristici", a spus Cristiano Bergodi, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe.

Liviu Ciobotariu: "Șansele sunt egale. Sepsi e o echipă de play-off"

FC Voluntari are două absențe importante, mijlocașii Constantin Budescu (accidentat) și Ion Gheorghe (scos din lot).

"Este prima mea finală, este o premieră şi pentru mulţi dintre jucători. E un joc în care sper să avem o atitudine potrivită. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu un moral bun. Sepsi putea face faţă lejer şi în play-off. Şansele sunt egale. Am făcut un sezon de excepţie, dar important e să îl şi terminăm cu bine", a spus Liviu Ciobotariu, antrenorul echipei din Voluntari.

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari, LIVE VIDEO, 20:30, Digi Sport 1. Echipele probabile

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Vașvari, Păun, Eder – Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu.
  • Voluntari: Popa - Ciobotariu, Tamaș, Armaș - Ricardinho, Rață, Droppa, Briceag -Marcelo Lopes, Nemec, Helder Tavares.

Etichete: cupa romaniei , finala cupei romaniei , sepsi , voluntari , sepsi sfantu gheorghe , sepsi voluntari


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de Est e provocatoare
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de Est e provocatoare

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege

Un fost coleg de națională nu a avut milă de Dani Alves și Robinho, după ce au fost condamnați la închisoare
FotoJet (2)
Șucu s-a ținut de cuvânt! Merge alături de galerie la meciul cu Craiova: ”Echipa are nevoie de noi!”
BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile
sucu varga
Citește și
Cel mai valoros prim ”11” din SuperLiga! FCSB are trei jucători în echipa ideală
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Marius Ștefănescu le-a răspuns lui Dan Șucu și Victor Angelescu
stefanescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Primul club din SuperLigă care vrea să ia măsuri împotriva lui Cosmin Matei. Scenariul invocat de patron
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-ACADEMICA CLINCENI, PLAY OUT LIGA 1 CASA PARIURILOR (30.04.2022)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit