Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Anunțul făcut de CSA Steaua despre obținerea dreptului de promovare
Screenshot 2024-03-16 at 17.58.00
Adi Popa, în lacrimi după revenirea la CSA Steaua! Anunțul făcut la finalul meciului cu Tunari
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

U Cluj - Steaua 0-3. Elevii lui Gâlcă au cucerit Cupa și au reușit "tripla"!  Recital Popa

31.05.2015, 15:32

Steaua a cucerit Cupa României, duminică seară, pe Arena Naţională, după ce a învins-o cu 3-0 pe Universitatea Cluj în finală şi a reuşit o triplă istorică în acest sezon, după ce a și-a mai trecut în palmares titlul de campioană şi Cupa Ligii.

gol adi popa steaua - u cluj finala cupei
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Pentru Steaua este primul event reuşit după 1997, "roş-albaştrii" trecându-şi în palmares a 22-a Cupă a României din istoria clubului.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Adi Popa (9, 53) - desemnat la final omul meciului - şi de Raul Rusescu (48), în faţa unei echipe care va juca în liga a doua în sezonul viitor. "U" Cluj are în palmares o singură Cupă a României, adjudecată în 1965, dar mai jucase alte trei finale, în 1934, 1942 şi 1949. În '49, a pierdut cu 1-2 în faţa echipei CSCA Bucureşti (actuala Steaua).

Finala a început cu o întrerupere. Arbitrul Alexandru Tudor a oprit jocul în al doilea minut de joc, timp circa 3 minute, din cauza torţelor aruncate de fanii ardeleni la poarta portarului stelist Florin Niţă.

Steaua a deschis scorul în minutul 9, când Stanciu a trimis o minge înapoi și Adi Popa pus latul din prima, iar mingea a intrat în poartă după ce a izbit și bara dreaptă. Apoi, roș-albaștrii au controlat jocul în prima repriză, dar nu au forţat și nu au mai avut ocazii clare de gol. Rusescu (16) şi Stanciu (41) au șutat din afara careului la poarta lui Veselovsky, dar fără sorţi de izbândă. "U" a fost aproape de gol în minutul 31, când Varela a respins in extremis din faţa porţii, după un corner al clujenilor.


În repriza secundă, Steaua a încheiat conturile în primele zece minute, după ce Rusescu a trimis în plasă centrarea lui Popa (48), apoi mijlocașul poreclit "Motoreta" a închis tabela cu un nou șut pe jos, care a întâlnit bara, înainte de a scutura plasa. Universitatea a căutat un gol de onoare, dar Neag a reluat pe lângă poartă, după o centrare a lui Nuno Viveiros (61).

Până la final, Steaua a ratat prin Chipciu (81) şi Stanciu (90+2), iar Mengolo a irosit ultima ocazie a meciului (90+2).

Pentru antrenorul Costel Gâlcă a fost ultimul său meci la Steaua, la capătul unui sezon în care a reuşit să câştige 3 trofee.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport


LIVE TEXT

Min. 90+3: Fluier final. Universitatea Cluj - Steaua 0-3. Bucureștenii reușesc tripla campionat - Cupa Ligii - Cupa României!

Min. 86: Steaua cere penalty, la o minge centrată de Rusescu de pe linia de fund și blocată cu mâna de un apărător care a intrat prin alunecare. Alexandru Tudor acordă corner.

Min. 81: Ocazie mare pentru Steaua! Chipciu a scăpat către poartă, a driblat 3 adversari, a pătruns în careu și a șutat cu stângul, dar portarul Veselovsky a reținut în doi timpi. Șeptarul Stelei avea și varianta unei pase în lateral, dar a preferat să trimită pe poartă.

Min. 78: Un nou șut al clujenilor, blocat în afara careului de apărătorii steliști.

Min. 77: Schimbare la Steaua: iese Varela și intră Tamaș.

Min. 71:     Cartonaș galben pentru Luchin.

Min. 71: Gabi Iancu reușește să marcheze cu un șut pe sub Veselovsky, dar nici reușita lui nu este validată, fiindcă se afla în offside în momentul în care Rusescu i-a pasat.

Min. 69: O nouă schimbare la Steaua: iese Papp și intră Râpă.

Min. 67: Ultima modificare la clujeni: iese Kovacs și intră Cristocea, fost jucător la Steaua.

Min. 65: Schimbare la Steaua: iese Neagu și intră Iancu.

Min. 61: Ocazie pentru Universitatea Cluj! Neag reia pe lângă poartă cu o puternică lovitură de cap, din centrarea lui Viveiros.

Min. 60: Clujenii își trimit mingea în propria poartă, dar golul nu este validat, fiindcă Rusescu a fost semnalizat în poziție de offside.

Min. 57: A doua schimbare la Universitatea Cluj: iese Jovanovic și intră Bambara.

Min. 56:     Cartonaș galben pentru Jovanovic, după o intrare foarte dură asupra lui Adi Popa, la mijlocul terenului.

Min. 55: Clujenii încearcă să dea o replică, dar centrarea lui Kovacs, din interiorul careului, este respinsă de portarul Niță din fața a doi jucători ai Universității Cluj.

Min. 53: GOOOOL Steaua! Adi Popa realizează dubla și duce scorul la 3-0 pentru campioana României, care este aproape sigură de câștigarea "triplei" în acest sezon. Mijlocașul dreapta al roș-albaștrilor a punctat din nou cu un șut pe jos, care a lovit și bara, înainte de a intra în poartă.

Min. 48: GOOOOL Steaua! Raul Rusescu dublează avantajul campioanei României, punând latul din 6 metri la o centrare a lui Adi Popa, de pe dreapta.

Min. 46: Schimbare la Universitatea Cluj: iese Ceppelini și intră Viveiros.

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

Min. 45+3: Pauză pe Arena Națională, acolo unde Steaua conduce cu 1-0 în fața Universității Cluj, în finala Cupei României

Min. 45+1: Stanciu șutează din nou pe poartă, dar de această dată pe direcția portarului Veselovsky și fără probleme pentru acesta.

Min. 45: De la margine se arată 3 minute de prelungire pentru prima repriză.

Min. 41: Stanciu încearcă să îl surprindă pe Veselovsky cu un șut de la distanță, cu pământul, dar portarul clujenilor este atent și prinde cu siguranță, de lângă bara dreaptă.

Min. 37: Mengolo trimite cu mult peste poartă, cu o execuție din prima, de la circa 15 metri.

Min. 31: Ocazie pentru Universitatea Cluj! Munteanu a fost la un pas să reia periculos, din 6 metri, după o centrare dintr-un corner de pe stânga, dar Varela a respins chiar din fața acestuia, in extremis.

Min. 24:     Cartonaș galben pentru Skvorc, după un fault comis asupra lui Rusescu.

Min. 21: Mengolo pătrunde în careu, după o nouă pasă greșită a steliștilor, dar Varela protejează bine și portarul Niță reține cu siguranță.

Min. 16: Rusescu șutează din afara careului, către colțul lung, dar Veselovsky reușește să rețină.

Min. 13: Clujenii au fost aproape să profite de o greșeală în apărarea Stelei, dar Vlad Morar a șutat în blocaj, de la circa 20 de metri.

Min. 9: GOOOOL Steaua! Adi Popa deschide scorul pentru bucureșteni, care la acest scor au câștigat "tripla". Nicușor Stanciu a pătruns în careu pe stânga și a întors printre 3 apărători adverși, de pe linia de fund. Popa a finalizat cu un șut cu latul, din prima, iar mingea a lovit și bara, înainte de a scutura plasa porții lui Veselovsky, rămas fără reacție.

Min. 4: Meciul se reia după mai bine de două minute în care pompierii au cules torțele de pe teren. Fumul umple Arena Națională, acolo unde Steaua a început deja atacurile.

Min. 2: Arbitrul Alexandru Tudor oprește meciul temporar, după ce spectatorii care ocupă peluza clujeană au aprins o mulțime de torțe, iar unele au ajuns și pe gazon,  până dincolo de careul în care stă portarul stelist Florin Niță, în primele 45 de minute.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Universitatea Cluj și Steaua, din finala Cupei României.

ECHIPELE DE START

U Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Neag, Skvorc, Ciupe - Lungu, Cr. Munteanu - Ceppelini, Mengolo, Kovacs - Morar;
Rezerve: Dolha - Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan, Martins, Bambara;
Antrenor: Adrian Falub;

Steaua: Niță - Papp, Luchin, Varela, Guilherme - Neagu, Breeveld - Popa, Stanciu, Chipciu - Rusescu;
Rezerve: Cojocaru - Râpă, Iancu, Toșca, Latovlevici, Țucudean, Tamaș;
Antrenor: Costel Gâlcă. 


Ultimul meci oficial al sezonului coincide și cu finala Cupei României, care le va aduce față în față pe U Cluj, revelația competiției KO, și pe Steaua, într-un meci care se va derula pe ”Arena Națională” și care va începe la ora 21:00.

Miza este diferită pentru cele două formații. În timp ce ardelenii țintesc al doilea trofeu din istoria clubului, după o pauză de 50 de ani - mai au o Cupă a României, câștigată la finalul sezonului 1964-1965, atunci când elevii lui Andrei Sepsi și ai lui Robert Cosmoc învingeau Dinamo Pitești cu 2-1 -, steliștii au în plan tripla, după ce au ”bifat” deja Cupa Ligii și titlul național.

Finala Cupei României, Steaua - U Cluj, poate fi urmărită duminică, 31 mai. și pe digisport.ro și m.digisport.ro, în format LIVE TEXT, începând cu ora 21:00.

Costel Gâlcă, aflat la ultimul meci pe banca Stelei, nu va putea miza pentru această finală pe trei fotbaliști de bază. Dacă Tănase și Filip sunt accidentați, în schimb Prepeliță și Arlauskis își vor ispăși suspendările după eliminările din meciul cu FC Botoșani, respectiv CSMS Iași.

Atmosfera de pe ”Arena Națională” se anunță a fi una incendiară, mai ales că organizatorii mizează pe o asistență de aproximativ 40.000 de spectatori. Ardelenii nu se vor simți stingheri pe cea mai mare arenă a țării, după ce au primit asigurări că o parte din galeria celor de la Dinamo va fi alături de ei pentru această partidă.

Iată mai jos o fotografie cu trofeul care va fi decernat câștigătoarei Cupei României

Formațiile probabile

U Cluj: Veselovsky - Ciupe, I. Neag, L. Munteanu, Skvorc, P. Jovanovic - A. Lungu, Viveiros, Cristocea, Mengolo - Morar

Rezerve: Dolha - Lemnaru, Ceppelini, Fl. Achim, Paulinho, R. Costin, L. Kovacs
Antrenor: Adrian Falub 

Steaua: Fl. Niţă - Râpă, Varela, Papp, Guilherme - Breeveld, I. Neagu - Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu - Rusescu

Rezerve: Cojocaru - Luchin, Tamaș, Toșca, Latovlevici, G. Iancu, Țucudean.
Antrenor: Costel Gâlcă

Arbitru: Alexandru Tudor
Asistenți: Valentin Avram și Vladimir Urzică 

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Etichete: steaua , u cluj , antrenor steaua , finala cupei romaniei , steaua galca , galca , u cluj steaua finala cupei romaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”

Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate
bataie 2
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Citește și
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură