ilie dumitrescu
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
colaj ilie dumitrescu istvan kovacs
Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty
Daniel Niculae
”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

3 echipe cu care România U21 poate scrie istorie la Euro 2019. 53 de jucători, o problemă și dilema lui Rădoi

20.11.2018, 00:02

Mirel Rădoi a declarat după meciul României U21 cu Belgia U21 3-3 că, în acest moment, are de ales dintr-o arie de 53 de jucători lotul de 23 de fotbaliști cu care va ataca Euro 2019.

Romania U21
Sursă frf.ro: Mirel Rădoi se poate baza pe trei echipe înainte de Euro 2019
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Pornind de la dezvăluirea făcută de selecționerul tricolorilor, în cadrul emisiunii Euro Fotbal, specialiștii Digi Sport au creionat 3 echipe pe care fostul căpitan al Stelei le-ar putea alinia pentru duelurile din Italia și San Marino. Toate sunt în sistemul 4-2-3-1, cel folosit constant de Rădoi. 

Prima variantă de echipă a României U21


Singura problemă pe care a ridicat-o Ilie Dumitrescu a apărut la nivelul fundașilor centrali, acolo unde Pașcanu și Rus par bătuți în cuie. O altă variantă de luat în seamnă pentru Rădoi este Ionuț Nedelcearu.

”E formula pe care Rădoi a utilizat-o în anumite jocuri. Aria de selecție e una extraordinar de mare la U21. Includem Răzvan Marin, îl avem pe Drăguș, care poate juca în linia de 3, la concurență cu Man și Coman. Îl ai pe Băluță. Problema lui Mirel Rădoi va fi la fundașii centrali”, a spus Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii Fotbal European.

A doua variantă de echipă a României U21


A doua echipă propusă este cea în care Adrian Petre e vârf de lance. Jucătorul lui Esbjerg a marcat 8 goluri în toate competițiile acestui sezon. Aici, Marin este punctul de echilibru de la mijlocul terenului, iar Mățan, Moruțan și Olaru l-ar sprijini pe Petre.

A treia variantă de echipă a României U21

În ”trupa” a treia, Andrei Ivan, jucătorul aflat pe lista lui Gigi Becali, ar fi responsabilul cu golul. Vârful lui Rapid Viena a fost titular în duelurile cele mai importante din calificări, cu Portugalia (2-1) și Țara Galilor (2-0). El a și marcat golul de 2-0 împotriva lusitanilor.

Aici apare și portarul Andrei Vlad, de la FCSB, care totuși va avea șanse mici să joace la Euro 2019, ținând cont că nu a prins decât 116 minute în Liga 1.

În schimb, un jucător care are de recuperat pentru a prinde primul 11 este Marco Dulca. Fiul fostului internațional a suferit o fractură la metatarsian, care a necesitat operația de la jumătatea lunii octombrie.

”Ivan a fost titular la meciul cu Portugalia, iar la meciul cu Țara Galilor a jucat din nou din primul minut”, a mai spus fostul mare atacant.

Ce facem cu jucătorii care sunt deja la echipa mare a lui Cosmin Contra

Răzvan Marin, Ionuț Nedelcearu, Cristian Manea, Tudor Băluță sau Ianis Hagi au ajuns deja la lotul mare al României. O altă dezbatere care a avut loc în studioul emisiunii a fost legată de ideea de a-i chema pentru Euro 2019 pe cei consacrați. Aceasta reprezintă și dilema lui Mirel Rădoi. Primul pe listă a fost mijlocașul lui Standard Liege. 

”Contează ca înainte de turneul final să aibă continuitate și să aibă jocuri. Eu aș lua tot ce are mai bun fotbalul românesc eligibil pentru European și aș merge cu ei. Mirel Rădoi este un caz fericit.

Au fost probleme în trecut, când nu juca niciun fotbalist din Liga 1 la echipa U21, cum a fost pe vremea lui Emil Săndoi. Experiența acumuluată de Marin la echipa de club contează enorm în linia de mijloc la un turneu final”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

”Eu dacă aș fi în locul lui Răzvan Marin le-aș spune celor de la lotul mare să mă lase să joc la Europeanul de tineret. E decizie de antrenor, dacă el consideră că îl va ajuta mai mult un jucător, îl va convoca”, a completat și Răzvan Raț.

Când are loc tragerea la sorți pentru Europeanul U21

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie. Ionuț Radu susține că tricolorii au șanse de a accede în semifinale, îndiferent de adversarele pe care le vor întâlni.

”Sincer, orice adversar e binevenit. Și Italia. Trebuie să mergem acolo cu picioarele pe pâmânt și să continuăm ce am făcut până acum. Jucătorii care au venit au făcut să nu se simtă lipsa celor de la echipa mare. Dacă aș putea, aș face un lot de 35 de jucători. Cu toții merită.

Trebuie să o luăm pas cu pas. Dacă mergem acolo cu mentalitatea pe care am avut-o azi și în meciurile trecute putem ajunge cât mai sus”, a spus căpitanul tricolorilor, după amicalul cu Belgia.

Prestațiile de la România U21, rampă de lansare pentru Ianis Hagi

România U21 s-a calificat la Campionatul European din 2019 din Italia și San Marino. De la venirea lui Mirel Rădoi, echipa a fost neînvinsă și a reușit și victoria istorică din Portugalia, 2-1. Ianis Hagi e convins că evoluțiile pe care tricolorii mici le vor avea la European vor cântări decisiv pentru a face pasul la echipa mare, dar și la cluburi puternice din Vest.

”Suntem destui jucători tineri la naționala mare, înseamnă că am făcut o treabă bună la U21. De fapt, am făcut istorie, pentru că nu se mai întâmplase de 20 de ani să ne calificăm la un European. Sper să demonstrăm cu toţii că merităm la echipa mare. Dar e devreme să discutăm de asta, trebuie să rămânem concentraţi pe ce avem de făcut zi de zi", a spus Ianis, la Pro TV, după meciul cu Lituania.

Cum se desfășoară Campionatul European U21 din 2019

Cele 12 echipe calificate la Campionatul European U21 din 2019 vor fi repartizate în 3 grupe, a câte 4 formații. Primele clasate și cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale.

Cele 6 localități în care se vor disputa partidele de la EURO U21 din 2019: Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Serravalle (San Marino).

Cele nouă echipe care au câştigat grupele preliminare şi au obţinut biletele pentru turneul final din Italia şi San Marino sunt Belgia, Croaţia, Danemarca, Anglia, Franţa, Germania (deţinătoarea titlului), România, Serbia şi Spania, cărora li se adaugă Italia, echipa gazdă.

Azi se stabilesc ultimele două echipe calificate la Euro 2019

Grecia - Austria și Polonia - Portugalia sunt cele două duble de la barajul care va anunța ultimele echipe calificate la Euro 2019. Austria și Portugalia au șansele cele mai mari, ținând cont că s-au impus în manșa tur, în deplasare, cu același scor, 1-0. Partidele retur se vor disputa marți.

Etichete: romania u21 , mirel radoi , ilie dumitrescu , euro 2019 , romania u21 euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege

În celula în care era încarcerat, baronul drogurilor Adolfo „Fito” Macias a trăit ca un rege. Dar...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
Daniel Niculae
”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”

Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
maria
”Ești 1 la 1000”. Cum a fost încurajat Olimpiu Moruțan, după ce s-a accidentat și va rata EURO 2024
Galerie Foto S-a aflat! Cum va arăta interiorul stadionului de 1,6 miliarde de euro al Barcelonei
camp-nou2
Citește și
Video Exclusiv Ratarea din SuperLigă care l-a făcut pe Ilie Dumitrescu să ”țipe în redacție”
ilie
Exclusiv Fotbalistul remarcat de Ilie Dumitrescu în FCSB - Rapid 2-2: ”Foarte bun, un punct de sprijin!”
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Exclusiv Ilie Dumitrescu a dat verdictul, după ce a văzut debutul lui Lobonț pe banca Rapidului în partida cu FCSB
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool