ando
Video Ioan Andone a dat un verdict tranșant când a fost întrebat despre Ionel Ganea
ionel
Exclusiv Prima reacție a lui Ionel Ganea, după ce polițiștii l-au scos cu forța din mașină înainte de meciul României
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Video 500 de zile până la Euro 2020. Fanii naționalei au avut parte de o surpriză cu totul specială

29.01.2019, 19:02

FRF a marcat 500 de zile rămase până la startul Campionatului European cu o expoziţie de tricouri ale naţionalei.

colaj tricouri nationala
Mai sunt 500 de zile până la debutul Euro 2020
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

"Cât timp nu simți tricoul naționalei să ardă pe tine, nu ai ce căuta la națională. Acum nu știu dacă cei actuali simt acest lucru, ar trebui să-l simtă", a spus Gică Popescu.

"Sunt cel mai cunoscut fost fotbalist de către copii, peste tot am poze cu toți. Să se supere Jean Vlădoiu, ce să-i facem? Așa sunt dinamovistii, se mai supără și ei", a spus Miodrag Belodedici.

Totodată, Federaţia a lansat programul de recrutare a 2.000 de voluntari, cu această ocazie. România e una din cele 17 naţiuni care a luat parte la toate preliminariile europene, din 1960 încoace. Euro 2020 se va desfăşura în România şi alte 11 ţări. 


Managerul de voluntari Diana Pirciu a declarat că o persoană se poate înscrie ca voluntar pentru cele 4 partide care vor fi găzduite de Arena Naţională din Bucureşti în cadrul EURO 2020 dacă are peste 18 ani şi cunoaşte limba engleză. 

"Va fi o provocare să strângem 2.000 de voluntari, însă pornind de la echipa de voluntariat a Federaţiei Române de Fotbal sunt optimistă că vom avea succes. Se vor putea alătura proiectului persoane care au împlinit 18 ani până la 1 mai 2020 şi sunt disponibile la data desfăşurării EURO 2020. De asemenea, voluntarii vor trebui să cunoască limba engleză. Nu va fi uşor, dar le transmit că în mod sigur va merita să fie voluntari la EURO 2020. Până în iunie 2019, când se deschide oficial aplicaţia UEFA de voluntariat, pe site-ul FRF va fi o secţiune dedicată voluntarilor unde aceştia vor găsi toate informaţiile. Pentru voluntari sunt posturi care necesită o lună, iar altele care necesită o implicare de 4 sau 8 zile. Depinde fiecare cum va aplica pentru că sunt 24 de domenii în care va fi nevoie de voluntari", a spus Diana Pirciu. 

Aceasta a adăugat că FRF va derula campanii de promovare şi informare în mediile tinerilor, precum şi în şcoli şi universităţi. 

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că tinerii care se vor înscrie ca voluntari vor trăi o experienţă unică.

"Cu 500 de zile înaintea debutului Campionatului European din 2020 lansăm pentru prima oară în România un proiect de voluntariat. Va fi o experienţă unică pentru fiecare voluntar care va lua decizia de a se implica în organizarea acestui Campionat European, pentru că este cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România. Ne dorim prin acest proiect să dezvoltăm în România o cultură a voluntariatul în plan sportiv. Pentru că e important pentru noi să îi regăsim implicaţi pe aceşti tineri şi în alte proiecte fotbalistice după EURO 2020", a explicat Burleanu.

România va fi una dintre gazdele Euro 2020

Președintele FRF a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte finalizarea în timp a lucrărilor de modernizare la 3 din cele 4 stadioane pe care România trebuie să le pună la dispoziţie pentru antrenamente selecţionatelor care vor evolua la Bucureşti în cadrul EURO 2020. 

"Arena Naţională va avea nevoie de unele îmbunătăţiri logistice, dar acestea nu vor fi aşa de greu de realizat. Iar Primăria Capitalei a luat cu siguranţă la cunoştinţă de tot ceea ce trebuie schimbat în urma celor trei inspecţii UEFA. În ceea ce priveşte celelalte patru stadioane, Compania Naţională de Investiţii (CNI) are responsabilitatea. Dar informaţiile pe care le avem ne fac să credem suntem în grafic cu refacerea lor. Şi că în martie 2020 vor fi gata trei stadioane din cele patru, pentru că sunt întârzieri la stadionul Dinamo.

Există un plan B de înlocuire a lor. Dacă nu vor fi gata, va trebui să găsim alte facilităţi de antrenament pentru selecţionatele care vor juca la Bucureşti. Din punct de vedere fotbalistic trebuie să fim pregătiţi pentru acest mare eveniment. Este un eşec orice lipsă a echipei naţionale a României de la un turneu final. Dar echipa naţională a României trebuie să se califice la această ediţie a Campionatului European. Mai ales că va fi un avantaj în cazul calificării, pentru că jucătorii noştri vor putea evolua cel puţin două meciuri acasă, pe Arena Naţională", a precizat preşedintele FRF. 

Costul de construcţie a unui loc pe unul dintre cele 4 stadioane, Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, va fi de 1.500-1.600 de euro, a anunţat managerul proiectului EURO 2020 la Bucureşti, Florin Şari. 

"Există o estimare la capacitatea celor patru stadioane, Steaua va fi de 30.500 de locuri, Giuleşti de 14-16.000 de locuri, Arcul de Triumf de 8.100 de locuri şi Dinamo de 18-20.000 de locuri. Iar din calculele Compania Naţionale de Investiţii, un loc pe o arenă construită va costa între 1.500 şi 1.600 de euro. Cu variaţii specifice fiecărei construcţii în parte pentru că e de aşteptat ca un loc pe arena din Ghencea să fie mai ieftin decât un loc în centrul oraşului, cum e cazul stadioanelor Dinamo sau Arcul de Triumf", a precizat Şari. 

Stadionul Dinamo ar putea să nu fie gata la timp pentru Euro 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită ţărilor organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. 

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. 

Bucureştiul va găzdui patru partide la EURO 2020, trei în grupa C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două partide la Bucureşti. 

Etichete: arena nationala , euro 2020 , stadioane euro 2020 , tricouri frf , tricouri echipa nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Ionel Ganea, apărat de un fost mare internațional: "Polițiștii au exagerat!"
2.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI,LIGA 1 (27.09.2014)
Acuzații grave! Ionel Ganea a povestit totul: ce s-ar fi întâmplat, de fapt, la Arena Națională
ganea
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Recordul stabilit de naționala României la meciul cu Irlanda de Nord de pe Arena Națională
FOTBAL:ROMANIA-IRLANDA DE NORD, AMICAL (22.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale