Victor Pițurcă
Exclusiv Cum a rezolvat Victor Pițurcă posturile-problemă de la națională. Sfat pentru Edi Iordănescu
Alexandru Mitriță
Exclusiv Victor Pițurcă ”îl propune” pe Mitriță la națională. ”Cei de la Craiova nu ajungeau în play-off, dacă nu era el”
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

ANALIZĂ Ne-am scos cu rezervele! Goian și Stancu, “lămâile“ de la Budapesta

23.03.2013, 02:09

România nu numai că n-a reușit să se impună la Budapesta, contra Ungariei, așa cum și-a propus, dar nici nu pare să arate ca o echipă care merită un loc la turneul final de anul viitor din Brazilia. 

bogdan stancu romania
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Victor Pițurcă, care era mulțumit înainte de meci de forma tuturor jucătorilor selecționați, n-a reușit să-i facă pe aceștia să evolueze la nivelul pretențiilor. Mai mult, tricolorii au prins una dintre cele mai slabe zile din ultimii ani, dar se mențin în lupta pentru locul al doilea, alături de Ungaria, dar și de Turcia. Victor Piţurcă a folosit în premieră echipa de start de vineri. Egalul obţinut în prelungirile de la Budapesta, pe un teren dificil, s-ar putea dovedi a fi decisiv în lupta pentru calificare. Returul cu maghiarii are loc pe 6 septembrie, la Bucureşti. 

Clasament Grupa D

1. Olanda 15p (16-2)
2. Ungaria 10p (12-7)
3. România 10p (10-6)
4. Turcia 6p (6-6)
5. Estonia 3p (1-9)
6. Andorra 0p (0-15)

PROGRAMUL ROMÂNIEI


26 martie: Olanda - România
6 septembrie: România - Ungaria
10 septembrie: România - Turcia
11 octombrie: Andorra - România
15 octombrie: România - Estonia

Revenind la meciul de vineri seară, cei 14 jucători trimiși în teren de Pițurcă au avut evoluții oscilante. Mulți dintre titulari au evoluat mediocru, seara fiind salvată de fotbaliștii trimiși pe gazon pe final de un antrenor disperat să scoată măcar un punct dintr-un meci despre care spunea înainte că-l va câștiga.

VIDEO Ungaria - România 2-2. Chipciu, gol  la ultima fază! Luptă grea pentru “baraj“

"Tricolorii", post cu post

Ciprian Tătărușanu - Portarul Stelei n-a avut foarte mult de lucru, iar atunci când mingea a ajuns în careul său nu s-a complicat.
A boxat fără emoții centrarea din corner, din minutul 7, dar a și ieșit elegant, în minutul 12, când a respins la fix o minge ce i se adresa lui Szalai. Referitor la goluri, nu i se poate imputa niciunul. Singura discuție se poate purta la primul gol al maghiarilor, dar atunci Tătărușanu a preferat să rămână pe linia porții, în locul unei ieșiri pe centrare, în condițiile în care Goian trebuia să facă marcaj la Vanczak.

Gabriel Tamaș - A avut dreptate când a spus, înainte de meci, că se descurcă "oarecum" ca fundaș dreapta.
Jucătorul celor de la WBA, rezervă în ultima perioadă, și-a scăpat omul la golul lui Vanczak, și nici nu prea a urcat în atac, iar atunci când a făcut-o n-a fost în stare să centreze în careul advers. În plus, nici cu Torje n-a reușit să creeze un tandem demn de a pune presiune pe apărarea adversă.

Vlad Chiricheș - Fundașul central și-a respectat blazonul.
N-a greșit la niciunul dintre golurile maghiarilor, a fost sigur în intervenții, ba chiar și-a permis să urce cu minge la picior din defensivă spre mijlocul terenului, amintind de Gică Popescu și de Belodedici. 

Dorin Goian - Jucătorul italienilor de la Spezia a făcut poate cel mai slab meci al său la echipa națională.
Goian a demonstrat la Budapesta de ce este rezervă la o echipă aflată pe locul al 17-lea din Serie B și la doar un singur punct de ultima clasată, Reggina - așadar aproape și de Serie C. Internaționalul de 32 de ani a greșit la ambele goluri ale Ungariei. La faza din minutul 16, a trecut pe sub minge la centrarea din care Vanczak a marcat, pentru ca, în minutul 70, să comită un fault în careu asupra lui Korcsmar. În afară de aceste gafe, Goian a părut nesigur pe întreaga durată a partidei. Maghiarii puteau face 2-0 în minutul 53, dacă Chiricheș n-ar fi reparat, printr-o dublă intervenție, o altă gafă a lui Goian, care a ratat o alunecare,permiţându-i lui Szabics să scape frontal spre poartă.

Ștefan Radu - Departe de prestațiile bune și aplombul arătate în tricoul lui Lazio, ex-dinamovistul n-a excelat deloc pe faza de atac.
La fel ca și Tamaș, nici Radu n-a fost capabil să creeze, alături de Stancu, acțiuni periculoase pe flancul stâng al naționalei noastre. În plus, maghiarii au inițiat multe atacuri pe partea sa.

Alexandru Bourceanu - Nici mijlocașul Stelei nu s-a simțit în apele sale. 
A avut, uneori, intervenții bune, dar, de multe ori, a și fost haotic, pierzând multe mingi la mijlocul terenului, care le-a permis maghiarilor să inițieze acțiuni pe contraatac.

Mihai Pintilii - La fel ca și Chiricheș, mijlocașului la închidere nu i se pot reproșa multe lucruri.
Din contră, în două rânduri, a fost în situații de a marca, dar, de fiecare dată, șuturile sale au fost reținute de Kiraly. A avut o prestație constantă la mijlocul terenului și a repetat prestațiile sigure reușite în tricoul Stelei, în acest sezon. A ieșit în minutul 86, fiind înlocuit de marcatorul Chipciu.

Gabriel Torje - Jucătorul de la care, alături de Mutu, românii așteptau cel mai mult, a fost șters, a pierdut foarte multe mingi
N-a reușit să creeze presiune asupra fundașiilor maghiari, și nici n-a adus acea clarviziune pe faza de atac a tricolorilor. Singura sa reuşită: o centrare de gol irosită de Stancu. Însuși Pițurcă a spus, după meci, că, exasperat de faptul că a pierdut toate mingile într-un interval de doar 10 minute, a decis să-l scoată din teren, deși cel vizat era Stancu.

Gicu Grozav - Prestația contra Ungariei a fost antonimă numelui său. Fotbalistul de acum nu mai este nici măcar o umbră a celui care marca golul victoriei de la Istanbul, cu Turcia. Grozav i-a demonstrat lui Contra că merită să lustruiască banca de rezerve la Petrolul. N-a avut nicio ocazie de gol, n-a inițiat nicio acțiune de atac şi a fost complet ieșit din joc.

Bogdan Stancu - Atacantul turcilor de la Orduspor a evoluat pe un post inedit pentru el, cel de mijlocaș stânga.

După un start dezastruos de meci, în care nici măcar n-a reușit să atingă mingea, Stancu, la meciul 20 în națională, a făcut schimb de locuri în atac cu Mutu, dar nici așa n-a fost capabil să marcheze. “Motanul“ a fost de-a dreptul penibil la faza din minutul 42, atunci când n-a fost în stare să trimită mingea în poarta goală, din centrarea lui Torje. Mai mult, balonul s-a dus undeva paralel cu linia porții sub privirile unui Pițurcă înmărmurit.

Adrian Mutu - Atacantul lui Ajaccio și-a făcut, până la urmă, datoria.
Pe lângă risipa de energie, Mutu a fost catalizatorul acțiunilor noastre de atac. A scos penalty-ul pe care, apoi, tot el l-a transformat și a readus România în meci contra Ungariei.

Alexandru Maxim - În cele 26 de minute jucate, mijlocașul lui VfB Stuttgart, la a 10-a prezență sub tricolor, a evoluat foarte bine.
A reușit să schimbe în bine jocul nostru și să anime acțiunile pe faza ofensivă, acolo unde tricolorii suferiseră până atunci. A contribuit și la faza golului marcat de Chipciu, demonstrând că merita din plin să fie titular.

Raul Rusescu - Atacantul Stelei a jucat doar 21 de minute. 
S-a mișcat bine, a pasat de multe ori cu Maxim și a tras în general echipa după el. Merită remarcat, chiar dacă n-a marcat în poarta lui Kiraly. A creat superioritate în careul advers, în finalul care a adus un punct nesperat României. 

Alexandru Chipciu - Cel mai productiv tricolor contra Ungariei.
A jucat doar șase minute, după ce, în prealabil, a fost consultat de selecționer pe ce post dorește să intre. Stelistul a adus aplomb pe faza de atac a tricolorilor și a reușit și cel mai important gol al său de până acum de la națională.

Etichete: bogdan stancu , stancu , bogdan stancu romania , ungaria-romania 2-2 , tricolorii post cu post , cum au jucat tricolorii cu ungaria , romania a remizat cu ungaria , penibil cu ungaria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța
Dorit de Bayern Munchen, Julian Nagelsmann și-a decis viitorul
FuĂźball - 1. Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern MĂĽnchen am 19.03.2023 in der BayArena in Leverkusen Trainer Ju
Citește și
Mihai Pintilii, convins că Vlad Chiricheș nu ar trebui să lipsească de la EURO 2024. ”Și Edi Iordănescu știe asta”
FOTBAL:ROMANIA-ISLANDA, PRELIMINARIILE CM 2022 (11.11.2021)
Exclusiv Membrul "Generației de Aur" care e încrezător în șansele României la EURO: ”Depinde doar de ea!”
FOTBAL:NATIONALA ARTISTILOR-LEGENDELE FOTBALULUI ROMANESC, AMICAL (18.11.2018)
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
”Tricolorul” cerut titular la EURO 2024: ”Are experiență”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările