FOTBAL:NATIONALA ARTISTILOR-LEGENDELE FOTBALULUI ROMANESC, AMICAL (18.11.2018)
Exclusiv Membrul "Generației de Aur" care e încrezător în șansele României la EURO: ”Depinde doar de ea!”
”Tricolorul” cerut titular la EURO 2024: ”Are experiență”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

EXCLUSIV George Florescu: "Păstrez legătura cu domnul Pițurcă! Dacă joc bine la Kiev sigur voi reveni la lot"

16.10.2012, 13:44

Cu câteva ore înaintea meciului cu Olanda de pe Arena Națională, www.digisport.ro a stat de vorbă cu unul dintre cei mai controversați jucători care au luat contactul cu lotul "tricolor" în ultimul deceniu.

grozav si florescu
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Este vorba de George Florescu, mijlocașul în vârstă de 28 de ani care evoluează cu succes în campionatul Ucrainei, la Arsenal Kiev. Printre altele, Florescu a explicat de ce nu este în acest moment convocat la echipa națională, mărturisind că are puține meciuri în picioare în acest sezon.

"Am jucat în ultimul meci, când am bătut cu 2-0 pe Hoverla, dar am lipsit precedentele două partide din cauza unui cartonaș roșu încasat în partida cu Donețk. Arbitrul a avut o prestație care poate fi pusă sub semnul întrebării, m-a eliminat pe mine după ce ne-a mai dat afară un jucător în minutul 30. Am pierdut până la urmă cu 5-0".

Vorbind despre echipa sa de club, Florescu spune că obiectivul declarat al formației roș-albastre este calificarea în cupele europene, performanță reușită și în stagiunea precedentă:

"Obiectivul nostru este să prindem din nou Europa League, chiar dacă sunt echipe foarte bune în campionat cu care ne luptăm, precum Metalurg, Metalist și Dnepr. Momentan suntem în cărți și avem o echipă foarte bună, care poate prinde locul 5. Eu și Ionuț Mazilu ne facem treaba foarte bine aici, iar fanii și șefii văd asta și ne respectă".


Discuția a curs apoi spre meciul România - Olanda, în care Florescu este sigur că putem vedea o victorie a elevilor lui Victor Pițurcă!

"Sper să facem măcar un egal! Ne-am menține astfel în lupta pentru locul 1, în vreme ce o victorie ne-ar asigura practic prezența la Mondiale. Cred că le suntem superiori olandezilor la organizarea defensivă, am văzut că ei au probleme în apărare în ultima vreme. Pe de altă parte, băieții noștri au jucat foarte bine contra Turciei și au arătat siguranță mare pe spate, așa cum s-a întâmplat și la partidele acelea amicale cu Austria și Elveția, când am fost convocat și eu".

"Grozav poate ajunge departe!"

Referitor la noua senzație a echipei naționale, Gicu Grozav, mijlocașul de la Arsenal are numai cuvinte de laudă. Florescu a prins debutul la reprezentativă al lui Grozav, care a fost convocat în premieră în turneul amical din Austria, unde am remizat cu țara gazdă (0-0) și am învins Elveția (1-0). Golul din partida cu Elveția a fost reușit chiar de Grozav.

"Eu îl știam dinainte să fie convocat la echipa națională, pentru că a jucat pentru Universitatea Cluj, echipa mea de suflet, la fel ca și mine. Mi-am dat seama că este foarte talentat de mai mult timp și pot să spun că nu a avut deloc emoții la prima lui acțiune cu reprezentativa. Are acel tupeu pozitiv necesar fotbaliștilor buni și nu se pierde niciodată cu firea pe teren. Eu sunt foarte bucuros pentru el, are calități foarte bune și poate ajunge la o echipă foarte valoroasă în viitor. Încă mai are timp să crească și să ajungă departe."

Despre situația sa la echipa națională, Florescu este sigur de un lucru: dacă va avea evoluții bune nu va fi sărit cu selecția de Victor Pițurcă. Lipsa de activitate din ultima vreme l-a scos pentru moment din circuit, mai ales că fotbalistul clujean a stat pe bară o lună și jumătate din cauza unei accidentări.

"Nu am mai fost convocat pentru că nu am meciuri în picioare. Am fost accidentat timp de o lună și jumătate și imediat după ce mi-am revenit și am jucat două meciuri, am primit acea eliminare în campionat și am ieșit iar din circuit. Vorbesc permanent cu domnul Pițurcă și sunt sigur că dacă eu voi juca bine aici mă voi întoarce la echipa națională. Am ratat amicalul cu Slovenia și dubla cu Estonia și Andorra, așa că selecționerul a decis să nu mă ia la lot acum. Eu îmi voi face datoria în continuare pentru a reveni la echipa națională!".

A criticat fanii și acum plătește

Inevitabil, Florescu a ajuns să vorbească și despre un aspect care-l mâhnește foarte tare. Faptul că este poate cel mai antipatizat jucător al naționalei României, în condițiile în care n-a ratat vreun penalty la Euro, nu și-a marcat un autogol și, în general, numele său nu se leagă de nicio contraperformanță notabilă a reprezentativei noastre. Fotbalistul știe însă motivul care i-a atras un număr uriaș de contestatari. 

"S-a vorbit foarte urât de mine, mai ales în presă, iar oamenii au fost influențați de ceea ce s-a scris în ziare. Fanii s-au întors împotriva mea de la primul meci pe care l-am jucat pentru România. Atunci, am venit din Danemarca și nu prea știam cum stau lucrurile în țară, cu înjurăturile la adresa jucătorilor și cu scandările anti-FRF și anti-Mircea Sandu. După meciul meu de debut am declarat că lumea ar trebui să se mai civilizeze puțin. Cu siguranță de acolo mi s-a tras, chiar dacă eu n-am vrut să jignesc pe nimeni! S-a creat un curent împotriva mea, iar lumea spunea că nu voi mai vedea lotul după plecarea lui Răzvan Lucescu. Dar nu este deloc așa, eu păstrez legătura cu Victor Pițurcă și aștept să revin".

Pe 3 martie 2010, Florescu și-a făcut debutul la echipa națională de fotbal a României, într-un meci amical împotriva Israelului, pierdut la Timișoara. La data de 5 iunie 2010 a înscris primul său gol la națională, într-o partidă de pregătire contra Hondurasului. El a fost aspru criticat de-a lungul timpului din cauza faptului că a purtat tricoul "tricolor" cu numărul 10, care i-a aparținut Regelui Hagi.

Cariera: nu a jucat niciodată în Liga 1!

Și-a făcut junioratul la Universitatea Cluj, echipă la care a și debutat în fotbalul mare, în anul 2001. A jucat timp de trei sezoane pentru echipa clujeană, între 2001 și 2004, perioadă în care „Șepcile Roșii” evoluau în Divizia B. În 2004 a fost achiziționat de echipa Sheriff Tiraspol din Republica Moldova pentru care a evoluat alte trei sezoane.

A câștigat de trei ori titlul de campion al Moldovei, și a jucat pentru Sheriff 12 meciuri în preliminariile Ligii Campionilor.

În septembrie 2006 a ajuns la echipa rusă Torpedo Moscova, care în acel moment juca în primul eșalon al fotbalului din Rusia. Moscoviții au retrogradat la finele sezonului, Florescu rămânând la Torpedo și în următorul sezon în care gruparea a evoluat în a doua divizie.

În 2008 a fost achiziționat de echipa daneză FC Midtjylland. A bifat 52 de meciuri în Superliga daneză. În 2010 a fost împrumutat în Rusia, la Alania Vladikavkaz. A devenit rapid titular al formației din Oseția de Nord, dar după ce echipa a retrogradat din prima divizie, contractul său a fost reziliat la începutul lui 2011.

După o jumătate de an în care și-a căutat echipă, a semnat în iulie 2011 cu echipa ucraineană Arsenal Kiev, unde a strâns până acum 28 de meciuri de campionat și 2 goluri. Este coleg acolo cu Ionuț Mazilu și până în sezonul trecut a evoluat și alături de Florin Șoavă, retras acum din activitatea profesionistă.


11
selecții la echipa națională are Florescu, autor al unui singur gol

Etichete: florescu arsenal kiev , george florescu , arsenal kiev ucraina , george florescu romania , florescu israel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Mihai Pintilii, convins că Vlad Chiricheș nu ar trebui să lipsească de la EURO 2024. ”Și Edi Iordănescu știe asta”
FOTBAL:ROMANIA-ISLANDA, PRELIMINARIILE CM 2022 (11.11.2021)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”