FOTBAL:ROMANIA-ISLANDA, PRELIMINARIILE CM 2022 (11.11.2021)
Mihai Pintilii, convins că Vlad Chiricheș nu ar trebui să lipsească de la EURO 2024. ”Și Edi Iordănescu știe asta”
Adrian Mutu
”Merită Mitriță la națională?”. Adrian Mutu a răspuns fără să stea pe gânduri
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Finlanda - România 1-1. ”Tricolorii”, urmăriți de ghinion! Elevii lui Iordănescu au lovit de două ori bara

articol scris de Digi Sport
24.09.2022, 01:00

Partida dintre Finlanda și România, penultima din Nations League pentru ”tricolori” s-a încheiat cu scorul de 1-1.

UEFA Nations League football match - League B Group 3 - Finland vs Romania, Helsinki - 23 Sep 2022
România a remizat cu Finlanda la Helsinki, scor 1-1, în Liga Națiunilor / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

România este ultima echipă clasată în grupă, cu doar patru puncte.

Finlanda - România 1-1. ”Tricolorii”, urmăriți de ghinion! Elevii lui Iordănescu au lovit de două ori bara

Galerie Foto

Prima șansă le-a aparținut ”tricolorilor” în minutul 5, după o pătrundere frumoasă în careu a lui Deian Sorescu. Fostul căpitan al lui Dinamo a încercat să paseze în lateral, dar balonul a fost respins de defensiva finlandeză.

Câteva minute mai târziu, finlandezii au deschis scorul prin Pukki, după o minge respinsă greșit de Bancu. Finlandezul a șutat imparabil la poarta lui Ionuț Radu, iar portarul nu a avut nicio șansă.


În minutul 25, Finlanda putea face 2-0, după ce același Bancu i-a așezat perfect un balon în interiorul careului.

Tricolorii au lovit de două ori bara la aceeași fază în minutul 33. Mai întâi, Deian Sorescu a șutat de la marginea careului, însă a nimerit bara laterală. Faza a continuat, iar balonul a ajuns la Rațiu în flancul drept. Acesta a centrat, însă mingea a lovit transversala. Deian Sorescu a recuperat mingea și i-a pasat în careu lui Tănase care a trimis pe lângă poartă.

Pe finalul primei reprize, Bancu își putea repara greșeala după ce șutul său a trecut puțin pe lângă poarta finlandezilor.

După pauză, tricolorii lui Edi Iordănescu au fost mai periculoși. Deian Sorescu putea marca cu capul la o centrare a lui Bancu.

Egalitatea a fost restabilită în minutul 60, când Bancu i-a pasat în careu lui Florin Tănase care a marcat cu un șut din prima la poarta finlandezilor.

În minutul 80, Stanciu a irosit o șansă uriașă de gol. Acesta a încercat să marcheze cu un șut de la distanță, însă balonul a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Hradecky.

Pe final de meci, România putea trece în avantaj pe tabelă, însă șutul lui Cicâldău a fost respins de Hradecky.

VIDEO Rezumatul partidei Finlanda - România 1-1

Finlanda - România 1-1. ”Tricolorii”, urmăriți de ghinion! Elevii lui Iordănescu au lovit de două ori bara

Min. 90+6: Final de meci!

Min. 90+6: Ocazie pentru România! La ultima fază a meciului, balonul ajunge la Rațiu care șutează peste poarta finlandezilor.

Min. 90+5: Ocazie pentru România! Cicâldău șutează periculos, dar balonul este respins de Hradecky.

Min. 90+2: Răzvan Marin este înlocuit cu Cicâldău.

Min. 90+1: Ocazie pentru Finlanda! Cicâldău reușește să scoată de pe linia porții un balon periculos trimis de finlandezi după o centrare venită din corner.

Min. 84: Ocazie mare pentru Finlanda! Kallman se descurcă bine în careul lui Ionuț Radu, șutează, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 80: După un atac frumos construit al tricolorilor, Stanciu șutează de la distanță, dar balonul trece puțin pe lângă poarta finlandezilor.

Min. 79: Sorescu este înlocuit cu Drăguș.

Min. 75: Ocazie România! Marin centrează în dreapta porții lui Hradecky, dar Sorescu trimite cu capul departe de poartă.

Min. 71: Schuller este avertizat.

Min. 67: Tănase , Man și Alibec sunt înlocuiți cu Stanciu, Pușcaș și Cordea.

Min. 65: Marius Marin este avertizat.

Min. 61: Kamara este avertizat.

Min. 60: Ocazie România! Alibec îi pasează lui Dennis Man la marginea careului! Jucătorul Parmei reușește să șuteze cu piciorul drept, dar balonul este reținut de Hradecky.

Min. 54: Ocazie România! Alibec are o șansă mare de gol, dar balonul trece pe lângă poarta finlandezilor. Asistentul ridică fanionul.

Min. 52: Goool România! Florin Tănase restabilește egalitatea  cu un șut din prima după o pasă în careu primită din partea lui Bancu.

Min. 51: Ocazie pentru România! Bancu centrează, Sorescu trimite periculos cu capul, dar balonul trece pe lângă poarta finlandezilor.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45: Finalul primei reprize!

Min. 42: Rus vede cartonașul galben!

Min. 39: Ocazie pentru România! Bancu irosește o ocazie uriașă, acesta șutează, însă balonul trece pe lângă poarta lui Hradecky.

Min. 33: Ocazie uriașă pentru România! Deian Sorescu șutează din exteriorul careului, dar balonul lovește bara laterală, faza continuă, iar balonul ajunge la Rațiu care centrează dar balonul lovește din nou bara. Mingea este recuperată de Sorescu, acesta centrează, Florin Tănase trimite din prima, dar pe lângă poartă.

Min. 30: Ocazie pentru România! O centrare ajunge la Bancu în flancul stâng, acesta își așează balonul pentru șutul cu piciorul drept, dar este blocat de apărarea adversă.

Min. 26: Ocazie pentru România! Răzvan Marin șutează de la marginea careului, dar balonul ajunge în brațele lui Hradecky.

Min. 25: Ocazie pentru Finlanda! Bancu încearcă să respingă o centrare, însă îi așează perfect un balon lui Pukki care șutează însă pe lângă poartă.

Min. 17: Ocazie pentru România! Sorescu primește un balon în interiorul careului însă nu reușește să dezvolte faza pentru că este blocat de Vaisanen.

Min. 12: Goool Finlanda! Apărarea României este dezorganizată, o respingere greșită a lui Bancu ajunge la Pukki care șutează de la marginea careului și îl învinge pe Ionuț Radu.

Min. 5: Deian Sorescu pătrunde în careu, încearcă să trimită în lateral, dar este blocat de defensiva finlandeză.

Min. 1: Începe meciul!

Finlanda: Hradecky – Alho, Vaisanen, Ivanov, Jensen, Uronen – Valakari, Schuller, Kamara – Jensen, Pukki

Rezerve: Eriksson, Sinisalo, Tenho, Hostikka, Niskanen, Soiri, Lingman, Kairinen, Forss, Pohjanpalo, Kallman, Hoskonen

România: Radu – Rațiu, Nedelcearu, Rus, Bancu – R. Marin, M. Marin, Tănase – Man, Alibec, Sorescu

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mitrea, Manea, Băluță, Cicâldău, Pușcaș, Stanciu, Olaru, Drăguș, Camora, Cordea


UPDATE, ora 15:00: Echipa probabilă a României și cine va purta banderola de căpitan, AICI.

UPDATE, ora 13:00: FRF a anunțat lotul de 23 de jucători ales de Edi Iordănescu pentru meciul cu Finlanda, dar și numerele "tricolorilor”, AICI.

UPDATE, ora 11:45: Doi jucători au șanse minime să joace în Finlanda, din cauza problemelor medicale. Detalii, AICI.

UPDATE, ora 11:30: Vineri, FRF a anunțat că vor fi aproximativ 20.000 de spectactori la ora jocului dintre Finlanda și România. Dintre aceștia, cel puțin până acum, vor fi 100 de români, care și-au cumpărat deja bilete în sectorul rezervat oaspeților.

Totodată, FRF a transmis și că elevii lui Edi Iordănescu vor evolua în echipamentul albastru, în timp ce Finlanda va fi îmbrăcată în alb.

tricouri_Finlanda_Romania-696x392
Echipamentele de joc Finlanda - Romania / Foto: FRF

Înaintea meciului de la Helsinki, România se află pe ultimul loc în grupă, cu trei puncte acumulate în patru meciuri. De cealaltă parte, Finlanda este pe poziția a treia, iar nordicii au cu un punct mai mult decât elevii lui Edi Iordănescu.

În partida tur, prima reprezentativă a României s-a impus în fața Finlandei, scor 1-0, grație unui gol marcat de Nicușor Bancu. De amintit este că "tricolorii" au ratat și un penalty, după ce șutul trimis de George Pușcaș a fost apărat de portarul advers.

"Personal, dezamăgirea din luna iunie a fost destul de mare, dar așteptările rămân. În iunie nu ne-am arătat potențialul maxim. Mai mult decât atât, am avut și multă neșansă, și în afara terenului, cât și în jocurile propriu-zise.

Vrem o nouă națională, cu o nouă abordare, vreau mai mult curaj, devotament, orgoliu, vreau consolidarea unei naționale cu șanse reale la calificarea la Euro 2024.

Am simțit că jucătorii încep să înțeleagă din dorințele și sarcinile noastre. Rămâne ca acest lucru să-l demonstreze și pe teren și în final spun că trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are șanse reale pentru calificarea la Euro", a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia din Liga Națiunilor

În cursul zilei de sâmbătă, FRF a transmis lista cu cei 27 de jucători convocați de Edi Iordănescu pentru ultimele două partide din Liga Națiunilor.

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Programul României în Grupa 3 din Liga Națiunilor, Liga B

4 iunie 2022

Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1

Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0

Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022

Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1

ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2

ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022

Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45

Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022

Muntenegru – Finlanda 21:45

ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Etichete: echipa nationala , edi iordanescu , finlanda romania , liga natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Edi Iordănescu l-a sunat pe Ange Postecoglou! Cerința selecționerului + Antrenorul lui Drăgușin a spus ”DA”
edi-ange
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Mihai Rotaru i-a acceptat lui Costel Gâlcă o clauză pe care i-a refuzat-o lui Edi Iordănescu
Screenshot 2024-04-17 at 17.22.58

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”