reghe-3

Reghe: "Pe Niţă şi Toşca ne-a spus că ni-i lasă!" Cum au eşuat negocierile dintre Steaua şi naţională

Ion Crăciunescu: ”Litigiul la care face referire FRF s-a derulat după ce am plecat eu”

nationala steaua

VIDEO Becali susţine că Steaua nu poate fi sancţionată: "Mi-au spus clar că nu riscăm nimic"

Ion-Craciunescu

Ion Crăciunescu: ”Litigiul la care face referire FRF s-a derulat după ce am plecat eu”

25.01.2016, 16:35
  • Handbal feminin, Champions League: CSM București - Gyor (vineri, ora 20:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 18:00. Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internațional, dar și ex-președinte al CCA, a fost deranjat de modul în care cei de la Federația Română de Fotbal au redactat comunicatul trimis azi legat de colaborarea cu Masita.

”Cei din conducerea Federației Române de Fotbal nu au precizat exact la cine se referă. Dacă fac referire la vechea conducere, atunci se referă precis la Alexandru Deaconu, pentru că litigiul cu Masita s-a derulat numai după ce am plecat eu de acolo, deci numai pe perioada ulterioară plecării mele”, a spus Crăciunescu pentru digisport.ro.

Ion Crăciunescu spune că va dovedi cu acte, miercuri, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, că nu are nicio vină în acest proces.

”Deaconu este și acum la federație, dar este și Vasaras. La cine se referă ei când spun vechea conducere? Poate la Avram sau Constantin sau poate la conducerea din urmă cu 50 de ani. Voi prezenta la emisiune acte prin care se va lămuri totul”, a mai spus Crăciunescu pentru Digi Sport.


UPDATE 26.01.2016 FRF a ţinut să facă precizări legate de un proces pierdut de Federaţia Română de Fotbal, în urma căruia va trebui să plătească despăgubiri de aproape 100.000 de euro. Fără să numească, federaţia aruncă vina acestui proces în cârca fostei conduceri de la Casa Fotbalului, dar cel care a decis încetarea colaborării este chiar Alexandru Deaconu, actualul vicepreşedinte CCA.

"În legătură cu știrea „FRF a pierdut definitiv un proces de aproape 100.000 €”, publicată în ediția online a Digi Sport, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări:

Masita a chemat FRF în judecată după încetarea contractului, iar instanța a reținut încălcarea contractului încă din anul 2013. Cererea de chemare în judecată nu a avut ca temei denunțarea unilaterală a contractului de către FRF sau eventuala semnare a unui contract cu firma Joma. Semnarea contractului cu Joma, pentru CCA, a fost ulterioară încetarii contractului cu Masita. 
În speranța că veți trata această precizare ca drept la replică, vă rugăm să inserați punctul de vedere al FRF în știrea dvs.
 
Cu considerație,
Departamentul Comunicare al Federației Române de Fotbal"
Federaţia Română de Fotbal
a pierdut procesul cu firma Masita Profesional team SRL, cea care a chemat-o în judecată ca urmare a ruperii unilaterale a contractului pentru echipamentul sportiv al arbitrilor.

Conform deciziei pronunţate de Curtea de Apel, sentinţa din luna mai, prin care FRF era obligată să plătească firmei în cauză aproape 360.000 de lei, rămâne în continuare valabilă. Federația va plăti bineînțeles și cheltuielile de judecată.

Acţionarea în instanţă a venit după ce FRF a rupt contractul existent cu Masita. Momentul s-a petrecut după ce Joma a devenit sponsorul tehnic la Federației. Conform contractului cu noul sponsor, FRF va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract 600.000 de euro şi echipament în valoare tot de aproximativ 600.000 de euro.

Iată ce scrie pe portalul Curţii de Apel Braşov:

"Respinge apelul declarat de apelanta Federaţia Română de Fotbal împotriva sentinţei civile nr.396/C/18 mai 2015, pronunţată de Tribunalul Braşov - secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 4238/62/2014, pe care o păstrează. Obligă apelanta să plătească intimatei SC Masita Profesional Team SRL, reprezentată prin Burlacu Ramona prin Cabinet Individual de Insolvenţă Florina Oprea, suma de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, astăzi 25 ianuarie 2016. Document: Hotarâre 82/2016 25.01.2016"

Firma Masita câştigase şi în prima instanţă, în primăvară, pe 18 mai, la Tribunalul Braşov:

"Admite cererea formulată de reclamanta SC Masita Profesional Team SRL în contradictoriu cu pârâta Federația Română de Fotbal - Comisia Centrală a Arbitrilor. Obligă pârâta la plata sumei de 358.497,16 lei către reclamantă cu titlu de daune interese și 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată".

Prin angajamentul semnat cu FRF, Masita se obliga să asigure echipament arbitrilor din primele trei eșaloane valorice în valoare de 40.000 de euro. Contractul de sponsorizare dintre Masita și Federația Română de Fotbal era încă în vigoare în toamna anului trecut, când producătorul de echipament sportiv Joma a devenit noul sponsor tehnic al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Conform estimărilor lui Ion Crăciunescu, fost preşedinte al CCA, suma pe care trebuie să o plătească FRF echivalează cu plata a circa 1.000 de echipamente pentru arbitri.

Citește și:
Actrița Dorina Chiriac: Cer Statului să nu mă oblige să aleg între mâncarea copilului și asigurarea lui medicală

Actrița Dorina Chiriac: Cer Statului să nu mă oblige să aleg între mâncarea copilului și asigurarea lui medicală

Actrița Dorina Chiriac a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă în care le cere...

digi24.ro
Comentarii

Cross

ProFM

"Am vrut să mă sinucid" | Declaraţii tulburătoare făcute de Michael Phelps

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Digi Film
Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Digi Film
Vrajitoarea din

Vrajitoarea din "Piratii din Caraibe", fara machiaj si efecte speciale. Iata cum arata