Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
petrolul
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Galerie Foto România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu debutează cu un eșec pe banca naționalei

articol scris de Digi Sport
25.03.2022, 22:12

Edi Iordănescu (43 de ani) a debutat pe banca echipei naționale a României cu un eșec după 0-1 împotriva Greciei, la partida disputată pe Stadionul ”Steaua” din București.

FOTBAL:ROMANIA-GRECIA, AMICAL (25.03.2022)
Andrei Rațiu, în meciul România - Grecia / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

”Tricolorii” nu au reușit să se impună în fața grecilor, însă Edi Iordănescu le-a permis lui Octavian Popescu și lui Radu Drăgușin să debuteze la prima reprezentativă.

România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu debutează cu un eșec pe banca naționalei

Galerie Foto

România a început bine partida cu Grecia. În minutul 7, Chiricheș a profitat de centrarea lui Cicâldău și a trimis periculos cu capul pe lângă poarta grecilor.

Grecii au semnat și ei două ocazii periculoase în minutele 10 și 15, ambele rezolvate de intervențiile bune ale lui Florin Niță.


Alexandru Mitriță a semnat cea mai mare ocazie a ”tricolorilor” din prima repriză. Mitriță a trecut de Mavropanos în interiorul careului și a șutat din unghi cu piciorul stâng. Balonul a trecut însă pe lângă poartă.

Giakoumakis a reușit să trimită balonul în poarta lui Niță, însă arbitrul asistent a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Totuși, grecii au intrat la pauză cu un avantaj de un gol, după reușita semnată de Bouchalakis din minutul 39.

În repriza secundă, ”tricolorii” au fost mai periculoși și s-au apropiat mai mult de poarta elenilor. Maxim a recuperat un balon la jumătatea terenului și i-a pasat lui Răzvan Marin care a șutat de la distanță puțin pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a României a fost semnată de Rus în minutul 70 când a trimis cu capul în bara porții lui Vlachodimos.

România - Grecia 0-1

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 88: Radu Drăgușin este introdus de Edi Iordănescu în locul lui Rus.

Min. 75: Toșca și Mihăilă sunt introduși de Edi Iordănescu în locul lui Camora și Bordeianu.

Min. 72: Ocazie România! Rus trimite din nou periculos cu capul, însă portarul grec respinge balonul.

Min. 70: Ocazie imensă pentru România! Răzvan Marin centrează din lovitură liberă, iar Rus reia cu capul în bara porții lui Vlachodimos.

Min. 62: Florin Tănase, Tavi Popescu și Andrei Ivan sunt introduși de Edi Iordănescu în locul lui Pușcaș, Mitriță și Maxim.

schimbari
România - Grecia / Foto: Captură Pro X

Min. 57: Ocazie România! Maxim recuperează un balon la jumătatea terenului, îi pasează lui Răzvan Marin care șutează de la distanță puțin peste poartă.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45+1: Finalul primei reprize!

Min. 39: Gool Grecia! Bouchalakis reușește să înscrie în poarta lui Niță cu o lovitură de cap.

golgrecia
România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 30: Ocazie Grecia! Mantalos îi pasează în interiorul careului lui Pelkas care șutează din prima, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 22: Gol anulat pentru Grecia! După o intervenție de excepție a lui Niță, Tsimikas trimite pentru Giakoumakis care reușește să trimită cu călcâiul în poarta României. Tușierul a anulat reușita pe motiv de ofsaid.

gol anulat
România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 16: Ocazie imensă pentru România! Mitriță trece de Mavropanos în careu și șutează din unghi cu piciorul stâng. Balonul a trecut puțin pe lângă poarta lui Vlachodimos.

mitrita
România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 15: Ocazie pentru Grecia! Pelkas ajunge față în față cu Niță, dar portarul reușește să intervină la timp, iar pericolul este îndepărtat de Rațiu.

Min. 10: Ocazie pentru Grecia! Pelkas șutează din interiorul careului, dar nu reușește să îl surprindă pe Niță care reușește să rețină balonul.

Min. 7: Ocazie pentru România! Cicâldău execută o lovitură de la colțul terenului, iar Chiricheș trimite periculos cu capul puțin pe lângă poarta grecilor.

Min. 1: Începe meciul!

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 22. Camora – 18. R. Marin, 23. Bordeianu – 8. Cicâldău, 20. Mitriță, 10. Maxim- 9. Pușcaș

Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 4. Drăgușin, 5. Nedelcearu, 7. Sorescu, 11. Ivan, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 15. Burcă, 19. Tănase, 21. Popescu

GRECIA: Vlachodimos – Tsimikas, Chatzidiakos, Mavropanos, Rota - Siopis, Bouchalakis, Mantalos – Pelkas, Giakoumakis, Limnios

Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Lyratzis, Kiriakopoulos, Goutas, Alexandropoulos, Koulouris, Bakasetas, Chazigiovanis, Pavlidis, Douvikas


România și Grecia s-au mai întâlnite de cinci ori în ultimii 10 ani. Bilanț - două victorii România, o victorie Grecia și două rezultate de egalitate.

Naționala Greciei a învins România când conta mai mult, în drumul către Cupa Mondială din 2014, cu scorul de 3-1, în barajul pentru turneul final.

Un singur jucător ”tricolor” va fi în lot și-n partida de vineri, la opt ani și jumătate distanță de la partida de tristă amintire din Grecia - Alexandru Maxim. Pe atunci, doar un tânăr de mare perspectivă, care evolua la VFB Stuttgart.

România și Grecia, nouă națiuni fotbalistice ”rănite”!

Așadar, România și Grecia vin după o campanie eșuată de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022, cu selecționeri noi și cu speranțe asemănătoare. Ambele naționale vor o schimbare, care să se materializeze curând într-o calificare la un turneul final.

Grecia a terminat pe locul trei în Grupa B pentru Cupa Mondială, cu 10 puncte, în spatele Spaniei - 19 puncte și Suediei - 15 puncte. A alternat partidele bune, cu cele foarte slabe. A remizat acasă și în deplasare cu Kosovo, dar și acasă cu Georgia. Practic, aceste șase puncte pierdute au privat-o de locul de baraj.

În schimb, a remizat în deplasare cu Spania (1-1) și a învins Suedia acasă (2-1).  Chiar și așa, grecii au renunțat la olandezul John van 't Schip, iar în locul său a fost numit selecționer uruguayanul Gustavo Poyet, fost coleg la Chelsea Londra cu Dan Petrescu.

O situația asemănătoare și pentru naționala României, care a pierdut calificarea la baraj după ce a remizat în penultima etapă, acasă, cu Islanda, scor 0-0, într-o grupă mai mult decât accesibilă. Mai departe a mers Macedonia de Nord care, într-una dintre semifinalele barajului, a produs marea surpriză și a eliminat Italia, scor 1-0.

După terminarea campaniei, contractul lui Mirel Rădoi cu FRF s-a încheiat și nu a fost reînnoit. Munca sa va fi continuată de Edi Iordănescu. Practic, va fi un duel al selecționerilor debutanți pe băncile celor două reprezentative.

Lotul lui Edi Iordănescu pentru meciurile cu Grecia și Israel

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0), Horațiu Moldovan (Rapid, 0/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1); Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 5/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Etichete: romania , grecia , edi iordanescu , gustavo poyet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
petrolul
Antrenorul care a semnat cu Petrolul

Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”
Avocații lui Mario Iorgulescu au folosit un ”dispozitiv performant” și încearcă să-l scape de închisoare
mario-iorgulescu
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
iordanescu ancelotti
Citește și
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale