OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”
sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Screenshot 2024-01-25 at 18.32.24
Gică Hagi a numit cele trei "arme" care au dus la scorul Farul - CFR Cluj 5-1: "Aici i-am bătut!"
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

VIDEO Pițurcă: "Am hotărât să nu mai plec la Al Ittihad, deși nu mă simt dorit 100%!" 

10.09.2014, 09:38

UPDATE 16:05: Victor Pițurcă a confirmat în conferința de presă care a avut loc la ora 16:00 că s-a hotărât să continue pe banca echipei naționale:

piti.conf
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

"Așa cum vă spuneam după revenirea lotului, a existat o discuție despre o plecare a mea la Ittihad. Urma ca după meciul cu Grecia să discutăm despre o eventuală plecare. 

Marți am avut o întâlnire cu ei, am discutat. A rămas ca oamenii din conducerea clubului să analizeze pretențiile mele. Nu s-a întâmplat lucrul asta, aseara (miercuri) am decis ca toată tranzacția să se oprească aici. 

M-am înțeles cu președintele FRF să plătesc 50% din acea clauză dacă plec, aproximativ 750.000 de euro".

Pițurcă a ținut să le mulțumească arabilor de la Al Ittihad pentru oferta pe care i-au făcut-o aceștia:


“Vreau să mulțumesc clubului Al Ittihad, care m-a dorit foarte mult. Mai târziu, chiar când eram în mașină să vin la Federație, mi s-a spus că arabii sunt de acord să plătească clauza, dar anunțasem deja că totul s-a încheiat.

Nu mi-am dorit să plec neapărat. În momentul în care există o situație de genul acesta, ai o ofertă pe care nu poți să o refuzi, ești obligat să îi dai curs. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condițiile mele, sigur aș fi fost plecat. De ce? Pentru că vine un anumit moment în care trebuie să faci acest pas.

Până la urmă, cei 700.000 i-aș fi plătit eu, nu clubul. Ei mi-ar fi dat banii pe contract, iar eu îmi achitam singur clauza.

Le-am spus celor de la Al Ittihad să nu vină în săptămâna premergătoare meciului cu Grecia, ci doar după jucarea lui, interesul lor era mai vechi“.

"Am voie să negociez cu cine vreau, nu-mi interzice contractul"

Victor Pițurcă a mai adăugat că nu există niciun impediment pentru care nu ar fi avut voie să negocieze o eventuală ofertă venită de la o grupare interesată de serviciile sale.

“Nu scrie în contractul meu că nu am voie să negociez cu alt club. Scrie doar că dacă plec trebuie să plătesc. Contractul meu expiră în 2016, eu știam că e doar până în 2015, după finalul preliminariilor”.


"M-a deranjat faptul că au apărut în presă detalii din contractul meu ca selecționer. Nu e posibil să existe asemenea scurgeri"

Selecționerul a mai spus că nu se simte confortabil în funcția pe care o ocupă, mai ales că în presă au apărut zilele trecute amănunte din contractul său cu FRF.

“Nu prea cred că sunt dorit 100% la Federația Română de Fotbal. E normal să mă deranjeze că a apărut în presă contractul meu, oricine ar simți același lucru. Într-o asemenea instituție să existe scurgeri de genul acesta nu este în regulă.

Poate să apară o altă ofertă și nu voi discuta decât după finalul celor două meciuri cu Ungaria și Finlanda. Totul este posibil după cele două meciuri. Jucătorii m-au sunat și m-au rugat să rămân, așa că am rămas. Mi-au transmis un mesaj de stabilitate”, a spus antrenorul.

Victor Pițurcă a ținut să precizeze că singurul oficial care i-a dat senzația că îl susține este președintele FRF, Răzvan Burleanu:

“Eu am spus că nu toată lumea din FRF mă dorește cu adevărat la echipa națională. Dar aici nu mă refer la președintele Răzvan Burleanu. Cu el totul a fost în regulă, am avut o discuție și am stabilit că orice problemă există trebuie să mă consulte, iar eu să procedez la fel față de dânsul, fără să se mai implice altcineva”.


UPDATE 12:30: Victor Pițurcă a închis orice negociere cu Al Ittihad și i-a anunțat în urmă cu câteva minute pe oficialii FRF că dorește să rămână pe banca echipei naționale. Selecționerul și FRF vor organiza o conferință de presă de la ora 16:00, care va fi transmisă în direct de Digi Sport 3


UPDATE 11 SEPTEMBRIE, 10:00: “Telenovela” rezilierii contractului lui Victor Pițurcă cu FRF privind postul de selecționer urmează să se termine astăzi, într-un fel sau altul. Reprezentanții arabilor de la Al Ittihad se află în continuare la București, unde speră să li se aducă la cunoștință faptul că tehnicianul și-a rezolvat problemele cu oficialii de la Casa Fotbalului și să poată pleca vineri cu ei, în condițiile în care deja i-a fost obținută viza de intrare. 

Până la urmă, în toată această afacere cheia se află chiar la cel în cauză. Arabii ar fi dispuși să achite în jur de 500.000 de euro pentru ca tehnicianul să poată deveni liber de la reprezentativa României, în timp ce FRF nu a dat niciun semn că ar ceda până miercuri seară, solicitând mai departe 1,4 milioane de euro, bani care reprezintă clauza de reziliere, plus salariile încasate până acum de selecționer. 

Dacă cei de la Al Ittihad vor achita 1,4 milioane de euro, acești bani ar urma să fie în mare măsură scăzuți din viitorul contract al antrenorului. Condiție care însă nu mai este pe placul lui Pițurcă, acesta fiind atunci tentat să continue pe banca echipei naționale, pe motiv că nu merită tot efortul pentru o diferență prea mică de bani față de cât încasează în prezent.  


UPDATE 18:46. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a vorbit ÎN EXCLUSIVITATE la emisiunea "Fotbal Club", de la Digi Sport, despre situația actuală a lui Victor Pițurcă:

"Se negociază, am prelungit termenul până mâine, pentru a-i oferi selecționerului toate posibilitățile de timp pe care le solicită.

Noi vrem să fim corecți până la capăt, așa cum am fost încă din 5 martie, când am preluat un contract. I-am oferit selecționerului tot ceea ce merita să primească.

Așa am considerat de cuviință. În acest moment, varianta numărul 1 pentru noi este Victor Pițurcă. Dar dacă domnia sa vrea să plece cu un preț, ne vom gândi la acel preț". 


UPDATE 15:15: Eugen Neagoe este în continuare cu oficialii lui Al Ittihad şi încearcă să pună la punct ultimele detalii ale plecării lui Victor Piţurcă în Arabia Saudită.

"Secundul" naţionalei a luat prânzul, împreună cu trimişii grupării saudite, la un restaurant cu specific arăbesc din Bucureşti. 


UPDATE 14:00: "Secundul" lui Victor Piţurcă la echipa naţională, Eugen Neagoe, s-a întâlnit cu reprezentanţii lui Al Ittihad pentru noi negocieri.

Selecţionerul încearcă, în acelaşi timp, să ajungă la un consens cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în privinţa sumei pe care o are de achitat federaţiei pentru rezilierea contractului.

Arabii i-au transmis selecţionerului român că astăzi este ultima zi în care mutarea se mai poate face.

Rămâi pe digisport.ro pentru detalii! 


UPDATE 12:00: Din sediul Federației Române de Fotbal a ieșit Valeriu Răchită, secundul selecționerului Victor Pițurcă la echipa națională.

Tehnicianul a scos DVD-ul meciului dintre Ungaria și Irlanda de Nord, primul jucat în cadrul Grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016, din care face parte și România.

"Stați liniștiți, ne pregătim de meciul cu Ungaria.", a spus fostul fundaș central al Petrolului și al Stelei.

Irlanda de Nord a ieșit învingătoare din meciul de la Budapesta, câștigând cu 2-1 pe terenul Ungariei (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI).


Situaţia lui Victor Piţurcă la naţionala României rămâne în continuare incertă. Ieri a fost o zi plină de negocieri, însă selecţionerul nu a ajuns la o înţelegere nici cu preşedintele Răzvan Burleanu, nici cu oficialii celor de la Al Ittihad

Ce s-a întâmplat de fapt? Marţi, în jurul orei 14:00, Victor Piţurcă a avut o întâlnire cu Răzvan Burleanu, la sediul FRF. Motivul: rezilierea contractului pe care antrenorul îl are cu naţionala. După aproximativ o jumătate de oră de discuţii, tehnicianul a plecat de la negocieri şi a afirmat, sec: "Încă sunt selecţionerul României!". 

De aici, antrenorul de 58 de ani a plecat la o altă întrevedere, cu oficialii celor de la Al Ittihad, pentru a încerca să-i convingă pe aceştia să achize suma totală pentru ruperea contractului cu echipa naţională. În total, arabii ar fi trebuit să plătească 1,4 milioane de euro: 500.000 despăgubiri, plus salariul (10.000 de lei brut pe lună) şi indemnizaţia (400.000 de euro net anual), pe care selecţionerul ar fi urmat să le primească până la finalul înţelegerii, în noiembrie 2016. 

Arabii: "Am întrerupt tratativele!"

Trimişii lui Al Ittihad au anunţat că sunt dispuşi să achite doar clauza de 500.000 de euro, urmând ca Piţurcă să se înţeleagă cu federaţia asupra restului sumei. Acesta a fost şi momentul în care negocierile s-au împotmolit. Seara, Ibrahim Al Balwi, preşedintele grupării arabe, a declarat la sport.ro: 

"Noi l-am vrut la club pe Piţurcă, am oferit 500.000 de euro ca să-i dea drumul. Dar, în acest moment, am întrerupt tratativele, discutăm cu altcineva. Ne-am răzgândit pentru că Piţurcă are acea clauză în contract. Nu ştiam de ea, am fost surprinşi. Nu dorim să negociem cu federaţia română. Ne înţeleseserăm cu Piţurcă, i-am acceptat toate condiţiile. El voia doi jucători români".

Azi e ziua decisivă

Ecuaţia nu este însă finalizată. Arabii au făcut acest anunţ pentru a pune presiune pe Piţurcă. Acesta urmează să mai aibă azi o discuţie cu oficialii FRF, în încercarea de a-i convinge ca suma pe care urmează să o plătească să fie redusă considerabil. Selecţionerul este dispus să renunţe la o parte din banii pe care îi va primi de la Al Ittihad, circa 4 milioane de euro în doi ani, pentru a obţine dezlegarea de la federaţie.

"Tratativele încă nu s-au încheiat, Victor Piţurcă are 24 de ore să îşi rezolve problema cu naţionala României. Până miercuri seara se va clarifica totul", a declarat acelaşi Al Balwi, la Saudi Chanel.

Dacă antrenorul român va ajunge azi la un consens cu Răzvan Burleanu, el va pleca joi la Jeddah pentru a parafa înţelegerea cu Al Ittihad. În caz contrar, Piţurcă va rămâne la cârma naţionalei României.

1,4 milioane de euro trebuie să plătească Piţurcă pentru rezilierea contractului cu naţionala

500.000 de euro sunt dispuşi să suporte arabii din suma de mai sus

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: romania , echipa nationala , victor piturca , al ittihad , piturca al ittihad , ziua decisiva piturca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
Screenshot 2024-01-25 at 18.32.24
Gică Hagi a numit cele trei "arme" care au dus la scorul Farul - CFR Cluj 5-1: "Aici i-am bătut!"

Foto S-a decis! Barcelona știe când va juca primul meci pe ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro
camp-nou1
Francisc Dican a descris în patru cuvinte umilința suferită de CFR Cluj pe terenul Farului
dican
Ce a spus Ionuț Cojocaru, după ce a marcat două goluri cu CFR Cluj
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Foto Ngezana a postat un mesaj și a primit mii de aprecieri. ”Acum văd totul clar”
siyabonga ngezana

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”