romania-croatia
România, pe primul loc în grupa pentru calificarea la EURO 2024. Victorie în primul meci fără Cristina Neagu
FANI ISLANDEZI
”Baby boom” în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016
chicpiu
La 34 de ani, poate fi marea surpriză a României la EURO 2024: ”Cred că va fi luat în calcul”
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Cehia - Croaţia 2-2. Cehii au revenit de la 0-2 și au egalat din penalty, în prelungiri!

17.06.2016, 12:59

Croația și Cehia au încheiat la egalitate, scor 2-2, primul lor meci oficial din istorie. 

badelj lafata
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Ex-iugoslavii au dominat autoritar 3 sferturi de partidă și au condus cu 2-0, cu câte un gol marcat în fiecare repriză, semnate de Perisic (37) și Rakitic (59), dar cehii au reușit să egaleze pe final. Milan Skoda a redus din diferență în minutul 76, iar peste 10 minute jocul a fost întrerupt din cauza incidentelor cauzate de fanii croați, care au aruncat cel puțin 12 torțe pe gazon și o petardă care a explodat chiar lângă un stward, înainte ca forțele de ordine să intervină în acel sector.

S-au dictat prelungiri masive, iar Cehia a fost echipa care a presat, deși până atunci croații fuseseră net superiori la capitolele posesie și ocazii. Vida a comis henț în propriul careu, iar arbitrul Mark Clattenburg a arătat fără dubii punctul cu var. Necid a transformat cu siguranță cel de-al treilea penalty dictat la această ediție a Campionatului European (primul acordat altei echipe decât România), iar croații au făcut cu greu față până la finalul celor 10 minute de prelungiri.

Acesta a fost al treilea meci din istorie între cele două naționale și primul oficial dintre ele. Se mai întâlniseră în două rânduri, în jocuri amicale:

Decembrie 1996: Croația - Cehia 1-1 (5-2 d.l.d.)
Februarie 2011: Croația - Cehia 4-2



LIVE TEXT

Min. 90+10: Fluier final. Cehia - Croația 2-2.

Min. 90+9: Cehii au presat serios în aceste minute de prelungiri și au trimis câteva centrări în careul croat, dar apărarea lui Subasic a reușit să respingă de fiecare dată, chiar dacă au avut destule emoții.

Min. 90+8: Ultima modificare la croați: iese Strinic și intră Vrsaljko.

Min. 90+7: Schimbare la Croația: iese Rakitic și intră Schildenfeld

Min. 90+3: GOOOOL Cehia! Necid transformă lovitura de la 11 metri cu un șut în forță, trimis chiar sub bara transversală a porții apărate de Subasic.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU AL DOILEA GOL AL CEHIEI

Min. 90+3:     Cartonaș galben primit de Vida, pentru hențul comis în centrul careului.

Min. 90+3: Penalty pentru Cehia! Arbitrul Mark Clattenburg a arătat punctul cu var, după un henț comis de Vida în careul croat, la un duel aerian.

Min. 90: Jocul s-a reluat cu posesie pentru cehi. Continuă momentele de tensiune dintre fani și stewarzi, în acel sector de peluză.

Min. 86: Meciul e întrerupt pentru câteva momente, după ce, din peluza în care se află fanii croați, în spatele porții lui Petr Cech, au fost aruncate pe teren cel puțin 12 torțe. Apoi, când oamenii de ordine intraseră pe gazon pentru a le scoate, au aruncat și o petardă care a explodat lângă un steward.

Stewarzii intervin în peluza unde afla grupul de fani croați, care au lăsat câteva rânduri goale în acel sector. Meciul e întrerupt de aproximativ 4 minute. S-a iscat o îmbulzeală serioasă acolo, dar jocul s-a putut relua, în cele din urmă.

Min. 85: Schimbare la Cehia: iese Plasil și intră Necid.

Min. 80: Șut blocat al lui Brozovic, iar Croația are un nou corner. Meciul s-a încins, după ce Skoda a redus din diferență pentru cehi.

Min. 76: GOOOOL Cehia! Milan Skoda a redus din diferență pentru cehi cu o reluare de cap excelentă din zona punctului de la 11 metri, prin care a trimis imparabil pentru portarul Subasic.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU PRIMUL GOL AL CEHIEI

Min 74:     Cartonaș galben pentru Brozovic.

Min. 67: Încă o modificare la cehi: iese Skalak și intră Sural.

Min. 67: Schimbare la iese Lafata și intră Skoda.

Min. 66: Ocazie imensă pentru Croația! Mingea a ajuns cu noroc la Mandzukic, după o respingere a unui apărător ceh din fața lui Rakitic, dar șutul din prima al atacantului croat a trecut cu puțin peste poartă.

Min. 63: Mandzukic pătrunde în careu pe stânga și încearcă să trimită în fața porții, dar portarul Cech se întinde și reușește să rețină balonul.

Min. 62: Schimbare la Croația: iese Modric - accidentat la inghinali - și intră Kovacic.

Min. 59: GOOOOL Croația! Ivan Rakitic dublează avantajul ex-iugoslavilor cu o "scăriță" de toată frumusețea, profitând de o greșeală în apărarea Cehiei.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU AL DOILEA GOL AL CROAȚIEI

Min. 52: Ocazie pentru Cehia! Plasil a reluat pe spate o centrare din mijlocul careului, dar portarul Subasic a reușit să prindă.

Min. 46: Rakitic a urcat cu mingea la picior și a șutat din afara careului, dar alături de poartă.

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

Min. 45+1: Pauză la Saint-Etienne, acolo unde Croația conduce cu 1-0 în meciul cu Cehia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Min. 42: Ocazie pentru Croația! Vida și Corluka au apărut la finalizare la capătul unei centrări din lovitură liberă, dar s-au încurcat reciproc și reluarea primului s-a dus la mică distanță de stâlpul stâng al porții Cehiei.

Min. 37: GOOOOL Croația! Perisic deschide scorul pentru formația ex-iugoslavă. A primit la 35 de metri, a avansat cu mingea la picior și a pătruns în careu, apoi a finalizat cu un șut cu stângul, din careu, la colțul lung, care l-a învins pe portarul Petr Cech. 

CLCIK AICI PENTRU VIDEO CU PRIMUL GOL AL CROAȚIEI

Min. 37: Ocazie mare pentru Croația! Rakitic a reușit o combinație superbă cu Mandzukic, a reprimit și a pătruns în careu, unde și-a întors un adversar și a șutat cu stângul, pe jos, dar portarul Cech s-a opus și a reușit să respingă. 

Min. 30: După o primă jumătate de oră de joc, croații au o posesie a mingii de 63% și conduc cu 7-0 la cornere.

Min. 28: Voleu ratat al lui Strinic, care trimite peste poartă cu un șut cu stângul din colțul stâng al careului, după ce apărarea cehilor a respins în prima fază o centrare din corner.

Min. 21: Ocazie pentru Croația! Perisic, incomodat și de un adversar, nu a ajuns la o minge centrată pe jos de pe stânga, în zona punctului de la 11 metri. Faza a continuat, iar mingea a ajuns la Rakitic, al cărui șut din prima, din interiorul suprafeței de pedeapsă, s-a dus cu mult peste poartă.

Min. 20: Ieșire greșită a lui Petr Cech la o centrare venită de pe stânga atacului croat, dar Mandzukic nu a reușit să reia pe lângă el cu capul. Srna a recentrat, dar Perisic nu a putut trimite destul de puternic cu capul, pentru a-i putea pun probleme lui Cech, care a prins cu siguranță.

Min. 18: Jocul s-a mai liniștit, după începutul dominat autoritar de croați și în care cehii au avut o fază periculoasă într-unul din puținele momente în care au trecut de linia de 30 de metri a terenului advers.

Min. 14:     Cartonaș galben pentru Milan Badelj.

Min. 8: Același Badelj șutează pe jos, din prima, de la distanță, dar mingea trece alături, și se încheie o acțiune foarte bună de atac a croaților.

Min. 7: Badelj primește mingea la 20 de metri, în zonă centrală, dar pierde un moment potrivindu-și mingea și este blocat de un apărător advers.

Min. 5: Pericol în careul Croației, a cărei apărare nu reușește să respingă o centrare de pe dreapta, dar portarul Subasic iese bine și prinde din fața lui Lafata, care aștepta complet liber în mijlocul suprafeței de pedeapsă.

Min. 2: Două cornere consecutive pentru croați încă din startul jocului, dar apărarea cehilor rezistă fără probleme.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Cehia și Croația, din etapa a doua a Grupei D.

Echipele de start:

Cehia: Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky - Plasil, Darida - Skalak, Rosicky, Krejci; Lafata;
Rezerve: Caclik, Koubek - Kadlec, Gebre Selassie, Necid, Dockal, Pudil, Skoda, Kolar, Pavelka, Suchy, Sural;

Selecționer: Pavel Vrba;

Croația: Subasic - Srna, Vida, Corluka, Strinic - Badelj, Luka Modric, Perisic, Brozovic, Rakitic; Mandzukic;
Rezerve: Vargic, L. Kalinic - Vrsaljko, Jedvaj, Kovacic, Kramaric, Schildenfeld, Rog, N. Kalinic, Coric, Pjaca, Cop;

Selecționer: Ante Cacic.


Darijo Srna a revenit de la înmormântarea tatălui său şi va fi pe teren în această seară, la St. Etienne, acolo unde Croaţia va întâlni Cehia, de la ora 19:00, în etapa a doua din grupa D de la Euro 2016.

"Tatăl meu şi-a dorit mereu să mă vadă câştigând în tricoul echipei naţionale. Când m-am întors pentru funeralii, mi s-a spus că aceasta a fost şi ultima sa dorinţă. Voi încerca să o fac pentru el", a declarat căpitanul Croaţiei, înaintea partidei care poate aduce calificarea echipei lui Ante Cacic în optimile de finală ale competiţiei.

Învingători cu 1-0 în primul meci, în faţa Turciei, croaţii pornesc cu prima şansă în faţa unei naţionale a Cehiei care nu-şi permite un alt pas greşit, după ce a pierdut partida cu Spania pe final, scor 0-1.

"Croaţia este puţin precum Spania, pentru că are jucători de la Real Madrid şi FC Barcelona. Cei mai mulţi dintre componenţii săi evoluează în străinătate, deci va fi un adversar foarte puternic. Cred că avem una dintre cele mai grele grupe de la Euro", a spus selecţionerul Cehiei, Pavel Vrba, care a anunţat schimbări în echipa de start şi o abordare mai ofensivă decât contra ibericilor.

De cealaltă parte, nu sunt aşteptate modificări în primul 11. Croaţia a impresionat în primul joc de la turneul final, iar singurul semn de întrebare era cel din dreptul lui Srna.

"Este într-o stare bună şi va conduce echipa. Toţi jucătorii sunt într-o formă excelentă, iar tot ce ni s-a întâmplat recent nu a făcut decât să ne unească şi mai mult", a spus Ante Cacic.

În afara tragediei care a lovit familia lui Srna, şi antrenorul cu portarii al naţionalei croate, Marijam Mric, şi-a pierdut tatăl, de asemenea decedat.

Etichete: euro 2016 , cehia , croatia , darijo srna , video cehia - croatia 2-2 , video cehia - croatia 2-2 digi sport , video cehia - croatia 2-2 euro 2016 , video cehia - croatia 2-2 digi sport euro , video cehia - croatia 2-2 digi sport euro 2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
chicpiu
La 34 de ani, poate fi marea surpriză a României la EURO 2024: ”Cred că va fi luat în calcul”

Supercomputerul a decis! Cine va câștiga EURO 2024
Frankfurt am Main am 16.Oktober 2023 Deutsche Bank Park Medientermin der EURO 2024 GmbH v.l., Henri-Delaunay-Pokal, im H
Liverpool a aflat cât trebuie să plătească pentru înlocuitorul lui Jurgen Klopp, după refuzul lui Alonso
UEFA Europa League Liverpool v Sparta Prague
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Citește și
România U19 - Croația U19 1-0. ”Tricolorii” au câștigat, dar au ratat calificarea la EURO
Captură de ecran 2024-03-26 172652
Norvegia - Cehia 1-2. Naționala lui Erling Haaland, învinsă cu un gol superb marcat în ultimele minute
Football, International friendly, Norway - Czech Republic
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Scandal uriaș! Au fost publicate înregistrări false din camera VAR, iar după 6 luni au apărut cele reale. Poziția Federației
Referee, Mr Chris Kavanagh, checks the VAR screen before awarding Luton Town a penalty during the Premier League match b

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură