Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
Gymnastics - Artistic Gymnastics - Qualifiers - 2021 European Championship
Programul românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ziua de marți, 3 august
Parma vs Pisa - Serie BKT 2023/2024
Dennis Man a hotărât! Cu cine semnează internaționalul român
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Galerie Foto EURO 2020 | Italia - Țara Galilor 1-0 și Elveția - Turcia 3-1. Galezii se califică în optimi, turcii sunt eliminați

articol scris de Digi Sport
20.06.2021, 20:50

Grupa A de la EURO 2020 s-a încheiat cu meciurile Italia - Țara Galilor 1-0 și Elveția - Turcia 3-1.

euro
Italia - Țara Galilor și Elveția - Turcia / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Italia a câștigat grupa cu număr maxim de puncte și merge în optimi. În fazele eliminatorii a obținut calificarea și Țara Galilor, de pe locul secund, cu patru puncte.

EURO 2020 | Italia - Țara Galilor 1-0 și Elveția - Turcia 3-1

Galezii au încheiat la egalitate cu Elveția, dar au profitat de golaverajul superior. Naționala lui Vladimir Petkovic speră acum să acceadă în optimi de pe unul dintre cele mai bune patru locuri 3. În schimb, Turcia este eliminată de la EURO 2020, terminând cu trei eșecuri și un golaveraj 1-8.

Italia s-a impus la Roma contra Țării Galilor, într-o partidă arbitrată de Ovidiu Hațegan. Unicul gol al meciului a fost reușit de Matteo Pessina, jucătorul Atalantei, care a deviat în poartă o centrare din lovitură liberă a lui Verrati, în minutul 39.

Ovidiu Hațegan a avut o partidă destul de complicată, însă deciziile sale au părut să fie cele corecte. Românul a eliminat din nou un jucător la EURO 2020, în minutul 56 al partidei de la Roma, când i-a arătat direct cartonaș roșu galezului Ampadu, pentru un fault dur asupra lui Bernardeschi.


În celălalt meci al grupei, disputat la Baku, Elveția și Turcia s-au întrecut în goluri spectaculoase. Naționala lui Petkovic a dus scorul la 2-0 după 26 de minute, în urma reușitelor spectaculoase ale lui Seferovic și Shqiri, iar Kahveci a redus din diferență în minutul 62.

Rezultatul final a fost stabilit de Shaqiri, în minutul 68, când jucătorul lui Liverpool a stabilit scorul final după o fază colectivă de toată frumusețea.

Italia - Țara Galilor 1-0

Galerie Foto

Min. 90+3: Final: Italia - Țara Galilor 1-0.

Min. 89: Roberto Mancini decide să facă o schimbare inedită și îl înlocuiește pe portarul Gianluigi Donnarumma cu Salvatore Sirigu. Antrenorul Italiei își recompensează astfel jucătorii pentru parcursul excelent din grupă.

Min. 56: Cartonaș roșu Țara Galilor! Ovidiu Hațegan îl elimină direct pe Ethan Ampadu pentru un fault dur asupra lui Bernardeschi. Fotbalistul lui Juventus a fost călcat pe tibie de jucătorul galez, iar arbitrul român are deja două eliminări dictate în primele sale două jocuri de la EURO 2020.

Italy v Wales - UEFA Euro 2020: Group A
Italia - Țara Galilor / Foto: Getty Images

Min. 52: Bară Italia! Bernardeschi trimite direct în stâlpul din dreapta lui Ward, cu un șut dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metir.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45: Pauză: Italia - Țara Galilor 2-0.

Min. 39: GOL Italia! Matteo Pessina, jucătorul de la Atalanta, deviază în poartă o centrare din lovitură liberă a lui Verratti.

Italy v Wales - UEFA Euro 2020: Group A
Italia - Țara Galilor / Foto: Getty Images

Min. 31: Emerson îl depășește în viteză pe Gunter, în flancul stâng, pătrunde în careu și se prăbușește pe gazon, fără să fie jenat de adversar. Ovidiu Hațegan nu dictează penalty, iar italienii nu protestează.

Italy v Wales - UEFA Euro 2020: Group A
Italia - Țara Galilor / Foto: Getty Images

Min. 29: O nouă șansă pentru naționala lui Mancini! Șutul lui Chiesa din interiorul careului este respins de Ampadu. Italienii cer un henț, dar Ovidiu Hațegan acordă doar corner.

Italy v Wales - UEFA Euro 2020: Group A
Italia - Țara Galilor / Foto: Getty Images

Min. 24: Ocazie Italia! Bernardeschi recuperează o minge și îl găsește în careu pe Belotti, care șutează din unghi, puțin pe lângă poarta galezilor.

Min. 1: Începe meciul de la Roma! Partida este arbitrată de Ovidiu Hațegan, iar din brigada sa mai fac parte Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe.

Italy v Wales - UEFA Euro 2020: Group A
Italia - Țara Galilor / Foto: Getty Images

Italienii sunt deja calificați în optimile EURO 2020, dar un rezultat de egalitate în meciul cu Țara Galilor le-ar asigura primul loc. Galezii sunt pe locul doi, cu patru puncte, la trei puncte distanță de Elveția, ocupanta locului trei.

  • Italia: Donnarumma - Toloi, Bonucci, Bastoni, Emerson - Pessina, Jorginho, Verratti - Chiesa, Belotti, Bernardeschi
    Rezerve: Sirigu, Meret, Di Lorenzo, Spinazzola, Locatelli, Castrovilli, Insigne, Acerbi, Cristante, Immobile, Barella, Raspadori
    Selecționer: Roberto Mancini
  • Țara Galilor: Ward - Gunter, Rodon, Ampadu - C. Roberts, Allen, Morrell, N. Williams - Bale, Ramsey, James
    Rezerve: Hennessey, A. Davies, B. Davies, Lockyer, Wilson, T. Roberts, Moore, Norrington-Davies, J. Williams, Brooks, Mepham, Levitt
    Selecționer: Rob Page

Elveția - Turcia 3-1

Galerie Foto

Min. 90+3: Final: Elveția - Turcia 3-1.

Min. 68: GOL Elveția! Naționala lui Petkovic reușește o fază colectivă de toată frumusețea, finalizată de Xherdan Shaqiri, care marchează din careu, după o pasă a lui Zuber.

Min. 62: GOL Turcia! Irfan Kahveci reușește un nou gol splendid în partida de la Baku. Mijlocașul de la Fenerbahce l-a surprins pe Sommer cu un șut din afara careului, excelent plasat, aproape de vinclu.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45: Pauză: Elveția - Turcia 2-0.

Min. 43: Turcia pornește pe contraatac, Muldur driblează defensiva elvețiană și are o execuție bună, dar Yann Sommer păstrează scorul intact cu o nouă intervenție salvatoare.

Min. 26: GOL Elveția! Xherdan Shaqiri, jucătorul lui Liverpool, primește la marginea careului, în poziție centrală, și șutează direct în vinclul porții lui Cakir.

Switzerland v Turkey - UEFA Euro 2020: Group A
Elveția - Turcia, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 16. Ocazie bună pentru Turcia. Mert Muldur ajunge la o centrare în interiorul careului și șutează puternic la poarta lui Sommer, dar portarul turc respinge spectaculos.

Min. 6: GOL Elveția! Haris Seferovic preia o minge la marginea careului, se întoarce și șutează superb, aproape de pe loc, fără șansă pentru portarul Turciei.

Switzerland v Turkey - UEFA Euro 2020: Group A
Elveția - Turcia, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 4: Ocazie mare Turcia! Ayhan șutează puternic din afara careului, dar Sommer se întinde și respinge în corner.

Min. 1: Începe meciul de la Baku!

Switzerland v Turkey - UEFA Euro 2020: Group A
Elveția - Turcia, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Elveția și Turcia se înfruntă la Baku pentru locul trei, care le-ar putea asigura calificarea în optimi. Cu patru puncte, elvețienii ar avea șanse mari să se califice de pe locul trei în fazele eliminatorii. În cazul Turciei, situația este mai delicată, având în vedere că au zero puncte și 0-5 golaveraj.

  • Elveția: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber - Shaqiri - Seferovic, Embolo
    Rezerve: Mvogo, Kobel, Mbabu, Zakaria, Vargas, Sow, Fassnacht, Benito, Mehmedi, Gavranovic, Schar, Comert
    Selecționer: Vladimir Petkovic
  • Turcia: Cakir - Celik, Demiral, Soyuncu, Muldur - Ayhan - Under, Tufan, Kahveci, Calhanoglu - B. Yilmaz
    Rezerve: Gunok, Bayindir, Yokuslu, Tokoz, Karaman, Yazici, Antalyali, Kabak, Unal, R. Yilmaz, Kokcu, Dervisoglu
    Selecționer: Senol Gunes

Chiar dacă Italia a început foarte bine acest Campionat European, cu două victorii cu 3-0, Roberto Mancini, selecționerul ”Squadrei Azzurra”, nu crede că echipa sa este favorită la câștigarea turneului.

”La Campionatul European mai sunt Franța, Portugalia și Belgia. Prima este campioană mosndială, a doua este campioană europeană, iar ultima este prima echipă în clasamentul mondial.

Sunt echipe care s-au construit în mai mulți ani și este natural ca ele să fie mai în față decât noi, dar orice se poate întâmpla în fotbal. Nu trebuie să credem că ni se cuvine totul.

Orice meci este dificil, întotdeauna trebuie să ieși pe teren și să joci fotbal. Am fost norocos pentru că am avut câțiva jucători foarte buni cărora le place să joace. Le place să fie acolo și să riște. Jucătorii sunt cei care merită toate laudele”, a declarat Roberto Mancini, citat de Daily Mail.

Etichete: meciuri euro 2020 , italia - țara galilor , elveția - turcia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă

O femeie din Brazilia a adus un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-un scaun cu rotile...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
Parma vs Pisa - Serie BKT 2023/2024
Dennis Man a hotărât! Cu cine semnează internaționalul român

Foto Câți bani au primit cei de la Corvinul pentru calificarea în finala Cupei. Cine a îngenunchiat în fața lor, în vestiar
bucurie corvinul
Exclusiv Al doilea cel mai scump fotbalist român a spus care e prețul său și a fost imediat ”tras de urechi”: ”Nu a fost inteligent!”
darius-olaru
Rodri a ”distrus-o” pe Real Madrid într-o singură propoziție, după eliminarea din Champions League
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Citește și
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”