profimedia-0822186378
Philip Lahm a numit naționala favorită să câștige EURO 2024. Nu e Germania!
Lyon, Groupama Stadium, 23.03.24, GER, Herren, Laenderspiel, Frankreich-Deutschland Bild: Florian WIRTZ (Deutschland) ju
Reacția savuroasă a nemților, după ce Germania i-a dat gol Franței în secunda 7
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Galerie Foto Germania - Ungaria 2-2 şi Portugalia - Franţa 2-2. Nemții evită o rușine istorică, iar Franța câștigă grupa

articol scris de Digi Sport
23.06.2021, 23:55

Germania - Ungaria și Portugalia - Franța, ultimele două meciuri din grupa F de la EURO 2020, s-au încheiat cu același rezultat, 2-2. Franța câștigă grupa, Germania evită o rușine istorică și termină pe 2, iar Portugalia prinde unul dintre cele mai bune locuri 3 și e în optimi. Maghiarii sunt eliminați.

euro 2020
Germania - Ungaria și Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Germania - Ungaria 2-2 şi Portugalia - Franţa 2-2. Nemții evită o rușine istorică, iar Franța câștigă grupa

În duelul de la Munchen, dintre Germania și Ungaria, maghiarii au început extraordinar și au deschis scorul după 11 minute, răsturnând toate calculele grupei. Roland Sallai s-a descotorosit în careu de Hummels și Ginter și l-a învins pe Manuel Neuer cu o lovitură de cap excelentă.

Replica nemților a venit abia după pauză. În minutul 66, Kai Havertz a profitat de o eroare a lui Gulacsi, care nu a boxat cum și-ar fi dorit, și a trimis în plasă. La doar două minute distanță, Ungaria a surprins din nou lumea fotbalului. Andras Schafer a profitat de erorile din defensiva Germaniei și a dus scorul la 2-1.

Leon Goretzka a fost cel care a evitat un rezultat dezastruos pentru Germania, care ar fi fost sinonim cu ultimul loc în grupă și eliminarea de la EURO 2020. Mijlocașul lui Bayern Munchen a marcat pentru 2-2 în minutul 84, iar nemții au încheiat grupa pe locul secund, cu patru puncte. De partea cealaltă, Ungaria a trecut de la extaz la agonie în mai multe rânduri și încheie mai mult decât onorabil "grupa morții", cu două puncte în trei jocuri.

La Budapesta s-a jucat Portugalia - Franța, iar campioana europeană din 2016 și campioana mondială din 2018 au oferit un adevărat spectacol. În prima repriză, Cristiano Ronaldo (31') și Karim Benzema (45+2) au marcat din penalty, ambele decizii ale lui Mateu Lahoz fiind contestate, pe rând, de fiecare tabără.


La două minute după pauză, Franța a trecut în avantaj. Benzema a făcut dubla după ce a fost lansat excelent în adâncime de Pogba, dar starul lui Real Madrid nu s-a putut bucura cum și-ar fi dorit. Reușita sa a fost inițial anulată pentru offside, dar sistemul VAR a intervenit și a validat golul.

Cristiano Ronaldo a izbutit și el dubla, tot din penalty, unul obținut chiar de el, după ce a centrat în brațul depărtat de corp al lui Kounde. Portughezul a bifat golul cu numărul 109 la națională și a egalat recordul iranianului Ali Daei.

S-a terminat 2-2 și aici, iar cele trei echipe calificate din această grupă vor avea parte de următoarele dueluri: Franța - Elveția, Anglia - Germania și Belgia - Portugalia.

Germania - Ungaria 2-2

Galerie Foto

Min. 90+4: Final: Germania - Ungaria 2-2. Nemții evită rușinea și se califică în optimi, maghiarii sunt eliminați.

Min. 84: GOL Germania! Goretzka preia un balon respins în careu și marchează un gol superb cu un șut puternic, care îl lasă fără replică pe Gulacsi.

Min. 68: GOL Ungaria! Szalai trimite o pasă lobată către Andras Schafer, care profită de dezorganizarea din apărarea Germaniei și înscrie cu capul. La aceste rezultate, Germania este eliminată, iar Ungaria se califică de pe locul 3.

Germany v Hungary - UEFA Euro 2020: Group F
Germania - Ungaria, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 66: GOL Germania! Gulacsi comite o eroare, încearcă să boxeze dar nu nimerește balonul, iar Kai Havertz trimite cu ușurință în poarta Ungariei

Germany v Hungary - UEFA Euro 2020: Group F
Germania - Ungaria, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 62: Ocazie mare pentru Ungaria. Sallai execută foarte bine o lovitură liberă. Jucătorul maghiar direcționează balonul spre vinclul din dreapta lui Manuel Neuer, dar balonul doar șterge bara.

Min. 61: La rezultatele din acest moment, Germania este ultima în grupă și este eliminată de la EURO.

Min. 53: Kai Havertz intră în posesia balonului la marginea careului și șutează pe jos spre centrul porții lui Gulacsi, dar portarul maghiar reușește să intervină.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45: Pauză: Germania - Ungaria 0-1.

Min. 11: GOL Ungaria! După o eroare în defensiva nemților, Adam Szalai ajunge la centrarea lui Roland Sallai și marchează cu capul  dintre Hummels și Ginter.

Germany v Hungary - UEFA Euro 2020: Group F
Germania - Ungaria, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 4: Kimmich are o ocazie uriașă după ce primește o pasă în interiorul careului. Mijlocașul trimite din prima, dar Gulacsi are o intervenție bună.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start

  • Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rudiger - Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens - Havertz, Sane - Gnabry
    Rezerve: Leno, Trapp, Halstenberg, Volland, Werner, Musiala, Sule, Neuhaus, Goretzka, Can, Koch, Muller
    Selecționer: Joachim Low
  • Ungaria: Gulacsi - Nego, Botka, Orban, At. Szalai, Fiola - Kleinheisler, Nagy, Schafer - Ad. Szalai, Sallai
    Rezerve: Dibusz, Bogdan, Lang, Kecskes, Holender, Lovrencsics, R. Varga, Siger, Varga, Nikolic, Schon, Bolla
    Selecționer: Marco Rossi

Portugalia - Franța 2-2

Galerie Foto

Min. 90+5: Final: Portugalia - Franța 2-2

Min. 90+2: Francezii cer penalty după ce Kingsley Coman pare să fie faultat în careu, dar Mateu Lahoz nu dictează nimic, după consultarea VAR.

Min. 86: Coman scoate la Griezmann, aproape de careu, dar fotbalistul de la Barcelona trage mult peste poarta Portugaliei.

Min. 68: Ocazie Franța! Paul Pogba șutează superb din afara careului, dar Rui Patricio se întinde formidabil și respinge în transversală.

Min. 61: GOL Portugalia! Ronaldo îl trimite din nou în colțul opus pe Lloris și restabilește egalitatea.

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 59: Penalty Portugalia! Ronaldo centrează în mâna depărtată de corp a lui Kounde, iar Mateu Lahoz dictează a treia lovitură de la 11 metr.

Min. 52: Lucas Digne, intrat la pauză în locul lui Hernandez, se accidentează după șase minute și părăsește terenul. În locul său intră Rabiot.

Min. 47: GOL Franța! Pogba îl lansează excelent pe Benzema, care scapă de marcaj și îl învinge pe Rui Patricio cu un șut bine plasat. Arbitrul asistent indică offside, dar golul este validat de sistemul VAR, pentru că atacantul de la Real Madrid se afla în poziție regulamentară. La aceste rezultate, Portugalia este ultima în grupă și este eliminată de la EURO.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45+5: Pauză: Portugalia - Franța 1-1.

Min. 45+2: GOL Franța! Karim Benzema înscrie din penalty cu o execuție în forță.

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 45: Penalty pentru Franța! Kylian Mbappe se prăbușește după un duel cu Nelson Semedo, iar Mateu Lahoz dictează un nou penalty. Faza este verificată în camera VAR, iar decizia se menține.

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 40: Antoine Griezmann vede cartonașul galben, după un gest nesportiv la adresa arbitrului Mateu Lahoz. Este deja al treilea avertisment din tabăra Franței, după cele văzute de Hugo Lloris și Lucas Hernandez.

Min. 31: GOL Portugalia! Cristiano Ronaldo înscrie din penalty cu un șut în forță, în dreapta lui Hugo Lloris, care plonjează în partea opusă. Ronaldo a devenit primul fotbalist european care marchează 20 de goluri la EURO și Campionatul Mondial, depășind recordul lui Miroslav Klose (19)

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 27: Penalty pentru Portugalia! Danilo este lovit cu pumnul în față de Lloris la un duel pentru minge în interiorul careului, iar Mateu Lahoz arată punctul cu var.

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
Portugalia - Franța, la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 20: Varane respinge greșit cu capul, Ronaldo încearcă să șuteze din prima, dar trimite mult pe lângă poarta lui Lloris.

Min. 10: Paul Pogba îl lansează în adâncime pe Karim Benzema, dar Rui Patricio iese bine din poartă și prinde fără probleme.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start

  • Portugalia: Rui Patricio - Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro - Joao Moutinho, Danilo, Renato Sanches - Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota
    Rezerve: Lopes, Rui Silva, Fonte, Andre Silva, Bruno Fernandes, William Carvalho, Rafa Silva, Ruben Neves, Dalot, Joao Felix, Sergio Oliveira, Joao Palhinha
    Selecționer: Fernando Santos
  • Franța: Lloris - Kounde, Varane, Kimpembe, Hernandez - Pogba, Kante - Tolisso, Griezmann, Mbappe - Benzema
    Rezerve: Mandanda, Maignan, Pavard, Lenglet, Lemar, Giroud, Rabiot, Zouma, Sissoko, Digne, Coman, Ben Yedder
    Selecționer: Didier Deschamps

Germania și Ungaria se înfruntă de la ora 22:00, la Munchen, cu calificarea pe masă. În paralel se dispută meciul Portugalia - Franța, la Budapesta.

EURO 2020 | Clasamentul Grupei F:

  • Franța - 4p. (golaveraj: 2-1)
  • Germania - 3p. (4-3)
  • Portugalia - 3p. (5-4)
  • Ungaria - 1p. (1-4)

Învingătoarea Grupei F va juca la București în optimile de finală, pe Arena Națională. Toate meciurile de la EURO 2020 pot fi urmărite în format live text pe site-ul digisport.ro.

Până în acest moment s-au calificat în optimile EURO 2020 următoarele echipe: Italia, Țara Galilor, Elveția, Olanda, Austria, Belgia, Danemarca, Anglia, Croația și Cehia.

Etichete: franta , germania , portugalia , ungaria , meciuri euro 2020 , echipe euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Franța are propriul Messi! Cine este noua vedetă a fotbalului din Hexagon
St Georges Park, England, 26th March 2024: Stephen Mfuni (5) for England holding back Rayane Messi (9) for France during
Didier Deschamps, avertisment pentru ”Cocoșii Galici” după victoria cu Chile: ”Va trebui să facem lucrurile diferit”
FOOTBALL : France vs Chili - Match amical préparatif à l’Euro 2024 - Marseille - 26/03/2024
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Mbappe a fost huiduit de fanii de pe Velodrome, la meciul Franța - Chile. Deschamps a reacționat imediat
France v Chile, International Friendly, Football, Stade Velodrome, Marseille, France - 26 Mar 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale