FOTBAL:ROMANIA U21-ALBANIA U21, PRELIMINARIILE EURO 2025 (17.11.2023)
România U21 continuă drumul spre EURO 2025! Următorul adversar, o națională care n-a mai câștigat din 2021
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Ștefan Baiaram a dezvăluit care este atuul României U21 în partida cu Armenia U21
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

România U21 - Ungaria U21 2-1. Revenire și victorie imensă pentru ”tricolori”! Andrei Vlad a prins o zi mare

articol scris de Digi Sport
27.03.2021, 20:55

România a învins Ungaria, scor 2-1, în runda a doua a fazei grupelor Campionatului European de Tineret, datorită golurilor marcate de Alexandru Mățan (70) și Alexandru Pașcanu (87), respectiv Andras Csonka (56).

România a învins Ungaria cu 2-1 la Euro U21 / Foto: Profimedia
România a învins Ungaria cu 2-1 la Euro U21 / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Reprezentativa țării gazdă a început mai bine meciul și a avut prima mare șansă de gol în minutul 8, când Andrei Vlad a intervenit extraordinar la un șut puternic al lui Bolla. Șase minute mai târziu, a venit replica României, prin Olimpiu Moruțan, a cărui lovitură de cap a trecut puțin peste poartă.

Galerie Foto

România, victorie importantă cu Ungaria la Euro U21

În minutul 30, Andrei Vlad a avut o nouă intervenție excelentă, la un șut din lovitură liberă plasat aproape de vinclu de Mezei. 12 minute mai târziu, ”tricolorii” au avut o nouă șansă de gol, dar Radu Boboc n-a găsit ținta.

În același minut 42, Ungaria a rămas în 10 jucători, Szoke fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben, încasat pentru o lovitură cu cotul aplicată în fața lui Denis Ciobotariu. Finalul părții secunde a oferit o nouă șansă pentru România, irosită, însă, de George Ganea.


În minutul 50, România a solicitat un penalty, pentru un fault comis asupra lui Andrei Ciobanu, însă, chiar dacă reluările au atestat ulterior contactul, arbitrul a lăsat jocul să continue. Șase minute mai târziu, maghiarii au dat, în inferioritate numerică, lovitura, Csonka învingându-l pe Vlad din interiorul careului, după o pasă perfectă a lui Deutsch.

După deschiderea scorului, Ungaria a făcut pasul în spate și România a reușit să producă ocazii la poarta adversă. După șanse irosite de Olaru și Ciobanu, Alex Mățan a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat cu un șut superb, la colțul lung.

Dominația totală a României a continuat și după golul egalizatori, însă Darius Olaru, în minutele 72 și 75, Georga Ganea, în minutul 82, și Adrian Petre, în minutul 84, au ratat din situații foarte bune. Golul de 2-1 a venit, în cele din urmă, în minutul 87, când Alex Pașcanu a trimis cu capul balonul în poartă și a adus victoria României.

Andrei Vlad, în zi mare în meciul cu Ungaria

În prelungiri, Ungaria a avut șansa egalării, însă Andrei Vlad, aflat în zi mare, a reușit să scoată șutul lui Donat Barany.

Astfel, România s-a impus în fața Ungariei și are patru puncte în grupă. ”Tricolorii” sunt lideri, însă Germania, trei puncte, și Olanda, 1 punct, încă nu au jucat în acestă rundă, meciul direct fiind programat miercuri, de la 22:00.

Calificarea se va decide în ultima rundă, când selecționata lui Adrian Mutu va juca împotriva Germaniei, în timp Olanda va întâlni Ungaria.

Clasamentul grupei A de la Euro U21 2021:


Min. 90+6: E final de meci! România învinge Ungaria cu 2-1.

Min. 90+4: Șansă mare pentru Ungaria, dar Andrei Vlad are o nouă intervenție decisivă.

Min. 88: Schimbare și la România. Alex Mățan este înlocuit cu Cătălin Itu.

Min. 88: Schimbare la Ungaria. Deutsch îi lasă locul în teren lui Bukta.

Min. 87: GOOOOOOL ROMÂNIA! Alex Pașcanu trimite în plasă o balon deviat de Adi Petre.

Min. 86: Schimbare la România. George Ganea este înlocuit cu Octavian Popescu.

Min 84. Ce șansă irosește Adi Petre! Din doar cinci metri, găsit perfect de centrarea lui Boboc, atacantul de la UTA Arad trimite alături, cu capul.

Min. 82: Șansă mare pentru România! Denis Haruț recentrează un balon, dar George Ganea, aflat chiar în fața porții maghiare, pierde duelul aerian cu Mocsi.

Min. 80: Cartonaș galben pentru George Ganea, care va rata meciul cu Germania.

Min. 75: Dominație totală a României! Darius Olaru driblează doi adversari și șutează bine, însă Bese reușește să respingă în corner.

Min. 72: Ce ocazie are România! Adi Petre scoate perfect balonul în interiorul careului, însă Darius Olaru dă pe lângă minge.

Min. 69: GOOOOL ROMÂNIA! Alexandru Mățan driblează doi fundași și șutează superb, la colțul lung.

Min. 67: Dublă schimbare la Ungaria. Mezei și Kiss le lasă locul în teren lui Kata și Tamas.

Min. 66: Presiune la poarta Ungariei. Andrei Ciobanu șutează de la distanță, dar execuția trece peste transversală.

Min. 61: Schimbare la România. Adrian Petre îi ia locul lui Olimpiu Moruțan.

Min. 59: Ce șansă pentru România! Boboc centrează bine din stânga, însă Olaru trimite chiar pe mijlocul porții cu o lovitură de cap, chiar în brațele portarului Bese.

Min. 57: Cartonaș galben pentru Alexandru Pașcanu.

Min. 56: Gol Ungaria. Deutsch centrează perfect în interiorul careului, de unde Csonka reia în poarta lui Andrei Vlad. Acțiunea a pornit de la un duel dintre Kiss și Haruț. Românul a fost doborât la mijlocul terenului, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 52: Schimbare la Ungaria. Skribek este înlocuit de Barany.

Min. 52: Cartonaș galben pentru Laszlo Deutsch.

Min. 50: România cere un penalty, pentru un fault asupra lui Ciobanu, însă arbitrul arată repunere din colțul careului mic. Pe reluări, a fost evident că Andrei Ciobanu a fost faultat!

Min. 46: Începe repriza secundă. Nicio modificare nu a fost efectuată în cele două echipe.

Min. 45+3: Fluier final al primei reprize!

Min. 45+2: O nouă șansă pentru România! Denis Haruț centrează bine din dreapta, George Ganea deviază balonul, care trece însă la o palmă de bară.

Min. 45: Maghiarii continuă jocul dur. Csonka primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Alexandru Mățan.

Min: 42: Ungurii rămân în 10! Szoke este eliminat, pentru al doilea cartonaș galben, primit pentru o lovitură cu cotul în fața lui Denis Ciobotariu.

Min. 42: Ce ocazie pentru România! Radu Boboc șutează peste poartă din careu.

Min. 32: Se joacă tare la Budapesta. Szendrei are o intervenție dură, întârziată, asupra lui Olaru, dar arbitrul acordă doar lovitură liberă, nu și cartonaș galben.

Min. 30: Andrei Vlad, din nou providențial pentru România! Mezei trimite bine din lovitură liberă, direct în vinclu, însă portarul FCSB-ului intervine și trimite în corner.

Min. 24: Moruțan șutează peste poartă din lovitură liberă.

Min. 23: Mocsi este avertizat pentru un fault asupra lui Mățan. România are o șansă bună de a marca, din lovitură liberă de la 17 metri. 

Min. 14: Șansă pentru România! Boboc centrează bine, însă Moruțan trimite, din poziție excelentă, peste poartă, cu o lovitură de cap.

Min. 13: Cartonaș galben pentru Kiss.

Min. 8: Ce ocazie pentru Ungaria și ce intervenție a lui Andrei Vlad! Bolla a expediat o ”torpilă” din afara careului, însă portarul nostru este la post.

Min. 6: Momente tensionate în careul României, după un duel mai dur. Marius Marin a primit cartonașul galben și va fi suspendat la meciul cu Germania. A fost avertizat și maghiarul Adrian Szoke.

Min. 5: Cartonaș galben pentru Denis Ciobotariu, pentru un fault în preajma propriului careu.

UPDATE, ora 19:00: Începe meciul!

UPDATE, ora 18:00: Au fost anunțate echipele de start:

  • România U21: Vlad - Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc - Olaru, Marin, Ciobanu - Moruțan, Ganea, Mățan

Rezerve: Aioani, Eșanu, Opruț, Drăgușin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Oct. Popescu, Itu, Vlădoiu, Ad. Petre

  • Ungaria U21: Bese, Bolla - Balogh, Mocsi, Deutsch - Csonka, Mezei - Skribek, Szendrei, Kiss - Szoke

Rezerve: Auerbach, Barany, Biro, Bukta, Hinora, Huszti, Kata, Kovacs, Kovacsreti, Palincsar, Tamas, Varju


România U21 - Ungaria U21 LIVE TEXT |  "Tricolorii mici", în albastru

Elevii lui Adrian Mutu joacă azi al doilea meci la EURO 2021, după ce în prima partidă au terminat la egalitate, scor 1-1, cu Olanda U21. Victoria este obligatorie pentru "tricolorii mici", care au ca obiectiv stabilit calificarea în semifinale, adică repetarea performanţei din urmă cu doi ani, când selecţioner era Mirel Rădoi.

Update 15:30 Zoltan Gera, antrenorul naţionalei de tineret a ţării care găzduieşte, alături de Slovenia, turneul final EURO 2021 rezervat naţionalelor Under 21, nu se va putea baza pe opt dintre jucătorii săi. Doi sunt accidentaţi, iar şase au ieşit prozitiv la COVID-19.

Update 13:00 Chiar dacă Ungaria-România este genul de meci care trezeşte foarte multe orgolii în societăţile celor două ţări, Borceanu crede că noua generaţie nu mai ţine prea mult cont de naţionalism. "Noi am fost crescuţi, după 90, într-un oarecare naţionalism. Dar generaţia tânără, nu numai fotbaliştii, nu mai gândesc aşa. Nu cred".

Update 11:35 Selecționerul Adrian Mutu aafirmat că este posibil să facă schimbări în primul 11, după remiza cu Țările de Jos U21, scor 1-1, mai ales că urmează şi meciul România-Germania.

Update 10:00 Ultimul antrenament oficial, de vineri seară, a durat 60 de minute. Românii au preferat să se antreneze la cantonamentul din Ungaria pentru a proteja suprafaţa de joc.

FRF a anunţat, în această dimineaţă, că toate rezultatele delegaţiei României U21 la testarea Covid-19 efectuată vineri sunt negative.

De asemenea, la şedinţa tehnică de vineri seara s-au decis echipamentele de joc, iar România U21 va evolua în albastru complet, în timp ce adversara, Ungaria U21, va juca în roşu.

România U21 - Ungaria U21 LIVE TEXT | Echipa probabilă a lui Adrian Mutu

Selecționerul Adrian Mutu a recunoscut că este posibil să apară schimbări în primul 11, după remiza cu Țările de Jos U21, scor 1-1.

"Bineînţeles că mă gândesc la schimbări în echipă, dar sincer vă spun că nu am decis încă nimic. Nici primul 11, încă am anumite dubii", a spus Mutu.

Cum ar putea arăta echipa de start a României U21 în această seară:

  • A. Vlad - Haruț, Drăgușin, Pașcanu, Boboc - Olaru, M. Marin, Ciobanu - Moruțan, A. Petre, Mățan

România U21 - Ungaria U21 LIVE TEXT | Lotul României

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), Mihai Eşanu (Dinamo Bucureşti)

Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Juventus/Italia), Raul Opruţ (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew/SUA)

Atacanţi: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad)

Selecţioner: Adrian Mutu

România U21 - Ungaria U21 LIVE TEXT | Lotul Ungariei

Portari: Patrik Demjén (ZTE), Balázs Bese (Budafok), Péter Kovács (Budaörs)

Fundaşi: Bendegúz Bolla (MOL Fehérvár), András Huszti (Budafoki MTE), Botond Balogh (Parma), Benedek Varju (MTK Budapest), Attila Mocsi (Haladás), Tamás Olivér (Paks), László Deutsch (Puskás Akadémia)

Mijlocaşi: András Csonka (Budafok MTE), Mihály Kata (MTK Budapest), Norbert Szendrei (Budapest Honvéd), Kristóf Hinora (Vasas), Szabolcs Mezei (MTK Budapest), Martin Palincsár (MTK Budapest)

Atacanţi: Tamás Kiss (Puskás Akadémia), Pál Dárdai (MOL Fehérvár), Márk Kovácsréti (Kisvárda), Alen Skribek (Budafok), Adrian Szőke (Heracles), Donát Bárány (DVSC), Dániel Zsóri (Budafoki MTE)

Selecţioner: Zoltán Gera

România U21 - Ungaria U21 LIVE TEXT | Clasamentul Grupei A

Înaintea partidelor din această seară, clasamentul Grupei A de la Euro 2021 arată aşa:

  • Germania 3p 3-0
  • Olanda 1 1-1
  • România 1 1-1
  • Ungaria 0 0-3

Etichete: romania u21 , ungaria u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
”Când am văzut că bate 'Mister Pasă' lovitura liberă, n-am mai avut emoții”. Declarația serii după victoria României U21
Screenshot 2023-11-22 at 18.34.48
Exclusiv Daniel Pancu nu s-a ferit să recunoască! De ce s-a chinuit România U21 cu naționala fără victorie de 3 ani încoace
Fotbalistii romani la startul meciului de fotbal dintre Romania U21, U 21 si Albania U21, contand pentru Preliminariile
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Armenia U21 - România U21 0-1. ”Tricolorii mici” au urcat pe primul loc în grupă la EURO 2025 U21
FOTBAL:ROMANIA U21-ARMENIA U21, AMICAL (13.10.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale