FOTBAL: CS CORVINUL 1921 HUNEDOARA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMANIEI BETANO - SEMIFINALA (17.04.2024)
Peste cine poate da Corvinul Hunedoara în primul tur preliminar din Europa League! Variantele ”horror”
Liverpool v Atalanta, UEFA Europa League, Quarter Final, First Leg, Football, Anfield, Liverpool, UK - 11 Apr 2024
Aroganța făcută de Klopp, înainte ca Liverpool să fie umilită de Atalanta
galerie-rapid
Exclusiv Anunțul suporterilor Rapidului legat de prezența la meciul cu FCSB, pe Arena Națională
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Liga a 2-a: Corvinul Hunedoara-Mioveni
Play-off

ANALIZĂ Primele impresii despre VfB Stuttgart: depind de golgheterul Ibisevic și nu au soluții pe bancă

16.09.2012, 05:44

Nemții vor alinia o echipă cu cel puțin 5 schimbări la meciul cu Steaua, de pe "Mercedes Benz Arena". Digi Sport a luat contactul cu Herbert Kohlmann, un ziarist local din Bavaria, care a devoalat secretele din team-ul lui Bruno Labbadia. Concluziile? Steaua are șanse reale să puncteze în Germania, dar subestimarea adversarului va avea un singur rezultat - eșecul.

stuttgart 1
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

"Labbadia trece prin momente grele. A încercat să schimbe radical echipa care pierdea cu 1-6 în fața lui Bayern, folosind sâmbată o defensivă 75% nouă, cu rezervele în prim plan. Evident, Labbadia a încercat să provoace un șoc, după ce a primit trei goluri în patru minute de la Bayern. Totodată, Stuttgart a luat în considerare odihnirea titularilor pentru Steaua, deoarece Boka și Tasci au fost retrași pe bancă. Ei vor reveni însă joi", ne-a povestit Kohlmann, în exclusivitate. 

E nevoie de Martinovic

Unul dintre cele mai importante aspecte ale jocului "svabilor" este flancul stâng. Acolo, ivorianul Arthur Boka (29 de ani, foto stanga) este un bun neprețuit, datorită incursiunilor sale ofensive. Acest stil a adus însă un dezastru pentru Stuttgart pe Allianz Arena, unde Bayern și-a dezmembrat adversarul, tocmai prin folosirea spațiilor lăsate de fundașii laterali. Cum Molinaro a ieșit accidentat în weekend, Boka va reveni ca titular joi, iar Reghecampf are de luat o decizie foarte grea. Îi poate da credit în continuare lui Georgievski pe flancul drept sau poate apela la masivul Martinovic, care ar reprezenta un veritabil zid în față micuțului si robustului Boka (1,66 m).

"Jocul lui Boka are două tăișuri. Dacă ai extreme bune, îi poți penaliza urcarile. Dar ai nevoie de un fundaș lateral solid, inteligent, care să nu se lase păcălit de învăluirile sale", mai spune Herbert.


Cu Martinovic titular, Steaua își sacrifică practic randamentul ofensiv pe acea parte, dar de atac se poate ocupa doar mijlocașul Chipciu, Novak având că unică sarcină închiderea flancului. Astfel, multe acțiuni de atac ale nemților pot muri "în fașă", încă dinainte să devină periculoase. O idee ar fi și titularizarea lui Adi Popa, pentru un plus de scânteie și viteză în jumătatea adversă.

Psihologic sunt la pământ

Începutul greu de sezon (fără victorie în 3 etape) și-a pus amprenta pe jucătorii lui Stuttgart. Echipa nu mai are încredere în ea, driblingurile se fac cu inimă îndoită, iar rezolvările curajoase apar din ce în ce mai rar. Stuttgart practică un joc tipic nemțesc, axat pe un atac dinamic, menit să aducă mingea rapid în zona adversă de 30 de metri. De acolo, urmează centrari, șuturi de la distanță sau angajări pentru oportunistul Ibisevic. Deseori însă, Vfb lasă impresia că doar cară mingea până la poarta adversă, iar de acolo, continuarea este pur întâmplătoare. 

Un aspect important: Stuttgart era recunoscută recent ca o forță pe teren propriu, în special în Europa. Aici a pierdut în urmă cu 9 ani și Manchester United (1-2), iar "șvabii" au câștigat 6 din ultimele 8 meciuri jucate acasă.

Sezonul acesta însă e dezastru. 0-1 cu Wolfsburg, 0-0 cu Fortuna și un 2-0 cu Dinamo Moscova (în playofful EL), cu goluri marcate norocos în ultimul sfert de oră.

"Ibisevic a fost suspendat sâmbătă, iar în locul său a intrat Cacau. Greoi, nepregătit și neinspirat, brazilianul nu a putut amenința de unul singur poarta adversă și a și ratat o ocazie mare, din 8 metri. În rest, Fortuna s-a apărat precis și Stuttgart a avut doar 3 sau 4 ocazii mari de gol. O echipă care se apără răbdător și nu are probleme în a ceda posesia are șanse mari la măcar un egal, mai ales că, odată cu trecerea timpului, apare și precipitarea în joc. La această oră, Stuttgart are un singur om capabil să rezolve de unul singur un meci. Este vorba de Ibisevic. Dacă el este marcat strâns 90 de minute (de fapt, chiar 95!), mai rămân doar 2 piese esențiale de blocat: Kuzmanovic și Harnik. Ținuți la 30-35 de metri de poartă, aceștia devin inofensivi", a mai detaliat ziaristul german.

Sârbul Kuzmanovic este însă suspendat pentru partidă cu Steaua.

Buni la fazele fixe

Aici este un capitol pe care Reghecampf nu prea are cum să-l antreneze. Stuttgart este foarte periculoasă atunci când beneficiază de lovituri libere, datorită execuțiilor bune ale lui Gentner (foto), dar și a masivității echipei germane. Steliștii trebuie să evite comiterea faulturilor în preajma careului, de unde pot ieși faze periculoase pentru poarta oaspete. 

Trageți des!

Un punct slab al nemților este portarul Ulreich. Dar nu pentru că acesta nu ar avea valoare. Sven Ulreich este un goalkeeper sigur, cu reflexe, bun la centrări și dominant în careu. Are însă o lacună majoră: șuturile de la distanță. Are probleme mari în a reține baloanele șutate puternic și are tendința de a respinge în față, de unde atacanții pot profita. Bayern l-a taxat, iar Rusescu, Chipciu sau Tănase pot urma exemplul bavarezilor.

Vom vedea 5 schimbări

Pentru prima data în acest sezon, Labaddia l-a folosit (contra Fortunei) pe experimentatul Georg Niedermeier în primul "11". Acesta a avut o evoluție apreciată în apărare și ar putea juca și joi. Hoogland și-a rupt însă ligamentele și este 100% out, la fel ca accidentatul Molinaro, în vreme ce japonezul Sakai plătește tribut pentru greșelile comise în debutul sezonului și nu emite mari pretenții la titularizare. În aceste condiții, echipa de start a lui Vfb pare ușor de anticipat, aceasta urmând a se alinia într-un sistem ofensiv 4-2-3-1:

Ulreich - Niedermeier, Tasci, Rodriguez, Boka - Gentner, Kvist - Harnik, Hajnal, Okazaki - Ibisevic.

Cel puțin închizătorii Gentner și Kvist par bătuți în cuie, iar Harnik și Hajnal sunt printre cei mai importanți oameni din lot. În stânga ar trebui să apară japonezul Okazaki (foto), capabil de execuții fenomenale de la distanță (!), iar în atac Ibisevic va fi mai mult că sigur vârf împins.

Cu Fortuna au jucat: Ulreich - Hoogland (Kuzmanovic '29), Niedermeier, Maza, Molinaro (Boka '46) - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal (Okazaki '86), Torun - Cacau.
*jucătorii subliniați nu vor intra cu Steaua

"Ca idee generală, Stuttgart are cam 12-13 jucători de bază, restul fiind sub nivelul titularilor. Sunt în lot mulți tineri promițători, dar cam atât. De pe bancă vine rar calitate, iar subțirimea lotului este o mare problemă pentru antrenorul Labbadia", a mai subliniat prietenul nostru german.

Rapid a pierdut acolo

În sezonul 2005/2006 al Cupei UEFA, Rapid a pierdut pe terenul lui Vfb Stuttgart, scor 1-2, într-un meci în care Mario Gomez a reușit o "dublă" (20 și 37), iar Lucian Burdujan a replicat pentru giuleșteni (80). La ora meciului, Rapid era deja calificată din faza grupelor, iar Stuttgart a folosit numeroase rezerve. Nemții erau antrenați atunci de Giovanni Trapattoni, iar Rapid a încheiat meciul cu mai multe șuturi la poartă decât adversara sa (7 la 4). Disputa s-a tranșat într-o singură manșă.

3 sfaturi pentru steliști
*"nu vă relaxați, indiferent de scorul de pe tabelă și de cursul jocului"
*"nu acordați atenție doar lui Ibisevic, pentru că jucătorii din linia a doua pot fi foarte periculoși"
*"pasați cât mai mult în preajma careului advers. La un moment dat, se va găsi o breșă"

Herbert Kohlmann scrie în Straubinger Tagblatt de peste 3 ani și are 10 ani de experiență în presa sportivă. Este fan al echipei FC Nurnberg și a venit în România pe vremea când formația sa favorită a disputat un meci în Cupa UEFA contra Rapidului.

CIFRELE LUI STUTTGART

1
gol în 278 de minute a marcat Stuttgart în acest campionat. A primit 7

8
internaționali importanți au "șvabii": Martin Harnik (Austria), Tunay Torun (Turcia), Vedad Ibisevic (Bosnia), Tamas Hajnal (Ungaria), Zdravko Kuzmanovic (Serbia), William Kvist (Danemarca), Shinji Okazaki (Japonia) și Francisco Rodriguez (Mexic)

2
atacanți are în lot Stuttgart: Ibisevic și Cacau. Pe postul de vârf mai pot intra Okazaki și Harnik

7
este poziția pe care se află lotul lui Stuttgart într-un top al celor mai valoroase echipe din Bundesliga. Cei 26 de jucători ai nemților valoareaza 94 de milioane de euro. Fotbaliștii Stelei sunt cotați la 31 de milioane de euro.

8
goluri au primit nemții în ultimele patru partide, în toate competițiile

1.45
este cota la pariuri pentru victoria gazdelor. Steaua are 7.00

50.000
de fani vor fi prezenți la meci joi seară

16
străini are Stuttgart în lot

18
goluri în 17 meciuri a marcat Vedad Ibisevic în sezonul 2008/2009 pentru Hoffenheim, cea mai bună stagiune din cariera sa

5,3
șuturi la poartă pe meci trage Stuttgart în acest campionat (16 în 3 partide)

2-0
este scorul cu care Poli Timișoara a pierdut la Stuttgart în 2009. Unirea Urziceni a cedat cu 3-1, în luna decembrie a aceluiași an

Etichete: stuttgart , vfb stuttgart , stuttgart fortuna 0-0 , stuttgart steaua , analiza stuttgart , arthur boka


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Recomandările redacției
galerie-rapid
Exclusiv Anunțul suporterilor Rapidului legat de prezența la meciul cu FCSB, pe Arena Națională

Video Hagi, despre noua ”perlă” de la Farul. ”Are mult talent, știe cu mingea, vede golul”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Guardiola a rupt tăcerea! Cum a comentat execuția lamentabilă a lui Bernardo Silva, după ce City a ieșit din UCL
bernardo pep
Florentino Perez a decis! I-a găsit înlocuitor fotbalistului care a anunțat că pleacă de la club, după 17 ani
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League
Citește și
Simona Halep a fost lăsată pe dinafară! Organizatorii turneului de la Stuttgart nu au trecut-o pe listă
National Bank Open Toronto - Day 5
Mesajul lui Jurgen Klopp, la ultimul meci european ca antrenor al lui Liverpool: ”Este o nebunie!”
Atalanta BC v Liverpool FC - UEFA Europa League Jurgen Klopp, head coach of Liverpool FC, gestures towards fans of Atala
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost eliminate!
UEFA Europa League Trophy Tour With John O Shea, Aviva Stadium, Dublin 16/4/2024 A view of the Europa League Trophy A vi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”