san
OUT de la CFR Cluj! Prima ”victimă” a lui Dan Petrescu la revenirea în Gruia
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”
lobont-3
Bogdan Lobonț a rămas fără cuvinte când a fost întrebat despre derby-ul cu FCSB. ”Mai este ceva de spus?”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Hermannstadt-Botosani
Play-out
Celtic Celtic
2 - 0
CFR Cluj CFR Cluj
Jo 03.10.2019 23:00

Celtic - CFR Cluj 2-0 | Ardelenii nu au repetat "minunea" din preliminariile Champions League

03.10.2019, 23:50

  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

CFR Cluj a suferit prima înfrângere în grupele Europa League. După un egal şi o victorie cu Celtic, Arlauskis a salvat o mare ocazie în debutul meciului, dar n-a mai avut ce face la reluarea lui Edouard, cel care a deschis scorul pentru campioana Scoției. 

Clujenii s-au bucurat şi ei după câteva minute, dar golul nu a fost validat pentru ofsaid atât la Rondon, cât şi la Boli.

În repriza a doua, tot scoţienii au marcat, prin Elyounoussi. După 0-2 la Celtic, pentru CFR Cluj urmează derby ul cu Viitorul, transmis duminică, ora 21:30, în direct pe Digi Sport 1, dar și pe digisport.ro, pentru abonații RCS/RDS.


UPDATE: ECHIPA DE START A LUI CFR CLUJ: 

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis - Susic, Boli, Burcă, Camora - Bordeianu, Luis Aurelio, Djokovic - Deac, Rondon, Omrani

UPDATE: Dan Petrescu va putea sta pe banca de rezerve, după ce aseară a lipsit de la conferința de presă, deoarece i s-a făcut rău de la stomac.

UPDATE: Selecționerul României, Cosmin Contra, merge pe mâna lui Dan Petrescu în meciul Celtic - CFR Cluj: "

"Diseară simt că, odată ce ai câştigat acolo... Pot să aibă răutate... Ce, credeţi că, în meciul pe care l-a câştigat CFR acolo, nu a avut Celtic răutate? Am jucat în Anglia şi credeţi-mă, au în sânge răutatea. Au avut răutate acolo şi astăzi vor avea aceeaşi răutate. Diferenţa va fi dacă vor fi la fel de inspiraţi jucătorii CFR-ului sau nu. Că asta a fost, nu? Au mers acolo şi au ştiut ce vor, au ştiut ce vor să facă şi asta le-a adus acea calificare istorică şi nu au de ce să nu creadă acelaşi lucru şi diseară. Chiar dacă întâlnesc un adversar foarte ofensiv, care îşi creează multe ocazii, ei şi-au demonstrat într-un moment de tensiune şi delicat, că pot să câştige. Dacă câştigă în seara asta, sunt ca şi calificaţi. Un nou miracol, din punctul meu de vedere", a explicat Contra.

UPDATE: Neil Lennon a făcut o paralelă cu înfrângerea lui Tottenham cu Bayern, în Champions League, scor 2-7: "Se poate întâmpla, desigur, dar nu vreau să ni se întâmple nouă cu CFR Cluj și mi-ar plăcea să mă gândesc că poate fi o revanșă și că putem înscrie goluri și putem să punem în dificultate pe oricine pe Celtic Park"

UPDATE: Antrenorul lui Celtic, Neil Lennon, anunță că scoțienii caută revanșa după eșecul usturător, 3-4, din preliminariile Europa League. 

”Am progresat mult de atunci, sunt mulțumit de reacția avută de jucători. CFR este o echipă bună și asta a fost un aspect subestimat. Mă bucur că jucăm din nou cu ei, pentru că putem repara ce am greșit.

Au stat aproape de Slavia Praga și au bătut-o pe Lazio. Joacă un fotbal pragmatic. Mă aștept că meciul să se dispute în viteză. Aștept echipa lui Celtic din prima repriză, nu din a doua”, a spus Lennon.


Știrea inițială:

Celtic - CFR LIVE VIDEO | Cine este Celtic, adversara campioanei României din grupele Europa League

Fondată în 1887, Celtic este campioana Scoţiei. În mai, a câştigat pentru a 8-a oară la rând campionatul, ducându-şi recordul de titluri la 50. Celtic a cucerit de 39 de ori Cupa Scoţiei, dar cea mai importantă performanţă din istoria grupării e, fără îndoială, cucerirea Cupei Campionilor Europeni. În sezonul 1966-1967, scoţienii au trecut în ultimul act de Inter, scor 2-1.

CFR Cluj și Celtic Glasgow s-au întâlnit în acest sezon și în turul al treilea din UEFA Champions League. După 1-1 la Cluj, campioana României a obținut calificarea chiar pe Celtic Park, în urma unei victorii fantastice (4-3).

Lotul are o valoare de 93,60 milioane de euro.

Principalul pericol pentru poarta lui Arlauskis va fi Odsnone Edouard, un vârf tânăr de 21 de ani, care a marcat sezonul trecut 15 goluri în 32 de meciuri.

Cumpărat de PSG în 2017, vârful a fost cedat la Celtic, mai întâi sub formă de împrumut. După ce a marcat 9 goluri în 22 de partide, în primul sezon pentru scoţieni, oficialii lui Celtic s-au mişcat rapid şi l-au transferat definitiv.

Celtic - CFR LIVE VIDEO | Ce scrie BBC despre Dan Petrescu

Cei de la BBC au vorbit despre decizia luată de tehnicianul campioanei de a nu fi prezent pe stadion la meciul cu FCSB, pentru care a fost suspendat, după incidentele de la Giurgiu.

”Fostul jucător al lui Chelsea, Dan Petrescu, a refuzat să meargă la partida cu FCSB, pentru care era suspendat.

Petrescu a avut trei oameni cu care a ținut legătura prin intermediul telefoanelor. El a urmărit meciul din camera hotelului”, spun englezii.

Celtic - CFR LIVE VIDEO | Lui Dan Petrescu i s-a făcut rău în Scoția

”Bursucul” a avut probleme de sănătate miercuri. Acesta a acuzat niște dureri la stomac și, după ce a ales să nu participe la conferința de presă, acesta poate rata și meciul cu Celtic.

"Sperăm ca Dan să ni se alăture. Nu este o problema gravă, ne dorim să revină pe bancă", a spus secundul Alin Minteuan la conferința de presă, citat de The Sun.

Celtic - CFR LIVE VIDEO | Echipa probabilă a lui Petrescu

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis - Susic, Cestor, A. Burcă, Camora - Djokovici, Bordeianu, Culio - C. Deac, Rondon, Omrani

Partida Celtic Glasgow – CFR Cluj este programată joi, de la ora 22:00, și va putea fi urmărită la Digi Sport 1, dar și digisport.ro pentru abonații RCS-RDS.

Celtic Celtic
CFR Cluj CFR Cluj
  • 90 final

    S-a terminat meciul. 

  • 89 s s

    Celtic a mutat din nou: Ryan Christie a fost înlocuit de Jules Olivier Ntcham

  • 88 cg cg

    Odsonne Edouard a primit un cartonaș galben fiindcă a lovit mingea după fluierul arbitrului. 

  • 85 s s

    Niel Lennon a efectuat prima sa schimbare. James Forrest a ieșit de pe teren în aplauzele fanilor și a intrat pe gazon Jonny Hayes

  • 81 s s

    Dan Petrescu a epuizat toate cele trei schimbări. A ieșit Damjan Djokovic și a intrat Cătălin Golofca

  • 70 s s

    Rondon a fost schimbat! Adrian Păun a intrat pe teren. 

  • 59 g g

    GOOOOOOL! Mohamed Elyounoussi a majorat diferența scoțienilor! Șutul său a fost deviat de Andrei Burcă și mingea a ajuns în plasa porții apărate de Arlauskis. Scorul este 2-0 pentru Celtic.

  • 57 s s

    Dan Petrescu a efectuat o primă modificare. L-a scos pe Luis Aurelio, care a avut probleme medicale, și l-a introdus pe Emmanuel Culio

  • 51 cg cg

    Damjan Djokovic a primit un avertisment, după ce a intrat cu talpa sus la James Forrest

  • 46 cg cg

    Jullien a văzut cartonașul galben după un fault la Rondon

  • 46 sr2

    A început a doua repriză. 

  • 45 fr1

    Prima repriză s-a încheiat. 

  • 42 cg cg

    Rondon a simulat și a primit cartonașul galben!

  • 26 oc oc

    CFR Cluj a avut un gol anulat! Ardelenii au trimis mingea în poartă, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid! 

  • 25 cg cg

    Callum McGregor a văzut primul cartonaș galben al meciului, din cauza unui fault. 

  • 20 g g

    GOOOOOOL! Edouard a deschis scorul pe Celtic Park după o lovitură cu capul! Scorul este 1-0 pentru Celtic

  • 12 oc oc

    La doar un minut distanță, scoțienii au avut o nouă ocazie prin Jullien, care a trimis mingea puțin peste poartă, după o lovitură cu capul! 

  • 11 oc oc

    Prima mare ocazie a meciului aparține lui Celtic! Arlauskis a avut o paradă excelentă și a respins balonul trimis spre poarta sa! 

  • 1 sr1

    Meciul de pe Celtic Park a început! 

teren fotbal
F. Forster
K. Ajer
C. Jullien
H. Elhamed
B. Bolingoli Mbombo
J. Forrest
S. Brown
C. McGregor
R. Christie
O. Édouard
M. Elyounoussi
C. Gordon
N. Bitton
S. Sinclair
M. Bauer
J. Hayes
T. Rogić
O. Ntcham
Jesús Fernández
A. Păun
E. Culio
C. Golofca
Celtic Neil Lennon
G. Arlauskis
M. Sušić
K. Boli
A. Burcă
Camora
M. Bordeianu
Luís Aurélio
D. Đoković
C. Deac
M. Rondón
B. Omrani
O. Hoban
I. Peteleu
M. Cestor
R. Huth
Dan Petrescu CFR Cluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media