Fotbalistii romani Ianis Hagi, Denis Dragus, Denis Alibec si Andrei Burca saluta publicul dupa meciul de fotbal dintre R
Cine poate fi marea surpriză a României la EURO 2024. ”S-a gândit Edi la el în poziția de fundaș stânga?”
UEFA Europa League Trophy Tour With John O Shea, Aviva Stadium, Dublin 16/4/2024 A view of the Europa League Trophy A vi
Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost eliminate!
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

VIDEO Interviu spumos cu Nicolae Dică. "Aș da toate meciurile din UCL pentru acea finală de Cupa UEFA"

28.09.2014, 19:58

Aflat în acest moment în staff-ul lui Costel Gâlcă, Nicolae Dică (34 de ani) este un jucător emblematic pentru Steaua ultimului deceniu, atacantul piteștean fiind unul dintre artizanii succesului din sezonul 2005/2006, în care Steaua jucat în semifinalele Cupei UEFA. Eliminarea dramatică de la Middlesbrough rămâne totuşi o rană veche.

captura dica
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Cu doar patru zile înainte de partida pe care Steaua o va juca împotriva lui Dinamo Kiev, în grupele UEFA Europa League, Dică a oferit un amplu interviu pentru telespectatorii Digi Sport, în care a vorbit despre bucuriile și regretele carierei, dar și despre partida cu ucrainenii.

Va fi reeditarea unui meci pe care Dică nu îl va uita niciodată: la startul grupelor UCL din sezonul 2006/2007 fostul jucător de la FC Argeș, Catania şi Iraklis a înscris o "dublă" de mare efect și Steaua s-a impus cu 4-1, într-o grupă din care mai făceau parte Dinamo Kiev, Real Madrid și Lyon! În cele din urmă, Steaua a terminat pe locul 3.

Jucător cu aproape 200 de meciuri în tricoul Stelei, Nicolae Dică are 32 de partide jucate la echipa naţională, pentru care a marcat ultima dată în tricolor în 2008, la un amical cu Letonia. Se juca la Urziceni şi România a câştigat atunci. 1-0! 

Steaua şi Dinamo Kiev se vor întâlni în Europa League pe data de 2 octombrie, în Ucraina, de la ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Meciul va fi disponibil în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Aștepți cu emoție meciul acesta de la Kiev?


Ținând cont că este un meci în cupele europene, pentru mine este o nouă meserie cea de antrenor, e normal să am emoții, așa cum aveam și ca jucător înainte de fiecare meci.

Ce simți având în vedere că te întorci pe stadionul din Kiev, unde ai marcat două goluri?

Am făcut un meci foarte bun la debutul meu în Champions League, și nu numai eu, întreaga echipă, mă încearcă un sentiment de bucurie, este cel mai bun meci al meu din carieră și pentru că este într-o competiție foarte puternică, cea mai mare din Europa. E greu să descrii în cuvinte, dar la momentul respectiv nu prea îmi dădeam seama de ceea ce am realizat.

Acum, după ce au trecut anii, mi-am dat seama că au fost două goluri foarte importante pentru mine și pentru echipă, au fost momente de bucurie, de bucuria de după gol, când mă bucuram cu colegii, apoi după meci, când eram bucuroși că am reușit să câștigăm în deplasare.

Ce ai simțit când ai primit mingea la acea fază celebră, în care te-ai dus spre careu...

Am fost și eu surprins de acea fază, cei de la Kiev erau peste noi să marcheze, iar noi i-am prins pe contraatac. Eu am scăpat singur de la 40 de metri, după cum știți și voi, și am avut de la început în cap să dau acea 'scăriță'. Mă bucur că mi-a ieșit acea execuție!

Dică a înscris o "dublă" la Kiev, iar Steaua s-a impus cu 4-1

În prima etapă a grupelor Champions League din sezonul 2006/2007, Steaua a câștigat cu 4-1 pe terenul lui Dinamo Kiev, grație golurilor marcate de Nicolae Dică (43, 79), Valentin Ghionea (3) și Vali Badea (24). Pentru gazde a replicat Rebrov (16), iar în retur a fost 1-1 - o altă calificare în primăvara europeană.

Te-au întrebat cei de acum cum a fost?

Noi avem jucători de execuție de la mijlocul terenului în sus, jucători care marchează foarte multe goluri, și la cum îi știu vom reuși să marcăm la Kiev. Comparații nu pot să fac, dar și atunci ți acum formau și formează o echipă foarte puternică, se luptă cu Șahtior la câștigarea campionatului, au 2-3 jucători buni. Lens și Yarmolenko sunt jucători foarte buni, care pot face diferența oricând.

Rebrov este acum antrenor, atunci era pe teren...

Atunci juca și ne-a și marcat un gol la Kiev, este și el un antrenor tânăr, care își dorește să facă performanță, noi la fel, un staff tânăr care vrea să facă același lucru. Sper că după meciul de joi noi să fim cei care vor pleca cu toate cele 3 puncte.

Pe o scară de la 1 la 10 cât de bun ai fost ca fotbalist?

Acum îmi pui niște întrebări la care nu prea aș vrea să-ți răspund, dar hai să zic...7!

La ce ți-ai fi dorit să fii mai bun?

La viteză, întotdeauna mi-am dorit asta. Dacă aveam o viteză mai bună puteam să realizez mai mult decât ce am realizat.

Olăroiu, cel mai bun antrenor din cariera lui Dică

3 titluri a cucerit Dică în Liga 1. Două cu Steaua, unul cu CFR Cluj

2006 este anul în care Nicolae Dică a fost desemnat "Fotbalistul Anului" în România

Antrenorul cel mai bun pe care l-ai avut?

Consider că am avut antrenori buni, am învățat de la fiecare câte ceva, dar pentru mine Olăroiu este cel mai bun antrenor pe care l-am avut.

Ai fi dat toate participările tale din Champions League pentru o finală de Cupa UEFA?

Da, să joci o finală de Cupa UEFA e extraordinar, pentru un jucător român și cu o echipă din România. Aș fi dat totul pentru a juca o finală!

Dică a marcat la București, dar englezii s-au calificat dramatic în finală, unde au fost învinși clar de Sevilla (0-4)

În sezonul 2005/2006, Dică a cunoscut cea mai amară experiență din cariera sa de jucător. În semifinalele Cupei UEFA, Steaua câştigase meciul de la Bucureşti cu 1-0 şi conducea cu 2-0 în Anglia, moment în care Middlesbrough şi-a revenit spectaculos. Englezii au câştigat cu 4-2, golul patru fiind marcat în ultimul minut, şi s-au calificat în finala Cupei UEFA.

Ce ai făcut după noaptea de la Middlesbrough?

Atunci am avut o noapte cam lungă, a fost acel eșec, cu toții eram supărați. Am rămas în cantonament și nu știam cum să explicăm că am luat patru goluri, un gol în minutul 89 și eram cu toții dezamăgiți, dar a trecut și nu trebuie să ne mai gândim la acele momente.

Cel mai important gol din cariera ta?

Pot să spun că am marcat multe goluri importante, am marcat când am câștigat campionatul, am marcat în Champions League, dar consider că cele două goluri cu Dinamo Kiev sunt foarte importante pentru mine, fiindcă era debutul meu în Champions League și au fost goluri frumoase.

Golul tău favorit?

Este acesta cu 'Du-te Dică, du-te!', a fost o execuție foarte frumoasă, unde portarul nu se aștepta, a venit și fundașul care a băgat alunecare, dar nu a ajuns la minge, cred că acela este cel mai frumos gol.

Dacă nu erai fotbalist ce te-ai fi făcut?

Nu știu cum să răspund la această întrebare, pentru că de mic am vrut să devin fotbalist, am iubit de mic și mă bucur că am ales să fac acest lucru.

Poate ajunge Steaua într-un sfert sau semifinală de UEFA Europa League?

Este foarte greu, pentru că sunt echipe în Europa care au investit mulți bani și au jucători de valoare, dar printr-o conjunctură favorabilă se poate întâmpla orice, noi vom munci să dăm totul și sperăm să ajungem cât mai sus în Europa League.

Messi sau Ronaldo?

Messi!

De ce?

Pentru că este un jucător complet, este un jucător care driblează foarte mult pe spații mici, are execuții și este și un bun pasator față de Ronaldo, lui Ronaldo îi trebuie spațiu mai mult, el nu este un foarte bun pasator, este un foarte bun marcator, iar Messi este mai complet din punctul meu de vedere.

Steaua şi Dinamo Kiev se vor întâlni în Europa League pe data de 2 octombrie, în Ucraina, de la ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Meciul va fi disponibil în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: nicolae dica , dica , dica steaua , steaua dinamo kiev , nicolae dica steaua , dica middlesbrough


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Nu e FC Botoșani! Nicolae Dică a numit prima echipă care va retrograda din SuperLigă: ”Are toate șansele”
Screenshot 2024-02-26 at 22.16.50
La pauză, ”Coman a țipat în vestiar și a intrat în toată lumea”. Ce s-a întâmplat după
coman
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
”De ce stai doar o lună pe la echipe?”. Răspunsul dat de Nicolae Dică

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro