Ioan Varga
Ioan Varga i-a ”fixat” obiectivele lui Dan Petrescu la CFR Cluj: ”Are obligația”
Dan Petrescu, CFR Cluj Coach, Press Conference, Cluj-Napoca, Romania - 09 Feb 2023
Cum l-a numit Ioan Varga pe Dan Petrescu, după ce antrenorul a semnat pe trei ani cu CFR Cluj
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

FOTO Iată ce-l aşteaptă pe Dorinel la Saransk: un câştigător al Cupei UEFA şi un debut infernal de mandat

30.12.2012, 16:20

Odată ce mutarea lui Dorinel Munteanu (44 de ani) la Saransk a devenit oficială, Digi Sport vă propune o incursiune amplă în noul oraş în care va antrena românul.

mordovia saransk1
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Saransk, o urbe micuţă din centrul Rusiei europene, îi va fi gazdă "Neamţului" până în vara lui 2014, când acordul dintre cele două părţi va expira. Plătit cu jumătate de milion de euro pe sezon, Munteanu poate ajunge chiar la câştiguri de 750.000 de euro stagional, prin bonusurile de performanţă. Echipa pe care o va primi în subordine are însă mare nevoie de întăriri, iar Gigel Bucur este ţinta numărul 1 a Mordoviei în următoarele săptămâni.

Fostul atacant de la Poli Timişoara şi Sportul Studenţesc pare că are zilele numărate la Kuban, după plecarea lui Dan Petrescu, iar acesta este aşteptat cu braţele deschise de Munteanu la Saransk, un orăşel deloc întins, dar bogat din multe puncte de vedere. Vorbim totuşi despre o aşezare nu mai mare decât Timişoara, dar care beneficiază de peste 100 de unităţi spitaliceşti şi un sistem de învăţământ foarte complex - de la copii până la studenţi.

ARE ÎN LOT UN CÂŞTIGĂTOR DE CUPA UEFA
Lotul pe care Dorinel Munteanu îl găseşte la Mordovia nu este unul deloc strălucit. Lucru elocvent şi din statisticile dezastruoase ale echipei în acest sezon. Se evidenţiază fraţii Mukhametshin, Rusteem (28 de ani) şi Ruslan (31 de ani). Primul este mijlocaş, al doilea atacant, iar ambii au împreună peste 250 de meciuri la clubul pentru care joacă încă din 2009. An de an, cei doi sunt principalii golgheteri ai echipei, iar la această oră cel mai bun marcator este chiar Ruslan, cu şase reuşite în 19 meciuri. În rest, trupa din Saransk se mai bazează pe 2-3 nume sonore. Fost internaţional rus, Evgeni Aldonin (32 de ani) s-a întors cu împrumut la Saransk pentru finalul carierei şi este om de bază la Mordovia în actualul campionat. El a câştigat Cupa UEFA în 2005, pe vremea când evolua la ŢSKA Moscova, echipa alături de care a cunoscut cele mai mari satisfacţii din carieră. Mai este evidenţiat Anton Bober (30 de ani), un atacant care a cochetat de asemenea cu echipa naţională.

PETRESCU ÎI DĂ LUI MUNTI DOI JUCĂTORI
Nu trebuie uitat vârful sloven Dalibor Volas, adus de la Maribor în vara lui 2012. Jucătorul în vârstă de 25 de ani se anunţa într-un timp ca o mare speranţă a fotbalului din ţara sa, dar nu a confirmat la nicio altă echipă în afară de Maribor. În fine, lotul Mordoviei este "garnisit" cu doi jucători împrumutaţi de la Dinamo Moscova - mijlocaşul croat Tomislav Dujmovic şi fundaşul bielorus Igor Shitov. Aceştia sunt, de altfel, cei mai valoroşi jucători pe care Dorinel Munteanu îi va avea la dispoziţie. Ca un amănunt interesant: Mordovia nu are niciun fotbalist latin în lotul în care se regăsesc doar 5 stranieri (un sloven, un bielorus, un croat, un sârb şi un ucrainean)


Bugetul salarial al Mordoviei nu depăşeşte 0,5 milioane de euro anual, iar media de vârstă a echipei este de 26,3 ani. Cifra poate fi însă înşelătoare. Cu excepţia a câtorva jucători bătrâni/experimentaţi, lotul este format preponderent din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani. O reţetă pe care Munteanu o îmbrăţişează cu plăcere.

VA AVEA STADION DE 43.000 DE LOCURI
Un lucru pozitiv pentru Munti este acela că echipei îi va fi construit în anii următori un stadion nou-nouţ, cu o capacitate de 43.000 de locuri. Arena va fi folosită pe perioada CM din 2018, unde Rusia este organizatoare, iar investiţiile vor fi suportate în cea mai mare măsură de municipalitate, care asigură astfel o infstructură deloc de neglijat echipei din localitate. Alte arene care vor găzdui jocuri la turneul final sunt situate în Moscova, St. Petersburg, Kalinigrad, Yaroslavl, Nijni Novgorod, Kazan, Ekaterinburg, Samara, Volgograd, Krasnodar, Sochi şi Rostov-pe-Don. În acest moment, Mordovia joacă pe modesta arenă "Start", care poate găzdui doar 10.000 de spetactori. La meciurile "lanternei roşii" din Rusia nu vin însă niciodată mai mult de 5-6000 de spectatori.

ORAŞ DE DIMENSIUNILE TIMIŞOAREI
Situat în centrul Republicii Mordovia, în bazinul Volgăi, Saransk este un oraş de provincie tipic rusesc. Bogată în industrii uşoare (alimentaţie, textile, farmaceutice) şi metalurgie, dar şi cu un potenţial cultural foarte ridicat, localitatea găzduieşte aproximativ 300.000 de suflete, asemănându-se, din acest punct de vedere, cu oraşe româneşti precum Cluj (318.000), Timişoara (317.000) sau Constanţa (283.000). Cu o arhitectură mai mult decât conservatoare, Saransk oferă panorame interesante prin numeroasele sale clădiri construite în secolele 17 şi 18, dar oraşului nu îi lipsesc clasicele blocuri comuniste construite după 1960. Deşi mic, Saransk însumează 32% din populaţia regiunii Mordovia, iar reţelele de transport în comun sunt foarte bine dezvoltate în această parte a ţării. Punctul central în care se concentrează traficul din Saransk este micuţul aeroport care face legătura directă cu Moscova, capitala aflată la 630 de kilometri distanţă.

BĂNUIŢI DE BLAT ÎN SEZONUL TRECUT
Mordovia Saransk nu este ceea ce poate fi numit "un club cu tradiţie" în Rusia. Actuala formaţie a lui Dorinel Munteanu a luat fiinţă abia în 2005, prin fuziunea echipelor Biokhimik şi Lisma, ambele din Mordovia. În 2010, noul club a obţinut promovarea în eşalonul secund şi a avut nevoie doar de două sezoane pentru a avansa în prima ligă, pentru prima dată în istorie. Mordovia a terminat sezonul trecut cu o linie de clasament impresionantă: 21 de victorii în 38 de partide, locul secund cu 73 de puncte (la egalitate cu liderul Alaniya) şi cel mai bun atac din divizie - 67 de goluri marcate. Mordovia putea obţine locul 1, dar a pierdut în condiţii suspecte ultima etapă de campionat, 3-4 cu modesta Volgar, în condiţiile în care trupa din Saransk conducea cu 3-2 în minutul 83!

DOAR DOUĂ VICTORII ÎN 19 ETAPE
Nouă etape au trecut de la ultima victorie obţinută în campionat de Mordovia Saransk. 2-0 pe terenul celor de la Volga, rezultat înregistrat pe 6 octombrie, la doar câteva zile după ce ultima clasată realiza marea surpriză în Cupă: 1-0 pe terenul lui Lokomotiv Moscova şi calificarea în faza superioară. În rest însă, 14 înfrângeri în 19 etape, doar două victorii, cea mai slabă ofensivă din ligă şi cea mai uşor penetrabilă defensivă. Încurajator totuşi faptul că Mordovia nu a pierdut decât rareori la scoruri mari. A încasat un 6-1 pe terenul lui FC Krasnodar, de câteva ori a pierdut cu 0-3, iar în rest a înregistrat scoruri strânse şi eşecuri la limită. Chiar şi aşa, rămân speranţe puţine de salvare.

DEBUT INFERNAL PENTRU DORINEL
Dorinel Munteanu se pregăteşte de un debut foarte dificil pe banca noii sale echipe! Asta deoarece Mordovia are programate două partide aproape imposibile în primele etape din retur. Pe 9 martie, la Saranask vin Samuel Eto'o şi Lacina Traore, cu Anji Makhachkala, în vreme ce Mordovia se va deplasa doar 7 zile mai târziu pe terenul campioanei Zenit St. Petersburg, la care vor juca golgheterii Hulk (foto) şi Kerzhakov. Urmează însă trei meciuri din care se pot scoate puncte: cu colegele de suferinţă Krylya şi Alaniya, dar şi FC Krasnodar, acasă.

Galerie Foto

Etichete: dan petrescu , gigel bucur , mordovia saransk , saransk , saransk mordovia , dorinel munteanu saransk , dorinel munteanu rusia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Exclusiv Apel pentru Dan Petrescu, după umilința CFR-ului cu Farul: ”Nu au nicio șansă”. Florin Prunea avertizează: ”Degringoladă”
OUT de la CFR Cluj! Prima ”victimă” a lui Dan Petrescu la revenirea în Gruia
san
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”