profimedia-0756083264
Dezvăluirile făcute în L'Equipe despre Neymar, la 8 luni de la plecare: ”Messi măcar te saluta!”
Cindy Bruna's 27th birthday - Paris
Neymar, beat la antrenamentele PSG-ului! Acuzații fără precedent din partea unui fost coleg
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Ce pierdere grea pentru FCSB! Un titular e OUT pentru derby-ul cu Farul
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

INTERVIU cu tatăl lui Neymar: "Nu-şi schimbă nici telefonul fără să mă întrebe!" Chelsea oferise pe el o sumă colosală

30.12.2012, 12:01

Neymar (20 de ani) este punctul de maximă atracţie în fotbalul brazilian. Poate cel mai promiţător talent dat de Ţara Cafelei de la Ronaldinho încoace, Neymar ar face orice pentru a ajunge la Barcelona, după cum dezvăluie tatăl său, într-un interviu spectaculos acordat publicaţiei spaniole "Sport".

neymar messi
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Visul puştiul de la Santos este să confirme la clubul care i-a făcut mari pe Romario şi Ronaldo. Real Madrid şi Chelsea? Îl vor pe Neymar, dar au şanse destul de mici să pună mâna pe el, admite franc părintele fotbalistului. Din câte se pare însă, promiţătorul jucător ar fi semnat deja un precontract cu "extratereştrii", unde ar urma să joace din 2014.

Tatăl lui Neymar este, de altfel, cea mai apropiată persoană de junele care a uimit lumea fotbalului. Neymar nu ia nicio decizie fără să-şi consulte mentorul şi managerul, care zâmbeşte mereu larg atunci când vine vorba despre Barcelona. Discuţia dintre reporterul spaniol şi Neymar da Silva a decurs relaxat şi sincer, scoţând la lumină secrete pe care lumea fotbalului poate nu le ştia încă despre tânărul jucător.

E  o nebunie cu Neymar în Brazilia...
"Trebuie să te gândeşti că în Brazilia de astăzi, Neymar nu reprezintă doar fotbalul, ci şi un factor cultural. Graţie lui, oamenii se bucură de un fotbal de calitate, iar presa are dreptul să ceară spectacolul de care avea parte mai demult. Cu el se întâmplă de fapt ceea ce se petrece de ceva timp încoace la Barcelona".

În ce sens?
"Barcelona a înflorit treptat, dar nu câştigând trofee, ci prin modul în care le-a câştigat. A arătat lumii un stil aparte, un mod de a aborda jocul. Culmea este că stilul vine din Brazilia, dar noi nu mai practicăm acel fotbal. Cu Neymar se întâmplă acelaşi lcuru în ţară, este o oglindă pentru noi toţi".


El este singur în această veritabilă cruciadă fotbalistică?
"Nu, primeşte sprijin de la foarte mulţi sponsori, care insistă ca el să nu plece din ţară. Aceştia spun: 'Neymar trebuie să rămână pentru că doar aşa face un bine Braziliei' "

Dar Neymar va pleca la un moment dat în Europa...
"Da, aceasta este dorinţa noastră. Se va întâmpla în 2014, de aceea am redus contractul cu Santos din 2015 în 2014. Până la următoarea Cupă Mondială trebuie să ajute însă la ridicarea fotbalului intern".

Santos a avut un parcurs neregulat şi diverse probleme financiare în acest an. Este acesta un factor care va grăbi despărţirea de Neymar?
"Nu a regretat prea mult pierderea Copei Libertadores, pentru că a fost un an bun, din punct de vedere individual. El poate pleca şi mâine dacă este nemulţumit, dar nu vrem să anticipăm ce se va întâmpla. Argumentul sportiv va fi decisiv în alegerea viitorului club. De asta puteţi fi siguri".

Şi unde va pleca până la urmă?
"Neymar este diferit de restul. La 13 ani, preşedintele Marcelo Teixeira ne-a oferit un milion de reali (400.000 de euro) ca să nu-l lăsăm să plece la Real Madrid. Asta nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie, iar el va fi primul brazilian care va pleca în Europa având totală independenţă financiară. El nu se gândeşte la bani, ci doar să-şi îmbunătăţească fotbalul cât mai mult".

Unde credeţi că i-ar fi mai bine?
"Mă întrebaţi pe mine? La Barcelona, clar. Fotbalul lor se aseamănă cu cel al lui Neymar, catalanii marchează după ce aduc mingea în careu, la fel o face şi el. Dar trebuie să aşteptăm. Poate în 2014 nu-l va mai dori Barcelona. Cum pot spune eu acum că se va duce acolo? Vom vorbi abia atunci, e cel mai bine aşa".

Contacte cu granzii au fost însă deja...
"Normal că am vorbit. Credeţi că nu am vorbit şi cu cei de la Real Madrid? Avem amici peste tot, chiar şi acolo. Reprezentantul lui Neymar, Wagner Ribeiro, este prieten bun cu Florentino (n.r. Perez). Şi eu am prieteni în ambele locuri. E foarte dificil să te poziţionezi corect în situaţia asta".

Barcelona are o tradiţie lungă cu fotbaliştii brazilieni. Contează şi asta?
"Normal că Neymar ţinte cont şi de asta. Nu putem fi ipocriţi. Neymar are idolii lui şi este normal să dorească să triumfe la Barcelona la fel ca Romario sau Ronaldo. Asta nu putem nega".

Cine va avea ultimul cuvânt în privinţa unui transfer?
"Întotdeauna familia! Este însă decizia lui în final, pentru că nu pot eu să hotărăsc, ca tată. Dacă va pleca de la Santos până în 2014, va sări peste o etapă importantă din cariera sa. El niciodată nu a jucat la categoria potrivită, pentru că după un an la orice grupă de vârstă, deja era cel mai bun de acolo şi a fost promovat întotdeauna rapid. La fel s-a întâmplat şi la echipa naţională. Dar nu putem să comentăm erorile altora".

Ale cui, mai precis?
"Neymar trebuie să crească şi să se maturizeze. De ce nu ar avea o carieră înfloritoare printr-un progres natural? Mulţi au plecat de tineri şi au suferit în străinătate. Neymar iubeşte fotbalul şi vom face tot posibilul pentru ca el să se bucure de sport până la 35 de ani. Poate fi afectat planul nostru? Clar. Este probabil să se întâmple asta? Nu. Dar nu este un 'nu' total".

Compatrioţii îl văd deja ca pe un nou Messi...
"Neymar nu este încă un Messi sau un Cristiano Ronaldo, dar va ajunge la nivelul acestor fotbalişti uriaşi. Ce trebuie să facem noi? Să avem grijă de el. Neymar nu are încă vârsta lor, trebuie să înţeleagă că este doar un puşti de 20 de ani, care are la picioare un club şi o ţară întreagă. Treaba mea şi a echipei mele este să îi asigurăm libertatea de a se gândi doar la fotbal".

El ce părere are despre aceste comparaţii?
"Vorbim despre toţi fotbaliştii mari. Îi admiră pe Xavi, Messi, Cristiano Ronaldo, dar Neymar încă este în poziţia de fan. Nu este un idol, chiar dacă aşa pare în Brazilia, dar el nu are atitudinea unuia în acest moment".

CHELSEA A FOST REFUZATĂ
Nici Real Madrid şi nici Barcelona nu s-au aflat în pole-position pentru semnarea unui contract cu Neymar. La vârsta de 18 ani, adică în 2010, brazilianul a fost ofertat de Chelsea, când Abramovic a fost gata să plătească 36 de milioane de euro pentru a-l avea. "A fost prima decizie importantă pe care a trebuit s-o luăm", îşi reaminteşte tatăl fotbalistului. "Nu ştiam cum să procedăm, pentru că era foarte tânăr. După multe presiuni, am decis că fericirea lui Neymar este în continuare aici, pe drumul început deja"

TATĂL ÎI GESTIONEAZĂ BANII
Anul 2012 s-a încheiat bine pe plan financiar pentru Neymar. A încasat circa 14 milioane de euro doar din reclame, iar tatăl său este contabilul sumelor câştigate de fotbalist. Acesta a povestit o anectodă necunoscută publicului larg până în acest moment: "La 13 ani avea 400.000 de euro în cont, dar nu puteam să-l las să-i administreze el. Neymar nu s-a gândit niciodată la bani, nici măcar astăzi nu are vreo grijă în acest sens. El doar îşi structurează viaţa în cel mai sănătos mod posibil. Într-o zi a vrut să-şi schimbe telefonul mobil şi l-am întrebat de ce. Mi-a răspuns că vrea asta pentru că îşi permite, aşa că nu l-am împiedicat. Dar, din respect, mi-a cerut acordul, pentru că nu se ocupă niciodată singur de asemenea lucruri. El nu ia niciodată o decizie financiară de unul singur, fără să mă întrebe".

Etichete: neymar , neymar santos , neymar brazilia , messi neymar , neymar barcelona , neymar da silva


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Ce pierdere grea pentru FCSB! Un titular e OUT pentru derby-ul cu Farul

Răzbunarea perfectă a FCSB-ului. Roș-albaștrii pot câștiga titlul împotriva lui Gică Hagi
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Exclusiv ”Este creația mea” / ”L-am găsit foarte afectat”. Detalii mai puțin cunoscute despre doi dintre titularii FCSB-ului
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Citește și
Video Cine râde la urmă râde mai bine! Gestul făcut de Dembele pe Camp Nou, după ce a scos-o pe Barcelona din UCL
demb
Neymar a ales echipa pe care o va susține în meciul Barcelona - PSG
Miami Gardens, USA. 25th Mar, 2024. MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 25: Neymar attends a match between Carlos Alcaraz of Spain and Gael Monfils of France during the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 25, 2024 in Miami Gardens, Florida. ( Credit: Maur
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Foto Neymar, pe urmele lui Bale! Ce a făcut, la câteva zile după ce s-a jucat poker la aniversarea fiicei sale
PAULISTA 2024, SANTOS

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool