gica popescu revine

Video Exclusiv ”E onorat, vrea să ajute fotbalul românesc!” Pe cine a sunat Gică Popescu, după ce a devenit consilier

Exclusiv "Gică Popescu va face o muncă titanică, fără să fie plătit". Secretul din spatele colaborării cu Guvernul

lupescuburleanufrf

Exclusiv ”Dacă Lupescu va candida, Burleanu se retrage!?” Ipoteză-surpriză înaintea alegerilor de la FRF

Gică Popescu, fost jucător al Barcelonei

Exclusiv "Gică Popescu va face o muncă titanică, fără să fie plătit". Secretul din spatele colaborării cu Guvernul

11.01.2018, 20:12
  • Tenis, WTA, Stuttgart: Simona Halep - Coco Vandeweghe (vineri, 14:30, Digi Sport 2)

  • Serie A, EXCLUSIV, etapa 35: Inter-Juventus (sâmbătă, ora 21:45, pe Digi Sport 2) şi Fiorentina-Napoli (duminică, ora 19:00, pe Digi Sport 2)

Gheorghe Popescu este noul consilier al premierului Mihai Tudose, potrivit anunțului făcut miercuri seară de șeful Guvernului, care l-a cooptat în vederea participării Bucureștiului la organizarea Campionatului European din 2020, unde capitala României ar trebui să găzduiască 3 meciuri. Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, susține că ex-căpitanul naționalei nu va primi niciun ban în schimbul muncii pe care o va depune.

Deocamdată, fostul șef de la Casa Fotbalului crede că rolul lui Gică Popescu în această privință nu este foarte bine definit și a trasat linia pe care ar trebui să se desfășoare activitatea fostului fotbalist în noua postură. Ion Crăciunescu susține că "Baciul" s-a documentat deja în privința activității pe care o are de depus, iar Mircea Sandu precizează că este vorba de o muncă titanică, dar în care nu este singur, fiindcă premierul trebuie să îi desemneze un colaborator puternic din cadrul Guvernului, pentru relația cu miniștrii și primarii de care ține buna desfășurare proiectului.

"Gică Popescu trebuie să îi consilieze ce au de făcut. Nu cred că știe nici el și nici premierul ce va face Gică Popescu. De ce să fie grav? Le știm pe toate? E vorba de niște proceduri. Trebuie să aibă o linie directă cu UEFA. Premierul a constatat că ăia de la Federație nu au făcut nimic și a luat frâiele. Nu spun ce ar fi trebuit să facă, pentru că aud și ei", a spus Mircea Sandu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Gică Popescu s-a angajat la o muncă titanică. Țineți cont, fără să fie plătit de Guvernul României! Ca să fie foarte clar. Gică Popescu nu are nevoie să fie plătit, pentru că o face din pasiune pentru România și pentru fotbal. Ce credeți că e mai mare: satisfacția că ia 5.000 de lei sau 10 lei pe care poate să îi dea Guvernul României, sau că la final - să dea Dumnezeu - să realizeze ceva pentru ca România să organizeze acest eveniment? În mod cert nu va fi plătit pentru asta. Nu vă supărați, și eu aveam înscris; m-am angajat într-un contract de rentă viageră, care nu era obligație de a face Campionatul European. M-am angajat eu să muncesc pentru Campionatul European", a mai spus fostul președinte al Federației Române de Fotbal.

"Pentru Gică Popescu e mănușă ce a făcut acum prim-ministrul. Vă spun eu ce trebuie să facă: să se ducă zi de zi la Guvern, iar prim-ministrul să îi dea unul de forță din cadrul Guvernului. Cum era Gabriel Oprea, care când bătea cu pumnul în masă se adunau toți miniștrii și executau. Asta trebuie să facă Gică Popescu, împreună cu cel care e desemnat de prim-ministru, care ar trebui să fie cea mai puternică persoană. Dacă a dat semnalul, să se prezinte de 3 ori pe zi, până noaptea, la 02:00. E o muncă titanică", a mai precizat Mircea Sandu.

Motivul pentru care Mihai Tudose l-a ales pe Gică Popescu

Ion Crăciunescu, un susținător al proiectului candidaturii lui Gică Popescu la alegerile din 2014 pentru președinția Federației Române de Fotbal, consideră că premierul Mihai Tudose a făcut o alegere excelentă prin cooptarea "Baciului" drept consilier pentru participarea la organizarea Campionatului European din 2020. Fostul arbitru internațional a listat și o serie de argumente pentru această afirmație.

"Probabil că, la un moment dat, Gică Popescu a fost printre puținii oameni din România care au venit cu un program coerent de conducere a fotbalului românesc și toată lumea a considerat că a fost o pierdere că nu a ajuns la conducerea FRF. S-a dus și s-a interesat cum s-au comportat alte țări în perioade de criză a fotbalului și luând de la fiecare ce ni se potrivea nouă, a transpus într-un program. La fel va face și acum. Domnul premier probabil știe că Gică Popescu e o persoană care poate să deschidă ușa în toate țările care au avut astfel de competiții, care se documentează și știe o anumită ordine a lucrurilor și știe cum ar trebui să colaboreze toate părțile implicate ca să ducă la bun sfârșit acest program", a spus Ion Crăciunescu, tot în emisiunea "Fotbal Club".

"Gică Popescu chiar a fost în străinătate și chiar a început documentarea. Nu a stat pe loc, ci a făcut pașii premergători și sunt convins că, având girul premierului, va fi persoana care îi va strânge pe toți cei care trebuie să contribuie la acest proiect- miniștrii și primarul Bucureștiului, care e centrul acțiunii", a mai spus fostul arbitru internațional.

VIDEO Declarațiile lui Mircea Sandu

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Citește și:
Răsturnare de situație în scandalul TimesNewRoman - PSD. Anunțul făcut de reprezentanții site-ului de umor

Răsturnare de situație în scandalul TimesNewRoman - PSD. Anunțul făcut de reprezentanții site-ului de umor

digi24.ro
Comentarii

Cross

ProFM
Un cor de 1000 de persoane i-a adus un tribut emoţionant lui Avicii | VIDEO

Un cor de 1000 de persoane i-a adus un tribut emoţionant lui Avicii | VIDEO

ProFM
Katy Perry a confirmat relaţia cu starul din seria

Katy Perry a confirmat relaţia cu starul din seria "Piraţii din Caraibe"

Digi Film

"Sandokan" a marcat o generatie! Uite cum arata acum actorul care a jucat acest rol

Digi Film
A incasat lovituri dure de la Bruce Lee si Van Damme. Ce s-a intamplat cu Bolo Yeung

A incasat lovituri dure de la Bruce Lee si Van Damme. Ce s-a intamplat cu Bolo Yeung