camp-nou2
Galerie Foto S-a aflat! Cum va arăta interiorul stadionului de 1,6 miliarde de euro al Barcelonei
Football Logos, Krakow, Poland - 15 Dec 2021
Surprinzător! Barcelona vrea să aducă un jucător cu doar 252 de minute jucate în acest sezon
sepsi-fcsb
Live Video&Text Sepsi - FCSB 1-2, ACUM pe DGS 1. ”Roș-albaștrii” revin în avantaj. Florinel Coman a ieșit accidentat
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-FCSB
Play-off

Barcelona, denunțată pentru corupție în sport! Procuratura din Spania a făcut “mutarea explozivă”

articol scris de Digi Sport
07.03.2023, 17:36

Mutare importantă în scandalul de corupție de la FC Barcelona! Procuratura spaniolă a decis să denunțe clubul catalan pentru fapte de “corupție în sport”, notează Marca.

FUSSBALL CHAMPIONS LEAGUE SAISON 2022/2023 Vorrunde Gruppe C 5. Spieltag FC Barcelona, Barca - FC Bayern Muenchen 26.10.
Logo FC Barcelona / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Conducerea de la FC Barcelona, acuzată de fapte de corupție săvârșite în perioada 2001-2018

Publicația El Pais anunță că procurorii au probe clare care indică fapte de “corupție în formă continuată” la FC Barcelona, în legătură cu plățile către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor.

Ancheta penală se concentrează pe identificarea persoanelor responsabile pentru aceste fapte de corupție. Este vizat inclusiv fostul președinte al Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

Procurorii susțin că firma controlată de către Jose Maria Enriquez Negreira ar fi încasat 7 milioane de euro de la FC Barcelona, între 2001 și 2018. Pentru această perioadă, sunt vizați mai mulți foști președinți de la Barcelona: Joan Gaspart, Joan Laporta, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu.

Dosarul va ajunge în fața unei instanțe din Barcelona. Procurorii sunt hotărâți să ceară măsuri dure și vor susține acuzația de corupție în formă continuată, potrivit El Pais.


“Procuratura a făcut mutarea explozivă: a decis să o denunțe pe Barcelona, ca entitate juridică, pentru corupție în formă continuată în sport. Procurorii indică în mod clar că de aceste infracțiuni se fac responsabili cei din conducerea clubului. Procurorii se bazează pe prevederile adăugate în reforma legii penale, din 2010”, notează Marca.

Reamintim că presa spaniolă a prezentat dovezi potrivit cărora gruparea catalană i-ar fi dat bani lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor.

Din datele apărute în presa spaniolă reiese că Negreira ar fi încasat 1,4 milioane de euro de la clubul FC Barcelona, între 2016 şi 2018.

FC Barcelona a recunoscut plățile către Enriquez Negreira, dar a asigurat că banii au fost virați „pentru rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului”, după care au fost adăugate și „cu rapoarte tehnice legate de arbitraj”, precizează Marca.com.

Recent, Joan Laporta a precizat că, în primul său mandat (2003-2010), aceste servicii de consultanță au fost efectuate “cu factură şi suport pe hârtie şi video”, iar sumele au fost plătite pentru “serviciile prestate”.

Clubul a deschis o anchetă și, pentru transparență și imparțialitate, a apelat la o firmă specializată, care va strânge informații relevante.

“Plăți inexplicabile”. Noi dezvăluiri în scandalul de corupție de la Barcelona

Football Leaks a prezentat mai multe detalii despre relația dintre FC Barcelona și Jose Maria Enriquez Negreira.

  • Reamintim că Football Leaks a dezvăluit ilegalitățile privind declararea veniturilor și plata taxelor în cazul contractelor semnate de Cristiano Ronaldo, Leo Messi sau Jose Mourinho. În urma acelor investigații de presă, procurorii și-au construit cazuri solide în instanță.

Marca oferă detalii obținute de Football Leaks, potrivit cărora FC Barcelona a făcut plăți suspecte către foști arbitri timp de 24 de ani.

În “cazul Negreira”, Football Leaks prezintă documente care atestă că FC Barcelona a făcut plăți către Dasnil 95 SL (compania lui Enriquez Negreira) între 2001 și 2015.

În 2014, suma primită de către fostul arbitru a crescut spectaculos de la 200.000 de euro la 729.000 de euro. În contract se menționează la capitolul servicii prestate: “consiliere tehnică și video”“înregistrarea meciurilor echipelor din Spania în cupele europene”.

Presa spaniolă cataloghează drept suspectă plata sumei de 100.569 de euro în iunie 2015 doar pentru înregistrarea și analizarea unor meciuri de către compania lui Enriquez Negreira.

În plus, contractul mai prevede și alte paragrafe care ridică semne de întrebare, precum “furnizarea unor servicii educațional-sportive”“monitorizarea aspectelor de interes în domeniul educațional-sportiv” sau “rapoarte privind participarea unor actori din domeniu la diverse competiții sportive”.

“Laporta trebuie să plece dacă nu explică”. Președintele La Liga ia atitudine în scandalul de corupție de la Barcelona

Președintele din La Liga, Javier Tebas, a vorbit despre scandalul de la FC Barcelona și a avertizat că gruparea catalană trebuie să ofere explicații convingătoare în acest caz.

Javier Tebas consideră că Joan Laporta, președintele clubului “blaugrana”, trebuie să demisioneze dacă nu va reuși să “dezamorseze” acest scandal, care poate afecta campionatul spaniol.

“Cred că sunt informații suficiente pentru a avea seriozitate maximă cu privire la această anchetă. Anumite date apărute sunt îngrijorătoare și pot afecta toate cluburile din La Liga, dar și imaginea competiției.

Chiar dacă este posibil ca presupusele fapte să se fi prescris deja, trebuie să continuăm ancheta. Limita de prescripție pentru corupția în sport este de zece ani. Am aflat că Barcelona a deschis o anchetă internă, este un lucru bun.

Dacă Joan Laporta nu va explica aceste plăți, cred că ar trebui să demisioneze. Deocamdată, Barcelona nu a oferit o explicație rezonabilă pentru această situație. În comunicatul pe care l-a publicat Barcelona, se înțelegea că toate cluburile din La Liga au apelat la astfel de practici. Este evident că nu e adevărat.

Practica se poate aplica doar în cazul unor foști arbitri care nu mai ocupă nicio funcție. Dar în acest caz vorbim despre un om din cadrul Comisiei Tehnice a Arbitrilor. Sunt directive clare care interzic această practică, de aceea spun că situația trebuie clarificată rapid”, a spus Javier Tebas, citat de Marca.

Etichete: barcelona , la liga , joan laporta , procuratura , negreira


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
sepsi-fcsb
Live Video&Text Sepsi - FCSB 1-2, ACUM pe DGS 1. ”Roș-albaștrii” revin în avantaj. Florinel Coman a ieșit accidentat

Adrian Mihalcea a surprins, după ce a reușit promovarea cu Unirea Slobozia în SuperLigă: ”Eu termin contractul”
mihalcea
Video "Cine" a apărut în hora jucătorilor de la FCSB, după golul de 1-0 marcat în poarta lui Sepsi
hora
Un membru al ”Generației de Aur” dă de pământ cu Dinamo după ce a pierdut cu Botoșani: ”E deja amatorism pur!”
COLOMBIA V ROMANIA
Citește și
Situația tratativelor dintre Xavi și Laporta
FC Barcelona v Tottenham - 58th Joan Gamper Trophy
Barcelona nici nu vrea să audă de planul de 200.000.000€ al celor de la PSG
FC Barcelona, Barca v Villarreal, LaLiga football, Barcelona, Spain Barcelona, Spain. 27th, January 2024. Lamine Yamal (
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Portarul lui Real Madrid a răspuns în TREI cuvinte atunci când a fost întrebat de ”golul fantomă”
gol-barcelona

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool