FOOTBALL : FC Barcelone vs Paris Saint Germain - Ligue des Champions - 16/04/2024
Video Istvan Kovacs l-a scos din sărite și pe Mbappe. Momentul în care starul lui PSG a rămas ”mut”
profimedia-0795411811
Barcelona nu renunță la Xavi! Anunțul făcut de Joan Laporta
dinamo
Live Video&Text FCU Craiova - Dinamo 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Milanov a deschis scorul în Bănie!
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Joan Laporta îl contraatacă pe Javier Tebas: ”Nu a vrut ca Messi să joace pentru Barcelona”

articol scris de Digi Sport
21.02.2023, 21:08

Joan Laporta (60 de ani), președintele Barcelonei, i-a dat replica lui Javier Tebas (60 de ani), președintele La Liga.

Joan Laporta, președintele Barcelonei / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

După ce Javier Tebas a spus că Joan Laporta ar trebui să demisioneze dacă nu explică ultimul scandal în care este implicată gruparea blaugrana, președintele Barcelonei a adus în discuție un episod din trecut.

Joan Laporta, despre Javier Tebas: ”Nu a vrut ca Messi să joace pentru Barcelona”

Joan Laporta vrea să scoată în evidență faptul că Javier Tebas a fost mereu împotriva clubului de pe Camp Nou și a scos la suprafață un episod care îl include și pe Lionel Messi, în 2005.

Îmi amintesc că este o persoană care în cariera sa și-a demonstrat deja animozitatea față de Barcelona. În 2005, el nu a vrut ca Messi să joace pentru Barcelona. Nu ne iartă că nu am semnat acordul cu CVC.

Nu îi voi face domnului Tebas plăcerea de a înceta să mai fie ”președintele Barcelonei”. Asta trebuie să decidă membrii. Oricine încearcă să păteze istoria Barcelonei va primi un răspuns puternic.


Ceea ce am realizat a fost nevoie de multă muncă grea. Prin urmare, în calitate de președinte, nu voi permite ca astfel de încercări să ne păteze istoria. Mulțumesc foarte mult”, a spus Joan Laporta, potrivit Marca.

Javier Tebas dezminte informațiile apărute în comunicatul Barcelonei

Procurorii catalani au deschis o anchetă pentru presupuse fapte de corupţie. Este vizată compania lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (1994-2018).

Potrivit datelor prezentate de presa spaniolă, Negreira ar fi încasat 1,4 milioane de euro de la clubul FC Barcelona, între 2016 şi 2018.

FC Barcelona a recunoscut plățile către Enriquez Negreira, dar a asigurat că banii au fost virați „pentru rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului”, după care au fost adăugate și „cu rapoarte tehnice legate de arbitraj”, precizează Marca.com.

Președintele din La Liga, Javier Tebas, a vorbit despre scandalul de la FC Barcelona și a avertizat că gruparea catalană trebuie să ofere explicații convingătoare în acest caz.

Javier Tebas consideră că Joan Laporta, președintele clubului “blaugrana”, trebuie să demisioneze dacă nu va reuși să “dezamorseze” acest scandal, care poate afecta campionatul spaniol.

“Cred că sunt informații suficiente pentru a avea seriozitate maximă cu privire la această anchetă. Anumite date apărute sunt îngrijorătoare și pot afecta toate cluburile din La Liga, dar și imaginea competiției.

Chiar dacă este posibil ca presupusele fapte să se fi prescris deja, trebuie să continuăm ancheta. Limita de prescripție pentru corupția în sport este de zece ani. Am aflat că Barcelona a deschis o anchetă internă, este un lucru bun.

Dacă Joan Laporta nu va explica aceste plăți, cred că ar trebui să demisioneze. Deocamdată, Barcelona nu a oferit o explicație rezonabilă pentru această situație. În comunicatul pe care l-a publicat Barcelona, se înțelegea că toate cluburile din La Liga au apelat la astfel de practici. Este evident că nu e adevărat.

Practica se poate aplica doar în cazul unor foști arbitri care nu mai ocupă nicio funcție. Dar în acest caz vorbim despre un om din cadrul Comisiei Tehnice a Arbitrilor. Sunt directive clare care interzic această practică, de aceea spun că situația trebuie clarificată rapid”, a spus Javier Tebas, citat de Marca.

FC Barcelona nu ar fi înregistrat contractul cu fostul vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor

El Mundo a publicat luni un document care poate “dinamita” situația Barcelonei. Conform unor schimburi de e-mailuri interne la FC Barcelona, clubul catalan n-ar fi înregistrat contractele de consultanță cu firma lui Enriquez Negreira.

“Nu avem un contract, spunem asta sau jucăm cartea nebunului?”, este un mesaj dintr-un mail intern la FC Barcelona.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oficiul Național pentru Investigarea Fraudelor (ONIF) i-ar fi cerut Barcelonei toate contractele înregistrate care vizează plăți către persoane sau companii care n-au legătură cu clubul.

Până acum, FC Barcelona n-a emis niciun comunicat în legătură că ultimele informații apărute în presa spaniolă.

FC Barcelona, principalul client al companiei vicepreședintelui Comisiei Arbitrilor

Între timp, au ieșit la iveală noi detalii despre acest caz. Compania deținută de Enriquez Negreira a depins aproape exclusiv de sumele virate de FC Barcelona, potrivit Marca.

Compania “DASNIL-95 SL” nu a mai raportat venituri după rezilierea contractului de consultanță cu FC Barcelona. În schimb, între 2016 și 2018 a avut o cifră de afaceri anuală de aproximativ 1,5 milioane de euro.

FC Barcelona a fost singurul client al companiei deținute de către Enriquez Negreira, iar această informație sporește speculațiile privind presupuse fapte de corupție.

În 2019, compania “DASNIL-95 SL” a raportat o cifră de afaceri de 7.384 de euro, iar în 2020 veniturile au fost zero.

Enriquez Negreira ar fi amenințat conducerea Barcelonei, după ce n-a mai fost plătit

Publicația spaniolă El Mundo a dezvăluit că Enriquez Negreira ar fi trimis un mesaj de amenințare la adresa Barcelonei în 2018, când clubul a hotărât să nu-l mai plătească pentru servicii de consultanță în materie de arbitraj.

Enriquez Negreira l-ar fi sunat pe Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei la acea vreme, și i-ar fi transmis că “toate aranjamentele vor ieși la iveală” dacă nu va fi plătit în continuare.

FC Barcelona a deschis o anchetă internă “transparentă”

Vineri, FC Barcelona a anunțat declanșarea unei anchete interne în acest caz. Pentru transparență și corectitudine, clubul a precizat că va fi contractată o firmă specializată, care va strânge informații relevante.

Potrivit Marca, vor fi analizate tranzacții în valoare de 6,7 milioane de euro între FC Barcelona și firma lui Enriquez Negreira, Dansil 95, plăți făcute între 2001 și 2018.

Într-un interviu pentru Cadena SER, Enriquez Negreira a explicat că munca sa a constat în a consilia clubul Barcelona cu privire la modul în care jucătorii ar trebui să se comporte în faţa fiecărui arbitru.

Negreira susține că nu a favorizat niciodată Barcelona printr-o decizie sau printr-o delegare de arbitri.

Etichete: fc barcelona , joan laporta , javier tebas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Încă lipsește semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Recomandările redacției
dinamo
Live Video&Text FCU Craiova - Dinamo 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Milanov a deschis scorul în Bănie!

Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”
garbine-muguruza
PSG îi pregătește "lovitura de grație" Barcelonei, după umilința de pe Camp Nou
UEFA Champions League: FC Barcelona v Paris Saint Germain
Video ”Adversarii au jucat în 12 oameni! Și-a distrus echipa”. Două gafe uriașe ale lui Vâlceanu, iar Voluntari ”tremură”
valceanu
Citește și
Joan Laporta a găsit soluția pentru postul de antrenor al Barcelonei. Pe cine a pus ochii oficialul catalan
Barcelona Atletic v Ponferradina - Primera Federacion - 17 Dec 2023
Joan Laporta a primit o ofertă de ”de nerefuzat” pentru următoarele 10 sezoane
profimedia-0769968904
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist | Video
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist | Video
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty
colaj ilie dumitrescu istvan kovacs

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”