georgina rodriguez
Foto Decizia pe care a luat-o rapid Georgina, după ce Ronaldo a vrut să bată un arbitru
profimedia-0863963573
Lionel Messi, ironizat în Mexic după ce Inter Miami a fost eliminată din sferturile Ligii Campionilor CONCACAF
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Lista celor zece motive pentru care Cristiano Ronaldo ar trebui să câştige Balonul de Aur în 2012!

17.12.2012, 22:12

1. Recordul lui Messi este şi dubios şi fără sens

messi.ronaldo.cristiano
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Fanii lui Lionel Messi susţin că recordul doborât de Messi în anul calendaristic 2012 este o dovadă că argentinianul merită "Balonul de Aur". Dar cine a auzit de performanţa iniţială a lui Gerd Muller înainte ca presa catalană să "dezgroape" recordul pentru a-i fixa o nouă "ţintă" fotbalistului blaugrana? Statisticile erau menite să înregistreze cifrele pe sezoane, nu pe ani calendaristici. În plus, este dubios că Guiness Book i-a acordat recordul lui Messi, deşi atât Zambia, care susţine că Chitalu a marcat 107 goluri în 1972, cât şi Brazilia, care îl dădea pe Zico drept deţinător al recordului, au contestat decizia.

2. Presiunea

Messi este repede iertat după performanţe neconvingătoare în câte un meci la club sau naţională (e adevărat, nu sunt foarte multe meciuri proaste ale argentinianului). În schimb, Ronaldo, considerat infatuat şi orgolios, este mereu criticat şi desconsiderat după meciurile mai slabe făcute. În plus, are mai multă presiune pe umerii săi decât argentinianul. Messi a fost modest în "dubla" cu Chelsea din semifinalele Champions League, iar londonezii s-au calificat în finala de vara trecută, în elogiile presei. Nimeni nu i-a reproşat, însă, lui Messi forma slabă. Dar când Ronaldo a avut o evoluţie mai puţin convingătoare în turul cu Bayern Munchen, din acelaşi stagiu al competiţiei, lusitanul a fost aspru criticat de presă, iar Bayern a primit prea puţină recunoaştere pentru meciul bun făcut.  

3. Calitatea arătată în meciurile importante


Cea mai bizară acuzaţie care i s-a adus lui CR7 este că nu dă randament în meciurile cruciale. Nimic mai fals. În meciurile cele mai importante ale lui Real şi ale Barcelonei din acest an, semifinalele cu Bayern şi Chelsea, Ronaldo a fost mult peste Mesi. Portughezul a marcat de două ori în returul cu Bayern - deşi, e adevărat, a ratat la loviturile de departajare -, în timp ce Messi a fost redus la tăcere de jucătorii lui Chelsea şi a ratat şi ocazia de a califica Barcelona, irosind şi el la loviturile de departajare. În sezonul trecut, Ronaldo doborâse recordul de cele mai multe Clasicos în care a marcat consecutiv, înscriind în şase derby-uri la rând, demonstrând că nu este "invizibil" în meciurile mari.  

4. Mai complet din punct de vedere al calităţilor individuale

Lăsând deoparte statistica, munca de echipă şi personalitatea, este cunoscut faptul că Ronaldo este un fotbalist mai dotat decât Messi. Dacă argentinianul marchează, în general, din apropierea porţii, cu piciorul stâng, portughezul este capabil să înscrie cu ambele picioare sau cu capul şi este mai predispus la şuturi de la distanţă decât Leo. În ultimele trei sezoane Ronaldo a înscris mai multe goluri cu capul şi/sau din lovituri libere decât Messi şi are şi o mai bună statistică a numărului de penalty-uri transformate în gol decât jucătorul blaugrana.  

5. Varietatea şi dificultatea mai mari ale golurilor lui Ronaldo 

Analizând câte un Top 10 al golurilor marcate de Messi şi Ronaldo se poate lesne observa că portughezul are reuşite mai diverse ca spectaculozitate şi grad de dificultate decât Messi. Argentinianul marchează goluri frumoase, dar majoritatea vin în urma unor faze colective, după conlucrarea întregii echipe, orchestrate de Xavi sau Iniesta. Portughezul înscrie, de multe ori, şi din faze pe care şi le creează singur. 

6. Ronaldo e mai important pentru club şi naţională decât Messi

“Avocaţii” lui Messi susţin că este un jucător mai înclinat spre jocul de echipă decât Ronaldo, dar este absurd să spui că Barcelona are nevoie de Messi mai mult decât are Realul de Ronaldo. Argentinianul poate avea mai multe pase decisive, dar totodată lui Messi îi este mai ușor să se înțeleagă cu colegii de echipă, câtă vreme evoluează alături de majoritatea dintre ei în același sistem de joc încă de pe vremea când avea doar 11 ani. La nivelul echipei naționale, Ronaldo a condus naționala Portugaliei până la semifinalele de la Euro 2012, fără ca pentru asta să fie ajutat de fotbaliști precum Xavi sau Iniesta, în timp ce Messi n-a reușit nimic special cu Argentina la ultimele două turnee majore.  

7. Ronaldo stă mai bine în meciurile directe

În partidele dintre Real Madrid și Barcelona din 2012, Cristiano Ronaldo stă net mai bine decât Lionel Messi. Portughezul a înscris de 8 ori, în timp ce Messi a făcut-o doar de patru ori.  

8. Ronaldo are mai multe goluri decisive în 2012

Cristiano Ronaldo a marcat mai puține goluri decât Messi anul acesta, dar lusitanul a făcut acest lucru exact atunci când trebuia. Acesta a înscris în ambele meciuri din Supercupa Spaniei, asigurând practic trofeul în dreptul madrilenilor, pentru ca în campionat golurile sale, care au inclus și un spectaculos hat-trick în derby-ul cu Atletico, să fie echivalente de multe cu câte trei puncte care au condus-o pe Real spre un nou titlu de campioană. Printre acestea s-a numărat, desigur, și victoria din El Clasico ce a fost programat în aprilie. La polul opus, Messi a avut și el ocazia unui gol extrem de important în semifinala cu Chelsea din Liga Campionilor, dar sud-americanul a ratat de la punctul cu var. Nici Real Madrid n-a ajuns în finală, dar totuși Ronaldo a înscris ambele goluri ale echipei sale.

9. Ronaldo a participat la Euro 2012

Echipa națională a Spaniei a devenit din nou campioană europeană, al treilea titlu major în ultimii patru ani pentru iberici. Cu o echipă formată într-o majoritate covârșitoare din jucători care provin de la Barcelona, ibericii au demonstrat că o echipă cu mulți catalani poate avea succes și fără ca Messi să se afle lângă aceștia, așa cum s-a întâmplat și la CM 2010 și CE 2008. Cristiano Ronaldo a început mai slab competiția, dar până la final a marcat de trei ori, iar Portugalia a ajuns în semifinale. Messi a participat în 2011 cu naționala Argentinei la Cupa Americii, dar n-a reușit să înscrie niciun gol, iar echipa sa a fost eliminată în sferturile de finală de Uruguay.

10. Titlurile cucerite în 2012

“Golurile mele nu înseamnă nimic dacă nu se transformă în titluri pentru echipă. Să câștig campionatul, Cupa Spaniei și Liga Campionilor, acestea sunt mereu scopurile mele atunci când marchez”, a spus Lionel Messi. Foarte corect, doar că argentinianul Barcelonei nu a avut parte în 2012 decât de Cupa Spaniei! Ronaldo, în schimb, a cucerit titlul cu Real, având nouă puncte în fața Barcelonei, madrilenii învingând și în Supercupă. În plus, în sezonul 2010/2011, Ronaldo a avut 40 de goluri marcate față de cele 31 ale lui Messi, dar ceea ce s-a luat în calcul la acordarea Balonului de Aur au fost titlurile obținute împreună cu echipa, nu de unul singur, lucru care l-a avantajat pe Messi.

Etichete: cristiano ronaldo , lionel messi , messi ronaldo balonul de aur , cristiano ronaldo lionel messi , messi se lupta cu ronaldo , zece motive ronaldo nu trebuie balon de aur , messi barcelona la liga ronaldo real madrid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Cristiano Ronaldo a câștigat procesul și trebuie să primească 10 milioane de euro imediat!
Screenshot 2024-04-17 at 22.11.33
A venit decizia: Cristiano Ronaldo, pedepsit de arabi după ce a vrut să-l bată pe arbitru!
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Foto A intrat pe teren pentru un selfie, dar a aflat imediat de ce bodyguardul lui Messi primește 230.000€ pe lună
15

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro