Real Madrid CF v FC Barcelona - LaLiga Santander
Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi s-a răzgândit și a decis să rămână la Barcelona
SS Lazio v Juventus FC, Serie A, Football, Olimpico Stadium, Rome, Italy - 30 Mar 2024
În urmă cu doi ani a fost lăsat să plece, iar acum este propus la Real Madrid. ”Este absolut pregătit”
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

Scandal uriaş în Spania. Mourinho şi stafful său sunt acuzaţi că ar fi sechestrat şi ameninţat un jurnalist!

16.12.2012, 18:08

Problemele lui Mourinho la Real nu se opresc la cele unsprezece puncte distanţă de Barcelona, cele cinci în spatele lui Atleti sau meciul pierdut în Cupa Regelui, pe terenul celor de la Celta Vigo. Antrenorul lusitan este acuzat acum nici mai mult nici mai puţin decât de sechestrarea şi ameninţarea unui ziarist. Întâmplarea a făcut să vuiască reţelele sociale din Spania toată ziua de duminică.

1mourinho
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Cel care a făcut publice faptele a fost chiar jurnalistul Radio Marca, Anton Meana, în pagina 26 a cotidianului sportiv madrilen. "În lumea fotbalului, eu şi oamenii mei suntem de valoare mondială, iar în lumea jurnalismului tu eşti un rahat", susţine Meana că i-ar fi spus Mourinho, "privindu-l în ochi". Totul s-a întâmplat după conferinţa de presă premergătoare meciului dintre Real şi Espanyol, sâmbătă seara, în sala de conferinţe a stadionului Santiago Bernabeu.

"Imediat după finalizarea conferinţei de presă, un membru al departamentului de comunicare al clubului, Juan Camilo Andrade, mi-a spus că Silvino Louro, preparatorul fizic al echipei, vrea să-mi vorbească", povesteşte jurnalistul Marca în articolul său. În afara sălii de conferinţe pe Meana îl aşteptau Louro, Jose Mourinho, Luis Campos (unul din membrii echipei tehnice a lui Mourinho-n.r.) şi alţi doi angajaţi ai clubului: Carlos Carbajosa şi Fernando Porrero.

Anton Meana îl "deconspirase" pe spionul din vestiar al lui Mourinho

De aici, lucrurile s-au precipitat, conform ziaristului spaniol. "I-am întins mâna lui Louro, dar mi-a refuzat salutul. Foarte nervos, a început să ţipe la mine în portugheză, motiv pentru care nu am înţeles cu exactitate ce spunea. I-am spus să-mi vorbească mai rar şi mi-a zis că eu sunt un nimeni şi nu am dreptul să-i pun la îndoială onorabilitatea. Mi-a detaliat, punct cu punct, CV-ul său, unde a inclus, mândru, faptul că a fost cel care l-a făcut mare pe Petr Cech", povesteşte, mai departe, Meana.


Cărui fapt s-a datorat criza de furie a preparatorului fizic al lui Real la adresa jurnalistului? Meana spusese, într-o emisiune la Radio Marca, după înfrângerea Realului în faţa celor de la Celta Vigo, că o parte dintre jucătorii din vestiarul madrilen îl consideră pe Loura spionul lui Mourinho. Meana susţine că sursele sale au fost câţiva din jucătorii "galacticilor".

"Şi mie mi-au zis că tu eşti un fiu de căţea şi un om rău, dar eu nu i-am crezut, crezând altceva despre tine", i-ar fi ţipat Mourinho ziaristului Marca. "Eşti anti Real Madrid şi anti Mourinho, iar întrebările tale mereu au intenţii negative", a continuat tehnicianul lusitan. "Mi-a reamintit palmaresul său, cel al echipei sale şi, folosind tocul uşii ca măsură, a situat deasupra capului său capacitatea sa profesională, în timp ce pe a mea a situat-o puţin sub genunchi", scrie Meana, care susţine chiar că Mourinho l-ar fi ameninţat: "Cât timp voi fi antrenorul lui Real Madrid te voi respecta întotdeauna, dar când nu voi mai fi tu vei fi doar un oarecare şi atunci vom discuta altfel".

"Sechestrat" într-o cameră întunecată de lângă sala de conferinţe

Meana spune că toată discuţia s-a petrecut într-o încăpere "întunecată", de lângă sala de conferinţe. Într-un alt articol, apărut pe site-ul Bernabeu Digital, unul apropiat grupării madrilene, este recunoscută discuţia, dar nu în totalitate, iar ameninţările şi "sechestrarea" sunt categoric infirmate. "Nici camere întunecate, nici ameninţări", e numele articolului care vine cu o versiune diferită a celor povestite de Meana. "Dacă vrei să-mi spui că sunt un antrenor de rahat, spune-mi că sunt un antrenor de rahat. Dar nu minţi!", i-ar fi spus Mourinho jurnalistului, conform Bernabeu Digital. "Faci orice pentru audienţă şi nu totul este permis pentru a face asta", i-ar fi reproşat portughezul. Acelaşi articol din Bernabeu Digital susţine că de faţă mai erau şi alţi jurnalişti, care ar fi auzit o parte a discuţiei, dar despre care Meana (foto) "nu suflă o vorbă" în textul său.

"Mourinho mi-a recomandat să fiu mai prudent cu credibilitatea surselor pe care le consult", mai scrie Meana, care citează "sfaturile" primite de la antrenorul portughez: "Ce beneficii îţi aduce ţie că povesteşti lucrurile acestea pe post? Chiar dacă ar fi adevărate, dar nu sunt, chiar ţi se pare o ştire? Trebuie să-ţi controlezi mai bine sursele. Sunt 21 de jucători în vestiar care au o relaţie excelentă cu Silvino (Loura-n.r.) şi, ca în toate părţile, există şi două-trei oi negre care strică atmosfera grupului. În loc să vorbeşti despre oamenii ăştia care aduc prejudicii colegilor lor, tu o dai ca ştire. Tu ai o sursă, pe care o recompensezi pentru informaţiile date. Nu spun că-i dai bani, ci îi faci favoruri. Îl acoperi când greşeşte, îl ajuţi când ţi-o cere. Şi mie mi se întâmplă, mă sună un ziarist, îmi povesteşte lucruri din interiorul ziarului său, iar eu îi plătesc dându-i primul unsprezece sau dându-i un interviu. Dar eu, când se întâmplă asta, mă gândesc că dacă persoana respectivă îşi trădează colegii, nu este de încredere. Şi filtrez tot ce îmi spune, aleg ceea ce e adevărat şi ce nu. Asta ar trebui să faci şi tu".

Mourinho ar fi încercat să afle numele surselor din vestiar ale jurnalistului Marca, dar acesta i-ar fi răspuns: "Tocmai tu îmi ceri mie asta? Tu, care mereu critici fără să dai nume? Cum tocmai ai făcut în această conferinţă cu Benzema?".

Mourinho şi Meana nu se află la primul incident

"Ai un avantaj: lucrezi la radio. Nu trebuie decât să dai declaraţia mea pe post şi lumea înţelege singură. Nu trebuie să interpretezi tu nimic", i-a mai spus Mou lui Meana, care îşi încheie articolul-mărturie explicând că şi-a cerut scuze faţă de Loura dacă l-a jignit cu cele afirmate în emisiunea sa.

Anton Meana nu este la primul incident cu antrenorul lui Real Madrid. În luna ianuarie, la conferinţa de presă dinaintea meciului de Cupa Regelui, contra Barcelonei, jurnalistul Marca l-a întrebat pe The Special One dacă îşi simte ameninţat postul în cazul unei noi înfrângeri în faţa catalanilor. "Câte titluri trebuie să mai adaug în CV pentru a nu-mi mai juca postul şi scaunul la fiecare meci eliminatoriu? 30 ar fi suficiente?", i-a răspuns atunci antrenorul lui Real.

Surse foto: periodistasanonimos.com, lainformacion.com

Etichete: real madrid , mourinho , scandal , marca , anton meana , jurnalist , sechestrat , amenintat , retele sociale


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Cum a descris Daniel Bîrligea meciul cu Universitatea Craiova, după victoria din Bănie
CFR Cluj V Adana Demirspor - UEFA Europa Conference League, Cluj-Napoca, Romania - 27 Jul 2023
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Vești bune pentru Real Madrid! Starul ”Galacticilor” revine pe teren!
10th November 2022; Stadium Santiago Bernabeu, Madrid, La Liga Santander, Real Madrid CF versus Cadiz CF; Alaba, Militao, Tchouameni and Courtois
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Cei de la Dortmund își freacă mâinile! Câți bani mai au de încasat de pe urma transferului lui Bellingham la Real Madrid
profimedia-0818199659

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”