FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Foto Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea din interior vă poate afecta emoțional
Surpriză la FCSB! Elias Charalambous a anunțat o nouă absență pentru meciul cu Sepsi: ”Va fi OUT”
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

5 concluzii după prima etapă din Liga 1 în 2018

06.02.2018, 16:55

Liga 1 s-a reluat în 2018 cu etapa numărul 23, una care a putut fi urmărită ÎN DIRECT la Digi Sport și care a produs 7 partide extrem de interesante. Iată mai jos cele mai importante 5 concluzii după meciurile jucate în prima etapă din Liga 1 din acest an.

colaj liga 1 etapa 23
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

1. Apărerea FCSB-ului "scârțâie"

Formația lui Nicolae Dică a câștigat la Mediaș, cu 2-1, la capătul unui meci care a adus primul gol al lui Alibec în acest sezon din Liga 1, dar a scos în evidență și nesincronizările din defensiva roș-albaștrilor. Rămasă fără Florin Niță, care după spusele antrenorului Nicolae Dică "făcea cam 30-40% din echipă" și cu Găman la debutul în tricoul FCSB-ului, apărarea roș-albastră a avut ezitări mari în prima repriză.

"Nu am câştigat duelurile aeriene, chiar dacă avem fundaşi cu talie. Am greşit la fazele fixe. Pentru a câstiga campionatul trebuie să dăm mult mai mult. Îmi doresc mai mult pe faza defensivă" recunoștea Dică, în timp ce Găman a încercat să ofere o explicație. "Am venit după un cantonament greu. Cred că ne-a afectat diferența de temperatură în prima repriză, eu personal m-am sufocat".

Finanațorul Gigi Becali a fost extrem de nervos la finalul partidei. "Asta nu e echipa mea. Echipa mea nu are voie să se chinuie cu Gaz Metan. În urmă cu câteva zile aș fi zis că-i spulberăm pe cei de la CFR Cluj. Dar meciul cu Gaz Metan mi-a luat piuitul. Mi-a închis gura. Dacă ai asemenea prestație, ne dă CFR Cluj vreo 3-4 goluri. Dar poate ne ajută Dumnezeu să câștigăm în țara noastră" a declarat omul de afaceri.


2. CFR Cluj a părut cea mai solidă echipă dintre favoritele la titlu

Liderul CFR Cluj a confirmat și în primul meci oficial 2018 forma excelentă arătată în amicale. Lipsită de aportul lui Ciprian Deac, formația lui Dan Petrescu a câștigat cu 2-0 duelul cu ilfovenii de la Chiajna și a revenit pe primul loc. Ardelenii au ratat și un penalty, dar Petrescu s-a declarat extrem de mulțumit și a avut și de ce: Ioniță, Țucudean și Mailat s-au integrat perfect, ultimul reușind și un gol de generic într-un moment extrem de delicat. Cert este însă că nivelul adevărat al ardelenilor se va vedea în runda următoare, atunci când joacă pe terenul FCSB-ului.

Trebuie remarcată, de asemenea, prestația Craiovei din Ștefan cel Mare, însă doar parțial. Oltenii au avut un joc oscilant, dar au clacat în momentele cheie. Calancea a greșit grav înainte de pauză și Dinamo a egalat, iar la 2-1, Bărbuț a ratat singur cu poarta goală. Dinamo a egalat și era să dea lovitura prin Nistor, însă șutul acestuia a lovit bara.

3. CSM Poli Iași a intrat în lupta pentru play-off

Văzută ca victimă sigură la începutul sezonului, trupa din Copou a crescut treptat sub comanda lui Flavius Stoican, iar în 2018 a început în forță. Moldoveni au realizat scorul etapei, 4-0, la Voluntari, pe terenul unei formații care s-a remarcat în trecut prin jocul solid în defensivă. Odată cu acest succes, CSM Poli Iași a acumulat 33 de puncte și a intrat în lupta pentru un loc în play-off, profitând și de faptul că Astra, Botoșani, Viitorul și Dinamo nu au reușit să câștige. Astfel, de la locul 4 până la locul 8 sunt doar 5 puncte.

Și programul o avantajează pe formația lui Flavius Stoican. Moldovenii mai au de disputat două meciuri pe teren propriu din cele 3, ambele cu formații cu care se află în luptă directă. În etapa a 24 primește vizita celor de la FC Botoşani, urmează apoi deplasarea de la ACS Poli Timişoara, sezonul regulat urmând a se încheia în Copou, în compania campioanei Viitorul

4. Prima etapă, prima schimbare de antrenor

Dacă în prima parte a sezonului "malaxorul antrenorilor" nu a mai funcționat ca în alți ani, prima etapă din 2018 a adus și prima plecare de antrenor. Ionuț Popa s-a despărțit pe cale amiabilă de ACS Poli Timișoara, nemulțumit de faptul că oficialii clubului nu-i aduc întăriri, dar și de situația financiară a clubului. Ionuţ Popa se afla pe banca Timişoarei din 2014, iar în sezonul trecut a salvat-o pe ACS Poli de la retrogradare deşi a pornit campionatul cu o penalizare de 14 puncte.

"Făceam sacrificii financiare, îmi plăteam singur benzina. Nu am avut nicio înţelegere cu clubul să-mi dea bani de transport, am făcut-o din pasiune pentru club şi din dragoste pentru fotbal, nu le-am cerut nici măcar un leu. După meciul de la Ploieşti, am avut o discuţie cu preşedintele clubului. I-am spus că nu avem forţă în atac, că nu aduce nimeni mingea în faţa porţii, că am mare nevoie de un atacant. Mi s-a spus că nu se poate, le-am zis că vreau să reziliem de comun acord, aşa că ne-am despărţit în mod elegant" a spus antrenorul în vârstă de 64 de ani. Între timp, ACS Poli Timișoara l-a instalat pe Leo Grozavu pe banca tehnică.

Echipele care și-au schimbat antrenorii în acest sezon de Liga 1:

Dinamo: Cosmin Contra;
Juventus București: Daniel Oprița, Marin Barbu
Concordia Chiajna: Dan Alexa, Vasile Miriuță
Sepsi Sf. Gheorghe: Valentin Suciu
ACS Poli Timișoara: Ionuț Popa

5. Continuă problemele legate de arbitraj

Toate formațiile din Liga 1 sperau că odată cu trecerea în 2018, greșelile de arbitraj vor dispărea. N-a fost însă cazul, iar unul dintre cei care a greșit în runda cu numărul 23 a fost chiar Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat cavaler român al fluierului. Delegat la Dinamo - CS U Craiova, centralul arădean nu a acordat cel puțin o lovitură de la 11 metri oltenilor, spre indignarea lui Gică Popescu.

Problemele începuseră însă chiar de la primul meci, Sepsi - ACS Poli la finalul căruia, Ionuț Popa, încă antrenor al bănățenilor la acea vreme, s-a declarat nemulțumit de prestația centralului Iulian Călin. "În minutul 64 trebuia eliminat Vieira. Dacă îi dai galben, înseamnă că e vinovat, nu? Nu aţi văzut cum arăta piciorul lui Şeroni? Aşa ceva rar am văzut. Agresiv merge să joci, dar brutal nu".

Nici Dan Petrescu n-a trecut cu vederea prestația lui Cătălin Popa. Centralul l-a avertizat pe Omrani și acesta va rata duelul cu FCSB de runda viitoare. "Un cartonaş galben acordat uşor, el a vrut doar să se dea la o parte. Mi s-a părut cam dubios acel galben «direct» pe el. Nu am înţeles de ce a trebuit să-i dea acel cartonaş" a declarat Petrescu.

Urmează etapa a 24-a și derby-ul FCSB - CFR Cluj

Finalul săptămânii va aduce o nouă etapă, una în care este programat și cel mai important meci din acest început de an. FCSB va primi pe Arena Națională vizita liderului CFR Cluj. Partida e programată sâmbătă, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro

Un meci de totul sau nimic pare și cel de la Chiajna, acolo unde echipa lui Ion Moldovan va primi vizita lui Dinamo, formație pregătită de fostul antrenor al ilfovenilor.

Etichete: liga 1 , dinamo , craiova , viitorul , fcsb , csm poli iasi , concluzii etapa 23


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Exclusiv Gigi Becali a văzut că Florinel Coman s-a accidentat și a reacționat: ”Să vă mint?”
Screenshot 2024-04-25 004903
”Mi-am bătut joc”. Ștefan Târnovanu ”și-a turnat cenușă în cap”, după gafa care amână titlul
Screenshot 2024-04-25 000527
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Revenire la FCSB! Anunțul făcut de Elias Charalambous
Ovidiu Popescu, Octavian Popescu, Darius Olaru,Florinel Coman și Risto Radunovic / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool